Sunday, January 8, 2017

JAWATAN KOSONG UNIVERSITY OF MALAYA TARIKH TUTUP 12 JANUARI 2017

1 Kerja Kosong terbaru University Of Malaya (UM). Maklumat gembira datang Univerity Of Malaya yang sedang Membuka Kekosongan Jawatan sebanyak 1 Buah Kekosongan Jawatan. Sebelum Kito Melangkah ke Jawatan Kosong mari kita lihat mengenai Sejarah dari UM seperti berikut.

SEJARAH UM

Kerjaya UM
Kerjaya UM
Universiti Malaya, atau UM, universiti tertua di Malaysia, terletak pada 750 ekar (309 hektar) kampus di barat daya Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia. Ia telah ditubuhkan pada 8 Oktober 1949 di Singapura dengan penggabungan King Edward VII College of Medicine (ditubuhkan pada 1905) dan Kolej Raffles (ditubuhkan pada 1928).

Universiti Malaya mendapat namanya dari istilah 'Malaya' kerana negara ini ketika itu dikenali itu. Suruhanjaya Carr-Saunders di Universiti Pendidikan di Tanah Melayu, yang mengesyorkan penubuhan universiti itu, berkata dalam laporannya pada 1948: "Universiti Malaya akan menyediakan buat pertama kalinya sebuah pusat umum di mana pelbagai kaum, agama dan kepentingan ekonomi boleh bergaul dalam usaha bersama ... Untuk Universiti Malaya tidak dapat tidak mesti sedar bahawa ia adalah sebuah universiti untuk Malaya. "

Pertumbuhan Universiti adalah sangat pesat pada dekad pertama penubuhannya dan ini menyebabkan penubuhan dua Bahagian autonomi pada 15 Januari 1959, satu terletak di Singapura dan satu lagi di Kuala Lumpur. Pada tahun 1960, kerajaan kedua-dua wilayah menunjukkan hasrat mereka untuk menukar status Bahagian ke bahawa sebuah universiti kebangsaan. Undang-undang telah diluluskan pada tahun 1961 dan Universiti Malaya telah ditubuhkan pada 1 Januari 1962.
Pada 16 Jun 1962, Universiti Malaya meraikan pemasangan Canselor pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, yang juga perdana menteri pertama negara. Yang pertama Naib Canselor adalah Profesor Oppenheim, Ahli matematik yang terkenal di dunia. Pada masa ini, Duli Yang Maha Mulia Sultan Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Shah Muizzuddin adalah Canselor Universiti Malaya. Profesor Dato 'Dr. Mohd Amin Jalaludin telah dilantik sebagai kesebelas Naib Canselor Universiti Malaya pada 8 Nov 2013.

Nah Sekarang kita sudah mengerti tentang Sejarah dari UM. mari Kita menginjak ke kerjaya seperti berikut.

JAWATAN KOSONG UNIVERSITY OF MALAYA TARIKH TUTUP 12 JANUARI 2017

Pembantu Eksekutif-Kuala Lumpur

Taraf Jawatan : Kontrak (Sepenuh Masa)
Gaji   : RM1,462.00 (Min.) - RM4,074.00 (Maks.)

Tugas dan Tanggungjawab:

 • Membantu menyediakan rekabentuk bahan-bahan pemasaran seperti iklan, brosur, poster, laman web, artikel, buku laporan, buletin dan news/letter UMCCed;
 • Memantau serta merekod bahan pengiklanan serta bahan pemasaran;
 • Membantu urusan penyediaan, pemantauan, merekod serta mengemaskini berita, artikel serta iklan yang dipaparkan di laman web serta media sosial rasmi UMCCed;
 • Membantu dalam urusan temuramah serta penyediaan laporan bagi aktiviti yang melibatkan UMCCed;
 • Membantu menyedia dan menyemak pangkalan data media;
 • Membantu dalam aktiviti pemasaran program;
 • Memberi maklumbalas kepada pelanggan; dan
 • Menjalankan lain-lain tugas seperti yang diarahkan dari semasa ke semasa.

Kelayakan

Pemohon hendaklah mempunyai:
 • Diploma dalam bidang rekabentuk grafik atau multimedia daripada institusi-institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia, atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
 • sekurang-kurangnya dua (2) tahun pengalaman dalam bidang berkaitan;
 • kemahiran menggunakan perisian reka bentuk grafik, seperti  Photoshop dan lllustrator bagi tujuan penerbitan;
 • kemahiran menggunakan laman sosial internet seperti Facebook, Twitter dan Youtube bagi tujuan promosi produk/perkhidmatan organisasi;
 • kemahiran menulis dan fasih bertutur menggunakan Bahasa Melayu dan Bahasa lnggeris; dan
 • hubungan interpersonal yang baik, kemampuan membina hubungan baik dan berfikiran kreatif serta kebolehan berkomunikasi secara berkesan dengan semua pihak.

Keperluan Tambahan:

Kemahiran dan pengetahuan dalam fotografi adalah satu kelebihan

CARA MEMOHON ONLEN JAWATAN KOSONG:

 1. Sila layari laman jawatan kosong UM
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan
 Demikian Iklan Jawatan Kosong UM semoga berfaedah.amin

Artikel Terkait