Sunday, October 30, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI KOPERASI TENTERA JAYA 03 NOVEMBER 2016

Jawatan Kosong Terbaru Koperasi Tentera. Maklumat Kerja Kosong Terbaru Koperasi tentera, Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad (atau Koperasi Tentera) adalah sebuah koperasi serbaguna yang ditubuhkan pada tahun 1960 bagi meningkatkan taraf sosio ekonomi dan kebajikan anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Keahliannya terbuka kepada semua anggota ATM dan kakitangan awam yang berkhidmat dengan Kementerian Pertahanan Malaysia. Setakat bulan Disember 2008, Koperasi Tentera memiliki keahlian seramai 145,195 orang dan jumlah aset terkumpul sebanyak RM1.703 bilion.
kerja Kosong Terbaru Koperasi Tentera
kerja Kosong Terbaru Koperasi Tentera
Kini Koperasi tentera membuka kekosongan jawatan terbaru seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI KOPERASI TENTERA JAYA 03 NOVEMBER 2016

Database Administrator-Kuala Lumpur

KELAYAKAN

 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah profesional, teknologi maklumat/sains komputer atau setaraf.
 • Pengalaman dalam urusan sokongan permohonan di institusi kewangan.
 • Sebaik-baiknya calon dengan mengkhusus di DALAMNYA / komputer - rangkaian/sistem/pengkalan data Admin atau yang setaraf.
 • Berkebolehan untuk bekerja secara berdikari dan juga bekerja dalam satu pasukan.

CARA MEMOHON KERJA KOSONG 1. Sila kelaman : http://goo.gl/GSA84M
 2. Pilih kerjya yang anda sukai
 3. Klik "APPLY NOW" 
 4. Mohonlah jawatan Secara onlen

Nota jawatan Kosong:

Tarikh tutup : 03 November 2016
 Demikian Maklumat jawatan Kosong Sektor Kerajaan semoga berfaedah.

Jawatan Kosong Terkini SPNB 05 November 2016

Iklan Kerja Kosong terbaru datang dari SPNB atau Syarikat Perumahan Negara Berhad dimana syarikat ini ialah milik Kementerian Kewangan Diperbadankan (MOF Inc.). Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) ditubuhkan pada 21 Ogos 1997 demi memastikan penyediaan rumah mampu milik berkualiti dan mampan kepada setiap keluarga di Malaysia sejajar dengan Objektif Perumahan Negara.
Jawatan Kosong Terkini SPNB
Jawatan Kosong Terkini SPNB
SPNB dipertanggungjawabkan untuk membina rumah yang mampu dimiliki dan selesa untuk didiami melalui beberapa program seperti Rumah Mampu Milik (RMM) dan Program Rumah Mesra Rakyat (RMR). Di bawah SPNB terdapat beberapa subsidiari iaitu SPNB Aspirasi, SPNB Idaman, SPNB Mesra, SPNB Edar dan SPNB Dana. Setiap subsidiari ini mempunyai peranan masing-masing dalam mencapai matlamat penubuhan SPNB secara keseluruhan.

VISI SPNB

Menjadi pilihan pertama rakyat dalam membangunkan rumah mampu milik yang berkualiti.

MISI SPNB

Kami berhasrat melaksanakan pembangunan perumahan mampu milik yang mampan serta menepati kepuasan pelanggan melalui budaya kerja cemerlang serta menjadi pemaju yang prihatin dan bertanggungjawab terhadap tanggungjawab sosial.
Kini SPNB Membuka Kekosongan Jawatan Terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Terkini SPNB 05 November 2016

CHIEF MARKETING OFFICER-KUALA LUMPUR

Tanggungjawab utama

 • Merangka strategi, menggubal, menyelaraskan dan mengawal semua aktiviti jualan dan pemasaran Kumpulan SPNB. Melapor secara langsung kepada Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan dan hubungan dengan Pegawai Eksekutif Ketua syarikat subsidiari masing-masing.
 • Marketing Plan
 • Bertanggungjawab untuk membangunkan pelan pemasaran strategik tahunan bagi keseluruhan Kumpulan, termasuk perancangan pasaran, program-program penyelidikan pasaran, field force aktiviti kawalan belanjawan pemasaran, pengekalan pasaran saham, campuran pemasaran dan berkembang di beberapa kawasan yang dikenalpasti.
 • Kajian strategi pemasaran oleh belajar petunjuk ekonomi, pengesanan perubahan dalam penawaran dan permintaan, mengenal pasti keperluan semasa dan masa depan para pelanggan dan pemantauan persaingan dalam industri pembinaan.
 • Membina, memiliki dan memandu strategi strategi komunikasi dalaman dan luaran yang memberi kesan positif kepada pekerja dan pelanggan memahami produk dan perkhidmatan Syarikat.
 • Menyumbang kepada keberkesanan pemasaran dengan mengenal pasti isu-isu jangka pendek dan jarak jauh yang perlu ditangani; memberi maklumat dan komen berkaitan perbincangan; mencadangkan pilihan dan kursus tindakan pemulihan.

Pembangunan Perniagaan

Cipta dan Uruskan pemasaran template untuk peluang-peluang perniagaan yang baru.
Mengambil peranan aktif dalam pertubuhan-pertubuhan industri khusus.
Membangun dan memaksimumkan industri sambungan untuk mempromosikan SPNB dan mengejar peluang-peluang perniagaan bersama pasukan.

Komunikasi

 • Mewujudkan sistem laporan dan komunikasi untuk semua maklumat dari pasukan pemasaran kepada pasukan jualan dan permintaan daripada pasukan jualan kepada pasukan pemasaran dan maklum balas.
 • Melapor kepada Jawatankuasa pemasaran, jika ada aktiviti-aktiviti Kumpulan bagi pengurusan kanan / BOD bagi maklum balas dan penambahbaikan.
 • Langsung dalam pembangunan dan pelaksanaan inisiatif komunikasi pemasaran / pelancaran rancangan termasuk produk, jualan Cagaran, tradeshows, kempen, kehadiran laman sosial, laman web Syarikat, perhubungan awam, komunikasi dalaman, komunikasi kawal selia dan acara-acara korporat.

Pembangunan cagaran

 • Brosur-brosur memastikan memperkukuhkan jenama pengiktirafan dan strategi pemasaran.
 • Pangkalan data – mewujudkan satu proses pengurusan hubungan pelanggan yang dikongsi.
 • Laman web – kajian, meningkatkan, serta mengekalkan kandungan laman web.
 • Perangkaian sosial – mewujud strategi yang menggunakan taktik rangkaian sosial selaras dengan jenama SPNB.
PENGETAHUAN & KEMAHIRAN

Pendidikan / profesional kelayakan

 • Ijazah Sarjana Muda pemasaran, pentadbiran perniagaan atau perniagaan dalam bidang yang berkaitan.
 • Jualan dan pemasaran latar belakang yang diutamakan dengan sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman menguruskan pasukan komunikasi pemasaran yang berkemahiran dalam persekitaran berstruktur.
 • Proficiencies perisian dengan aplikasi pengurusan hubungan pelanggan, seperti Microsoft Office dan Adobe Reka bentuk Suite (iaitu ilustrator, Photoshop, InDesign, Acrobat) serta menyunting aplikasi Laman web.

Pengalaman profesional

 • Kira-kira 15 tahun berkenaan pengalaman bekerja dalam industri pemasaran dengan 4 tahun pengalaman bekerja sebaik-baiknya dalam sebuah syarikat pembinaan yang tersenarai.
 • Terperinci berasaskan dengan keupayaan untuk menguruskan projek-projek dari permulaan melalui pelaksanaan.
 • Keusahawanan, self-starter dengan pendekatan hands-on.
 • Menunjukkan baik perhubungan dan orang kemahiran interpersonal melalui komunikasi yang berkesan dan pengurusan.
 • Pembentangan yang baik dan menulis kemahiran; dalam berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia.
 • Kemahiran mempengaruhi dan rundingan dengan perniagaan yang cemerlang pengetahuan kepintaran dan bunyi industri dan pertandingan.

Lokasi Kerjaya :

Wisma Perkeso 50400 Jalan Tun Razak Kuala Lumpur Federal Territory of Kuala Lumpur Malaysia

 CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG  • Sila layari laman web : Iklan jawatan SPNB
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan 
Demikian maklumat jawatan kosong terkini SPNB semoga berfaedah.amin

Saturday, October 29, 2016

Jawatan Kosong Bank Islam Malaysia Berhad 09 November 2016

Kerja Kosong Terkini Sektor Bank berasal dari Bank Islam Malaysia Berhad yang mempelawa warganegara Malaysia berkelayakan untuk bergabung Bank Islam. Bank Islam Malaysia Berhad merupakan sistem perbankan Islam di Malaysia. Bank Islam telah berkembang menjadi salah satu negara membawa institusi kewangan menyediakan pelbagai pilihan produk dan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan kewangan dan perbankan semua rakyat Malaysia, tanpa mengira bangsa dan agama. Kerjaya di Bank Islam bermakna peluang cemerlang untuk membangunkan kerjaya yang profesional dalam industri perbankan semakin mencabar. Menjadi sebahagian daripada organisasi yang benar-benar komited untuk membangunkan Malaysia sebagai pusat kewangan Islam global terkemuka.
Jawatan Kosong Bank Islam Malaysia Berhad
Jawatan Kosong Bank Islam Malaysia Berhad

Pilihan Tepat kerjaya. Kenapa?

Bank Islam Malaysia Berhad bertujuan untuk memainkan peranan yang bermakna dalam memupuk pembangunan ekonomi dan kemajuan sosial di Malaysia. Menggaji lebih daripada 4,000 orang, Bank Islam berharap dapat menyumbang pada perkembangan pengetahuan dan kepakaran dalam perbankan Islam dan kewangan di Malaysia.
Kerjaya di Bank Islam Malaysia Berhad bukanlah hanya satu peluang untuk bekerja dengan industri perbankan tetapi juga dengan organisasi yang benar-benar komited untuk membangunkan perbankan Islam negara, sebagai salah satu sistem perbankan Islam yang paling maju di dunia.
Manakala Bank Islam terus berkembang dengan pesat, kami memahami keperluan untuk mempunyai pasukan yang berbakat dan profesional. Apabila ia datang untuk memajukan kerjaya anda, Bank Islam menawarkan kerjaya yang cemerlang, peluang dan pakej Remunerasi yang menarik.
Kini Bank Islam Malaysia Berhad Membuka Kekosongan jawatan Seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Bank Islam Malaysia Berhad 09 November 2016

Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) Trainee-Kuala Lumpur

Pelatih hendaklah menjalani program berstruktur 4 bulan yang meliputi:-
 • Compulsory Soft-Skills Training: 1 December - 31 December 2016 (1 Month).
 • On-Job-Training : 1 January 2017 - 31 March 2017 (3 months).

KELAYAKAN

 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda Ijazah pengajian/pentadbiran/Pengurusan Perniagaan, pemasaran, perdagangan, kewangan atau yang setaraf dengan PNGK 2.8 dan ke atas.
 • Siswazah segar (25 tahun ke bawah) digalakkan untuk memohon.
Senarai Jawatan lain terbuka ialah :
 • Deputy Manager, Financial Reporting-Kuala Lumpur
 • Deposit Marketing Executive-Kelantan, Kuala Lumpur, Melaka, Selangor
 • Clerk (Service Ambassador)-Kuala Lumpur 

CARA MEMOHON 

 • Sila layari laman Iklan Kerjaya Bank Islam
 • Pilih senarai jawatan Kosong diatas
 • klik "APPLY NOW" bahagian bawah 
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini sektor Bank semoga berfaedah.amin

Thursday, October 27, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI AL-HIDAYAH INVESTMENT BANK TARIKH TUTUP 20 NOVEMBER 2016

Kerja kosong terbaru Al-hidayah Investment Bank. Maklumat kerjaya terkini datang dari Sektor Bank iaitu Al-hidayah Investment Labuan Bank. Sebagai bank pelaburan Offshore Islam pertama di Malaysia, Al-Hidayah Investment Bank (Labuan) Ltd ditubuhkan dengan matlamat untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan perbankan pelaburan kepada pelanggan antarabangsa. Misi Al-hidayah adalah untuk memohon Prinsip Syariah dalam aktiviti perbankan pelaburan dan menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan kewangan di pasaran khusus untuk memenuhi keperluan pelaburan dan sektor kewangan dengan matlamat untuk menjadi sebuah bank pelaburan Islam global sepenuhnya. Perkhidmatan Al-hidayah terdiri daripada perbankan swasta untuk nilai bersih tinggi individu untuk pembiayaan projek canggih serta khidmat nasihat korporat. Al-hidayah mempunyai pengalaman dan keupayaan untuk merumuskan penyelesaian dilaksanakan untuk memenuhi keperluan pelanggan Al-hidayah.
Kerja kosong terkini Al-hidayah
jawatan kosong terkini Al-hidayah

Visi korporat

Untuk menjadi peneraju dalam perbankan pelaburan Islam dengan kehadiran kebangsaan dan antarabangsa yang beroperasi berasaskan prinsip Islam.
Kini Al-Hidayah Investment Bank membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI AL-HIDAYAH INVESTMENT BANK TARIKH TUTUP 07 APRIL 2016

BANK MANAGER-Kuala Lumpur - Wangsa Maju

KELAYAKAN

 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda dalam pengajian perniagaan/kewangan/perakaunan/undang atau disiplin yang berkaitan
 • Mesti memiliki kelayakan ICSA (Institute of Chartered Secretaries and Administrators)
 • Mestilah celik komputer dan biasa dengan MS Excel, MS Powerpoint, MS Word
 • Fasih dalam Bahasa Inggeris yang bertulis dan pertuturan dan Bahasa Malaysia
 • Sekurang-kurangnya 6 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan yang diperlukan untuk jawatan ini
 • Kepimpinan diri bermotivasi, dinamik, hebat dan kuasa analitik, kemahiran interpersonal yang baik dan bebas
 • Pendedahan / pengalaman bekerja dalam membiayai aktiviti dan kemahiran dalam Pemodelan kewangan akan menjadi satu kelebihan
 • Terancang, self-starter dan terperinci berorientasikan orang yang mampu bekerja di bawah tekanan dan sekurang-kurangnya penyeliaan
 • Integriti dan bicara semasa mengendalikan maklumat sulit dan kepentingan dalam dan kefahaman mengenai amalan perniagaan dan Tadbir Urus Korporat
 • Pemohon mestilah bersedia untuk perjalanan

CARA MEMOHON KERJAYABagi mereka yang memenuhi syarat-syarat dan mempunyai keinginan yang kuat untuk mengambil cabaran, sila hantar CV yang komprehensif menyediakan butir-butir peribadi termasuk pengalaman kerja, gaji semasa dan dijangka bersama-sama dengan yang tidak boleh dipulangkan gambar berukuran pasport (n.r) kepada yang berikut: -

Human Resource and Administration Department
Al-Hidayah Group of Companies
Menara Hidayah, 11th Floor, Jalan 3/27A, Section 1, Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur
Tel: 03-41424780/81/82 Fax: 03-41481503

 CARA MEMOHON ONLINE

 • Sila kelaman:http://goo.gl/kaAN9G
 • Pilih kerjaya dimaksud
 • Klik baten "APPLY NOW" 
 • Permohonan dilakukan secara onlen

Monday, October 24, 2016

JAWATAN KOSONG LPQB 17 NOVEMBER 2016

Iklan Kerja Kosong Terkini datang dari Legal Profession Qualifying Board, Malaysia/ Lembaga Kelayakan Profesion Undang2 dimana Lembaga Kelayakan Profesion Undang-Undang, Malaysia  ('Legal Profession Qualifying Board, Malaysia') adalah sebuah badan yang ditubuhkan di bawah Akta Profesion Undang-Undang 1976 (Akta 166) untuk, antara lainnya, memutuskan kelayakan yang boleh mengehakkan seseorang untuk menjadi orang berkelayakan bagi maksud Akta 166, dan boleh menjalankan peperiksaan bagi penganugerahan Sijil Amalan Guaman.
JAWATAN KOSONG LPQB
JAWATAN KOSONG LPQB
Kantor Dewan ini pertama didirikan di tempat fakultas hukum, Universitas Malaya mana Lapangan khusus mengarah ke CLP mampu dilakukan oleh Dewan bekerjasama dengan Fakultas kata karena jumlah kecil kandidat. Pada tahun 1994, dengan peningkatan jumlah calon untuk pemeriksaan CLP, kantor kemudian bergeser ke Straits Trading Building, Kuala Lumpur dan pemeriksaan CLP menjadi pemeriksaan eksternal meskipun Universiti Malaya terus melakukan kursus khusus selama beberapa tahun kemudian.
Berdasarkan bagian 7 dari UU, Dewan terdiri dari:
 • Jaksa Agung Ketua;
 • Dua hakim yang ditunjuk oleh Ketua Mahkamah;
 • Ketua Bar Malaysia; dan
 • Anggota staf akademik Fakultas Hukum dinominasikan oleh Departemen Pendidikan tinggi.
Panitera Ketua Mahkamah Agung adalah Sekretaris Dewan. Dewan lebih lanjut diberikan kekuasaan untuk menunjuk Pejabat dan staf lainnya untuk melakukan fungsi-fungsi sehari-hari.
Kini LPQB membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG LPQB 17 NOVEMBER 2016

Penolong Pegawai Teknologi Maklumat-Kuala Lumpur - Jalan Lebuh Pasar Besar

KELAYAKAN

 1. Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced/tinggi/graduan Diploma, teknologi maklumat/sains komputer atau yang setaraf. 
 2. Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia
 3. Sekurang-kurangnya 2 tempoh pengalaman bekerja di bidang yang diperlukan untuk jawatan ini.
 4. Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Jalan Lebuh Pasar Besar.
 5. Sebaik-baiknya Junior Eksekutif dengan mengkhusus di DALAMNYA / komputer - rangkaian/sistem/pengkalan data Admin atau yang setaraf.
 6. Position sepenuh masa yang tersedia.

Lokasi Kerjaya:

Unit 3-01, Tingkat 3, Wisma Starits Trading, No. 2, Jalan Lebuh Pasar Besar, 50050 Kuala Lumpur

Nota Kerjaya

 •  Hanya calon yang berkelayakan yang digalakkan untuk memohon.
 • Tarikh tuup jawatan Kosong 17 November 2016

CARA MEMOHON JOBS TERKINI

 1. Sila layari laman : Kerja Kosong Terbaru LPQB
 2. Klik Senarai jawatan kosong dimaksud
 3. Klik "APPLY NOW" 
 4. Mohonlah secara onlen
Demikian maklumat jawatan kosong terkini semoga berfaedah.

Thursday, October 20, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI UUM TARIKH TUTUP 06 NOVEMBER 2016

Kerja Kosong Terkini Kerajaan Universiti Utara Malaysia. Iklan jawatan Kosong terkini datang dari Sektor kerajaan tepatnya dibidang Pendidikan iaitu UUM. Universiti Utara Malaysia (UUM) ialah universiti keenam negara yang secara rasminya ditubuhkan pada 16 Februari 1984. UUM juga satu-satunya universiti yang ditetapkan supaya mengkhusus kepada bidang pengurusan sejak awal penubuhannya.
jawatan kosong kerajaan UUM
jawatan kosong kerajaan UUM
Perancangan pembinaan universiti keenam ini bermula apabila Kementerian Pendidikan Malaysia merancang untuk menubuhkan universiti ini dalam bulan Ogos 1983. Pada 19 Oktober 1983, Jemaah Menteri telah memberi kelulusan rasmi ke atas projek yang pada waktu itu dinamakan “Projek Universiti Keenam”, di Kedah. Beberapa bulan kemudian, pejabat sementara universiti keenam yang diberi nama Universiti Utara Malaysia ini dibuka secara rasminya pada 15 Februari 1984 di Jitra. Empat bulan kemudian, UUM berpindah ke kampusnya yang pertama – Kampus Darul Aman di Jitra – pada bulan Jun 1984 apabila fasa pertama projek berkenaan siap. Perpindahan itu dilakukan bagi menyambut ketibaan sekumpulan pelajar sulung universiti menjelang kemasukan mereka pada awal bulan Julai 1984. Kampus tersebut didirikan di atas satu kawasan seluas 62 ekar di Bandar Darulaman, iaitu 18 km ke Utara Alor Setar dan 4.8 km dari Jitra.(rujukan:http://www.uum.edu.my/index.php/ms/visitor/the-university/about-uum)
Kini Universiti utara malaysia membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI UUM TARIKH TUTUP 06 NOVEMBER 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut di Universiti Utara Malaysia.

PEMBANTU TADBIR (PEPERIKSAAN) GRED N19

Kelayakan :

 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; DAN
 • Kepujian Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
Taraf Jawatan : Sambilan
Fungsi Bidang Tugas :Umum
Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas perkeranian dan operasi di peringkat Kumpulan Pelaksana yang merangkumi aspek perkeranian dan operasi (termasuk, tetapi tidak terhad kepada, tugas-tugas pentadbiran am, pengurusan personel, perkhidmatan kaunter dan pemprosesan, pengumpulan data dan maklumat, pengendalian peralatan perhubungan/ komunikasi).
Khas
Membantu Ketua Pengawas dan Pengawas dalam pengendalian peperiksaan dan bertanggungjawab secara terus kepada Ketua Pengawas dan Pengawas  dalam urusan pengendalian peperiksaan.

TEMPOH PERKHIDMATAN

Mulai 11 Disember 2016 hingga 19 Januari 2017

Nota: Keutamaan diberikan kepada calon:
 • Tinggal berdekatan dengan kampus UUM (Sintok); DAN
 • Lulus dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia; DAN
 • Kepujian dalam mata pelajaran Matematik pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia.

CARA MEMOHON

 • Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui sistem dalam talian (online) yang boleh dicapai melalui pautan laman sesawang http://www.perjawatan.uum.edu.my/
 • Pemohon perlu mendaftar sebelum mengisi maklumat yang diperlukan dalam sistem ini
 • Tarikh tutup permohonan: 06 November 2016 (Ahad)

CATATAN TAMBAHAN

 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja yang akan dipanggil untuk ditemu duga.
 • Segala perbelanjaan berhubung dengan permohonan/temu duga jawatan ini tidak akan ditanggung oleh Universiti Utara Malaysia.
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Jabatan Pendaftar,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman
Tel : 04-928 3114/3113
Faks : 04-928 3120
Rujukan

Wednesday, October 19, 2016

Jawatan Kosong Koperasi Serbausaha Makmur Berhad 16 November 2016

Iklan Kerja Kosong Terkini datang dari Sektor Koperasi iaitu Koperasi Serba Makmur Berhad (KOSMA) dimana Kegiatan utama KOSMA ialah pembangunan dan perladangan tanaman kelapa sawit. Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Pahang yang bersidang pada 2 November, 1966 telah meluluskan satu peruntukan kawasan seluas lebih kurang 55,000 ekar di Mukim Keratong, Daerah Rompin, Negeri Pahang Darul Makmur. Syarat khas yang dikenakan ialah kawasan tersebut hendaklah ditanam dengan kelapa sawit supaya tanah berkenaan dapat dimajukan dan dapat dijual kepada anggota-anggota KOSMA dalam bentuk pelaburan Unit Ladang.
Jawatan Kosong Koperasi Serbausaha Makmur
Jawatan Kosong Koperasi Serbausaha Makmur

VISI

Koperasi Serbausaha Makmur Berhad (KOSMA) berusaha menuju kearah kecemerlangan dalam Pengurusan Perladangan kelapa Sawit dan Menceburi bidang perekonomian serta aktiviti-aktiviti pelaburan lain yang menguntungkan. KOSMA merupakan koperasi yang berwibawa, berdaya maju dan termasyhur di Malaysia. KOSMA akan dimartabatkan di persada dunia dalam era globalisasi.

MISI

Menjaga kepentingan dan kebajikan ahli-ahli koperasi dengan menjana pulangan kewangan daripada pelaburan perladangan kelapa sawitnya dan membantu meningkatkan socio-ekonomi anggota-anggotanya daripada pelaburan-pelaburan yang menguntungkan.
Kini Kosma membuka Kekosongan job terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Koperasi Serbausaha Makmur Berhad 16 November 2016

ASSISTANT MANAGER (CADET PLANTERS)-PAHANG-MUADZAM SHAH

KELAYAKAN

 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced/tinggi/graduan Diploma, Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah profesional, ladang pengurusan/pertanian/akuakultur/Perhutanan atau yang setaraf.
 • Graduan digalakkan memohon.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Keratong, Muadzam Shah.
 • Position sepenuh masa yang tersedia.

CALON-CALON YANG BERPOTENSI DENGAN WATAK-WATAK BERIKUT ADALAH PILIHAN:

 • Semangat untuk menjadi sebahagian daripada industri perladangan dan pertumbuhan.
 • Watak baik dan bunyi kualiti kepimpinan dan boleh bekerja secara berdikari.
 • Sikap positif dan komitmen terhadap kerja.
 • Kemahiran komunikasi yang baik dan laporan bertulis dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.
 • Celik komputer. 

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 • Sila layari laman web: Kerja Kosong KOSMA
 • Pilih senarai kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah
 • Mohonlah secara onlen
Demikian maklumat jawatan kosong KOSMA semoga berfaedah.amin

Tuesday, October 18, 2016

Jawatan Kosong Kuwait Finance House Berhad 17 November 2016

Iklan Kerja Kosong Terkini Kuwait Finance House Malaysia Berhad (KFH) dimana Kuwait Finance House telah lama dalam bisnes menasihati, pembiayaan dan bekerjasama dengan syarikat-syarikat, syarikat multinasional, IKS dan individu-individu untuk membina perniagaan mereka dan mengembangkan kekayaan mereka. Di sini, kami bangga apa yang kita lakukan dan bekerja rapat bersama berdasarkan nilai-nilai yang kukuh dan mantap. Ia adalah tempat di mana berkomunikasi secara bebas adalah satu cara hidup, dengan peluang yang seimbang untuk membolehkan udara pandangan anda dan didengar. Kerana kita masih sedang berkembang di Malaysia, kami mempunyai jawatan kosong lebih ramai pemain pasukan untuk membantu bentuk masa depan bank.
Jawatan Kosong Kuwait Finance House Berhad
Jawatan Kosong Kuwait Finance House Berhad
KFH membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Kuwait Finance House Berhad 17 November 2016

Relationship Manager (Deposit & Wealth Management)-Kuala Lumpur

KELAYAKAN

 • Memiliki sekurang-kurangnya Diploma dalam bidang apa-apa. Mereka yang mempunyai lesen Unit Trust dan Takaful adalah digalakkan untuk memohon.
 • Sekurang-kurangnya 1 tahun pengalaman kerja dalam jualan / pemasaran produk perbankan.
 • Personaliti yang menyenangkan dengan pemikiran berorientasikan jualan dan memandu diri yang tinggi dan kesungguhan untuk mencapai matlamat perniagaan yang agresif.
 • Berorientasikan hasil, bebas, diri bermotivasi dan mampu menghasilkan sendiri aktiviti jualan yang berkesan.
 • Kemahiran interpersonal dan komunikasi yang baik.
 • Pengetahuan yang mendalam tentang polisi kredit, garis panduan dan amalan, sistem, rangkaian produk dan program Bank Negara.
 • Mempunyai pengangkutan sendiri dan bersedia untuk perjalanan.
 • Kedudukan ini akan bertapak di beberapa cawangan berikut:-Cawangan KL Sentral, Cawangan Johor Bahru 
Senarai Jawatan Kosong lainnya ialah :
 • Relationship Manager (Mortgage)
 • Manager, Money Market & Deposits
 • Senior Executive, Corporate & Strategic Planning
 • Senior Executive, Account Maintenance & Report - Credit Operations & Admin 

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG KFH

 • Sila Layari laman web : Iklan jawatan Kosong KFH
 • Pilih Senarai jawatan Kosong tersedia
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah
 • Mohonlah secara onlen 
Demikian Job terkini Malaysia sektor Finance semoga berfaedah.amin

Monday, October 17, 2016

Jawatan Kosong Felda Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan 28 Oktober 2016

Kerja Kosong Terkini Lembaga kemajuan Tanah persekutuan Felda. Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan atau FELDA telah ditubuhkan pada 1 Julai 1956 di bawah Ordinan Kemajuan Tanah (Land Development Ordinance) 1956. Mulai bulan April 2004, FELDA diletakkan di bawah Jabatan Perdana Menteri dan menteri yang bertanggungjawab ke atas FELDA ialah Y.A.B. Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia.
Kerja Kosong 2016 Felda
Kerja Kosong 2016 Felda

Visi :

FELDA sebagai peneraju industri sawit dan warga peneroka berpendapatan tinggi.

Misi :

 1. Meningkatkan kesejahteraan hidup warga peneroka FELDA melalui:
 2. Penghasilan kebun yang tinggi.
 3. Menyediakan kemudahan dan infrastruktur moden.
 4. Meningkatkan potensi dan kualiti modal insan.
 5. Mewujudkan budaya inovasi dan kreativiti.
 6. Mempelbagaikan sumber ekonomi bagi menjana pendapatan tinggi.
 7. Memantapkan pengurusan FELDA bertaraf dunia.
 8. Memupuk budaya kecemerlangan.
Kini Felda membuka jawatan Kosong terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan 28 Oktober 2016

Permohonan Jawatan Kosong ialah dipelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi Jawatan Kosong seperti berikut ini:-
 • JAWATAN : PENYELIA RANCANGAN TANAH
  TARAF JAWATAN : KONTRAK

SYARAT LANTIKAN

 • Warga Negara Malaysia (Lelaki Sahaja)
 • Berumur antara 18 Hingga 35 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 • Kelulusan :
 1. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
 2. Kepujian (Sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa melayu pada peringkat sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Pemohonan hendaklah menggunakan perkhidmatan atas talian (ejobs) pada bahagian Aplikasi Atas Talian pada laman Web Felda.
http://e-jobs.felda.net.my/
Rujuk lampiran untuk makluman lanjut.
berikut lampirannya :

Syarat dan Kelayakan Jawatan
Skop Fungsi dan Tugas

Untuk Maklumat Detail Jawatan Kosong Felda sila kunjungi talian berikut: Jawatan Kosong Felda

Nota Jawatan:

Tarikh tutup Permohonan: 28 Oktober 2016

Demikian maklumat jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.amin

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 21 OKTOBER 2016

Kerja Kosong Terkini UKM
Kerja Kosong Terkini UKM
Kerja Kosong Terkini UKM. Iklan Kerjaya Terkini dan terbaru datang dari Universiti Kebangsaan Malaysia. Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia atau HUKM merupakan hospital pengajar Universiti Kebangsaan Malaysia yang memberikan perkhidmatan rawatan secondary dan tertiary dan merupakan pusat rujukan dari seluruh negara. Hospital ini menyediakan kemudahan-kemudahan perubatan yang terkini dan berupaya memberikan perkhidmatan perubatan yang terbaik. Ia terletak di Cheras. HUKM bertanggungjawab mengendalikan sistem pengurusan kesihatan kepada penduduk di Daerah Hulu Langat dan kawasan liputannya. HUKM akan memberikan perkhidmatan-perkhidmatan kepakaran dan perundingan melalui pensyarah-pensyarah dan doktor-doktor pascasiswazah dari Jabatan Kesihatan Masyarakat (JKM) dan Jabatan Perubatan Keluarga (JKP). Semua perkhidmatan di hospital ini akan disalurkan ke sistem komputer berpusat. Setiap jabatan di hospital ini boleh berhubung antara satu sama lain dengan menggunakan komputer. Dengan ini segala urusan dapat dilaksanakan dengan cekap. Sistem komputer berpusat ini juga membolehkan segala maklumat terkini tentang pesakit disalurkan ke setiap jabatan dengan cepat.

HUKM menjadi hospital pertama di Malaysia menggunakan Sistem Case-mix. Sistem Case-mix adalah suatu sistem pengelasan penyakit yang menggabungkan jenis penyakit yang dirawat di sesebuah hospital dengan kos rawatan yang terlibat. Sistem ini mengumpulkan episod-episod rawatan yang sama seperti rawatan akut, pembedahan harian dan lain-lain lagi kepada kumpulan klasifikasi yang lebih bermakna dan berfaedah. Khidmat rundingan juga boleh didapati melalui teleperubatan yang membolehkan pakar-pakar perubatan di seluruh negara mendapatkan nasihat dan pandangan pakar-pakar perubatan HUKM.

HUKM mempunyai hubungan yang erat dengan hospital- hospital lain di seluruh dunia. Sebagai contoh, pakar-pakar Obstetrik dan Ginekologi, Neurosurgeri, Endokrinologi dan Ortopedik di hospital ini sentiasa mengadakan hubungan kerja dengan pakar-pakar dari Amerika Syarikat, Australia, Jepun dan sebagainya. Tiap-tiap jabatan pula, sentiasa menjemput profesor-profesor dari luar sekurang-kurangnya dua kali setahun. Ini adalah satu daripada cara untuk menentukan pencapaian prestasi yang tinggi dalam semua bidang.
UKM telah berjaya melatih dan mengeluarkan lebih 3,000 doktor perubatan dan 1,200 pakar dalam pelbagai bidang yang kini bertugas di seluruh negara. Beberapa orang pakar keluaran UKM telah dilantik sebagai profesor pakarunding kanan bukan sahaja di universiti ini malah di universiti dan hospital lain. Hospital ini juga mampu melahirkan pakar-pakar yang berkaliber di bidang sub kepakaran seperti Hematologi dan Kardiologi. Kelengkapan peralatan yang serba moden dan canggih membolehkan pakar-pakar tersebut berkhidmat dengan cekap dan berkesan.

HUKM mempunyai kekuatan dan kecemerlangan yang tersendiri dalam bidang-bidang Psikiatri, Pediatrik, Neurologi, Neurosurgeri, Neonatologi, Nefrologi, Hematologi, Ginekologi, Endokrinologi, pembedahan spinal dan sebagainya. Hal ini membolehkan rakyat Malaysia tidak perlu membelanjakan wang yang banyak untuk tujuan perubatan di luar negara kerana perbelanjaan tersebut dapat dikurangkan jika mereka mendapat rawatan di HUKM. Hasil rawatan yang bakal diterima tidak kurang hebatnya.

Selain memberikan perkhidmatan rawatan kepada pesakit dalam, HUKM juga telah memperkenalkan dan mempelopori konsep perkhidmatan rawatan harian di mana pesakit-pesakit akan diberikan rawatan dan pembedahan tanpa perlu dimasukkan ke dalam wad. Konsep ini adalah lebih cekap dan kos-efektif. Perkhidmatan-perkhidmatan rawatan harian tersebut ialah Rawatan Bedah Harian, Onkologi, Hematologi, Hemodialisis, Endoskopi, Ginekologi dan Psikiatri.

HUKM juga telah mencatat sejarah sebagai institusi perubatan pertama mempunyai Pusat Perkembangan Kanak-Kanak (PPKK) yang serba moden untuk kemudahan kanak-kanak istimewa. Pusat ini menjadi pusat sumber dan rujukan selain menjadi pilihan untuk mendapatkan rawatan, latihan serta pendedahan mengenai perkembangan kanak-kanak istimewa.
Sumber: wikipedia

Kali ini UKM membuka Iklan Jawatan Kosong seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 21 OKTOBER 2016

UKM memerlukan Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi untuk berkhidmat di Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC), UKM bagi jawatan seperti berikut:
Kumpulan Pengurusan dan Profesional :

Pegawai Tadbir Gred N41 ( 2 Kekosongan )

Kumpulan Pelaksana :
Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 ( 2 Kekosongan )

Cara memohon;

 • Pemohon yang berminat perlu mengemukakan resume lengkap (beserta gambar ukuran passport) dengan menyatakan sekurang-kurangnya dua rujukan. Resume yang lengkap hendaklah dikemukakan melalui emel dan memaklumkan jawatan yang dipohon kepada: En. Mohd Fauzi Bin Hamzah ( mdfauzi@ukm.edu.my ) Pn. Nurul Hasiah Hussain ( hasiah@ukm.edu.my )
 • Hanya pemohon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Pemohon yang tidak menerima apa-apa jawapan dalam tempoh 3 bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.
 • Tarikh Tutup permohonan adalah 21 Oktober 2016.

PEGAWAI TADBIR GRED N41

Taraf Jawatan    :    Kontrak ( 1 Tahun, Dana Projek )

Syarat Lantikan Wajib

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan

PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) GRED N19

KELAYAKAN

 • Warganegara Malaysia  
 • Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
   
 SILA MUAT TURUN SYARAT DAN KELAYAKAN : IKLAN JAWATAN KOSONG UKM

Wednesday, October 12, 2016

JAWATAN KOSONG PELAKSANA TRANSFORMASI PENGURUSAN HARTA INTELEK 21 OKTOBER 2016

Iklan jawatan Kosong Terkini datang dari Pelaksana Transformasi Pengurusan Harta Intelek dimana adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) yang bertanggungjawab kepada pendaftaran dan pentadbiran sistem harta intelek seperti paten, cap dagangan, reka bentuk perindustrian, hakcipta dan susun atur litar bersepadu di Malaysia.  Misi MyIPO ialah membangun dan mempertingkatkan infrastruktur serta menambahbaik perundangan harta intelek dengan sistem pentadbiran yang cekap melalui eksploitasi harta intelek.  Seiring dengan pencapaian MyIPO yang dinamik, MyIPO mempelawa calon-calon warganegara Malaysia yang mempunyai kebolehan serta memenuhi kelayakan dengan penghasilan kerja berprestasi tinggi bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut di Ibu Pejabat MyIPO,Kuala Lumpur.
JAWATAN KOSONG PELAKSANA TRANSFORMASI PENGURUSAN HARTA INTELEK
JAWATAN KOSONG PELAKSANA TRANSFORMASI PENGURUSAN HARTA INTELEK
Kini MyIPO membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG PELAKSANA TRANSFORMASI PENGURUSAN HARTA INTELEK  21 OKTOBER 2016

PEGAWAI PEMERIKSA PATEN - 2 KEKOSONGAN (KONTRAK)

Klasifikasi: Perkhidmatan Harta Intelek
Kumpulan Perkhidmatan : Eksekutif
Gred:  IP8
Gaji Permulaan:  RM2,954.00

KELAYAKAN: 

 • Ijazah Sarjana Muda dalam bidang farmasi yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta  berdaftar dengan Lembaga Farmasi Malaysia;dan
 • Kepujian Bahasa Malaysia/ Bahasa Melayu (termasuk lulus  Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

SYARAT-SYARAT ASAS

 • Berkebolehan bertutur dan menulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris dengan baik. Kebolehan menguasai bahasa lain adalah diberi keutamaan;
 • Berkebolehan mengendalikan komputer di dalam word processing, spreadsheet dan powerpoint serta berpengalaman menggunakan sistem/ aplikasi yang melibatkan perniagaan korporat;
 • Mempunyai sikap positif, kreatif, inovatif dan berkeyakinan tinggi;
 • Boleh bekerja sebagai satu pasukan serta boleh melakukan kerja-kerja di bawah penyeliaan yang minimum;
 • Berkemampuan melakukan pelbagai tugas dalam masa yang ditetapkan dan boleh bekerja tanpa mengira masa;
 • Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
 • Warganegara Malaysia;
 • Berumur 18 tahun dan ke atas pada tarikh tutup iklan; dan
 • Kemahiran berkomunikasi di semua peringkat.

NOTA PENTING: 

Pemohon hendaklah menyertakan Surat Akuan Pengiktirafan Ijazah daripada Kementerian Pengajian Tinggi dan semakan pengiktirafan boleh dibuat di alamat web berikut: (https://app.mohe.gov.my/iktiraf/).

 MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN


CARA PERMOHONAN

Permohonan hendaklah menggunakan BORANG PERMOHONAN JAWATAN KOSONG MyIPO yang boleh diperolehi dengan memuat turun di laman web DIATAS bersama-sama sesalinan sijil-sijil dan gambar berukuran pasport terkini. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat dan ditulis nama jawatan yang dipohon di sebelah kiri atas sampul surat dan menyerahkan borang tersebut selewat-lewatnya pada 21 Oktober 2016 kepada:
PERBADANAN HARTA INTELEK MALAYSIA
UNIT B-18-1, MENARA UOA BANGSAR
NO. 5 JALAN BANGSAR UTAMA 1
59000 KUALA LUMPUR
(u.p.: Seksyen Sumber Manusia)
 

Hanya calon-calon yang disenarai pendek sahaja akan dihubungi untuk ditemudug, Semoga berfaedah.

Monday, October 10, 2016

JAWATAN KOSONG JABATAN PERKHIDMATAN PEMBETUNGAN SARAWAK 14 OKTOBER 2016

Iklan jawatan Kerajaan datang dari Perkhidmatan Pembetungan Sarawak dimana Jabatan ini telah ditubuhkan pada tahun 2007 dengan matlamat untuk menyediakan satu sistem pengurusan air sisa bersepadu Negeri.

VISI

Mencapai pengurusan mampan pembetungan untuk Negeri.

MISI

Menyediakan perkhidmatan pembetungan yang cekap.
Kini Jabatan Perkhidamatan membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG JABATAN PERKHIDMATAN PEMBETUNGAN SARAWAK 14 OKTOBER 2016

Jabatan Perkhidmatan Pembetungan Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-

Penolong Jurutera, Gred JA29/30/JA36 (Jawatan Berasaskan Caruman)->BIL. KEKOSONGAN=3

Syarat dan Kelayakan

 • Calon-calon bagi lantikan hendaklah warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan dan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
 • Sijil dalam bidang kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 • (Gaji permulaan:RM1,549.00); atau
 • Diploma dalam bidang kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 • (Gaji permulaan: RM1,935.02).
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jadual Gaji

Gaji Minimum : RM1,549.00 Gaji Maksimum : RM5,701.00
Kenaikan Gaji Tahunan : RM145.00

CARA MEMOHON 

Sila kelaman berikut ini : Syarat dan cara memohon onlen

NOTA JAWATAN KOSONG

 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing. Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.
 • Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi Jabatan Perkhidmatan Pembetungan Sarawak di talian 082-230450
 • Tarikh tutup permohonan (replika data) : 14 Oktober 2016
Demikian Maklumat jawatan Kosong Terkini Sektor Kerajaan semoga berfaedah. amin
Maklumat detail sila merujuk ke jawatan Kosong SSD Sarawak

Sunday, October 9, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI CANON MARKETING Sdn Bhd TARIKH TUTUP 17 OKTOBER 2016

Kerja Kosong Terbaru Canon Marketing Sdn Bhd. Iklan Jawatan Kosong terkini datang dari Canon Marketing dimana Canon Marketing (Malaysia) Sdn Bhd memulakan operasinya pada tahun 1987 dan hari ini ia telah menjadi pemain korporat utama di Malaysia. Memberi tumpuan kepada matlamat untuk menyediakan produk-produk terbaik dan sokongan kepada pengguna Malaysia, Canon melabur masa dan usaha dalam pembangunan saluran untuk mengakses pasaran. Berkembang dari kekuatan untuk kekuatan sejak penubuhannya, Canon Malaysia telah menjadi jenama yang sinonim dengan pengalaman pertama pasaran banyak:
 1. Dilancarkan 1 yang semakin biasa fax kertas dan warna fotokopi di Malaysia
 2. Dilancarkan yang sangat popular pencetak Bubble Jet
 3. Melancarkan 1 mesin faks pernah warna di Malaysia
 4. Dilancarkan paling kecil dan paling nipis di dunia DVD Camcorder pada tahun 2006
.... Dan senarai itu terus berkembang ....
kerja kosong terkini Canon
kerja kosong terkini Canon
Canon komited dan akan terus berusaha untuk menjadi satu nama isi rumah dan jenama utama, dan telah dipilih untuk kualiti dan kebolehpercayaan dalam produk dan perkhidmatan, hidup sehingga slogan korporat, Menggembirakan Anda Sentiasa, buat masa ini dan di masa depan.

MISI

Canon berhasrat untuk kuat menegakkan tugas dan tanggungjawab kita terhadap pelanggan-pelanggan kami dengan melayan mereka dengan penuh hormat, penjagaan dan ketaatan pada setiap masa.

Masa ini Canon membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI CANON MARKETING Sdn Bhd TARIKH TUTUP 17 OKTOBER 2016

Procurement Assistant (4 months) - Based at Head Office-Selangor - Shah Alam/Subang

KELAYAKAN

 • sekurang-kurangnya Diploma dalam bidang berkaitan
 • Celik komputer dengan pengetahuan aplikasi Microsoft Office.
 • Poficient dalam Bahasa Inggeris lisan dan bertulis dengan kemahiran komunikasi yang baik
 • Bersedia untuk belajar, boleh dipercayai, Amanah, bertanggungjawab, rajin dan bebas.
 • Memilih calon dengan pengalaman beberapa dalam fungsi perolehan
 • Siswazah segar adalah dialu-alukan untuk memohon.
 • Mempunyai pengangkutan sendiri

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

Jika anda mempunyai kompetensi yang diperlukan untuk jawatan di atas, sila mail resume terperinci anda kepada yang berikut:
Effective 17 Oct 2016, we will be operating from our new office at:
No. 6-2-01, Tower 6, UOA Business Park,
Jalan Pengaturcara U1/51A, Seksyen U1,
40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Sumber rujukan: jawatan Kosong Canon

Monday, October 3, 2016

Jawatan Kosong YPM Realties Sdn Bhd 07 Oktober 2016

Iklan jawatan Kosong terkini datang dari YPM Realties Sdn Bhd dimana YPM Realties Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 1973 dan ia adalah 100% sendiri oleh Yayasan Pelajaran MARA. YPM Realties Sdn. Bhd. telah berkembang selama bertahun-tahun dan kini terlibat dalam lima (5) teras industri di Malaysia, iaitu:
Jawatan Kosong YPM Realties Sdn Bhd
Jawatan Kosong YPM Realties Sdn Bhd

 • bangunan & pembinaan (PKK kelas A)
 • telekomunikasi
 • minyak & Gas
 • pertanian / perladangan
 • maklumat & teknologi komunikasi
Kini YPM realties membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong YPM Realties Sdn Bhd 07 Oktober 2016

PENOLONG JURUTERA

Tanggungjawab

Membantu jurutera dalam:
 • Kerja-kerja teknikal di tapak
 • Menganalisa & menyediakan skop projek, anggaran kos & jadual projek
 • Menyelia projek-projek pembinaan
 • Menyediakan kajian & perancangan  projek
 • Melaksanakan perancangan am & tugas­
 • tugas pentadbiran berkaitan projek

Syarat-syarat:

 • Sekurang-kurangnya Diploma
 • Kejuruteraan Awam atau 
 • Elektrikal/Mekanikal atau setaraf
 • Minimum 1 tahun pengalaman dalam  bidang pembinaan 

JURU UKUR BAHAN

Tanggungjawab

 • Menyediakan laporan penilaian tapak & perkembangan projek
 • Membantu pengurus projek dalam urusan dokumen tender, sural lantikan, BQ,  dokumen kontrak, sebut harga & lain-lain
 • Mengesahkan tuntutan sub-kontraktor
 • Menilai & menyediakan tuntutan projek
 • Menyediakan dokumen tender
 • Mengambil kira kuantiti, perintah variasi &  kawalan kos projek

Syarat-syarat:

 • ljazah Sarjana Muda dalam Ukur Bahan atau setaraf
 • Minimum 2 tahun pengalaman dalam bidang berkaitan
 • Diploma Ukur Bahan atau setaraf dengan pengalaman sekurang-kurangnya 3 tahun dalam kerja berkaitan 

PELUKIS PELAN

Tanggungjawab

 • Membantu Jabatan Teknikal I Projek I  Rekabentuk
 • Merangka lukisan kejuruteraan awam I 
 • M & E I Architecfure
 • Menyediakan lukisan pembinaan  

Syarat dan kelayakan

 • Sekurang-kurangnya Sijil CAD atau setara
 • Minimum 2 tahun pengalaman dalam  bidang berkaitan
 • Kemahiran menggunakan AutoCAD, 2D, 3D Max, Architectural Design
 • Pengalaman dalam mereka bentuk kerja­kerja Kejuruteraan Awam

 CARA PERMOHONAN

Sila hantar Segera resume anda ke:-
YPM Realties Sdn Bhd 
Aras 8, lbu Pejabat MARA
jalan Raja Laut 50609 Kuala Lumpur
T: 03·26135061 F: 03-26942919
atau emelke
yPmrealties@gmail.com

 MOHONLAH SEGERA

Nota jawatan Kosong Terkini :

Tarikh Tutup Jawatan Kosong : 07 Oktober 2016 
Demikian maklumat Jawatan Kosong sila muat Turun Iklan lengkap di jawatan kosong MARA