JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG ON SEMICONDUCTOR 03 Julai 2017

Kerja Kosong Terkini ON Semiconductor. Iklan jawatan kosong terbaru berasal dari On Semiconductor dimana ON Semiconductor (Nasdaq: ON) memacu inovasi cekap tenaga memberi kuasa kepada pelanggan untuk mengurangkan penggunaan tenaga global. Syarikat itu adalah yang terkemuka yang pembekal penyelesaian berasaskan semikonduktor, menawarkan portfolio yang komprehensif.tenaga pengurusan kuasa yang cekap, analog, sensor, logik, masa, sambungan, diskret, SoC dan peranti adat. Produk syarikat ini membantu jurutera menyelesaikan cabaran reka bentuk yang unik dalam automotif, komunikasi, pengkomputeran, pengguna, industri, perubatan, aeroangkasa dan pertahanan aplikasi. ON Semiconductor beroperasi responsif, boleh dipercayai, rantaian bekalan bertaraf dunia dan program kualiti, pematuhan teguh dan program etika, dan rangkaian kemudahan pengeluaran, pejabat jualan dan reka bentuk pusat di pasaran-pasaran utama di seluruh Amerika Utara, Eropah dan Asia Pasifik.
Kerja Kosong Terbaru On Semiconductor
Kerja Kosong Terbaru On Semiconductor
Kini On Semiconductor membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG ON SEMICONDUCTOR 03 Julai 2017

Test Development Engineer-jawatan kosong Negeri Sembilan
SYARAT-SYARAT JAWATAN:
 • Tahap BS ECE, EE atau ijazah yang setaraf dengannya dalam fizik semikonduktor dan elektronik.
 • Pengalaman dalam litar Analog dan Digital dan kemahiran penyelesaian masalah dengan lebih mendalam.
 • Mahir dalam penguji Eagle ETS-88/364/300 adalah satu kemestian.
 • Asas pemahaman dan keupayaan untuk menggunakan analisis statistik.
 • Keberkesanan Komunikasi lisan dan bertulis.

 JAWATAN KOSONG ON SEMICONDUCTOR 16 Jun 2017


Senior Process Engineer-jawatan kosong Selangor

Keperluan kerja:
kelayakan:
 • B.S. Kejuruteraan / Sains graduan dengan minimum pengalaman 5 tahun dalam Proses atau Packaging Perhimpunan kejuruteraan atau Dewan Kejuruteraan Kualiti. Juga sekurang-kurangnya pengalaman 3 tahun dalam mengetuai pasukan jurutera di seluruh dunia, pengalaman dalam berkomunikasi dengan pihak pengurusan kanan dan pelanggan.
Pengetahuan khusus
Semiconductor (IC, bijaksana, Power, SIP dan / atau modul) pengetahuan proses pemasangan semikonduktor, piawaian Pengurusan Kualiti dan Penentuan Kualiti (minimum ISO / TS16949 pemahaman), Teknik Statistik dan Rekabentuk Eksperimen, Equipment / Tooling khusus untuk semikonduktor kembali pemasangan akhir, FMEA, Pelan Kawalan dan APQP. Kelebihan tambahan jika keperluan pengetahuan proses SMT, keperluan MIL / ITAR, keperluan perubatan dan / atau Telekomunikasi.
Kemahiran khusus
 • Kepimpinan dalam mengambil alih isu, Kemahiran Interpersonal / Kemahiran Teambuilding, Komputer Kemahiran (Basic Power Point, Pertengahan Excel, Basic Word), Kemahiran Komunikasi yang baik dengan keupayaan minimum untuk bercakap dalam bahasa Inggeris dengan jelas, Kemahiran Perundingan, Penyelesaian masalah, Penulisan Teknikal dan Kemahiran Penyampaian , boleh mentafsir lukisan teknikal dan akal untuk kos.
 • Sikap tertentu
 • Bebas, Professional, Matang, Dependable, Ketegasan, tegas, berfikiran terbuka, dinamik, Jujur, Kualiti sedar.
Descrption Kerja:
 1. Menyediakan pelupusan tepat pada masanya untuk isu-isu proses subkontraktor dan memerlukan / mengulas tindakan pembetulan untuk kedua-dua pendek jangka dan jangka pencegahan / penambahbaikan panjang untuk sentiasa memenuhi sasaran hasil bagi semua lot
 2. kejadian dan kualiti Ulasan menganalisis dengan keupayaan proses subkontraktor untuk mengelakkan utama / bencana insiden yang berkualiti.
 3. Kajian kestabilan proses dalam subkontraktor dan mencadangkan pemudahan proses untuk meningkatkan aliran proses.
 4. Laksanakan aktiviti kelayakan yang berkaitan dengan subkontraktor baru, perubahan dalam proses atau BOM, peningkatan kos, proses pemudahan untuk menghapuskan proses NVA dan lain-lain yang memerlukan kepakaran kejuruteraan Perhimpunan dari bungkusan atau proses.
 5. Menyediakan sokongan teknikal kepada Pakej pembangunan dan pemasangan subkontraktor untuk peranti baru, bungkusan atau pembangunan produk untuk memastikan pemindahan pengeluaran lancar.
 6. Sokongan EBR (Kejuruteraan Binaan) pada semua subcons untuk keperluan terperinci.
 7. Menyemak spesifikasi / dokumentasi apabila diperlukan. Melakukan kelayakan dan proses audit subkontraktor pemasangan untuk memastikan subcons baru dan / atau yang sedia ada mematuhi sistem kualiti mereka sendiri dan juga kepada ISO / TS: 16949 dan ON keperluan Semi.
 8. Menyampaikan perwakilan profesional ON Semi kepada dunia luar (subkontraktor tempatan dan luar pesisir) untuk memelihara dan meningkatkan ON kedudukan Semi dan imej sebagai pemain matang dan profesional dalam industri semikonduktor

 CARA MEMOHON KERJAYA • Sila merujuk kelaman: http://goo.gl/DKD0Eg
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW"
 • Mohonlah secara onlen 
Demikian Maklumat kerja kosong terkini..semoga berfaedah.

Subscribe to receive free email updates: