JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

Jawatan Kosong Universiti Curtin Sarawak Tarikh Tutup 05 April 2018

Iklan Jawatan Kosong Sektor Curtin Sarawak Universiti .  Curtin University Malaysia (Curtin Malaysia), kampus dan pusat global terbesar di Curtin University di Asia, memuji prestasi Curtin yang kukuh dalam Peringkat Universiti QS Dunia 2018 oleh Subjek, meletakkan kedua di dunia untuk Mineral dan Perlombongan Kejuruteraan dan meningkatkan kedudukannya untuk Sains Bumi dan Marin ke-42 di dunia.
jawatan Kosong Curtin Malaysia
jawatan Kosong Curtin Malaysia

"Ini adalah bukti kepada semua kakitangan, pelajar dan alumni Curtin yang telah banyak menyumbang kepada Universiti dan ditunjukkan dalam kecemerlangan kami dalam pengajaran, penyelidikan dan hasil siswazah, baik di kampus utama dan di sini di Curtin Malaysia," mengulas Curtin Malaysia's Pro Naib Canselor, Presiden dan Ketua Eksekutif, Profesor Jim Mienczakowski.

Profesor Mienczakowski berkata, sebagai institusi yang paling berpangkalan di pendidikan swasta di Borneo, dan sebagai universiti global yang disenaraikan di antara satu peratus terkemuka universiti di seluruh dunia, Curtin Malaysia komited untuk menyediakan pelajar bukan sahaja pendidikan Australia bertaraf dunia , tetapi juga memastikan mereka menamatkan pengajian sebagai graduan Curtin yang tinggi, dengan pengetahuan dan kemahiran yang penting dalam industri untuk mencapai cita-cita kerjaya mereka.

Curtin telah menduduki ranking 27 daripada 48 mata pelajaran di peringkat global dalam edisi terbaru, termasuk dua mata pelajaran dalam 50 dan lapan teratas dalam 100 teratas di seluruh dunia. Ini merupakan pencapaian penting dan utama untuk Universiti dan para siswazahnya yang berkemampuan tinggi akan dipertingkatkan oleh reputasi akademik global Curtin.

Mereka termasuk Top 100 untuk Kejuruteraan Kimia dan Kejuruteraan Awam & Struktur; Top 150 untuk Kejuruteraan Elektrik & Elektronik, Perakaunan & Kewangan, dan Pengajian Perniagaan & Pengurusan; Teratas 200 untuk Kejuruteraan Mekanik, Aeronautik & Pembuatan, Sains Alam Sekitar dan Komunikasi & Pengajian Media; dan Top 250 untuk Sains Komputer & Sistem Maklumat.
Kini Universiti Curtin Sarawak mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Universiti Curtin Sarawak Tarikh Tutup 05 April 2018

Pensyarah / Pensyarah Kanan / Profesor Madya, Pemasaran

Fakulti Perniagaan
Butiran Jawatan
Akademik, Sepenuh Masa

Selaras dengan perkembangan Fakulti Perniagaan, dan sebagai tindak balas kepada peningkatan permintaan pelajar berikutan pencapaian akreditasi AACSB pada bulan April 2016, kami sedang berusaha untuk melantik pakar dalam Pemasaran (unit Capstone Perniagaan) untuk menyertai Jabatan Pemasaran.

Tahap pelantikan: Pensyarah / Pensyarah Kanan / Profesor Madya

Pelantikan itu akan dibuat pada tahap yang sesuai dengan kelayakan akademik pemohon, sejarah penerbitan dan rekod prestasi menarik pendanaan penyelidikan luaran, pengalaman pengajaran dan penglibatan dengan perusahaan dan pembuat dasar.
Pemohon yang berjaya akan mempunyai ijazah kedoktoran, jurnal akademik dan pengalaman mengajar, tetapi mungkin berada di mana-mana tahap kerjaya akademik mereka.
Pemohon yang berjaya akan bertanggungjawab untuk membangunkan portfolio penyelidikan, organisasi dan penyampaian pengajaran dan penilaian sarjana yang berkaitan, menjalankan kuliah dan tutorial, menyelaras dan menguruskan unit, memberikan maklum balas yang berterusan kepada pelajar, kaunseling akademik pelajar dan mengambil bahagian dalam aktiviti pembangunan kakitangan.
Mereka juga akan dijangka memberikan sumbangan yang besar untuk meningkatkan penerbitan akademik Fakulti dan akan terlibat dalam pengajaran dan penyeliaan pascasiswazah. Para akademik kanan juga dijangka mentor penyelidik kerjaya awal.


Kriteria Pemilihan:
  • Doktor dalam bidang disiplin yang berkaitan dengan Pemasaran.
  • Bukti pencapaian penyelidikan peribadi dengan penerbitan yang baru-baru ini dalam bidang Pemasaran.
  • Pengalaman pengajaran universiti (khususnya, pengendalian unit capstone perniagaan) dan pengawasan.
  • Keupayaan untuk membangunkan cadangan untuk pembiayaan penyelidikan, untuk merancang projek penyelidikan dan untuk memimpin dan membangunkan pasukan penyelidikan.
  • Pengalaman bekerja dengan pihak berkepentingan korporat atau kerajaan.
  • Komitmen dan kesanggupan yang kuat untuk memberi sumbangan penting kepada kehidupan akademik Fakulti dan Universiti.
  • Kemahiran komunikasi dan pembentangan yang cemerlang.
  • Pemohon harus berusaha untuk menangani setiap kriteria pemilihan di atas dalam surat permohonan, yang harus disokong oleh vitae kurikulum lengkap dan bukti lain serta nama dan butiran hubungan dua pengadil.

Tarikh Tutup: Sehingga notis selanjutnya
Curtin (Malaysia) Sdn Bhd berhak melantik dengan jemputan.
KEMENTERIAN PENDAFTARAN EDUCATON NUMBER KP ​​/ JPS / DFT / USYO1 
Dimiliki dan diuruskan oleh Curtin (Malaysia) Sdn. Bhd. (464213-M) 
Keahlian MAPCO No C / 038 (laman web:
www.curtin.edu.my)
Kami menawarkan pakej imbuhan yang menarik kepada calon yang tepat. Untuk mengemukakan
permohonan, sila klik butang Apply Now. Selain itu, hantar
permohonan kepada Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Jabatan Sumber Manusia, Curtin University Malaysia, CDT 250, 98009 Miri, Sarawak, Malaysia atau email kami di 
hr.recruit.acad@curtin.edu.my.
Pemohon yang berminat dijemput untuk menghantar surat penutupan,
kurikulum terperinci kurikulum termasuk butir-butir perhubungan dari 2 pengadil; salinan
sijil pendidikan dan dokumen sokongan lain yang disahkan .
Curtin (Malaysia) Sdn Bhd berhak melantik dengan jemputan.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG ONLEN

Demikian Iklan Jawatan Kosong Terkini Sarawak semoga berfaedah.

Subscribe to receive free email updates: