Friday, May 5, 2017

Jawatan Kosong Terkini Jabatan Bekalan Air Luar Bandar Sarawak 31 Mei 2017

Iklan Jawatan Kosong JBALB Sarawak 2017. JBALB marupakan syarikat terkemuka di bawah bidang kuasa Kementerian Kemudahan Awam. Setiausaha Tetap Kementerian Kemudahan Awam dilantik sebagai Pihak Berkuasa Air Negeri (SWA) di bawah peruntukan Ordinan Air 1994 yang juga telah membolehkan penubuhan pelbagai Pihak Berkuasa Bekalan Air di bawah Jabatan Kerja Raya (JKR) untuk membekalkan air yang boleh diminum ke bandar-bandar yang ditetapkan dan kawasan luar bandar.
Jawatan Kosong Terkini Jabatan Bekalan Air Luar Bandar Sarawak
Jawatan Kosong Terkini Jabatan Bekalan Air Luar Bandar Sarawak
Kini Jabatan Bekalan Air Luar Bandar membuka kekosongan jawatan Kosong Terkini Kerajaan seperti berikut ini -

 Jawatan Kosong Terkini Jabatan Bekalan Air Luar Bandar Sarawak 31 Mei 2017

Jabatan Bekalan Air Luar Bandar, Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-

PEMBANTU AWAM

Taraf Jawatan: TETAP/JAWATAN BERASASKAN CARUMAN
Kumpulan Perkhidmatan:PELAKSANA    
Klasifikasi Perkhidmatan:KEMAHIRAN
Gred Gaji:H11
Jadual Gaji
Gaji Minimum : RM1,218.00 Gaji Maksimum : RM2,939.00
Kenaikan Gaji Tahunan : RM80.00

Syarat dan Kelayakan Jawatan Kosong

Calon-calon bagi lantikan hendaklah warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan dan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
  • Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan: RM1,218.00). (Syarat Tambahan: Bagi tugas menyelamat, calon perlu memiliki Sijil Pertolongan Cemas serta berkebolehan berenang dan bagi tugas memandu enjin sangkut/motobot, calon perlu memiliki perakuan kekompetenan berkaitan daripada Jabatan Laut Malaysia). (Gaji permulaan ialah pada Gred H11: RM1,264.15).
  • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. 

Nota Jawatan

Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan Pembantu Awam, Gred H11, adalah tertakluk di bawah skim perkhidmatan tersebut yang sedang berkuatkuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa.  

CARA MEMOHON DAN NOTA JAWATAN

  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing. Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.
  • Sila rujuk SYARAT-SYARAT DAN CARA MEMOHON sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.
Tarikh tutup permohonan (replika data) : 31 Mei 2017
 Demikian Iklan Jawatan Kosong Terkini Kerajaan semoga berfaedah.amin

Artikel Terkait