JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AIR NEGARA (SPAN)TARIKH TUTUP 20 MEI 2018

Kerja Kosong Terkini SPAN 2016. Maklumat kerjaya terbaru datang dari Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) mempelawa anda warganegara Malaysia.  SPAN adalah sebuah badan kawal selia teknikal dan ekonomi untuk bekalan air dan perkhidmatan pembetungan di Semenanjung Malaysia dan Wilayah Persekutuan Putrajaya dan Labuan. SPAN mengawal semua entiti dalam industri bekalan air dan perkhidmatan pembetungan termasuk bekalan air awam dan pengendali perkhidmatan pembetungan, bekalan air persendirian dan pengendali perkhidmatan pembetungan, bekalan air dan kontraktor pembetungan, pemegang permit dan pembekal air dan pembetungan produk. SPAN mengawal selia industri perkhidmatan air mengikut Akta Industri Perkhidmatan Air 2006 (Akta 655) yang berkuatkuasa pada 1 Januari 2008.

VISI0N AND MISSION

Vision

Towards a sustainable, reliable and affordable water supply services for all.

Mission

To regulate the water services industry through fair, effective and transparent implementation of Water Services Industry Act 2006 (Act 655).
Kerja Kosong Terbaru SPAN
Kerja Kosong Terbaru SPAN

Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara atau (SPAN) ditubuhkan oleh Kementerian Tenaga, Air dan Komunikasi dengan bekas Ketua Pengarah Jabatan Kerja Raya (JKR), Tan Sri Ir. Zaini Omar dilantik sebagai pengerusi SPAN yang pertama pada 1 Mac, 2007 manakala Teo Yen Hua pula akan dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif SPAN. Dalam satu sidang khas Parlimen pada pertengahan 2005, Parlimen Malaysia meluluskan pindaan bagi Jadual Kesembilan Perlembagaan Persekutuan yang memindahkan perkara-perkara berkaitan dengan bekalan dan perkhidmatan air daripada Senarai Negeri kepada Senarai Bersama (kecuali Sabah dan Sarawak). Pindaan diwartakan pada 10 Februari 2005 dan ia dikuatkuasakan pada 21 Mac 2005. Dengan pindaan itu, Kerajaan Persekutuan akan mengawal selia industri perkhidmatan air dari segi pelesenan dan kawal selia operator perkhidmatan. Kerajaan Negeri mengekalkan kuasanya terhadap sumber air, kawasan tadahan air dan lembangan sungai.
Pada Pertengahan 2006, Parlimen Malaysia meluluskan dua undang-undang yang mengubah cara Malaysia menguruskan perkhidmatan air iaitu Akta Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara iaitu Akta 654 atau Akta SPAN dan Akta Industri Perkhidmatan Air iaitu Akta 655. Akta 654 menggariskan peranan, fungsi dan bidang tugas SPAN manakala Akta 655 memperuntukkan kawal selia meliputi ekonomi, teknikal dan sosial serta perlindungan hak pengguna.

JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AIR NEGARA (SPAN)TARIKH TUTUP 20 MEI 2018

Manager, Contracts (Quantity Surveyor)

Tanggungjawab

 • Untuk mengkaji secara teratur semua aspek pra-kontrak dan aktiviti tender, pelaksanaan dan penyelesaian projek termasuk akaun akhir.
 • Mengurus pasukan Juruukur Bahan dan melihat latihan dan panduan mereka untuk memperbaiki semua dasar, aktiviti, prosedur dan arahan yang relevan dan diperlukan.
 • Menyediakan atau menyelia penyediaan anggaran kos bagi tender termasuk penilaian tender dan kerja yang dilakukan dan isu-isu kontrak lain.
 • Untuk menyediakan analisis harga dan kos perincian.
 • Untuk mengawasi QS mengenai tuntutan kemajuan projek, tuntutan subkontraktor, EOT dan tuntutan variasi.
 • Untuk berhubung dengan jabatan, pelanggan dan pihak berkuasa tentang penyerahan, audit dan pematuhan perkara.
 • Untuk menangani subkontraktor untuk pengurusan kontrak yang betul, menyelesaikan pertikaian.
 • Memastikan semua obligasi kontrak dipenuhi sebelum mengeluarkan bpk.
 • Untuk menyokong PM dalam pentadbiran kontrak dan kawalan kos.
 • Sediakan laporan kemajuan bulanan mengenai tuntutan dan pricings.
Kelayakan
 1. Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Sarjana Muda / Diploma Pasca Siswazah / Ijazah Profesional dalam Ukur Bahan atau setaraf.
 2. Required language(s): Bahasa Malaysia, English.
 3. Sekurang-kurangnya 10 Tahun pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan diperlukan untuk kedudukan ini.
 4. Pendedahan dalam tahap pengurusan dalam nilai projek pembinaan pembetungan sekurang-kurangnya RM 30 Juta dan ke atas akan menjadi kelebihan tambahan.
 5. Lebih disukai Pengurus khusus dalam Ukur Bahan atau setaraf.
 6. Kemahiran interpersonal dan komunikasi yang baik.
 7. Memiliki sikap kerja yang baik, keupayaan untuk menyusun pelan, memenuhi tenggat waktu dan bekerja dengan baik di bawah tekanan.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONGPemohon yang berminat adalah dipelawa untuk menulis di dalam atau email CV lengkap dengan menyatakan semasa dan jangkaan gaji bersama-sama dengan gambar berukuran pasport baru-baru ini tidak lewat Onlen disini:

PERMOHONAN SPAN

Subscribe to receive free email updates: