JAWATAN KOSONG TERKINI April 2018 May 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2018 May 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy April 2018 May 2018

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) 20 SEPTEMBER 2017 (Rabu).

Iklan Kerja Kosong terkini datang dari Perbadanan kemajuan Filem nasional Malaysia (FINAS) dimana Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) telah ditubuhkan dalam tahun 1981 melalui Akta Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia 1981 (Pindaan 1984) Akta 244 (Akta pindaan A589). FINAS pergi berkuat kuasa pada 1 November 1981 dibawah Kementerian Perdagangan dan Perindustrian Malaysia. Bermula dari 16 Julai 1981, FINAS telah diletakkan di bawah Kementerian Penerangan. Selepas itu, mulai 27 Mac 2004, FINAS telah diletakkan di bawah dalam kawasan pelancongan ini Kementerian, Kesenian dan Warisan (KEKKWA). Mulai April 19,2009, FINAS kemudiannya diletakkan di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan kawasan pelancongan ini (KPKK). Pada 15 Mei 2013, FINAS telah diletakkan di bawah Kementerian Komunikasidan Multimedia Malaysia. On April 6, 2012, Kabinet bersetuju dengan cadangan itu menggabungkan FINAS dengan di FIlem Negara Malaysia (FNM) yang telah diterajui oleh FINAS.Perjanjian-perjanjian dengan Kabinet yang dibuat untuk pindaan Akta 244 adalah untuk menggabungkan fungsi-fungsi yang baru untuk menyebarkan maklumat mengenai dasar, program dan pencapaian Kerajaan melalui pengeluaran filem dan liputan peristiwa rekod bagi tujuan Arkib.
Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia
Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia

Kini FINAS memperlawa warganegara Malaysia yang berintegriti, mempunyai daya tahan yang mapan, komitmen, mempunyai semangat berpasukan yang tinggi, berpengalaman, berkemahiran serta berminat dalam bidang perfileman untuk mengisi kekosongan jawatan sebagai:

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) 20 SEPTEMBER 2017 (Rabu).

Kini FINAS membuka kekosongan jawatan :
 1. PEGAWAI TADBIR GRED N41 (Kekosongan 3 Jawatan)
 2. AKAUNTAN GRED WA41 (Kekosongan 1 Jawatan)
 3. JURUTERA GRED J41 (Kekosongan 1 Jawatan)
 4. PEGAWAI MAKMAL FILEM GRED C41 (Kekosongan 1 Jawatan)
 5. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29 (Kekosongan 1 Jawatan)
 6. PENOLONG PEGAWAI MAKMAL FILEM GRED C29 (Kekosongan 1 Jawatan)
 7. PENOLONG JURUTERA GRED JA29 (Kekosongan 4 Jawatan)
 8. PEMBANTU MAKMAL FILEM GRED C19 (Kekosongan 3 Jawatan) 

CARA MENGEMUKAKAN PERMOHONAN JAWATAN KOSONG

 • Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang PKFNM 1/96 yang boleh dimuat turun secara online beserta skim perkhidmatan dan syarat lantikan di laman web http://www.finas.my . Borang permohonan juga boleh diperolehi secara percuma dari Unit Pengurusan Sumber Manusia, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia, Kompleks Studio Merdeka, Jalan Hulu Kelang, 68000 Ampang, Selangor (Tel:03-4104 1300) Borang salinan pendua boleh digunakan.
 • Pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dalam perkhidmatan awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan mengikut Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2005 dengan menyertakan salinan Laporan Penilaian Prestasi terkini dan salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini serta Laporan Pengisytiharan Harta.
 • Semua permohonan hendaklah disertakan dengan ‘resume’ dan sekeping gambar terbaru berukuran pasport, salinan Sijil Kelahiran, salinan Kad Pengenalan, salinan Sijil Persekolahan dan kelulusan serta dokumen-dokumen lain yang berkaitan. Semua salinan dokumen mesti disahkan.

ALAMAT DAN TARIKH TUTUP PERMOHONAN

 • Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dengan menulis nama jawatan yang dipohon di sebelah atas kiri sampul surat dengan HURUF BESAR dan dialamatkan kepada :
  Ketua Pengarah
  Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia
  Kompleks Studio Merdeka, Jalan Hulu Kelang
  68000 Ampang, Selangor
  (u.p: Unit Pengurusan Sumber Manusia)
 • Tarikh tutup permohonan pada 20 SEPTEMBER 2017 (Rabu).  
Sila klik Borang Permohonan PKFNM 1/96
IKLAN JAWATAN KOSONG 2017

NOTA JAWATAN KOSONG

 • Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga.
 • Permohonan yang tidak menerima jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan adalah tidak berjaya. Tiada makluman bersurat akan dikeluarkan oleh FINAS bagi permohonan yang tidak berjaya.
 • Permohonan yang lewat, tidak lengkap dan tidak mematuhi syarat akan ditolak dan dianggap tidak berjaya.
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini FINAS semoga berfaedah. amin
Rujukan

Subscribe to receive free email updates: