JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI OCBC BANK (MALAYSIA) BHD TARIKH TUTUP 18 MAC 2017

Kerja Kosong Terkini OCBC Bank BHD. Iklan kerjaya terbaru datang dari Sektor Bank iaitu OCBC Bank Malaysia BHD, dimana OCBC Bank adalah bank Singapura yang paling lama ditubuhkan, ditubuhkan pada tahun 1932 daripada penggabungan tiga bank tempatan, yang tertua yang diasaskan pada tahun 1912. Ia kini kedua terbesar kumpulan perkhidmatan kewangan di Asia Tenggara dari segi aset dan salah satu dunia yang paling bank-bank yang sangat-rated, dengan penarafan Aa1 dari Moody. Diiktiraf bagi kekuatan kewangan dan kestabilan, OCBC Bank telah disenaraikan bank terkuat Asean dan antara lima bank paling kukuh di dunia oleh Bloomberg Markets selama lima tahun berturut-turut sejak penubuhannya ranking pada tahun 2011. OCBC Bank dan anak-anak syarikatnya menawarkan pelbagai luas perkhidmatan pengurusan kewangan dan kekayaan pakar, yang terdiri daripada pengguna, korporat, pelaburan, perbankan swasta dan transaksi dengan perkhidmatan perbendaharaan, insurans, pengurusan aset dan broker saham.
kerja kosong terkini OCBC NISP
kerja kosong terkini OCBC NISP
Pasaran utama OCBC Bank adalah Singapura, Malaysia, Indonesia dan China. Ia mempunyai lebih 620 cawangan dan pejabat wakil di 18 buah negara dan wilayah. Ini termasuk lebih daripada 330 cawangan dan pejabat di Indonesia di bawah anak syarikat Bank OCBC NISP dan lebih daripada 90 cawangan dan pejabat di Hong Kong, China dan Macau di bawah OCBC Wing Hang.
Perkhidmatan perbankan persendirian OCBC Bank disediakan oleh anak syarikat milik penuh Bank Singapura, yang telah menerima peningkatan pengiktirafan industri sebagai Global Bank Persendirian di Asia, dan dipilih sebagai "Bank Swasta Cemerlang di Asia Tenggara pada tahun 2014" oleh Swasta Banker Antarabangsa.
Subsidiari insurans OCBC Bank, Great Eastern Holdings, adalah kumpulan insurans hayat yang paling lama dan paling ditubuhkan di Singapura dan Malaysia. Anak syarikat pengurusan aset, Lion Global Investors, adalah salah satu daripada syarikat-syarikat pengurusan aset sektor swasta yang terbesar di Asia Tenggara.
Selepas terlibat secara aktif dalam menawarkan produk dan perkhidmatan perbankan Islam sejak 1995, OCBC Bank melancarkan anak syarikat perbankan Islam milik penuhnya, OCBC Al-Amin Bank Berhad, pada 1 Disember 2008. OCBC Al-Amin menawarkan produk dan perkhidmatan yang dibangunkan berdasarkan kontrak Syariah berkenaan dan dengan sokongan daripada Jawatankuasa Penasihat Syariah untuk memenuhi keperluan orang Islam dan bukan Islam. Ciri-ciri seperti kadar pembiayaan tetap dan perkongsian untung telah menarik kumpulan yang semakin meningkat daripada pelanggan setia yang ingin menarik daripada prinsip-prinsip Islam yang adil, penyayang dan ketepatan.
Kini OCBC Bank membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI OCBC BANK (MALAYSIA) BHD TARIKH TUTUP 18 MAC 2017

OCBC BANK MALAYSIA mempelawa warga negara Malaysia dengan senarai jawatan kosong terkini seperti berikut:

Relationship Manager Premier Banking (Based in Southern Region)

KELAYAKAN
 1. Pemegang Diploma Minimum.
 2. Sekurang-kurangnya pengalaman 2 tahun jualan atau perkhidmatan dalam industri kewangan atau perkhidmatan (misalnya Perkhidmatan adalah syarikat penerbangan, telekomunikasi, hotel, pelancongan).
 3. Pemahaman yang kukuh tentang pasaran kewangan dan bukan kewangan serta berkomunikasi dan kemahiran interpersonal.
 4. Baik kemahiran rangkaian sosial.
 5. Kemahiran antara peribadi yang sangat baik.
 6. Mempunyai pengangkutan sendiri dan bersedia untuk perjalanan.
 7. Sebaik-baiknya berbilang bahasa.
Senarai jawatan kosong lainnya ialah :
 • Personal Banker/Personal Financial Consultant (Based in Southern Region)
 • Sales Management Programme (Based in Southern region)
 • Business Development Manager – Cash Team (Based in Southern)

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kunjungi pautan: http://goo.gl/LKxA7u
 2. Pilih kerjaya yang di atas
 3. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah) 

KENAPA SERTAI OCBC BANK?

Kerjaya. Ia memakan aspirasi. Ia kebakaran imaginasi. Ia memberi tumpuan kepada matlamat. Ia menghargai apa yang anda tahu dan mendorong anda untuk mencapai apa yang anda mampu. Ia mentakrifkan anda, membentuk kamu dan memperkaya anda. Ia membantu anda berkembang sebagai seorang individu, pemain pasukan dan pemimpin.
Demikian iklan Jawatan Kosong Terkini dari sektor Bank semoga berfaedah.amin

Subscribe to receive free email updates: