JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI MAXIS MOBILE SDN BHD TARIKH TUTUP 09 FEBRUARI 2017

Kerja Kosong terkini Maxis Mobile Sdn Bhd. Iklan Jawatan Kosong terkini berasal dari Maxis. dimana Maxis Berhad adalah pembekal perkhidmatan komunikasi di Malaysia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, Malaysia, menyediakan pelbagai produk komunikasi, aplikasi dan perkhidmatan tambah nilai kepada pengguna, perusahaan besar dan pemilik perniagaan kecil & sederhana. 
Maxis melancarkan rangkaian 4G LTE pertama di Malaysia pada 1 kelajuan tinggi jejak internet Januari 2013. Maxis adalah yang terbesar di Malaysia, dan adalah yang pertama untuk membawa iPhone, BlackBerry dan garis Samsung Galaxy telefon pintar untuk pasaran Malaysia. Melalui perkongsian dengan Astro, Maxis kini menawarkan pakej internet fiber digabungkan dengan hiburan yang disediakan kepada pelanggan di rumah dan pada peranti mudah alih. Mereka menyediakan perkhidmatan pelanggan berbilang saluran; pelanggan boleh mencapai wakil perkhidmatan Maxis melalui telefon, web dan platform media sosial. Pusat Panggilan Maxis telah menerima anugerah 'Best of the Best' kehormat pada 2012 Pengurusan Perhubungan Pelanggan dan Pusat Perhubungan (CCAM) Anugerah Tahunan, menjadi pembekal perkhidmatan itu sahaja anugerah biasiswa kepada anak-anak pelanggan pasca bayar mereka sendiri.
kerja kosong terkini Maxis
kerja kosong terkini Maxis

Maxis menggunakan awalan pendailan "012", "017", "014-2" dan "011-2". Majoriti pegangan syarikat itu dimiliki oleh jutawan Ananda Krishnan, dan syarikat itu mempunyai kira-kira 12.9 juta pelanggan setakat suku keempat 2013.

SEJARAH KORPORAT

Pada 19 Oktober 1999, Maxis memperkenalkan popular prabayar jenama "Hotlink", yang mempunyai 9.1 juta pelanggan pada Mac 2015. Pada tahun 2002, Maxis membeli TIMECel, penyedia perkhidmatan mudah alih saingan, dari TimedotCom Berhad. Sebelum pembelian, Maxis menawarkan nombor awalan bermula dengan 012, dan TIMECel 017. Sekarang, pelanggan boleh membuat keputusan sama ada di antara kedua-dua. 
Pada 27 April 2007, tawaran telah dibuat untuk membeli Maxis dan menswastakan syarikat itu sebagai persediaan untuk pengembangan ke pasaran Indonesia, India dan Mexico. Perjanjian itu telah ditawarkan oleh Ananda Krishnan, yang berjanji Maxis RM17.46 bilion (AS $ 5.1 bilion dan 4250000000 €) dalam pertukaran untuk semua baki saham syarikat. Tawaran adalah secara rasmi dibuat oleh Usaha Tegas, sebuah syarikat yang dimiliki oleh Krishnan, pada 3 Mei 2007, manakala Bursa Saham Kuala Lumpur menggantung dagangan saham syarikat itu sehingga 3 Mei ini. 
Di bawah desakan daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Maxis mengumumkan bahawa ia akan semula senarai syarikat di Bursa Malaysia pada 11 November 2009. Tawaran awam permulaan, yang merupakan 30% daripada syarikat dan melibatkan operasinya di Malaysia, akan membangkitkan sekurang-kurangnya MYR 11700000000. 
Pada September 2013, Maxis prabayar, Hotlink melancarkannya rancangan #Hotlink, yang pada dasarnya syarikat telekomunikasi pertama yang menawarkan perkhidmatan internet percuma di rangkaian selular, Hotlink memanggil "Internet Asas Percuma" yang menawarkan kelajuan muat turun sehingga 64kbit / s dan mana pengurusan mengatakan cukup untuk memeriksa Facebook, Twitter dan Wikipedia di laman dioptimumkan mudah alih dan juga pada dasarnya menghapuskan caj berlebihan data yang seperti sebelum ini dilaksanakan di MYR 0.10 / 10KB.
Rujukan:wikipedia
Kini Maxis membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI MAXIS MOBILE SDN BHD TARIKH TUTUP 09 FEBRUARI 2017

Project Analyst Specialist-Kuala Lumpur
KELAYAKAN
 • Ijazah Sarjana Muda/Diploma dalam perakaunan & kewangan atau kelayakan profesional
 • (10) tahun keseluruhan kerja pengalaman dengan di-kurangnya (7) tahun pengalaman yang relevan
 • Memiliki pengalaman bekerja dalam pemodelan laporan/kewangan belanjawan/pengurusan
 • Kuat dalam analisis kewangan, kemahiran analitikal dan lembut.
 • Sifat-sifat peribadi: positif, bersemangat, Collaborative, kreatif, self-starter, keupayaan untuk melaksanakan di bawah tekanan dalam persekitaran yang mencabar, pemain pasukan dan kepimpinan

NOTA JAWATAN KOSONG

 • Hanya Calon yang berkelayakan yang akan di hubungi.
 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong Terkini : 09 FEBRUARI 2017
CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG TERKINI


 • Sila kelaman: Jawatan Kosong Maxis
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" Bahagian bawah
 • Mohonlah jawatan secara onlen  
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.

Subscribe to receive free email updates: