JAWATAN KOSONG TERKINI September 2017 Oktober 2017

Iklan Jawatan Kosong Terkini September 2017 Oktober 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2017 2018

JAWATAN KOSONG HONG LEONG ASSURANCE BERHAD TARIKH TUTUP 16 JUN 2017

Kerja Kosong Terkini HLA . Maklumat kerja terkini datang dari sektor Asuransi iaitu berasal dari Hong Leong Assurance Berhad. Hong Leong Assurance Berhad (HLA) adalah salah satu syarikat insurans terbesar di Malaysia. Ia adalah jenama Malaysia yang mantap dan dihormati menawarkan penyelesaian perancangan dan perlindungan kewangan untuk memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia pada kitaran yang berbeza dalam kehidupan mereka. Komitmen kepada pelanggan adalah kunci kepada kejayaan LA, di mana perkhidmatan disediakan melalui rangkaian besar cawangan, ejen dan broker di seluruh negara serta bankasurans dan pengedaran alternatif saluran.
Kerja Kosong Terkini Hong Leong Assurance
Kerja Kosong Terkini Hong Leong Assurance
HLA bermula sebagai perniagaan Insurans Am di bawah nama Malaysia Pacific Insurance Berhad pada tahun 1972. perniagaan Insurans Hayat telah ditambah ke dalam portfolionya setahun kemudian. Pada Disember 1982, Hong Leong Assurance Sdn Bhd, sebuah syarikat insurans komposit dibentuk akhirnya memperoleh keseluruhan Am dan Life perniagaan di Pacific Insurance Malaysia. Hari ini, HLA adalah anak syarikat HLA Holdings Sdn Bhd (HLAH), yang dimiliki sepenuhnya oleh Hong Leong Financial Group Berhad (HLFG), cabang perkhidmatan kewangan Hong Leong Group Malaysia.
Selaras dengan perkongsian strategik, pada Oktober 2010, HLA digabungkan perniagaan Insurans Am dengan MSIG Insurance (Malaysia) Bhd (MSIM). Serentak dengan itu, HLAH mengambil kepentingan ekuiti 30 peratus dalam MSIM dan Mitsui Sumitomo Insurance Company Limited (MSI) mengambil kepentingan ekuiti 30 peratus dalam HLA. Melangkah ke hadapan, perniagaan Insurans Am akan disediakan oleh MSIM, manakala perniagaan insurans hayat akan terus disediakan oleh HLA.
Dengan perkongsian strategik itu, HLA bersedia untuk mencapai wawasan baru untuk perniagaan Life Insurance itu. HLA adalah hari ini salah satu jenama tempatan terkemuka Malaysia bagi perancangan kewangan dan penyelesaian perlindungan, yang mengkhusus dalam produk dan perkhidmatan Life Insurance.
Kini HLA membuka kekosongan jawatan terkini 2017 seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG HONG LEONG ASSURANCE BERHAD TARIKH TUTUP 16 JUN 2017

Executive, Cardholder Acct Mgmt-kerja kosong Kuala Lumpur

Tanggungjawab kerja
 • Memastikan pelaksanaan aliran kerja yang berkesan merangkumi semua peringkat pelanggan permintaan & pertikaian (dalaman & luaran)
 • berkaitan dengan ketepatan data dan pematuhan. interaksi yang kukuh dengan Pusat panggilan, Cawangan dan saluran lain untuk siasatan itu sebagai tindakan, berurusan dengan sesuai langkah proses dan dokumen dapatan yang berkaitan dengan pemegang kad pertanyaan / permintaan dan pertikaian.
Jenis kerja / tempat bertanggungjawab apabila diberikan seperti berikut:
a) Semakan BT dan COC kemasukan data dan tugas lain yang berkaitan untuk proses kelulusan BT.
b) Melaksanakan memeriksa semua yang berkaitan dengan kemasukan data untuk penciptaan, penyelenggaraan dan transaksi posting. Untuk Maintenance sampel kad, kad baru dan penciptaan akaun, penggantian Kad, perubahan Had, arahan tetap, penerbitan Surat, pelarasan Pos, perniagaan Platinum dan lain-lain.
c) Melaksanakan pemeriksaan cek dan pengesahan melalui CQS selepas pembuat dilakukan TCCS daftar pemprosesan dan proses lain yang berkaitan termasuk daftar jawatan bertarikh.
d) Kad Kredit dan Debit kad pin mailer menjana dan proses percetakan
e) Dapat menyokong pemprosesan alat automatik.
f) Pelanggan Menyelesaikan (dalaman & luaran) yang diterima melalui peti mel atau e-mel peribadi langsung dalam TAT. Diikuti dengan penyiasatan.
tandatangan yang telah disahkan g) Dokumen di mana berkenaan.
h) Filing dan kerja Admin. cth MIS pengesanan, pengesahan kelompok dan pengedaran.
 1. Bertanggungjawab untuk menyediakan satu penyelesaian untuk pemulihan perkhidmatan dan mampu memberi maklum balas kepada mengkaji kecukupan standard perkhidmatan seperti berkaitan permintaan pelanggan / aduan.
 2. Bertanggungjawab untuk mencapai standard perkhidmatan TAT dinyatakan dan peningkatan ketepatan data dalam TEAM.
 3. Memastikan tiada semakan tunggakan dan penyelenggaraan dalam skop dan pasukan sendiri.
 4. Dapat sandaran apabila diperlukan dan tidak memberi kesan kepada kerja-kerja harian.
 5. Bekerja bebas dan kuat dalam pemilikan terutama inisiatif ke arah pasukan.
 6. Dapat memantau projek atau tugasan dan susulan dengan rapi bagi memastikan tugas yang telah selesai pada garis masa yang dipersetujui.
 7. Menjalankan apa-apa ad-hoc atau kewajipan lain yang bersebelahan dengan tanggungjawab semasa seperti yang diarahkan oleh Pengurusan.
 8. Peningkatan dalam kedudukan apabila pasukan masalah yang dihadapi. Seperti tunggakan seperti, kesilapan dan sistem kritikal masalah.
 9. Mengambil bahagian dan sokongan dalam UAT / Projek.
Kelayakan pegawai tetap
 • Diploma Minimum atas
 • Kukuh dalam produk debit dan kad kredit dan proses knowledge
 • Pengetahuan dalam Excel lembaran kerja, Word, Power Point

JAWATAN KOSONG HONG LEONG ASSURANCE BERHAD TARIKH TUTUP 08 JUN 2017

Customer Service Executive - Johor Bahru Branch-Jawatan Kosong Johor

syarat-syarat:
 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, mana-mana bidang.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di cawangan Johor Bahru.
 • Sebaik-baiknya bahasa Cina berbahasa calon.
 • Calon dengan latar belakang insurans hayat adalah satu kelebihan.
 • Graduan baru / pemohon Dimasukkan digalakkan untuk memohon.
 • jawatan sepenuh Masa didapati.
Senarai Jawatan Kosong Lainnya ialah :
 • Junior / Senior Bancassurance Sales Management Trainee - Selangor
 • Junior / Senior Bancassurance Sales Management Trainee - Kuala Lumpur
 • etc

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG • Sila kelaman: http://goo.gl/7ylgrc
 • Pilih kerjaya kosong diatas
 • Klik "APPLY NOW"
 • Mohonlah secara Online 
Demikianlah Maklumat kerja kosong terkini Malaysia semoga berfaedah.

Subscribe to receive free email updates:

Featured Post

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 17 SEPTEMBER 2017

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Pe...