JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI RANHILL BERHAD TARIKH TUTUP 09 MAC 2017

Kerja Kosong Terkini Ranhill Berhad Julai 2017. Maklumat kerjaya terkini Malaysia datang dari Ranhill Berhad, Ranhill Berhad adalah sebuah pembekal pembinaan, kejuruteraan dan pengurusan infrastruktur perkhidmatan dengan aset dan aktiviti perniagaan dalam sektor-sektor berikut: Environment, Power, Infrastructure and Petrochemical. Ranhill menjejaki asal-usul untuk tahun 1955, apabila John Rankine dan John Hill membentuk Rankine & Hill di Sydney. Rankine & Hill meneroka ke Malaysia dan membuka pejabat di Kuala Lumpur pada tahun 1961. Berikutan itu, Ranhill Bersekutu Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1973 dengan Rankine & Hill rakan kongsi Malaysia. Pada tahun 1981, rakan kongsi Malaysia Syarikat mengambil alih pegangan kawalan dalam perniagaan, memindahkan Ranhill Bersekutu dengan pemilikan Malaysia penuh. Sejak menubuhkan kehadirannya pada tahun 1973 sebagai perunding kejuruteraan, ia berkembang pertama ke dalam kejuruteraan, pemerolehan dan pengurusan projek, kemudian ke dalam pembinaan turnkey, pengurusan kemudahan, pembangunan dan pemilikan projek. Ranhill sekarang focueses di sektor industri seperti minyak dan gas, tenaga, air dan infrastruktur.
Kerja Kosong Terkini Ranhill Berhad
Kerja Kosong Terkini Ranhill Berhad
Pada tahun 1996 ia berkembang perkhidmatannya termasuk pembinaan apabila syarikat itu dilaksanakan projek pertamanya turnkey EPC - Loji Rawatan Air Sri Gading di Johor. Pada tahun 2001, Ranhill Berhad menjadi sebuah syarikat awam dan telah disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia Securities Berhad. Sejak penyenaraiannya, Ranhill telah bergerak ke dalam pengeluaran minyak dan gas, pelaburan infrastruktur, reka bentuk loji kuasa, kejuruteraan loji kuasa, dan rawatan air industri.
Ranhill merancang untuk menggerudi minyak di Jawa Barat, Indonesia. Ranhill, melalui pelaburan 60% dalam syarikat usaha sama dengan PT Bumi Parahyangan Ranhill Energia Citarum dan terjamin blok minyak pada Oktober 2006. pelaburan minyak dan gas semasa Ranhill termasuk bidang pengeluaran gas kira-kira 15 km ke utara Citarum (Jatirarangon TAC) , blok eksplorasi di Sumatera Selatan (Jambi Batu Gajah PSC) dan dua blok carigali di Filipina (SC49 dan SC64).
Pada tahun 2004, konsortium minyak PetroDar memberikan kontrak kepada syarikat usaha sama antara Ranhill dan Petroneeds untuk kejuruteraan, pemerolehan, pembinaan dan pentauliahan (EPCC) sebuah kemudahan minyak di Melut Basin Sudan. Usaha sama itu adalah 55% dimiliki oleh Ranhill. Syarikat itu melihat kontrak sebagai satu peluang untuk mengembangkan kerja EPCC itu.  Apabila tahun kewangan Ranhill berakhir pada 30 Jun 2006, lebih daripada 60% daripada buku pesanan RM9.3 bilion datang dari luar negara, termasuk kontrak perumahan bernilai RM7.4 bilion di Libya dan loji kuasa hidro di Pakistan.
Kini Ranhill membuka kekosongan kerja terbaru seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI RANHILL BERHAD TARIKH TUTUP 09 MAC 2017

Senior Resident Engineer-Kuala Lumpur

KELAYAKAN
 • Memiliki Ijazah yang diiktiraf dalam bidang kejuruteraan awam.
 • Calon-calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 15 tahun pengalaman dalam pembinaan.
 • Jurutera profesional berdaftar dengan Lembaga Jurutera, Malaysia.
 • Untuk bertapak di Pejabat tapak, Kuala Lumpur

Resident Enginner-Jawatan Kosong Kuala Lumpur

KELAYAKAN
 • Memiliki Ijazah yang diiktiraf dalam bidang kejuruteraan awam.
 • Calon-calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 10 tahun pengalaman dalam pembinaan.
 • Jurutera profesional berdaftar dengan Lembaga Jurutera, Malaysia.
 • Untuk bertapak di Pejabat tapak.

CARA MEMOHON

 • Sila kelaman: http://goo.gl/MAhJv6
 • Pilih Jawatan Kosong dimaksud
 • Sila Klik "APPLY NOW"
Demikian Maklumat Jawatan kosong Terkini semoga berfaedah.

Subscribe to receive free email updates: