JAWATAN KOSONG TERKINI Disember 2016 Januari 2017

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2016 Januari 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2016 2017

JAWATAN KOSONG TERKINI SAMSUNG MALAYSIA ELECTRONICS SDN BHD TARIKH TUTUP 30 NOVEMBER 2016

Kerja Kosong Terkini SME samsung Malaysia Elktronik. Iklan kerjaya terkini datang dari Samsung Malaysia Electronic yang mana Samsung Electronics Co., Ltd. ialah syarikat elektronik multinasional Korea Selatan yang beribu pejabat di Suwon, Korea Selatan.Ia adalah anak syarikat utama Kumpulan Samsung, merangkumi 70% daripada pendapatan kumpulan itu pada tahun 2012,  dan telah di dunia terbesar syarikat teknologi maklumat oleh pendapatan sejak tahun 2009. Samsung Electronics mempunyai kilang pemasangan dan rangkaian jualan di 80 buah negara dan menggaji sekitar 370,000 orang.Sejak tahun 2012, Ketua Pegawai Eksekutif adalah Kwon Oh-Hyun. Samsung telah lama menjadi pengeluar utama komponen elektronik seperti bateri lithium-ion, semikonduktor, cip, memori flash dan peranti cakera keras untuk pelanggan seperti Apple, Sony, HTC dan Nokia. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, syarikat itu telah dipelbagaikan kepada elektronik pengguna. Tidak dalam petikan diberikan] Ia adalah pengeluar terbesar di dunia telefon bimbit dan telefon pintar didorong oleh populariti Popular Samsung Galaxy peranti. Syarikat ini juga vendor utama komputer tablet, terutamanya Android berkuasa Samsung Galaxy Tab pemungutannya, dan secara umumnya dianggap sebagai merintis pasaran phablet melalui Nota keluarga Samsung Galaxy peranti. 
Kerja Kosong Terkini SME
Kerja Kosong Terkini SME
Samsung telah menjadi pengeluar terbesar di dunia panel LCD sejak tahun 2002, pengeluar televisyen terbesar di dunia sejak 2006, dan pengeluar terbesar dunia bagi telefon mudah alih sejak tahun 2011. Samsung Electronics pelarian Apple Inc sebagai syarikat teknologi terbesar di dunia dalam 2011 dan merupakan sebahagian utama ekonomi Korea Selatan. Pada bulan Jun 2014 Samsung menerbitkan Tizen OS dengan yang baru Samsung Z.
Kini SME membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI SAMSUNG MALAYSIA ELECTRONICS SDN BHD TARIKH TUTUP 30 NOVEMBER 2016

Samsung Internship 2017-Kuala Lumpur

KELAYAKAN

 • Kemahiran dalam Microsoft Office dan dalam Bahasa Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
 • Berterusan ketangkasan dan kepantasan kerja siap dan penemuan penyelesaian walaupun berhadapan dengan kekaburan pada masa-masa.
 • Yang kuat pasukan pemain, ejen terpaparnya antaramuka dan yakin communicator.
 • Sentiasa ditunjangi dengan positivity, tenaga dan boleh melakukan sikap dalam mengurus tanggungjawab yang diberikan.
 • ketersediaan 3 hingga 6 bulan untuk penempatan.
 • Melanjutkan pelajaran peringkat Sarjana Pentadbiran Perniagaan/pengurusan, jualan & pemasaran, kewangan, perakaunan dan pemasaran.
Senarai kerja Kosong lainnya ialah :
 • Account Payable Assistant
 • Large Format Display (LFD) Sales Specialist
 • Legal & Compliance Manager
 • B2B Channel Account Manager
 • Administration Assistant
 • etc

CARA MEMOHON


 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/HTt73k
 2. Pilih Kerjaya yang anda minati
 3. Klik Apply This Job (Bahagian bawah)
Demikian Maklumat jawatan Kosong Terkini Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd semoga berfaedah.
Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Thanks for your comment