JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

JAWATAN KOSONG SYABAS TARIKH TUTUP 14 SEPTEMBER 2017

Kerja Kosong Terkini SYABAS Tarikh  Tutup 14 SEPTEMBER 2017 SYABAS adalah entiti ditubuhkan khusus untuk digunakan sebagai kenderaan pelaksanaan berkenaan dengan penswastaan bekalan air dan sistem agihan di Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya. SYABAS telah dilantik oleh Kerajaan Negeri dan Persekutuan Kerajaan untuk menaik taraf dan meningkatkan sistem bekalan air dan perkhidmatan di Negeri Selangor di bawah konsep Penswastaan ini memandangkan kekangan pengurusan sebelumnya kewangan, pengurusan tidak efektif, standard kualiti air miskin dan bekalan yang tidak konsisten daripada air yang dirawat .SYABAS telah diberikan konsesi oleh Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri Selangor untuk menguruskan, mengendalikan dan mengagihkan air bersih yang berkualiti untuk tempoh tiga puluh tahun, bermula pada 1 Januari 2005.
Sebagai pemegang konsesi air terbesar di Malaysia, SYABAS telah dibangunkan oleh seorang usahawan berwawasan yang disokong oleh pasukan pengurusan profesional, berdedikasi dan mahir dengan kegemaran untuk inovasi dalam perkhidmatan pelanggan yang cemerlang serta membentuk semula landskap industri utiliti tempatan.
Karier Terkini Syabas Julai 2015
Karier Terkini Syabas Julai 2015
Sejak penubuhannya pada tahun 2005, SYABAS telah memainkan peranan penting dalam inisiatif tanggungjawab korporat (CR) kerana kita menyedari kepentingan mencapai kejayaan komersial dalam cara yang menghormati nilai-nilai etika dan menghormati pihak-pihak berkepentingan dan menjaga alam sekitar. Sebagai sebuah syarikat yang menjanjikan untuk membekalkan hanya kualiti air bersih kepada pengguna, ia adalah penting untuk SYABAS untuk menikmati inisiatif untuk memelihara persekitaran untuk kelestarian masa hadapan, sama ada melindungi dan menyokong dalam bidang sumber air bersih, persekitaran hijau dan bersih , pengurusan sisa yang betul untuk mengelakkan pencemaran dan lain-lain Melalui program CR kami, yang membolehkan kami untuk menguruskan operasi kami dengan penuh tanggungjawab; kami terus meningkatkan cara kami sebagai sebahagian daripada tanggungjawab kita sebagai warga korporat yang prihatin dalam mendapatkan keseimbangan yang tepat supaya kita boleh menjaga kepentingan pengguna kami, alam sekitar dan masyarakat secara keseluruhan. Penonton sasaran kami terdiri daripada semua pihak yang berkepentingan dengan kepentingan dalam CR dan masyarakat di mana kami menjalankan perniagaan.

Kini SYABAS membuka kekosongan Jawatan dengan kedudukan kerjaya seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG SYABAS TARIKH TUTUP 14 SEPTEMBER 2017

Technician (Electrical)-Kuala Lumpur

DESKRIPSI KERJA
KEPERLUAN:
 • Diploma Kejuruteraan Elektrik atau Elektronik
 • Pengalaman bekerja selama 1-3 tahun di industri air terutamanya bidang elektrik dan operasi pam adalah kelebihan.
 • Berpengalaman dalam menyelesaikan masalah melibatkan bahagian elektrik dan peralatan.
 • Pengetahuan yang baik dalam prinsip asas sistem elektrik, mengetahui peralatan konstitutif elektrik, sistem HT / LV, motor induksi, penjana dan bekalan air.
 • Pengetahuan dalam ujian dan pentauliahan pemasangan elektrik.
TANGGUNGJAWAB:
 • Untuk menghadiri dan mengatasi masalah melibatkan peralatan elektrik di Pump Voltage Tinggi dan Pump House Low Voltage.
 • Untuk membantu pembekalan melakukan pembaikan, penyelenggaraan dan penyelenggaraan bahagian elektrik dan peralatan di Pump House.
 • Memantau dan menyelia kontraktor di tapak untuk menyiapkan projek.
 • Membantu pemeriksaan dengan tenaga elektrik yang berdaftar.
 • Periksa bil TNB setiap bulan untuk seluruh rantau, termasuk Ibu Pejabat, rumah pam, penyimpanan dll.
 • Untuk membantu pembaik kerja, pembaikan, penyelenggaraan dan servis 24 penjana ditetapkan.
Jawatan Kosong Lainyya:
 • Jawatan Kosong Technician (Mechanical)
 • Jawatan Kosong Driver
 • Jawatan Kosong GENERAL MANAGER
 • Jawatan Kosong TECHNICAL MANAGER

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Siapkan Lamaran Lengkap dan CV 
 2. Hantar dan memohon online ke :https://goo.gl/GdjTjK

Subscribe to receive free email updates: