JAWATAN KOSONG TERKINI April 2018 May 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2018 May 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy April 2018 May 2018

JAWATAN KOSONG OSRAM TARIKH TUTUP 23 MAC 2018

Kerja Kosong Terkini OSRAM Opto Semiconductor. Maklumat Kerja Kosong Terkini datang dari Sektor Swasta iaitu OSRAM OPTO Semiconductor dimana  OSRAM ialah sebuah anak syarikat milik penuh Osram GmbH, adalah pengeluar kedua terbesar di dunia bagi semikonduktor optoelektronik [selepas Nichia dan diikuti tempat ketiga oleh Cree Inc. Salah satu produk utama syarikat adalah diod pemancar cahaya (LED), produk lain adalah laser berkuasa tinggi diod, infra komponen merah dan sensor optik. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1999 sebagai usaha sama antara Osram dan Infineon Technologies.
Kerja Kosong Terkini OSRAM
Kerja Kosong Terkini OSRAM
The "Osram" nama berasal dari Osmium dan Wolfram (German untuk tungsten, juga digunakan dalam bahasa Inggeris), kerana kedua-dua elemen ini telah biasa digunakan untuk filamen lampu pada masa yang syarikat ini ditubuhkan. Nama jenama OSRAM "dilahirkan" pada tahun 1906 dan didaftarkan oleh Deutsche Gasglühlicht-Anstalt (juga dikenali sebagai Auer-Gesellschaft).
Kini OSRAM OPTO Semi COnductor membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG OSRAM TARIKH TUTUP 23 MAC 2018

 Jawatan Kosong Mac2018 seperti berikut ini :-

Program Lulusan Segar OSRAM (OSGP)

Anda akan menjadi calon yang sempurna untuk menimbulkan cabaran peranan yang tepat ini jika anda seorang siswazah yang baru dan memiliki sifat-sifat berikut:
Kelayakan Jawatan Kosong
 • Memiliki Ijazah PhD, Ijazah Sarjana atau Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan Sains atau Kejuruteraan (Elektrikal & Elektronik, Mekanik, Kimia, Fizik, Sains Bahan, Kimia) atau setaraf.
 • Minimum PNGK 3.0 atau Kelas 2 Atas atau setaraf.
 • Kemahiran komunikasi lisan dan bertulis yang sangat baik dalam bahasa Inggeris.
 • Kemahiran analitikal dan kepimpinan yang kuat.
 • Memiliki sikap positif dan kemahiran interpersonal yang baik.

Keperluan Kerja

 • Kontrak jangka masa tetap minimum 1 tahun dengan bonus gaji & penyelesaian yang menarik.
 • Peluang pekerjaan sepenuh masa pada akhir kontrak (tertakluk kepada prestasi & ketersediaan pekerjaan).
 • Max dua (2) giliran kerja di fungsi salib untuk keberkesanan pembelajaran.
 • On-job-training (OJT) peluang di jabatan yang berlainan untuk pendedahan multi skillsets.
 • Pemohon mesti bersedia bekerja di Bayan Lepas, Pulau Pinang.

    CARA MEMOHON KERJA KOSONG


   Nota jawatan Kosong:

   Tarikh tutup Iklan :  23 MAC 2018

    LOKASI KERJAYA


   Faedah-faedah

   Pada OSRAM, calon-calon yang berjaya boleh yakin dengan gaji yang kompetitif dan pakej faedah komprehensif dan persekitaran kerja yang inovatif yang memupuk kecemerlangan profesional, perkembangan kerjaya dan perkembangan peribadi.
   Hakikat Isa OSRAM Opto (Malaysia) Sdn. Bhd. merupakan majikan peluang pekerjaan yang sama dan percaya kepelbagaian dalam tenaga kerja kami menyediakan kelebihan bersaing. Kami komited untuk menyediakan persekitaran dimana semua individu dilayan sama rata dan di mana orang merasa bakat dan potensi diiktiraf.

   Subscribe to receive free email updates: