JAWATAN KOSONG TERKINI Julai 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy Julai 2018

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 19 JULAI 2018

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Petronas, kependekan daripada Petroliam Nasional Berhad, adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tarikh 17 Ogos 1974. Dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia, syarikat ini mendapat hak atas seluruh sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan membangunkan dan menambah nilai sumber-sumber tersebut. Petronas termasuk di antara syarikat-syarikat terbesar di dunia versi Fortune Global 500. Fortune meletakkan Petronas sebagai syarikat terbesar ke-95 di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 pada tahun 2009. Majalah ini juga menyebut Petronas sebagai syarikat paling menguntungkan ke-13 di dunia dan ke-1 di Asia (wikipedia).
jawatan Kosong Terbaru Petronas
jawatan Kosong Terbaru Petronas

PETRONAS Lubricants International Sdn. Bhd (PLI) adalah perniagaan global minyak pelincir yang mempunyai operasi di lebih daripada 20 negara di seluruh dunia, termasuk pembuatan, pemasaran dan pengedaran minyak pelincir mewah, penghantaran, anti-beku dan cecair berfungsi untuk kereta, motosikal, lori, traktor pertanian dan bumi bergerak jentera serta peralatan industri yang lain. Pemerintah yang jumlah jualan global sebanyak 625,000,000 liter, PGK juga menduduki tempat teratas di kalangan 15 syarikat minyak pelincir dunia. Syarikat itu menguruskan lebih daripada 30 nama-nama jenama yang berbeza dan kategori di antara mereka, Syntium, Sprinta, Selenia, Urania, Paraflu dan Tutela untuk beberapa nama; produk premium jenama seperti Syntium, kejuruteraan walaupun khusus menggunakan terbukti dalam perlumbaan Formula Satu teknologi yang dibangunkan melalui penglibatan lama Petronas dalam sukan bermotor. Produk kami berada pada kedudukan dalam segmen nilai ditambah yang tinggi dengan jualan yang terbit daripada pelincir semi-sintetik dan sintetik inovatif. PLI juga mengekalkan hubungan teknikal dan komersil dengan beberapa rakan kongsi OEM utama di seluruh dunia.

SEKILAS PLI

Ditubuhkan pada tahun 2008, PETRONAS Lubricants International mengeluar dan memasarkan pelbagai jenis berkualiti tinggi pelincir automotif dan industri produk di lebih 80 pasaran di seluruh dunia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, PLI mempunyai lebih 30 pejabat pemasaran di 23 buah negara, diuruskan melalui pejabat-pejabat wilayah di Kuala Lumpur, Turin, Belo Horizonte, Chicago dan Durban.
PETRONAS Lubricants International adalah sumber teknikal belakang PETRONAS Perkongsian Teknikal untuk MERCEDES AMG PETRONAS Formula Satu Pasukan, dan bertanggungjawab bagi reka bentuk, pembangunan dan penghantaran SolutionsTM Teknologi Bendalir - dengan pelincir khas, bahan api dan cecair transmisi untuk kuasa Arrows Perak .

TEKNOLOGI PLI

Kepakaran teknologi PLI ini dibina pada abad ke warisan panjang pengalaman dalam pembangunan minyak pelincir untuk beberapa perintis kejuruteraan di dunia. Aspirasi perniagaan global PLI adalah berlandaskan Teknologi sebagai pembeza asas untuk memacu pertumbuhan yang mampan, dengan memberi tumpuan kepada menyampaikan produk-produk inovatif, infrastruktur bangunan dan kemudahan bertaraf dunia, membangunkan bakat-bakat terbaik dan memberikan perkhidmatan teknikal industri terkemuka.
Kini PLI membuka kekosongan jawatan Banyak kedudukan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 19 JULAI 2018

Head, ICT Group Tax & FASD
Peranan dan tanggungjawab
 • Menyediakan hala tuju strategik dan kepimpinan dalam membangunkan rangka kerja & strategi Pengurusan Maklumat (EIM) Enterprise untuk strategi yang dikenalpasti dalam HCU sejajar dengan Kumpulan.
 • Bentuk dan mengawal penginstitusian rangka kerja dan strategi EIM untuk HCU yang dikenalpasti semasa menguruskan adaptasi di mana penggunaan langsung tidak berfaedah kepada perniagaan, untuk menggalakkan penggunaan teknologi dan maklumat yang optimum dalam menyampaikan objektif perniagaan.
 • Menggalakkan dan mengoptimumkan EI dari segi pengurusan dan kecekapan operasi dalam menyampaikan maklumat yang betul, kepada pihak yang tepat pada masa yang tepat dan memeliharanya dari yang tidak boleh mengakses EI.
 • Panduan pembangunan keupayaan EIM dengan HCU yang dikenal pasti dan mengarahkan pelaksanaan rancangan intervensi di mana perlu untuk mencapai tahap keupayaan yang diingini.
 • Bentuk dan mengarahkan pembangunan Arkitek ICT untuk HCU yang dikenal pasti sejajar dengan hala tuju teknologi Kumpulan dengan mengambil kira hala tuju dan strategi perniagaan HCU, amalan utama, kemajuan teknologi dan perubahan dalam persekitaran operasi.
 • Memandu dan mengetuai proses Perancangan & Penganggaran ICT untuk mengenal pasti HCU untuk memastikan peruntukan sumber yang sesuai komited terhadap inisiatif yang diluluskan, dengan memanfaatkan sepenuhnya projek Kumpulan.
 • Mengguna pakai piawaian dan dasar ERP seluruh Kumpulan.
 • Memberi panduan mengenai inovasi khusus HCU untuk memastikan kepatuhan kepada piawaian / seni bina seluruh Kumpulan, piawaian risiko PETRONAS mengenai keselamatan maklumat dan pematuhan kepada peraturan yang berkaitan.
 • Memimpin dan menyusun strategi proses pengurusan prestasi ICT untuk memastikan kepatuhan kepada tahap perkhidmatan yang dipersetujui akan membuka peluang untuk peningkatan prestasi, keberkesanan dan kecekapan.
 • Mengarahkan penilaian tahap kecekapan ICT untuk HCU yang dikenal pasti dan pembangunan rancangan intervensi untuk memastikan penggunaan infrastruktur dan aplikasi ICT yang optimum.
 • Memandu dan mengawal aplikasi tadbir urus & dasar ICT mengenai identiti, akses, keselamatan maklumat dan penyumberan mengikut piawaian risiko PETRONAS dan mematuhi keperluan pengawalseliaan dalaman dan luaran
 • Steward peruntukan belanjawan ICT dan memantau kemajuan projek yang dibenarkan untuk memastikan penyampaian dan kesimpulan nilai terhadap kes-kes perniagaan yang diluluskan.
 • Mengarahkan proses pengenalan pihak berkepentingan dan pembangunan strategi pertalian untuk menyokong keperluan unit CIO-Korporat
 • Memberi panduan dalam penubuhan Baselines Pengalaman Pelanggan dan Kepuasan Pelanggan untuk menilai keberkesanan fungsi CIO-Corporate
 • Memacu penubuhan saluran komunikasi yang jelas dengan pihak berkepentingan untuk memastikan penglibatan yang konsisten untuk memudahkan timbulnya isu, mengenal pasti peluang atau menyampaikan perubahan dalam strategi / arah perniagaan.
 • Memberi panduan mengenai pengurusan perubahan untuk pelbagai inisiatif yang diambil untuk memastikan komprehensif dan keberkesanan usaha perubahan yang memberi kesan kepada HCU yang dikenal pasti atau seluruh perniagaan.
 • Memberi khidmat nasihat kepada semua pihak berkepentingan dalam HCU yang dikenalpasti dan luaran kepada unit CIO-Corporate mengenai garis panduan, garis panduan, standard dan peraturan ICT yang berkaitan.
 • Mewakili HCUs & OPU yang dikenalpasti pada Majlis CIO dan memberi nasihat kepada CIO Perniagaan lain mengenai bidang integrasi berbanding maklumat atau keperluan aliran kerja urus niaga.
Kelayakan
 • Lebih dari 15 tahun pengalaman bekerja dalam persekitaran ICT berskala besar dengan pendedahan analisis data / maklumat selain pengurusan projek kitaran hayat penuh.
 • Pengetahuan yang diterapkan dalam mana-mana perkara berikut:
 • Pengurusan Sistem Maklumat
 • Pengurusan Perkhidmatan IT
 • Arkitek Perusahaan
 • Pengurusan Kewangan
 • Pengetahuan perniagaan / industri yang mantap termasuk sektor kewangan untuk memastikan penglibatan yang kredibel dengan pelanggan utama.
 • Ijazah Sarjana Sains Komputer, Teknologi Maklumat, MIS atau setaraf.
 • Ijazah Sarjana atau sijil profesional akan menjadi kelebihan.
   Sila Cek Laman Jawatan Kosong Terkini Petronas disini 

     PANDUAN MEMOHON JAWATAN KOSONG      CARA MEMOHON KERJAYA    1. Sila kelaman:Jawatan Kosong Petronas
    2. Pilih Kerjaya dimaksud
    3. Klik Baten Apply Now (bahagian Bawah)
    4. Mohonlah Secara Online 
    Demikian Maklumat jawatan kosong Terkini Petronas semoga berfaedah.amin

    Subscribe to receive free email updates: