JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG KERAJAAN PKPS TARIKH TUTUP 18 APRIL 2016

Kerja Kosong Terkini PKPS Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor. Maklumat kerja kosong terkini berasal dari PKPS dimana embaga Pinjaman Padi Negeri Selangor (LPPNS) telah ditubuhkan pada tahun 1966 dan berperanan untuk menebus tanah-tanah sawah, memberi pinjaman kepada petani-petani untuk membeli tanah-tanah sawah dan memberi pinjaman bagi pembelian jentera untuk kegunaan di sawah-sawah. LPPNS telah dibubar dan digantikan dengan penubuhan Perbadanan Kemajuan Pertanian Negeri Selangor (PKPS). PKPS ditubuhkan pada 2 Januari 1972 di bawah Enakmen No. 12 1972 (pindaan 1976,1982 dan 2005) dan bermula beroperasi pada 1 Mac 1973. PKPS bertanggungjawab untuk memajukan industri perladangan dan asas tani bagi meningkatkan pembangunan sosio ekonomi Negeri Selangor disamping menjalankan projek-projek komersil untuk faedah rakyat.
Kerja Kosong PKPS
Kerja Kosong PKPS
Walaupun nama telah ditukar namun aktiviti berkenaan penanaman padi masih diteruskan. Pada masa yang sama, PKPS turut terlibat dalam projek-projek pertanian komersil dan program pembangunan ladang kelapa sawit untuk rakyat negeri Selangor seperti Rancangan Revolusi Hijau Bukit Cherakah, Rancangan Tanah Terbiar Kachong Darat dan Rancangan Tanah Belia Busut.
PKPS dalam tempoh 2010 hingga 2014 adalah ke arah mengembangkan aktiviti komersil dengan memperluaskan kawasan penanaman kelapa sawit, tanaman getah, pengeluaran buah-buahan tempatan seperti belimbing besi, tembikai, betik, jambu batu, rambutan, pulasan dan lain-lain lagi. Projek ternakan ayam berteknologi tinggi, projek ternakan tenusu lembu dan projek ternakan ikan air tawar. Pengembangan aktiviti ini adalah sebagai sumbangan kepada pembangunan dan pertumbuhan ekonomi negeri Selangor.

VISI DAN MISI

MISI

Menjadi Sebuah Organisasi Korporat Yang Kukuh,Dinamik,Berintegriti Melalui Pelaksanaan Projek-Projek Komersil Dan Program Merakyatkan Ekonomi Selangor

VISI

Memajukan Sektor Pertanian Secara Komersil Bagi Meningkatkan Pembangunan Sosio Ekonomi Negeri Selangor.
Kini PKPS membuka IKlan jawatan Kosong Seperti berikut ini :-

ARKITEK LANDSCAP

PENEMPATAN : SELANGOR FRUITS VALLEY
TARAF JAWATAN : TETAP
Permohonan adalah dipelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di PKPS Management Service Berhad (Keutamaan pada calon lelaki sahaja). 

Kelakayan Umur

Calon yang dilantik berumur tidaklah kurang dari 18 tahun.

KELAYAKAN DAN CARA MEMOHON
Subscribe to receive free email updates: