JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

Jawatan Kosong KOWAMAS 22 JULAI 2017

Kerja Kosong Terkini KOWAMAS 2017- Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas), (dahulunya dikenali sebagai Koperasi Lepan Kabu Berhad) telah ditubuhkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998. Penglibatan awal koperasi dimasa itu adalah berkisar dalam perniagaan retail di Kuala Krai dan Kota Bharu, Kelantan.

Pada penghujung 2007, sembilan (9) Ahli Lembaga baru telah dilantik untuk mengemudi jawatan-jawatan penting di dalam koperasi.
Jawatan Kosong Swasta KOWAMAS
Jawatan Kosong Swasta KOWAMAS

Di bawah pengurusan Lembaga yang baru ini, koperasi telah berjaya membentuk arahtuju dalam mengembangkan dan memperbagaikan perniagaannya sejajar dengan objektif untuk pembangunan status ekonomi ahli-ahli disamping membantu Kerajaan mencapai visi dan misi kepada masyarakat Malaysia yang makmur dan majujaya.

Kowamas, nama komersial yang terbaru dalam pasaran, selaras dengan arahtuju operasi dan kepentingan perniagaannya telah mencapai persetujuan dengan sebuah institusi kewangan yang terbesar di Malaysia untuk mengujudkan skim pembiayaan peribadi kepada ahli-ahlinya dan telah juga mengenalpasti beberapa lokasi yang stratejik untuk pembangunan hartanah.

Disamping itu, Kowamas juga sedang di dalam peringkat rundingan terakhir untuk menceburi sektor pengangkutan, perladangan dan retail.
Kini KOWAMAS membuka jawatan kosong seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong KOWAMAS 22 JULAI 2017

Branch Manager- jawatan kosong Pahang -  jawatan kosong KUANTAN

SYARAT:
 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced/tinggi/graduan Diploma, Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah profesional, ekonomi, kewangan/perakaunan/perbankan, pengajian/pentadbiran/Pengurusan Perniagaan, pemasaran, perdagangan atau yang setaraf.
 • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 5 tempoh pengalaman bekerja di bidang yang diperlukan untuk jawatan ini.
 • Sifat-sifat kepimpinan yang kuat, bebas dan berorientasikan jualan.
 • Sebaik-baiknya Pengurus dalam perkhidmatan kewangan, atau yang setaraf.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di KUANTAN.

TANGGUNGJAWAB:

 • Memimpin, membimbing dan memastikan pertemuan cawangan itu KPI mengikut arahan daripada pengurusan dicapai
 • Bertanggungjawab untuk memperbaiki dan meningkatkan prestasi cawangan,
 • bertanggungjawab terhadap hasil jualan dan berkesan kos pentadbiran
 • Memastikan keseluruhan cawangan operasi berjalan lancar dan mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh pihak pengurusan dan undang-undang
Calon-calon yang berminat adalah dipelawa untuk memohon dengan resume terperinci menyatakan butir-butir peribadi, qualitification, gaji, sejarah, Imbuhan dijangka, nombor telefon dan salinan foto semasa dalam talian.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 1. Sila layari laman jawatan kosong KOWAMAS
 2. Pilih senarau jawatan kosong diatas
 3. KLIK "APPLY NOW" 
Tarikh Tutup Jawatan: 22 JULAI 2017
 Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini KOWAMAS semoga berfaedah.

Subscribe to receive free email updates: