JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI PUNB TARIKH TUTUP 20 MEI 2018

Iklan jawatan kosong terkini PUNB. Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) ialah badan nasional yang ditubuhkan untuk pembangunan usahawan Bumiputera di Malaysia. Tumpuan utama penubuhannya ialah untuk membangun usahawan Bumiputera dalam perniagaan strategik dan berpotensi tinggi selaras dengan Dasar Pembangunan Negara untuk melahirkan Masyarakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera (MPPB) yang dinamik, berdaya tahan dan progresif. PUNB menjadi nadi penggerak untuk membangun usahawan Bumiputera tulen yang profesional dan beretika tinggi yang penglibatan dan sumbangan mereka penting kepada pembangunan ekonomi negara. 
Jawatan Kosong Terkini PUNB
Jawatan Kosong Terkini PUNB
PUNB merupakan milik penuh Yayasan Pelaburan Bumiputra, badan penyelaras bagi aktiviti pelaburan untuk agensi kerajaan, syarikat dan individu Bumiputera, ditubuhkan pada 17 Julai 1991 di bawah Akta Syarikat 1965 dengan modal dibenarkan RM300 juta di mana RM250 juta telah berbayar.
Asas kewujudan PUNB tertumpu kepada penawaran pakej pembangunan keusahawanan bersepadu untuk membantu usahawan Bumiputera dalam bidang Peruncitan dan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS). Pakej-pakej pembangunan ini dirangka untuk membantu usahawan Bumiputera memantapkan perniagaan, mengekalkan keuntungan dan membentuk perniagaan mereka kearah kecemerlangan.
Kini PUNB membuka kerja kosong terkini seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI PUNB TARIKH TUTUP 20 MEI 2018

HEAD CORPORATE COMMUNICATIONS DEPARTMENT -Jawatan Kosong Kuala Lumpur

Deskripsi kerja
 • Bertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan komunikasi korporat seperti media dan perhubungan awam, penerbitan, protal, media sosial, pengurusan aduan dan perkhidmatan pelanggan mengenai semua perkara yang berkaitan dengan PUNB sama ada secara dalaman atau luaran (kakitangan PUNB, usahawan atau orang awam).
 • Kepimpinan - menetapkan matlamat untuk kumpulan kerja, membangunkan keupayaan organisasi dan pemodelan kerja.
 • Berkomunikasi arah strategik PUNB dan matlamat jabatan yang sepadan kepada ahli pasukan.
 • Mengenal pasti, membangun dan menyampaikan inisiatif syarikat, acara, program dan mesej utama untuk melindungi jenama dan reputasi syarikat.
 • Membangunkan pelan operasi dan belanjawan tahunan, menguruskan aktiviti-aktiviti untuk belanjawan yang ditetapkan.
 • Aktiviti Jabatan Rancangan dan mendapatkan kelulusan daripada Pengurusan melalui mesyuarat Bajet Tahunan dan memastikan aktiviti yang diluluskan dijalankan.
 • Membangun dan melaksanakan strategi komunikasi strategik untuk mengekalkan dan meningkatkan reputasi PUNB, membina jenama dan kedudukan PUNB yang kukuh dan dipercayai.
 • Melayan dalam kapasiti nasihat mengenai semua isu komunikasi kepada Pengurusan dan kakitangan.
 • Meningkatkan jenama dan kedudukan PUNB melalui penulisan, advertorials, program kempen media untuk memuji PUNB dan kejayaan syarikat penerima pelaburan.
 • Keperluan
 • Ijazah dalam Komunikasi Massa, Perhubungan Awam / Pengajian Perniagaan atau setaraf. MBA adalah kelebihan tambahan.
 • Minimum sepuluh (10) tahun di peringkat pengurusan pertengahan dalam komuniti korporat atau bidang berkaitan.
 • Seorang pemain pasukan dengan keupayaan untuk bekerja dengan pengawasan minimum, mempunyai kemahiran interpersonal yang baik dan. inisiatif.
 • Mahir dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris kedua-dua lisan dan bertulis.
 • Celik komputer.

CARA MEMOHON


Pemohon yang berminat dikehendaki menghantar resume terperinci anda dengan gambar bersaiz pasport baru melalui surat / e-mel ke alamat berikut pada atau sebelum 20 Mei 2018.
Head
Human Resource Services & Administration Section
Level 10 Blok 1B Plaza Sentral
Jalan Stesen Sentral 5
Kuala Lumpur Sentral
50470 Kuala Lumpur

Nota Jawatan Kosong: 

Tarikh tutup jawatan Kosong  20 Mei 2018

Cara memohon Onlen lewat Jobstreet ialah seperti berikut ini :-


Demikian Maklumat Jobs terkini dari PUNB semoga berfaedah.amin

Subscribe to receive free email updates: