JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

Jawatan Kosong Pembangunan Sumber Manusia Berhad 04 Julai 2017

Iklan Jawatan Kosong Kerajaan Pembangunan Sumber Manusia Berhad - HRDF ditadbir oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB), sebuah agensi di bawah pihak Kementerian Sumber Manusia, melalui Pembangunan Sumber Manusia Berhad Akta, 2001. Dalam memenuhi hasrat negara untuk mencapai status negara maju menjelang tahun 2020, KWPSM ditubuhkan pada tahun 1993 dengan matlamat untuk membangunkan kualiti modal insan dan tenaga kerja yang bertaraf dunia bagi mencapai ekonomi berpendapatan tinggi berasaskan pengetahuan dan inovasi. 
Visi adalah untuk menjadi daya penggerak dalam latihan dan pembangunan tenaga kerja manakala Misinya adalah untuk meningkatkan pengetahuan tenaga kerja, kemahiran dan keupayaan melalui pengurusan dana yang efektif. Objektif penubuhan KWPSM adalah untuk menggalakkan majikan yang dilindungi Akta Pembangunan Sumber Manusia Berhad, 2001 untuk melatih semula dan meningkatkan kemahiran pekerja mereka, perantis dan pelatih sejajar dengan keperluan perniagaan dan strategi pembangunan negara.
Jawatan Kosong Pembangunan Sumber Manusia Berhad
Jawatan Kosong Pembangunan Sumber Manusia Berhad
Jawatan Kosong HRDF menerajui up-peningkatan kemahiran tenaga kerja Malaysia dengan membenarkan majikan untuk menerima bantuan kewangan bagi menampung kos latihan yang ditanggung sehingga 100%. Pekerja yang tiada pendidikan formal tetapi telah memperolehi pengetahuan berkaitan, pengalaman dan kemahiran di tempat kerja akan juga disahkan berdasarkan kompetensi aras (Sijil Kemahiran Malaysia - SKM, Diploma Kemahiran Malaysia - DKM atau Dewan Bedah Diploma Kemahiran Malaysia - DLKM) di bawah pengiktirafan skim pengajian terlebih dahulu. Selain daripada kerjasama awal dengan pihak Jabatan bagi pembangunan kemahiran (JPK) di bawah Kementerian Sumber Manusia, HRDF telah diperluaskan lagi dengan melantik dua (3) lebih banyak tambahan badan Pensijilan yang Universiti Persekutuan dari Australia, Institut bekalan rantaian pengurusan dan The Great Britain Kolej Konsortium menjalankan skim RPL.
Kini HRDF membuka kekosongan Jawatan seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Pembangunan Sumber Manusia Berhad 04 Julai 2017


Senior Executive, Rewards (Compensation and Benefits)-JAWATAN KOSONG Kuala Lumpur

Kelayakan utama
 • Ijazah atau kelulusan lepasan ijazah dalam bidang Pengurusan, Sumber Manusia atau mana-mana bidang yang berkaitan.
 • 3 - 5 tahun pengalaman bekerja dalam bidang yang berkaitan dan mempunyai pengetahuan yang baik dalam pelbagai fungsi HR.
 • Memahami Akta Pekerjaan 1955, amalan Buruh Akta Perusahaan 1967 dan undang-undang lain yang berkaitan yang berkaitan dengan pekerjaan.
 • pengetahuan yang kukuh dalam struktur gaji dan pembangunan, faedah dan pampasan, kajian / penanda aras dan penilaian kerja sistem.
senarai jawatan kosong lainnya :
 • Executive, Procurement
 • Executive, Finance (Levy and Grant Department)
 • Assistant Manager, SME Development
 • Executive, SME Development
 • EXECUTIVE, IT INTERNAL AUDIT (IT AUDIT, IS AUDIT)
 • etc

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG


 • Sila layari laman jawatan kosong HRDF
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Mohonlah secara onlen
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Kerajaan semoga berfaedah.amin

Subscribe to receive free email updates: