JAWATAN KOSONG TERKINI Januari 2017 FEBRUARI 2017

Iklan Jawatan Kosong TerkiniJanuari 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2017 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI RANHILL BERHAD TARIKH TUTUP 10 JULAI 2016

Kerja Kosong Terkini Ranhill Berhad Julai 2016. Maklumat kerjaya terkini Malaysia datang dari Ranhill Berhad, Ranhill Berhad adalah sebuah pembekal pembinaan, kejuruteraan dan pengurusan infrastruktur perkhidmatan dengan aset dan aktiviti perniagaan dalam sektor-sektor berikut: Environment, Power, Infrastructure and Petrochemical. Ranhill menjejaki asal-usul untuk tahun 1955, apabila John Rankine dan John Hill membentuk Rankine & Hill di Sydney. Rankine & Hill meneroka ke Malaysia dan membuka pejabat di Kuala Lumpur pada tahun 1961. Berikutan itu, Ranhill Bersekutu Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1973 dengan Rankine & Hill rakan kongsi Malaysia. Pada tahun 1981, rakan kongsi Malaysia Syarikat mengambil alih pegangan kawalan dalam perniagaan, memindahkan Ranhill Bersekutu dengan pemilikan Malaysia penuh. Sejak menubuhkan kehadirannya pada tahun 1973 sebagai perunding kejuruteraan, ia berkembang pertama ke dalam kejuruteraan, pemerolehan dan pengurusan projek, kemudian ke dalam pembinaan turnkey, pengurusan kemudahan, pembangunan dan pemilikan projek. Ranhill sekarang focueses di sektor industri seperti minyak dan gas, tenaga, air dan infrastruktur.
Kerja Kosong Terkini Ranhill Berhad
Kerja Kosong Terkini Ranhill Berhad
Pada tahun 1996 ia berkembang perkhidmatannya termasuk pembinaan apabila syarikat itu dilaksanakan projek pertamanya turnkey EPC - Loji Rawatan Air Sri Gading di Johor. Pada tahun 2001, Ranhill Berhad menjadi sebuah syarikat awam dan telah disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia Securities Berhad. Sejak penyenaraiannya, Ranhill telah bergerak ke dalam pengeluaran minyak dan gas, pelaburan infrastruktur, reka bentuk loji kuasa, kejuruteraan loji kuasa, dan rawatan air industri.
Ranhill merancang untuk menggerudi minyak di Jawa Barat, Indonesia. Ranhill, melalui pelaburan 60% dalam syarikat usaha sama dengan PT Bumi Parahyangan Ranhill Energia Citarum dan terjamin blok minyak pada Oktober 2006. pelaburan minyak dan gas semasa Ranhill termasuk bidang pengeluaran gas kira-kira 15 km ke utara Citarum (Jatirarangon TAC) , blok eksplorasi di Sumatera Selatan (Jambi Batu Gajah PSC) dan dua blok carigali di Filipina (SC49 dan SC64).
Pada tahun 2004, konsortium minyak PetroDar memberikan kontrak kepada syarikat usaha sama antara Ranhill dan Petroneeds untuk kejuruteraan, pemerolehan, pembinaan dan pentauliahan (EPCC) sebuah kemudahan minyak di Melut Basin Sudan. Usaha sama itu adalah 55% dimiliki oleh Ranhill. Syarikat itu melihat kontrak sebagai satu peluang untuk mengembangkan kerja EPCC itu.  Apabila tahun kewangan Ranhill berakhir pada 30 Jun 2006, lebih daripada 60% daripada buku pesanan RM9.3 bilion datang dari luar negara, termasuk kontrak perumahan bernilai RM7.4 bilion di Libya dan loji kuasa hidro di Pakistan.
Kini Ranhill membuka kekosongan kerja terbaru seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI RANHILL BERHAD TARIKH TUTUP 10 JULAI 2016

HEALTH, SAFETY & ENVIRONMENT OFFICER – River Maritime-Pahang - To be based in site office in Kuantan

FAEDAH BEKERJA DI RANHILL

 • Gaji Menarik
 • Jurutera yang berdaftar dengan Lembaga Jurutera Malaysia
 • peluang yang sangat baik untuk pembangunan kerjaya

TANGGUNGJAWAB

 • Menjalankan hari untuk operasi hari Jabatan HSE dan menyumbang kepada permohonan Kesihatan berkesan, Keselamatan dan Pengurusan alam sekitar dengan menyediakan sokongan teknikal.
 • Membantu dalam semakan pematuhan, penilaian risiko am dan penilaian keselamatan yang lain untuk menyokong Kesihatan, Keselamatan dan Pengurusan alam sekitar.
 • Membantu dalam pematuhan undang-undang dan peraturan yang berkaitan termasuk menyediakan laporan HSE.
 • Memberi bantuan dan nasihat mengenai isu-isu HSE untuk membuat syor kepada pengurusan kemudahan.
 • Mengambil bahagian dalam siasatan insiden terperinci dan Root Cause Analysis dan menggalakkan pencegahan kejadian untuk manfaat kakitangan dan pelawat.
 • Peraturan-peraturan-HSE, memakai semua peralatan keselamatan yang diperlukan, menggalakkan amalan kerja yang selamat, membetulkan bahaya jelas serta-merta atau laporan mereka kepada kakitangan tetap.

KELAYAKAN

 • Memiliki Diploma / Sijil dalam bidang masing-masing. Calon yang mempunyai pengalaman yang berkaitan dalam Kesihatan dan Keselamatan Pekerjaan.
 • Calon-calon mesti mempunyai sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman yang berkaitan.
 • Kemahiran komunikasi yang baik dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia.
 • Mesti analisis, bertanggungjawab, komited dan mampu bekerja secara bebas dengan pengawasan yang minima.

CARA MEMOHON

Demikian Maklumat Jawatan kosong Terkini semoga berfaedah.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment

Featured Post

Senarai Jawatan Kosong Januari 2017

Segenap Pengurus Jawatan Kosong3 Mengucapkan Selamat Tahun Baru 2017 Semoga di Tahun yang Baru Bro dan Sis mendapatkan Jobs / Jawatan sesu...