JAWATAN KOSONG TERKINI DISEMBER 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Disember 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLIS BENDARAYA IPOH TARIKH TUTUP 07 JUN 2017

Kerja Kosong terkini Majlis Bendaraya ipoh. Iklan jawatan kosong terkini datang dari Sektor Kerajaan yaitu Majlis Bendaraya Ipoh atau MBI. dimana MBI iaitu selaku Pihak Berkuasa Tempatan merupakan sebuah Pertubuhan Perbadanan yang ditubuhkan oleh Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) sebagai satu badan yang bertanggungjawab untuk mengurus dan mentadbir kawasan Bandar raya Ipoh berasaskan kepentingan tempatan, begitu juga sebagai pihak berkuasa perancang tempatan di bawah Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172), MBI diberi tanggungjawab secara langsung oleh Undang-undang untuk merangka dan melaksanakan dasar-dasar perancangan pembangunan berasaskan lokaliti setempat bersesuaian dengan dasar yang ditetapkan oleh kerajaan.
Kerja Kosong Terkini MBI
Kerja Kosong Terkini MBI
Kini, kawasan sempadan Majlis meliputi kawasan seluas 643 km persegi dengan bilangan penduduk berjumlah lebih 720,000 orang. Sebagai ibu negeri Perak Darul Ridzuan, Ipoh berperanan sebagai pusat pentadbiran, perdagangan, sukan, kewangan, politik, keagamaan dan juga pendidikan. Kini di bawah pimpinan Datuk Bandar, Majlis Bandaraya Ipoh terus menerus berusaha untuk menjadikan bandaraya ini sebagai sebuah bandaraya yang dinamik dan unggul.

VISI

"Ipoh Bandar Raya Mampan, Dinamik dan Cemerlang Menjelang Tahun 2020"

MISI

"Menerajui Urus Tadbir Bandar Secara Strategik Dan Inovatif Ke Arah Bandar Raya Yang Kondusif dan Mampan Untuk Kesejahteraan Warga Kota"
Kini Majlis Bendaraya Ipoh membuka kerjaya terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLUS BENDARAYA IPOH TARIKH TUTUP  07 JUN 2017

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan kepada rakyat DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan yang berkelayakan bagi mengisi jawatan berikut:-

PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)

JADUAL GAJI(MIN – MAX) : GRED N19 RM1,352.00 – RM4,003.00

KONTRAK / 16 Kekosongan
Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
  1. warganegara Malaysia;
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup  iklan jawatan; dan
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang  diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; (Gaji permulaan ialah pada Gred N19 :  RM1,352.00); atau
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang  diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta
  • Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;  (Gaji permulaan ialah pada Gred N19 :RM1,408.40); atau 
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta
  • Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.  (Gaji permulaan ialah pada Gred N19 : RM1,464.80). 
Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

 CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG


  1. MUAT TURUN SYARAT KELAKAN
Permohonan hendaklah menggunakan aplikasi atas talian (online) sahaja dengan melayari laman web Majlis Bandaraya Ipoh di www.mbi.gov.my dan pemohon akan dihubungkan ke Portal Laman Web Rasmi Gerbang Mesra Rakyat Negeri Perak di bawah Aplikasi Permohonan Jawatan Kosong.
Tarikh tutup permohonan :    07 JUN 2017. 
Demikianlah Iklan jawatan kosong Terkini Sektor Kerajaan semoga berfaedah.amen


Subscribe to receive free email updates: