JAWATAN KOSONG TERKINI April 2018 May 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2018 May 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy April 2018 May 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI PUBLIC BANK BERHAD TARIKH TUTUP 17 DISEMBER 2016

Kerja kosong terkini Public Bank Berhad. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor Bank iaitu Public Bank Berhad. Public Bank berhad ialah Bank yang ditubuhkan pada tahun 1966 oleh Teh Hong Piow, pengurus kemudian umum Malayan Banking. Bank itu telah disenaraikan di Bursa Saham Malaysia pada tahun 1967. Public Bank pada masa ini adalah salah satu bank terbesar di Asia Tenggara, dengan lebih daripada US $ 98880000000 aset dan US $ 20400000000 dalam permodalan pasaran pada 2014. Public Bank merupakan bank terbesar di Malaysia dengan dana pemegang saham, kedua terbesar dari segi permodalan pasaran, hanya di belakang Maybank dan ketiga terbesar dari segi jumlah aset, di belakang Maybank dan CIMB. Public Bank kini menawarkan pelbagai jenis produk dan perkhidmatan termasuk perbankan peribadi, perbankan komersial, perbankan Islam, perbankan pelaburan, pembrokeran saham, perkhidmatan pemegang amanah, perkhidmatan penama, penjualan dan pengurusan dana unit amanah, bankasurans dan produk insurans am kewangan. Strategi Public Bank tertumpu kepada pertumbuhan dalam perniagaan perbankan runcit terutamanya kepada pengguna runcit dan perusahaan kecil dan sederhana ("PKS").
Iklan Kerja Kosong terkini Public Bank
Kerja Kosong terkini Public Bank
 Public Bank kini mempunyai rangkaian 259 cawangan dan 1,801 terminal layan diri di Malaysia. Syarikat ini juga mempunyai kehadirannya di rantau Asia Pasifik dengan rangkaian 83 cawangan di Hong Kong, 27 cawangan di Kemboja, 7 cawangan di Vietnam, 4 cawangan di Laos, 3 cawangan di China dan 3 cawangan di Sri Lanka. Secara keseluruhannya, syarikat berkhidmat lebih daripada 9 juta pelanggan di negara-negara di mana ia beroperasi (wikipedia).
Kini Public Bank Berhad membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI PUBLIC BANK BERHAD TARIKH TUTUP 17 DISEMBER 2016

Clerk / Typist/ Cashiers
KELAYAKAN
 • Minimum SPM/SPMV atau yang setaraf dengan Pas dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris dan lulus mana-mana satu mata pelajaran berikut: matematik / akaun/asas ekonomi/perdagangan
 • Pengalaman tidak diperlukan. Latihan akan disediakan
Imbuhan
 • Calon-calon yang berjaya akan menikmati satu pakej imbuhan yang menarik dan pelbagai manfaat yang antara lain termasuk perubatan, insurans pinjaman kakitangan dan perlindungan. Peluang untuk latihan dan pembangunan kerjaya perbankan serta Anugerah galakan untuk mencapai kelayakan akademik yang lebih tinggi.
Senarai Jawatan Kosong Lainnya ialah :
 • Manager - Equity Portfolio Management, Investment
 • Manager - Fund Management (Fixed Income)
 • Deputy / Assistant Manager - Economics Research & Communications
 • Senior Analyst / Analyst - Equity Research
 • Senior Executive / Executive - Economics Research & Communications
 • Executive - Fixed Income
 • Unit Trust Consultant
 • Executive - Fund Accounting
 • etc

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/UccLLa
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply Now (bahagian bawah)

Nota Jawatan Kosong Terkini Public Bank Berhad

 • Hanya Calon yang berkelayakan yang akan dihubungi
 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong / Kerja Kosong : 17 DISEMBER 2016
Demikian maklumat kerjaya terkini Sektor Bank semoga berfaedah

Subscribe to receive free email updates: