Wednesday, July 27, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI LEMBAGA KEMAJUAN JOHOR TENGGARA (KEJORA) 3 OGOS 2016

Kerja Kosong Terkini Lembaga Kejora. Lembaga Kemajuan Johor Tenggara atau ringkasnya KEJORA adalah salah sebuah agensi badan berkanun di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Malaysia yang berfungsi sebagai agen Pembangunan Wilayah bagi kawasan Tenggara Negeri Johor. Pembahagian wilayah meliputi 16% kawasan Negeri Johor dengan jumlah keluasan 300,111 hektar. Ianya terbahagi kepada 2 wilayah kecil iaitu Johor Tengah (149,009 hektar) dan Pengerang (151,356 hektar). Terletak di dua daerah iaitu Kota Tinggi (75%) dan Kluang (25%). KEJORA diamanahkan untuk memaju, menggalak, membantu dan mengusahakan pembangunan sosioekonomi wilayahnya telah menyaksikan perubahan dan pertumbuhan yang menepati dasar dan perancangan bagi :
 1. Mengurangkan ketidakseimbangan ekonomi
 2. Mewujudkan peluang-peluang pekerjaan dan;
 3. Mempercepatkan pertumbuhan ekonomi dalam wilayah KEJORA

Dengan menggembleng tenaga dan sumber secara proaktif bagi mentransformasi sebuah daerah pinggiran menjadi wilayah yang mapan.
Kerja Kosong terkini Kejora
Kerja Kosong terkini Kejora

Kali ini Lembaga Kejora Mempelawa Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan adalah dipelawa memohon jawatan-jawatan sebagaimana di bawah.

JAWATAN KOSONG TERKINI LEMBAGA KEMAJUAN JOHOR TENGGARA (KEJORA) TARIKH TUTUP 3 OGOS 2016

Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan adalah dipelawa memohon jawatan sebagaimana di bawah :
 • Penolong Juruukur Bahan (1 kekosongan)-JA29
 • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) (6 kekosongan)N17

SYARAT DAN KELAYAKAN

PENOLONG JURUKUR BAHAN GRED JA29
 • Sijil dalam bidang ukur bahan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada poteknik-politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Diploma dalam bidang ukur bahan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17
 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.(Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputerdan/atau mengambil trengkas) DAN
 • Kepujian dalam subjek Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan

CARA MEMOHON • Permohonan hanya boleh dibuat melalui Laman Web KEJORA di alamat www.kejora.gov.my iaitu pada pautan e-Perjawatan atau di alamat http://eperjawatan.kejora.gov.my.

  Tarikh tutup permohonan adalah pada 3 Ogos 2016
  Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan.
  Hanya Calon Yang Layak Selepas Tapisan Sahaja Akan Dipanggil Untuk
  Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh
  Sila berhubung dengan Puan Fauziah binti Ahmad atau Puan Hairunnisa binti Ditemuduga.
  iklan ditutup dianggap gagal.
  Adam untuk sebarang pertanyaan di talian 07-8843000.

  Sumber 

Thursday, July 21, 2016

JAWATAN KOSONG KERAJAAN SPA KEDAH 24 JULAI 2016

Iklan jawatan kosong terkini SPA Kedah Julai 2016. Para pencari kerjaya dimana pun anda berada, kali ini kami sampaikan maklumat kerja kosong terkini sektor kerajaan iaitu SPA Kedah. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Negeri Kedah telah diluluskan penubuhannya oleh Majlis Undangan Negeri Kedah (Legislative Assembly) pada 24 Ogos 1959 di bawah 'State Public Service Commission Enactment 1959' atau Enakmen Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Tahun 1959. Enakmen tersebut telah mendapat perkenan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kedah pada 20 Oktober 1959 dan seterusnya diwartakan pada 29 Oktober 1959.
Jawatan Kosong Terkini Kedah
Jawatan Kosong Terkini Kedah
Suruhanjaya ini dianggotai oleh seorang 'Pengerusi' dan tiga orang 'Ahli' dan dibantu oleh Urusetia Suruhanjaya yang terdiri daripada seorang 'Setiausaha', lima orang Pembantu Tadbir, dua orang Pembantu Tadbir Rendah (Jurutaip) dan dua orang Pembantu Am Rendah.
Di bawah Seksyen 8(1), Enakmen Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Kedah 1959, Suruhanjaya adalah bertanggung jawab terhadap pelantikan, pengesahan dalam jawatan, pemberian taraf berpencen, kenaikan pangkat, menukar dan menjalankan kawalan tatatertib anggota perkhidmatan awam yang di bawah bidang kuasanya. Tanggung jawab menukar sebagaimana di atas tidaklah termasuk pertukaran yang tidak berubah pangkat di dalam sesebuah jabatan kerajaan.
Kuasa bagi menaikkan pangkat dan kawalan tatatertib adalah dijalankan oleh Lembaga Kenaikan Pangkat dan Lembaga Tatatertib yang ditubuhkan di bawah peraturan kedua-dua lembaga tersebut sebagaimana KPU 15 Jilid 38 Bil. 22 Tahun 1995 dan KPU 15 Jilid 40 Bil. 19 Tahun 1997 namun Suruhanjaya ini masih berfungsi sebagai Lembaga Rayuan bagi kedua-duanya.
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Negeri Kedah merupakan Pihak Berkuasa Tatatertib berkenaan dengan pegawai yang memegang atau memangku jawatan Setiausaha Kerajaan dan Pegawai Kewangan Negeri serta kuasa bagi membuang kerja atau menurun pangkat pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan Kumpulan Pengurusan dan Profesional. Urusan kenaikan pangkat ke Gred Utama C dan ke atas juga dijalankan oleh Suruhanjaya ini.

Misi

Membantu Kerajaan Negeri dalam mewujudkan perkhidmatan awam yang berintegriti

Visi

Mendapatkan sumber tenaga manusia yang berkebolehan untuk berkhimat selaras dengan cabaran semasa dan teknologi

Objektif

Melaksanakan tanggungjawab berdasarkan kepada Enakmen Suruhanjaya dengan telus, amanah dan professional 

Kini SPA Kedah membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:

JAWATAN KOSONG KERAJAAN SPA KEDAH 24 JULAI 2016

Semua Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian.
Pemohon tidak perlu mencetak dan menghantar borang permohonan ke SPA Negeri Kedah.

Pemohon dinasihatkan menyemak email (didalam inbox dan juga spam) dari masa ke semasa untuk maklumat terkini mengenai jawatan yang telah dipohon.

N41-Pegawai Tadbir Gred N41

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

S41-Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

LS41-Pegawai Syariah Gred LS41

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

G29-Penolong Pegawai Veterinar Gred G29

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

G29-Penolong Pegawai Pertanian Gred G29

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

JA29-Penolong Jurutera (Kejuruteraan Awam) Gred JA29

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

JA29-Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa Gred JA29

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

S19-Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

N19-Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016

N11-Penghantar Notis Gred N11

Tarikh Iklan:15-Jun-2016
Tarikh Tutup:24-Jul-2016
Pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Kedah telah mengedarkan email untuk perolehan maklumat tambahan bagi calon-calon yang melepasi tapisan bagi jawatan-jawatan berikut
Sila semak email anda.
Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi:
SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AWAM
NEGERI KEDAH DARUL AMAM
ARAS 1, BLOK E, WISMA DARUL AMAN
05503 ALOR SETAR, KEDAH DARUL AMAN.
Tel.: 04-733 3903, Fax: 04-774 4788

CARA MEMOHONSemua Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian.
Pemohon tidak perlu mencetak dan menghantar borang permohonan ke SPA Negeri Kedah.
Pemohon dinasihatkan menyemak email (didalam inbox dan juga spam) dari masa ke semasa untuk maklumat terkini mengenai jawatan yang telah dipohon. 

Untuk maklumat lanjut sila kunjungi pautan berikut

Tuesday, July 19, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI UMW CORP. SDN BHD TARIKH TUTUP 17 Ogos 2016

Kerja Kosong Terkini UMW Corp. Sdn Bhd. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari sebuah Syarikat besar iaitu UMW Corp. Dimana UMW adalah syarikat industri terkemuka dengan kepentingan pelbagai dan global dalam industri automotif, peralatan, pembuatan dan kejuruteraan, dan industri minyak dan gas. 
Kerja Kosong UMW
Kerja Kosong UMW

Kumpulan UMW telah berkembang di luar Malaysia; kita kini juga mempunyai kehadiran antarabangsa di Singapura, Indonesia, Thailand, Myanmar, Vietnam, Papua New Guinea, Australia, Taiwan, China, India, Oman dan Turkmenistan. Pakatan strategik dengan pertubuhan-pertubuhan global yang terkemuka telah membantu kedudukan Kumpulan UMW sebagai peneraju dalam perniagaan teras kami. Kumpulan UMW memberi tumpuan kepada empat unit perniagaan strategik:
 1. Automotive
 2. Equipment
 3. Manufacturing & Engineering
 4. Oil & Gas

Misi & Nilai

Dalam menerima pakai laungan Beyond Boundaries®, Kumpulan UMW bertujuan untuk menguatkan kedudukannya sebagai pemimpin di rumah, sambil mengembangkan kehadirannya di arena global. Beyond Boundaries® adalah kira-kira menghapuskan semua halangan - sama ada sempadan geografi atau sempadan minda kita - untuk mencapai tahap yang lebih tinggi dalam semua yang kita lakukan. Going Beyond Boundaries® sebahagian daripada DNA korporat, kerana sepanjang sejarah hampir satu abad panjang kami, UMW sentiasa berusaha untuk mengembangkan di luar had dilihat perniagaan kami. Perjalanan ini UMW Kumpulan Beyond Boundaries dipandu oleh 4 nilai teras :
 1. Hormatilah - Komitmen UMW berkekalan kepada integriti dan amanah.
 2. UMW membina hubungan yang dipercayai dan berkelakuan dengan integriti yang tinggi, menyebabkan produk dan perkhidmatan yang bertahan dalam ujian masa yang berkualiti.
 3. Vibrant - tenaga berjangkit UMW dan penghargaan pemikiran segar.
 4. UMW memulakan setiap hari dengan pemikiran segar dan menggunakan tenaga terbatas untuk menjana pertumbuhan dan menyampaikan penyelesaian baru untuk rakan kongsi dan perniagaan kami.
 5. Tidak berbelah - keazaman yang tidak berbelah bahagi UMW dan komitmen dalam segala yang kita lakukan.
 6. UMW pergi ke hadapan dengan keazaman dan ketabahan dalam menghadapi apa-apa halangan, membina asas yang kukuh untuk berjaya.
 7. Perintis - pendekatan berwawasan UMW untuk membangun dan membentuk industri kita.
 8. UMW mencabar andaian dan membawa jalan dengan idea-idea berani yang membentuk industri kita dan membuat perkara yang lebih baik.
Kini UMW membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI UMW CORP. SDN BHD TARIKH TUTUP 17 Ogos 2016

Base Manager-Labuan

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least a Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree, any field.
 • 10 years’ experience in oil and gas industry, shipyard or related marine industry with minimum of 5 years exposure in procurement and warehouse management position.
 • Preferably Managers specializing in Logistics/Supply Chain or equivalent.
 • To be based in Labuan.
 • Full-Time position(s) available.

CARA MEMOHON 1. Sila Kunjungi pautan : Jawatan Kosong Terkini UMW OIL
 2. Pilih jawatan kosong diatas
 3. Klik Apply This Job(bahagian bawah)
 4. Mohonlah secara onlen

 Nota Jawatan Kosong Terkini :

 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong Terkini : 17 Ogos 2016
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.amin

Monday, July 18, 2016

Jawatan Kosong Bank UOB 17 OGOS 2016

Kerja Kosong Terbaru Bank UOB, dimana United Overseas Bank ( "UOB") telah diperbadankan pada 6 Ogos 1935 sebagai Cina Bersatu Bank. Diasaskan oleh Datuk Wee Kheng Chiang, Bank disediakan terutamanya kepada masyarakat Fujian pada tahun-tahun awal. Pertukaran nama yang telah dilaksanakan pada tahun 1965. Dalam tempoh 76 tahun yang lalu, UOB telah berkembang dari kekuatan untuk kekuatan. Melalui satu siri pengambilalihan, ia kini merupakan bank terkemuka di Asia. Selain Far Eastern Bank di Singapura, UOB anak-anak syarikat perbankan utama di rantau ini adalah United Overseas Bank (Malaysia), United Overseas Bank (Thai), PT Bank UOB Buana dan United Overseas Bank (China). Hari ini, Kumpulan UOB mempunyai rangkaian lebih 500 pejabat di 19 buah negara dan wilayah di Asia Pasifik, Eropah Barat dan Amerika Utara.

SEKILAS UOB MALAYSIA

UOB (Malaysia), sebuah anak syarikat United Overseas Bank Limited ( "UOB"), telah ditubuhkan pada tahun 1993. UOB (Malaysia) mengambil alih operasi Malaysia Lee Wah Bank Limited ( "LWB") pada tahun 1994. LWB telah ditubuhkan di Singapura pada tahun 1920 dan membuka cawangan pertamanya di Malaysia pada tahun 1956. Pada tahun 1973, LWB menjadi anak syarikat milik penuh UOB .Pada 7 Jun 1997, UOB (Malaysia) bergabung dengan Chung Khiaw Bank (Malaysia) Bhd ( "CKBM").UOB (Malaysia) dan Overseas Union Bank (Malaysia) Berhad bergabung menjadi satu entiti undang-undang pada 2 Februari 2002. Hari ini, UOB (Malaysia) mengendalikan 45 cawangan di seluruh Malaysia, menjadikannya bank asing dengan rangkaian cawangan terbesar di negara ini.
Kerja Kosong Bank UOB
Kerja Kosong Bank UOB
UOB (Malaysia) menawarkan pelbagai pilihan perkhidmatan kewangan komersial dan peribadi melalui cawangan, anak syarikat dan syarikat-syarikat bersekutu: pinjaman komersial, perbankan pelaburan, perkhidmatan perbendaharaan, perkhidmatan perdagangan, pengurusan tunai, pinjaman rumah, kad kredit, pengurusan kekayaan, insurans am dan insurans hayat.
Kini UOB Malaysia membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

Jawatan Kosong Bank UOB 17 OGOS 2016

Internship-Kuala Lumpur

KELAYAKAN

 • Students in their penultimate year from local or overseas universities across all disciplines.
 • Mempunyai rekod prestasi yang cemerlang dalam pencapaian akademik dan aktiviti Ko-kurikulum.
 • Kecekapan yang UOB kelihatan dalam pelatih termasuklah:
 1. SEBAB dan MENGANALISIS situasi dan masalah untuk mengenal pasti kekunci atau isu-isu asas
 2. Menyesuaikan diri dengan mudah dan selesa dalam persekitaran/situasi baru
 3. BELAJAR, mengekalkan dan menggunakan konsep baru dengan cara yang berguna dan praktikal
 4. KREATIF dan mampu berfikir di luar kotak dan menggalakkan orang lain untuk mencuba idea-idea baru
 5. Kini memainkan peranan kepimpinan dan/atau mempunyai potensi kepimpinan.
 6. Menawan hati dan meyakinkan penonton sasaran dalam komunikasi dengan mereka.
 7. PEMAIN PASUKAN.
 8. KEMATANGAN dan keyakinan dalam menangani situasi sukar
 9. Tempoh program adalah dari 3 bulan hingga 6 bulan

Cara Memohon Kerja Kosong UOB


 • Sila kelaman di talian berikut: Jawatan Kosong UOB
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan
 • Mohonlah Kerjaya secara onlen

Nota Jawatan Kosong:

 • Permohonan jawatan bersifat free / tidak dipungut ongkos
 • Tarikh tutup Permohonan 17 Ogos 2016
Demikian Jawatan Kosong Terkini Sektor Bank Semoga berfaedah.amin

Friday, July 15, 2016

JAWATAN KOSONG BANK SIMPANAN NASIONAL TARIKH TUTUP 13 OGOS 2016

Kerja Kosong Terkini Bank Simpanan nasional (BSN). Maklumat kerja kosong terkini datang dari Sektor Bank iaitu Bank Simpanan Nasional, Bank Simpanan Nasional Malaysia ditubuhkan pada 1hb. Disember 1974, di bawah Akta Parlimen 146 – Undang-Undang Malaysia 1974. Ia dilancar dengan rasminya pada 5 Disember 1974 oleh Allahyarham Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia yang kedua. Dengan pelancarannya, semua tugas dan tanggungjawab di bawah Akta Bank Simpanan Pejabat POS telah di ambil alih oleh Bank Simpanan Nasional. Bank Simpanan Nasional adalah sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Kewangan.
Kerja Kosong terbaru Bank BSN
Kerja Kosong terbaru Bank BSN

Visi BSN

 • Tiada Rakyat Malaysia yang Ketinggalan
 • Di BSN, BSN berhasrat untuk memberi semua warga Malaysia peluang untuk menikmati kehidupan yang lebih baik dengan memungkinkan masa depan kewangan yang lebih baik melalui rangkaian yang meluas dan perkhidmatan yang pelbagai.

Misi BSN

 • Misi BSN adalah membina perhubungan jangka panjang yang penuh bermakna dengan setiap pelanggan kami bagi memastikan mereka akan terus mendapat akses kepada kehidupan yang lebih baik dengan:
 • Menyediakan saluran untuk menyimpan dan melabur bagi orang awam dengan menawarkan rangkaian perkhidmatan perbankan yang komprehensif.
 • Menggalakkan dan menggembleng simpanan, terutamanya daripada para penyimpan-penyimpan kecil.
 • Menanam tabiat berjimat cermat dan menyimpan.
 • Menggunakan dana Bank untuk pelaburan, termasuk membiayai pembangunan ekonomi negara.
Kini Bank Simpanan Nasional membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG BANK SIMPANAN NASIONAL TARIKH TUTUP 13 OGOS 2016

Sales Specialist

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least a Primary/Secondary School/SPM/"O" Level, Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree, any field.
 • At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Preferably Junior / Senior Executives specializing in Banking/Financial Services or equivalent.
 • Contract position(s) available.

Insurance Specialist - Nationwide

KELAYAKAN

 • A recognized degree or Diploma qualification with minimum CGPA  of 2.75.
 • Able to converse in Bahasa Malaysia and English or other local languages is a bonus
 • Highly sales driven and can work independently
 • Excellent  communication and relationship management skills
 • Willing and able to travel to other branches
 • At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Preferably Junior Executives specializing in Sales - Financial Services (Insurance, Unit Trust, etc) or equivalent.
 • Good team player
 • 10 Contract position(s) available.

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kelaman kerja kosong : http://goo.gl/1ONXdU
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik butong Apply Now
Datang dan menjadi sebahagian daripada pasukan BSN. Pada BSN menawarkan kerjaya mencabar dan memberi ganjaran dengan peluang-peluang pembelajaran yang berterusan.

Nota Jawatan Kosong :

 • Hanya Calon yang berkelayakan yang akan dihubungi dalam waktu pendek
 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong Terkini BSN : 13 OGOS 2016
Demikian Malukmat Kerja Kosong Terkini semoga berfaedah.
amin

Jawatan Kosong Perusahaan Sadur Timah Malaysia 14 Ogos 2016

Kerja Kosong Terkini Perusahaan Sadur Timah Malaysia (Perstima). Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Syarikat Timah Malaysia iaitu PERSTIMA dimana PERSTIMA Berhad adalah pengeluar utama dan pembekal berkualiti tinggi Tinplate bagi kedua-dua domestik dan pasaran eksport. Ditubuhkan pada 1979 dan memulakan pengeluaran secara komersial pada tahun 1982, ia kini mempunyai jumlah kapasiti pengeluaran sebanyak 260,000 MT setahun. Di garis pertumbuhan kami, kami sedang mencari calon-calon yang sesuai dan berkelayakan untuk memohon jawatan berikut.

Kenapa Bergabung dengan PERSTIMA Berhad ?

Syarikat kami adalah komited untuk menyokong inisiatif Kerajaan untuk pembangunan sosial dan mampan. Kami meletakkan penekanan yang besar terhadap isu-isu penting yang semua termasuk pematuhan dengan undang-undang dan regualations, norma dan etika, sosial dan alam sekitar kesan timbul daripada operasi kami dan menilai kepentingan mereka kepada stokeholders.
Jawatan Kosong Terkini Perstima
Jawatan Kosong Terkini Perstima
Untuk Mencapai Visi dan Misi Syarikat, Perstima membuka Jawatan Kosong Terkini seperti berikut ini :

Jawatan Kosong Perusahaan Sadur Timah Malaysia 14 Ogos 2016

Engineer (Management Trainee)-Johor

KELAYAKAN

 • Calon mestilah mempunyai satu Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik dari mana-mana Universiti/institusi diiktiraf
 • Sebaik-baiknya calon yang mempunyai 3-5 tahun pengalaman dalam bidang elektrik.
 • Berkebolehan bekerja secara bebas dan di bawah tekanan
 • Sanggup bekerja syif
 • Harus dapat berkomunikasi dengan fasih dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris
 • Pemohon peringkat penyertaan/graduan baru digalakkan untuk memohon.
 • Calon-calon akan ditempatkan dalam kontrak tempoh tetap satu (1) tahun dan jika mereka melakukan seperti jangkaan kami, mereka akan diserap ke jawatan tetap (Jurutera).

CARA MEMOHON KERJA KOSONG PERSTIMA


 • Sila anda rujuk kelaman : Jawatan Kosong PERSTIMA 
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah
 • Mohonlah Jawatan Kosong Secara onlen 

Nota Jawatan Kosong Terkini:

 • Hanya Calon yang berkelayakan yang akan dihubungi
 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong 14 Ogos 2016
Demikian Maklumat Kerja Kosong Terkini semoga berfaedah.amin

Wednesday, July 13, 2016

Jawatan Kosong Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia 12 Ogos 2016

Jawatan Kosong Terkini NKF Malaysia. Kerja Kosong Terkini datang dari Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia atau NKF dimana dari permulaan  NKF mula-mula didaftarkan pada tahun 1969, Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan (NKF) berusaha untuk meningkatkan piawaian penjagaan yang NKF sediakan kepada pesakit dengan kegagalan buah pinggang dan mereka yang mengalami pelbagai penyakit berkaitan buah pinggang. Pada tahun 1993, NKF membuka pintu pusat dialisis pertama NKF di Jalan Hang Lekiu, Kuala Lumpur. Selama ini, NKF telah bertambah dengan sokongan daripada banyak pihak. NKF telah diperluaskan peranannya daripada hanya dialisis rawatan pembekal, untuk menjadi pusat sumber Kebangsaan sehenti bagi segala perkara yang berkaitan dengan buah pinggang.
Jawatan Kosong Terkini NKF Malaysia
Jawatan Kosong Terkini NKF Malaysia

VISION

To be a one-stop National Resource Centre for the prevention and treatment of kidney diseases.

MISSION

 • To save lives through preventive education and early detection of kidney disease, while providing a second chance through haemodialysis for those suffering end stage renal failure;
 • To promote organ donations, kidney transplants and medical research into kidney diseases;
 • To ensure the continued good health and well-being of our patients through a holistic care concept. 
Dalam Menuju Visi dan Misi Syarikat NKF membuka Jawatan kosong Terkini seperti berikut ini :

Jawatan Kosong Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia 12 Ogos 2016

Assistant Finance & Administration Manager-Selangor

KELAYAKAN

 • Degree in Accounting or member of a Professional Accounting Body.
 • At least 15 years working experience in related field.
 • Retirees who has relevant qualification and experience are encouraged to apply.

Assistant Accountant-Selangor - PETALING JAYA

KELAYAKAN

 • University degree or college diploma in Accounting or Finance
 • 5 to 8 years of experience in financial responsibility
 • Proficiency in the use of computer programs for Accounting, Word processing, Spreadsheets, E-mail & Internet
 • Excellent inter personal & communications skills
 • Applicants must be willing to work in PETALING JAYA.
 • Full-Time position(s) available.

Risk Manager-Selangor-Petalling Jaya

KELAYAKAN

 • Degree in QA/QS or relevant discipline.
 • OSH Certificate.
 • 2-5 years’ experience in Clinical Healthcare Risk Management.
 • Applicants must be willing to work in Petaling Jaya.
 • Preferably Managers.
 • Must have own transport.
 • Able to travel as required.
 • Full-Time positions available.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

Calon-calon yang berminat Kerja Kosong ini  hendaklah mengemukakan CV yang terperinci dan gaji Kepada:
Head of Human Resources
National Kidney Foundation of Malaysia
70 Jalan 14/29, 46100 Petaling Jaya, Selangor

atau Mohonlah secara online dengan :

 • Sila kelaman : Kerja Kosong NKF
 • Pilih Senarai Jawatan Kosong dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" Bahagian Bawah
 • Mohonlah secara onlen

MENGAPA SERTAI NKF -JAWATAN KOSONG?

 • Medical and insurance coverage are provided for all permanent staff.
 • Allowance to our staff.
 • You will be well-guarded with our 24-hour security personnel and equipment, complete with CCTV surveillance to ensure your protection within the office building.
 • Outstanding career advancement opportunities await our staff.

Nota Jawatan Kosong Terkini :

 • Hanya Calon yang berkelayakan yang akan dihubungi 
 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong: 12 Ogos 2016 
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini Malaysia Semoga berfaedah.amin

Tuesday, July 12, 2016

JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AIR NEGARA (SPAN)TARIKH TUTUP 21 JULAI 2016

Kerja Kosong Terkini SPAN 2016. Maklumat kerjaya terbaru datang dari Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) mempelawa anda warganegara Malaysia.  SPAN adalah sebuah badan kawal selia teknikal dan ekonomi untuk bekalan air dan perkhidmatan pembetungan di Semenanjung Malaysia dan Wilayah Persekutuan Putrajaya dan Labuan. SPAN mengawal semua entiti dalam industri bekalan air dan perkhidmatan pembetungan termasuk bekalan air awam dan pengendali perkhidmatan pembetungan, bekalan air persendirian dan pengendali perkhidmatan pembetungan, bekalan air dan kontraktor pembetungan, pemegang permit dan pembekal air dan pembetungan produk. SPAN mengawal selia industri perkhidmatan air mengikut Akta Industri Perkhidmatan Air 2006 (Akta 655) yang berkuatkuasa pada 1 Januari 2008.

VISI0N AND MISSION

Vision

Towards a sustainable, reliable and affordable water supply services for all.

Mission

To regulate the water services industry through fair, effective and transparent implementation of Water Services Industry Act 2006 (Act 655).
Kerja Kosong Terbaru SPAN
Kerja Kosong Terbaru SPAN

Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara atau (SPAN) ditubuhkan oleh Kementerian Tenaga, Air dan Komunikasi dengan bekas Ketua Pengarah Jabatan Kerja Raya (JKR), Tan Sri Ir. Zaini Omar dilantik sebagai pengerusi SPAN yang pertama pada 1 Mac, 2007 manakala Teo Yen Hua pula akan dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif SPAN. Dalam satu sidang khas Parlimen pada pertengahan 2005, Parlimen Malaysia meluluskan pindaan bagi Jadual Kesembilan Perlembagaan Persekutuan yang memindahkan perkara-perkara berkaitan dengan bekalan dan perkhidmatan air daripada Senarai Negeri kepada Senarai Bersama (kecuali Sabah dan Sarawak). Pindaan diwartakan pada 10 Februari 2005 dan ia dikuatkuasakan pada 21 Mac 2005. Dengan pindaan itu, Kerajaan Persekutuan akan mengawal selia industri perkhidmatan air dari segi pelesenan dan kawal selia operator perkhidmatan. Kerajaan Negeri mengekalkan kuasanya terhadap sumber air, kawasan tadahan air dan lembangan sungai.
Pada Pertengahan 2006, Parlimen Malaysia meluluskan dua undang-undang yang mengubah cara Malaysia menguruskan perkhidmatan air iaitu Akta Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara iaitu Akta 654 atau Akta SPAN dan Akta Industri Perkhidmatan Air iaitu Akta 655. Akta 654 menggariskan peranan, fungsi dan bidang tugas SPAN manakala Akta 655 memperuntukkan kawal selia meliputi ekonomi, teknikal dan sosial serta perlindungan hak pengguna.

JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AIR NEGARA (SPAN)TARIKH TUTUP 21 JULAI 2016

EXECUTIVE, REGIONAL OFFICES IN IPOH, KUANTAN, MELAKA

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least Degree in Civil / Mechanical / Electrical / Environmental Engineering  or its equivalent.
 • Minimum 3 year(s) experience, preferably in the water or sewerage services industry.
 • Strong technical knowledge of water and / or sewerage treatment processes.
 • Able to interface with water and sewerage operators.
 • Strong interpersonal skills and able to deal with people at different levels.
 • Excellent written and verbal communication skills in both Bahasa Malaysia and English.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONGPemohon yang berminat adalah dipelawa untuk menulis di dalam atau email CV lengkap dengan menyatakan semasa dan jangkaan gaji bersama-sama dengan gambar berukuran pasport baru-baru ini tidak lewat daripada 21 Julai 2016 ke alamat berikut:

Chief Executive Officer,
Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN),
Ground & 1st Floor,
Prima Avenue 7, Block 3510,
Jalan Teknokrat 6,
63000 Cyberjaya
Attention : Human Capital Unit

MUAT TURUN PERMOHONAN

Monday, July 11, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG TARIKH TUTUP 13 MEI 2016

Kerja Kosong Terkini Universiti Malaysia Pahang. Iklan Kerjaya terkini datang dari sektor Universiti yaitu UMP.dimana UMP berhasrat untuk menjadi pembekal terkemuka bagi program-program berasaskan teknologi kejuruteraan dan dan output penyelidikan. Kami komited, di sini, untuk berkongsi dengan anda pengalaman kampus UMP anda memerlukan yang memenuhi tujuan lawatan anda. UMP merupakan sebuah universiti yang agak baru dan ia telah dikategorikan sebagai universiti fokus, antara 19 universiti awam lain di Malaysia. Pengkhususan kami adalah dalam bidang kejuruteraan, teknologi dan sains industri. Anda akan mendapati bahawa kursus tawaran universiti adalah mereka yang mempunyai permintaan yang tinggi oleh pelajar di sebuah negara yang pesat membangun seperti Malaysia. Lebih penting lagi, pendekatan pengajaran dan pembelajaran yang telah diterima pakai oleh UMP adalah salah satu yang sangat berpusatkan pelajar dan berasaskan masalah.
Kerja Kosong Terkini UMP
Kerja Kosong Terkini UMP
Pelajar-pelajar di UMP menikmati penggunaan state-of-the-art kemudahan yang menyerupai yang digunakan dalam industri. Terkenal dengan konsep "Pengajaran Kilang", yang pelajar-pelajar kita yang diajar oleh fakulti yang berpengalaman dalam persekitaran pembelajaran yang menyediakan mereka untuk dunia nyata ini.
UMP kini beroperasi di dua kampus. Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, Fakulti Elektrik dan Elektronik, dan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan terletak di kampus resort seperti Pekan. Selebihnya fakulti, pusat akademik dan pusat kecemerlangan beroperasi di Gambang, sebuah bandar yang strategik terletak di petrokimia dan bioteknologi hab yang pesat berkembang. Kedua-dua kampus kira-kira 40 kilometer selain.

Visi

Menjadi universiti teknologi bertaraf dunia.

Misi

UMP menyediakan pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan yang tinggi kualitinya dalam bidang kejuruteraan dan teknologi yang membudayakan kreativiti dan inovasi.
Kini Universiti Malaysia Pahang membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG TARIKH TUTUP 13 MEI 2016

UMP membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:

PEGAWAI KESELAMATAN GRED KP41/KP44-Pahang-Pekan

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least Bachelor's Degree/Post Graduate Diploma/Professional Degree in Computer Science/Information Technology, Science & Technology, Business Studies/Administration/Management, Protective Services & Management, Others or equivalent.
 • Required language(s): Bahasa Malaysia, English
 • At least 1 Year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Preferably Senior Executive specialized in Security/Armed Forces/Protective Services or equivalent.

Tanggungjawab

 • Merancang dan merangka sistem kawalan Keselamatan yang lengkap dan menyeluruh bagi seluruh kawasan kampus.
 • Bertanggungjawab dalam merancang dan melaksanakan pentadbiran dan operasi yang cekap serta memajukan cadangan kekuatan kakitangan Bahagian Keselamatan mengikut perancangan dan perkembangan universiti.
 • Bertanggungjawab merancang dan menyediakan belanjawan mengurus serta urusan lain yang berkaitan dengan kewangan bahagian.
 • Bertanggungjawab menasihati pihak univertsiti dalam urusan keselamatan perlindungan dan mengemukakan cadangan mengikut keperluan dari masa ke semasa.
 • Membantu dan mewujudkan kerjasama yang baik dengan unit/bahagian lain dalam universiti bagi merancang dan merangka pelan keselamatan pejabat/kampus yang selamat, aman dan kundusif.
 • Mengadakan hubungan dan kerjasama yang baik dengan agensi kerajaan yang lain bagi mewujudkan kampus yang selamat bertaraf dunia dan mempunyai imej yang baik dalam masyarakat.
 • Bertanggungjawab dan bertindak sebagi ketua bagi semua pegawai dan kakitangan Bahagian Keselamatan.
 • Bertanggungjawab dan bertindak sebagai pegawai penilai dalam aspek tatatertib dan prestasi serta pelanggaran peraturan kakitangan Bahagian Keselamatan.
 • Mewakili Bahagian Keselamatan dalam apa jua mesyuarat atau jawatankuasa yang dibentuk peringkat universiti apabila diperlukan.
 • Bertanggungjawab dalam urusan kebajikan kakitangan bagi mewujudkan suasana kerja yang selamat dan kondusif. Merancang dan melaksanakan tugas-tugas lain yang diarahkan dari masa ke semasa.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG 1. Sila kunjungi pautan :Jawatan Kosong UMP
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Mohonlah secara onlen (Daftar Terlebih dahulu)
Demikianlah Maklumat iklan kerjaya terkini semoga berfaedah.amin

Jawatan Kosong KPJ Rawang Specialist Hospital (KPJ RSH) 27 JULAI 2016

Kerja Kosong KPJ Rawang Specialist Hospital  (KPJ RSH). Iklan Kerja Kosong terkini berasal dari Sektor Kesihatan iaitu KPJ Rawang dimana KPJ Rawang Specialist Hospital (KPJ RSH) telah mula beroperasi pada 31 Mac 2014. Ia adalah 25 hospital Kumpulan KPJ Healthcare Berhad hospital yang terletak di tengah-tengah bandar Rawang.
Pada KPJ RSH, kami menawarkan pelbagai perkhidmatan kesihatan untuk rawatan pesakit luar dan dalam, penjagaan khusus, pemeriksaan kesihatan dan 24 jam Perkhidmatan kecemasan.Selaras dengan visi kita, kita akan terus berkembang dan menaik taraf kemudahan dan perkhidmatan kami untuk menyediakan penjagaan yang berkualiti dan komited untuk berkhidmat kepada semua pelanggan kami pengalaman Perkhidmatan menggerunkan sepanjang penginapan mereka atau lawatan ke KPJ RSH.
jawatan kosong Terkini KPJ Rawang
jawatan kosong Terkini KPJ Rawang
KPJ Rawang kini ingin mencari bakat-bakat yang sangat bermotivasi dan enjin disel. Individu yang terpilih akan mempunyai peluang untuk bekerja secara langsung dengan Malaysia terkemuka di Hospital Pakar KPJ, sambil menikmati kerjaya yang dinamik dengan peluang-peluang dan juga apa-apa faedah hebat yang diberikan oleh KPJ kepada kakitangan mereka.
Jawatan Kosong KPJ RSH ialah seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong KPJ Rawang Specialist Hospital  (KPJ RSH) 27 JULAI 2016

Physiotherapist-Selangor-Rawang

KELAYAKAN

 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced/tinggi/graduan Diploma fisioterapi.
 • Sekurang-kurangnya 3 tempoh pengalaman bekerja di bidang yang diperlukan untuk jawatan ini.
 • Mahir dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
 • Ilmu dalam bahasa asing yang lain akan menjadi satu kelebihan.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Rawang.
 • Sebaik-baiknya fisioterapi dalam penjagaan kesihatan.
 • Position sepenuh masa yang tersedia.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG TERKINI


Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini Sektor Kesihatan semoga berfaedah. amin

Saturday, July 2, 2016

Jawatan Kosong Terkini Perdana University 2016

Jawatan Kosong Perdana University 2016. Maklumat jawatan dan kerja Kosong terkini kami sampaikan kepada anda tentang Jawatan Kosong yang berasal dari Sektor Pendidikan iaitu Perdana University.

Sekilas Perdana University

Universiti Perdana telah ditubuhkan pada 2011 di bawah naungan unit kerjasama awam swasta Jabatan Perdana Menteri. Ia bermula dengan dua program perubatan: doktor perubatan yang ditawarkan melalui sekolah Siswazah perubatan, dan Sarjana Muda perubatan yang dijalankan oleh Universiti Perdana-Royal College of Surgeons di Ireland School of Medicine. Bekas adalah program perubatan penyertaan Siswazah yang pertama di Malaysia. Dalam jangka masa pendek masa Perdana telah diperluaskan dengan program-program lain, termasuk terapi Carakerja, perdagangan antarabangsa, Bioinformatik dan asas dalam bidang sains.
Jawatan Kosong Perdana University
Jawatan Kosong Perdana University
Universiti Perdana telah mewujudkan sebuah kampus sementaranya yang lengkap, dan lengkap berwayar memberi pembiayaian yang mudah untuk platform pendidikan dalam talian, walaupun ketika seseorang sedang bergerak. Kami mengambil perhatian serius yang terbaik daripada kemudahan fizikal dan akan kekal sebagai struktur-struktur yang indah tanpa sokongan Fakulti kompeten, komited dan bersemangat untuk membimbing dan mentor pelajar-pelajar kita dalam aktiviti akademik dan ilmiah kerana mereka sendiri serta pertolongan dalam penyelidikan dengan pelbagai kerjasama akademik rakan-rakan. Kami adalah sangat bernasib baik kerana sesungguhnya bahawa sepanjang tempoh yang singkat ini kita yang mampu untuk menarik ahli akademik yang komited dan dinamik serta pentadbir Universiti, tempatan dan antarabangsa, untuk menyertai Perdana pasukan kami. Ahli-ahli fakulti antarabangsa kami datang dari seluruh dunia, termasuk Malaysia bakat dari luar negara yang bersedia untuk pulang ke rumah melalui program bakat Corp Malaysia.

Vision

PERDANA UNIVERSITY aims to be one of the premier universities in the world contributing to the global community through the pursuit of excellence in education, research and service.

Mission

To train professionals to acquire and create  knowledge, think critically, and to achieve  their full intellectual potential so as to be able to serve humanity  in accordance with the highest professional and ethical standards.
Jawatan Kosong Terkini Perdana University
Dalam Menuju Visi dan Misi  Perdana university membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :

Jawatan Kosong Terkini Perdana University 2016

Peluang kerjaya

Universiti Perdana sedang mencari individu-individu dinamik yang mempunyai minat untuk mendidik generasi pemimpin profesional dan masyarakat.
berikut Jawatan Kosong Terkini Perdana University seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG SEKTOR ACADEMIC

Perdana University – Royal College of Surgeons in Ireland (PU-RCSI):

Professor/Associate Professor/Senior Lecturer/Lecturer

• Family Medicine (PU-RCSI FM)
• Medicine (PU-RCSI MED)

Specific Requirements:

 • Possession of relevant basic medical degree e.g. MBBS or equivalent and registrable with Malaysian Medical Council.

General Requirements:

 • Evidence of relevant teaching experience in medicine at appropriate undergraduate and/or post graduate level.
 • Excellent communication and interpersonal skills.
 • Good command of English language.
 • Evidence of leadership and management skills.
 • Sensitivity to the cultural challenges involved in delivering undergraduate education in a diverse multi-cultural environment.

Perdana University Graduate School of Medicine (PUGSOM):

Professor/Associate Professor/Assistant Professor/Lecturer
 • • Paediatric (PUGSOM PAE)
 • • Orthopaedic Surgeon (PUGSOM ORT)
 • • Obstetrics & Gynaecology (PUGSOM O&G)
 • • Emergency Medicine (PUGSOM EMED)

KELAYAKAN

 • At least a Master’s degree, Board Certification, Membership, Fellowship or any other recognised specialty training in the related field
 • Eligible to be registered with the Malaysian Medical Council, preferably as a specialist with the National Specialist Register
 • Proven record in undergraduate and/or postgraduate teaching, assessment, curriculum development and research

JAWATAN KOSONG ADMINISTRATIVE

Executive/Senior Executive – Marketing & Business Development (PU-MKT)

Accountabilities

• To assist in the development, planning and execution of the University’s marketing strategies.
• To oversee the admissions database.
• To provide admissions counselling to students and parents.
• To liaise with sponsors, government agencies and vendors.
• To assist in managing the day to day administration of the marketing office.
• To participate in road shows, education fairs and other marketing activities as may be required.
• To liaise with school counsellors or recruitment agents.

Requirements

• Possess a Degree in Business Administration / Marketing or related discipline.
• At least 2 years working experience in the education sector.
• Proven track record in student recruitment, marketing and promotions.
• Excellent communication and interpersonal skills
• Excellent spoken and written English and Bahasa Malaysia language skills.
• Willing to travel, both outstation and overseas and work beyond normal working hours.
• Possess own transport.

Executive/Senior Executive – Finance (PU-FIN)

Accountabilities

 • Maintain a full set of accounts (AP, AR, GL) and able to handle more than one subsidiary.
 • Manage petty cash account for the University.
 • Maintain banking transactions and keep accurate records on inter-company transactions and balances inclusive of account reconciliation.
 • Verify / reconcile all data entry including bank statements, journals, invoices, payment vouchers and other accounting matters.
 • Keep and maintain records of Fixed Asset Register, payments and receipts.
 • Assist Bursar and Finance Manager in preparing and monitoring budget operation, expenses, revenue and other accounting documents and reports.
 • Liaise with other department, external auditor, banker and other external parties where necessary.

Requirements:

 • At least a LCCI, Professional Certificate, Diploma / Bachelor’s Degree in Finance / Accountancy / Banking or equivalent.
 • Candidates with related work experience in the education line would be an advantage.
 • Excellent interpersonal and communication skills.
 • Excellent spoken and written English language skills.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG


Jika berminat, sila kemukakan resume anda (termasuk maklumat hubungan semasa Referi, gaji semasa dan dijangka, imbasan salinan kelayakan akademik dan profesional dan lain-lain dokumen sokongan ke hrrecruitment@perdanauniversity.edu.my. Sila nyatakan kod permohonan sebagai subjek e-mel. Hanya calon yang disenarai pendek akan dimaklumkan.
Demikian maklumat Jawatan Kosong Terkini dari Perdana University semoga berfaedah.amin

Sumber

Friday, July 1, 2016

Jawatan Kosong Terkini Odemax Petroleum 10 Julai 2016

Iklan Jawatan Kosong terkini Odemax Petroleum 10 Julai 2016. Kali ini Maklumat kerja Kosong terkini datang dari Sektor Swasta iaitu Odemax Petroleum, ODEMAX Petroleum Sdn Bhd terlibat dalam perniagaan produk petroleum pemasaran, khusus dalam produk pelinciran untuk kenderaan komersial, industri & sektor marin. Syarikat itu yang diberi kuasa Master Pelaksanaan Partner bagi produk pelincir PETRONAS jenama.
Kerja Kosong terkini Odemax
Kerja Kosong terkini Odemax
Syarikat itu mempunyai misi untuk menawarkan cadangan pelinciran dan penyelesaian untuk pelanggan kami supaya mesin atau armada mereka boleh melaksanakan pada tahap optimum dan pada pengurangan kos masa yang sama. Dengan sokongan yang kuat daripada prinsip kami, kami yakin bahawa produk dan perkhidmatan kami adalah salah satu yang terbaik, jika bukan yang terbaik, dalam industri ini.

Kenapa Bergabung dengan Odemax Petroleum

Syarikat kami tidak pernah enggan untuk memberi ganjaran kepada orang-orang yang mampu untuk menyampaikan keputusan. Kami menghargai orang yang mempunyai bakat, dedikasi dan tenaga. Kami memeluk kerja berpasukan, perbincangan terbuka, kreativiti, dan yang paling penting, menyeronokkan dalam kerja-kerja. Kami akan membimbing anda untuk mencapai matlamat anda, sudah tentu matlamat anda perlu matlamat syarikat.
Kini Odemax Petroleum membuka kekosongan Jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Terkini Odemax Petroleum 10 Julai 2016

Sales Executive-Selangor

KELAYAKAN

 1. Untuk menjadualkan, merancang dan melawat pelanggan yang diberikan oleh syarikat.
 2. Untuk memberikan jualan yang jelas dan meyakinkan padang kepada pelanggan.
 3. Untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan sedia ada iaitu berikut untuk pesanan jualan, penyelesaian masalah, koleksi pembayaran, pengurusan perhubungan pelanggan.
 4. Untuk mencari pendapatan jualan baru yang berpotensi dengan meneroka peluang jualan baru dalam kumpulan yang sedia ada pelanggan dan cuba untuk mencari pelanggan baru.
 5. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced / Tinggi / Diploma Siswazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, mana-mana bidang.
 6. kemahiran yang diperlukan (s): celik komputer, MS Office.
 7. Bahasa yang diperlukan (s): Bahasa Malaysia, Bahasa Cina, Bahasa Inggeris
 8. Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman bekerja. Tiada pengalaman jualan adalah dialu-alukan tetapi mesti mempunyai semangat untuk menceburi talian jualan.
 9. Sebaik-baiknya Eksekutif Junior pengkhususan dalam Sales - Retail / General atau yang setaraf.
 10. Mesti mempunyai lesen memandu yang sah.
 11. Kereta akan disediakan.
 12. 4 kedudukan Sepenuh Masa (percuma).

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 • Sila kelaman:http://goo.gl/YF0ud8
 • Pilih Jawatan Kosong dimaksud
 • klik "APPLY NOW bahagian kanan bawah"
Demikian Maklumat jawatan kosong terkini Malaysia semoga berfaedah.amin