JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor 27 Mac 2017

Kerja Kosong Perbadanan Kemajuan pertanian Selangor. Maklumat Jawatan Kosong Jun 2016 kami haturkan kepada anda semua iang berasal dari Kemajuan pertanian Selangor dimana mempelawa warganegara malaysia yang berkelayakan untuk bergabung bersama di PKPS . Lembaga Pinjaman Padi Negeri Selangor (LPPNS) telah ditubuhkan pada tahun 1966 dan berperanan untuk menebus tanah-tanah sawah, memberi pinjaman kepada petani-petani untuk membeli tanah-tanah sawah dan memberi pinjaman bagi pembelian jentera untuk kegunaan di sawah-sawah. LPPNS telah dibubar dan digantikan dengan penubuhan Perbadanan Kemajuan Pertanian Negeri Selangor (PKPS). 
Jawatan Kosong PKPS Jun 2016
Jawatan Kosong PKPS Jun 2016
 PKPS ditubuhkan pada 2 Januari 1972 di bawah Enakmen No. 12 1972 (pindaan 1976,1982 dan 2005) dan bermula beroperasi pada 1 Mac 1973. PKPS bertanggungjawab untuk memajukan industri perladangan dan asas tani bagi meningkatkan pembangunan sosio ekonomi Negeri Selangor disamping menjalankan projek-projek komersil untuk faedah rakyat.
Walaupun nama telah ditukar namun aktiviti berkenaan penanaman padi masih diteruskan. Pada masa yang sama, PKPS turut terlibat dalam projek-projek pertanian komersil dan program pembangunan ladang kelapa sawit untuk rakyat negeri Selangor seperti Rancangan Revolusi Hijau Bukit Cherakah, Rancangan Tanah Terbiar Kachong Darat dan Rancangan Tanah Belia Busut.
PKPS dalam tempoh 2010 hingga 2014 adalah ke arah mengembangkan aktiviti komersil dengan memperluaskan kawasan penanaman kelapa sawit, tanaman getah, pengeluaran buah-buahan tempatan seperti belimbing besi, tembikai, betik, jambu batu, rambutan, pulasan dan lain-lain lagi. Projek ternakan ayam berteknologi tinggi, projek ternakan tenusu lembu dan projek ternakan ikan air tawar. Pengembangan aktiviti ini adalah sebagai sumbangan kepada pembangunan dan pertumbuhan ekonomi negeri Selangor.
Kini PKPS membuka kekosongan jawatan kosong terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor 27 Mac 2017

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) dalam jawatan seperti berikut :-

PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) N19

Lokasi : Selangor
Sektor : Kerajaan

KELAYAKAN

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur tidak kurang 18 Tahun dan tidak melebihi 40 tahun pada tarikh tutup
  • Calon memiliki sijil pelajaran Malaysia atau kelakan yang diiktiraf dengannya,

Sila baca syarat kelayakkan dan maklumat lain melalui link di bawah sebelum memohon.Tarikh tutup permohonan 27 MAC 2017
Klik untuk Maklumat Jawatan Kosong Lengkap
Demikian Maklumat Jawatan Kosong PKPS semoga berfaedah dan membantu.

Subscribe to receive free email updates: