JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI SPA TARIKH TUTUP 08 SEPTEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini SPA September 2015. Iklan Kerjaya Terkini SPA mempelawa warganegara Malaysia untuk mengisi banyak kekosongan jawatan. Namun sebelum ke kekosongan jawatan mari mengenal mengenai SPA. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan.
Kerja Kosong Terbaru SPA
Kerja Kosong Terbaru SPA

Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- "Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya."

FUNGSI

Fungsi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia di bawah Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan, Fungsi-Fungsi Suruhanjaya adalah meliputi perkara-perkara berikut:-
  1. MELANTIK
  2. MENGESAHKAN DALAM PERKHIDMATAN
  3. KEMASUKAN KE DALAM JAWATAN BERPENCEN
  4. MENAIKKAN PANGKAT
  5. MENUKAR
  6. MENJALANKAN KAWALAN TATATERTIB
Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:-
"Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat, menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya."

VISI

Menjadi agensi peneraju yang dinamik dan berwibawa dalam urusan pelantikan dan perkhidmatan penjawat awam.

MISI

Melantik penjawat awam yang berkualiti dan menguruskan hal ehwal perkhidmatan secara cekap dan berkesan bagi memenuhi keperluan negara.

JAWATAN KOSONG TERKINI SPA TARIKH TUTUP 08 SEPTEMBER 2015

Pembantu Penguasa Kastam GRED W17-jabatan kastam DiRaja Malaysia (547 Kekosongan)

Pendaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui Online sahaja. Sebarang surat menyurat dan penghantaran resume tidak diperlukan. Tempoh sah laku permohonan adalah setahum. Urusan pengambilan adalah tertakluk kepada kekosongan jawatan yang dilaporkan oleh kementrian/ jabatan dan hanya calon yang berjaya melepasi taoisan akan dipanggil temu duga.
TARIKH TUTUP PERMOHONAN BARU ADALAH SEBELUM ATAU PADA 8 SEPTEMBER 2015 (SELASA) JAM 11.59 MALAM.

KELAYAKAN DAN DESKRIPSI TUGAS

Sila kunjungi pautan http://spa.gov.my/web/guest/deskripsi-tugas

CARA MEMOHON


Mohonlah sevcara Online di Portal SPA :
www.spa.gov.my
Permohonan Online
Maklumat detail mengenai Jawatan Kosong SPA sila Kunjungi :www.spa.gov.my

Subscribe to receive free email updates: