JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG DI POS MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 01 November 2017

Kerja Kosong di Pos Malaysia Berhad. Iklan Kerjaya terkini datang dari Pos Malaysia Berhad. Pos Malaysia Berhad adalah Syarikat Awam Tersenarai di Papan Utama Bursa Malaysia. Pos Malaysia menggunakan lebih daripada 16,000 orang, di lebih daripada 700 cawangan, mencapai lebih daripada 6 juta alamat servis di seluruh negara yang kedudukan kewangan yang kukuh, Pos Malaysia terus menyerahkan kepada pihak yang berkepentingan dengan prestasi yang baik yang diharapkan daripada Pos Malaysia, tahun dan tahun keluar.
Sejarah Pos Malaysia Berhad boleh dikesan kembali ke awal 1800-an dengan penubuhan perkhidmatan pos yang pertama di Negeri-negeri Selat di Pulau Pinang, Melaka dan Singapura berkembang melalui seluruh Tanah Melayu pada abad ke-20 awal.Surat-surat itu kemudian disampaikan melalui penghantar surat atau utusan khas. Sebaliknya setem pos, bayaran dikutip apabila surat-surat yang diserahkan di Pejabat Pos. Surat disiarkan diberi resit.
Sistem ini kemudian berubah apabila setem India bertindan dengan mahkota dan setem Straits 'bertindan dengan dolar dan sen diperkenalkan pada 1867. Set sulung pertama setem pos diperkenalkan pada 1901. Ia juga bermula sebagai medium untuk penghantaran surat, surat khabar dan dokumen perniagaan. Perkhidmatan pos tidak lama lagi berkembang menjadi pembekal pelbagai perkhidmatan. Ia mula menceburi penghantaran bungkusan, pendaftaran, perkhidmatan insurans, urusniaga wang (wang pos dan kiriman wang) dan pelaburan dana (Simpanan Pejabat Pos Bank).Perkhidmatan pos ketika itu dikenali sebagai Jabatan Perkhidmatan Pos - Jabatan Perkhidmatan Pos (JPA), juga mula mengambil alih pelbagai perkhidmatan bagi pihak jabatan-jabatan Kerajaan. Ia mula mengutip bayaran bil elektrik, jualan lesen anjing, bayaran pencen, jualan lesen televisyen dan lain-lain.
Pada tahun 1992, Pos Malaysia Berhad telah diperbadankan [penjelasan diperlukan] dari JPA. Pada bulan September 2001, Pos Malaysia Berhad telah disenaraikan di Bursa Saham Kuala Lumpur ketika itu (kini dikenali sebagai Bursa Malaysia Berhad) melalui pengambilalihan berbalik yang Philio Allied Berhad mengambil alih status penyenaraiannya. Hari ini, Pos Malaysia mempunyai empat Unit Perniagaan Strategik - Pos Mel, Pos Laju dan Pos Niaga dan Pos antarabangsa - dan lengan logistik akan menyokong operasi penyampaian perkhidmatan teras.
Kerja kosong Terkini Pos Malaysia 2015
Kerja kosong Terkini Pos Malaysia 2015

kekosongan Kerjaya Malaysia di Pos Malaysia Berhad adalah seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG DI POS MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 11 JUN 2017

Corporate Communication Executive

Pos Aviation Sdn Bhd (Formerly known as KL Airport Services Sdn Bhd)
Kelayakan Jawatan:
  • Calon mesti memiliki sekurang-kurangnya Sarjana Muda / Diploma Lepasan Ijazah / Ijazah Profesional dalam Kejuruteraan (Penerbangan / Aeronautik / Astronautik), Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan, Pemasaran, Komunikasi Massa, Undang-undang atau setaraf.
  • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris dan jika mendapat laguage kedua adalah kelebihan tambahan.
  • Sekurang-kurangnya 1 - 3 Tahun pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan diperlukan untuk kedudukan ini.
  • Keperluan Diperlukan: Komputer celik - Microsoft Office, Excel, Power point.
  • Eksekutif Eksekutif yang disukai khusus dalam Pemasaran / Pembangunan Perniagaan atau yang setaraf.
  • Kemahiran interpersonal yang baik dan teliti dalam menjalankan tugas.
  • Foto-grafik dan video - kemahiran menyunting untuk menyokong komunikasi media sosial akan menjadi kelebihan yang kuat.

Lokasi Jawatan Kosong:

Pos Aviation Sdn Bhd, IbuPejabat/Katering, Jalan KLIA S6, Southern Support Zone, 64000 KLIA, Sepang, Selangor
Tarikh Tutup Jawatan 01 November 2017

CARA MEMOHON KERJA KOSONG POS MALAYSIA  1. Sila kunjungi pautan berikut ini: Jawatan Kosong POS
  2. Pilih kerjaya diatas
  3. Klik Apply Now (bahagian bawah)
Nota jawatan Kosong:
Lokasi Kerjaya: Pos Malaysia Headquarters, City Centre, 50670 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Tarikh tutup jawatan: 01 November 2017
Demikianlah info maklumat kerjaya terkini semoga berfaedah.
Rujukan

Subscribe to receive free email updates: