JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI SABAH TARIKH TUTUP 19 DISEMBER 2016

Iklan kerja kosong terkini Kerajaan Negeri Sabah. Maklumat kerjaya terkini datang dari sektor kerajaan iaitu Kerajaan Negeri Sabah. Negeri di Bawah Bayu, Sabah, adalah negeri kedua terbesar di Malaysia, yang terdiri daripada 13 negeri dan 3 wilayah persekutuan. Dengan kawasan yang menjangkau 72,500 kilometer persegi, dipenuhi dengan pantai yang dikelilingi oleh Laut China Selatan di bahagian Barat, Laut Sulu di bahagian Timur Laut dan Laut Celebes di bahagian Timur, Sabah terletak di bahagian paling utara Borneo dan juga merupakan pulau ke-3 terbesar di dunia.
Iklan Jawatan Kosong Kerajaan negeri Sabah
Iklan Jawatan Kosong Kerajaan negeri Sabah
Iklim di seluruh negeri Sabah adalah iklim khatulistiwa / tropika dengan anggaran suhu 32°C (90°F) bagi kawasan tanah rendah dan purata suhu 21°C (70°F) bagi kawasan tanah tinggi. Sabah secara kebiasaannya adalah panas dan cerah sepanjang tahun. Dalam iklim tropika seperti ini, ia adalah dinasihatkan untuk berpakaian selesa dalam kain linen yang ringan, kain jenis kapas, baju kemeja-T, seluar pendek, atau seluar jeans untuk mengelakkan rasa terlalu panas. Hujan juga adalah biasa sepanjang tahun, tetapi ia boleh menjadi jauh lebih lembap ketika musim Monsun Timur Utara (Oktober - Februari), dan panas / kering antara bulan Mei dan September.
Kini Kerajaan Negeri Sabah membuka kekosongan jawatan Kosong Terkini iaitu seperti berikut:

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI SABAH TARIKH TUTUP 19 DISEMBER 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berasal dari Sabah yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kerajaan Negeri Sabah seperti berikut :
Terdapat iklan kekosongan jawatan di Jabatan Tanah dan Ukur seperti berikut:
  • Penolong Pegawai Penilaian Gred W29;
  • Pembantu Penilaian Gred W19;
  • Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam)/ Penolong Jurutera Gred JA19;
  • Pembantu Tadbir Tanah/ Penolong Pentadbir Tanah Gred NT19;
  • Pemandu Kenderaan Gred H11; dan
  • Pembantu Awam Gred H11.

Nota Jawatan Kosong

Tarikh Tutup Iklan 19 Disember 2016

CARA MEMOHON

Permohonan hendaklah dibuat secara ONLINE SAHAJA dengan melayari Laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah di alamat http://www.jawatan.sabah.gov.my/ Kemudahan untuk memohon secara online ini ada disediakan secara percuma di pejabat :
Urus Setia
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah
Tingkat 3, Blok B, Wisma MUIS
Peti Surat 10998
88811 KOTA KINABALU


Demikian Info Kerjaya terkini semoga berfaedah 
Sumber 

Subscribe to receive free email updates: