Tuesday, December 12, 2017

JAWATAN KOSONG TERKINI IJM CORP BERHAD 11 JANUARI 2018

Kerja Kosong Terkini IJM Corp Berhad. Maklumat kerjaya Terkini datang dari Syarikat besar bumiputera yang merupakan syarikat Kerajaan. kini telah membuka 7 kerjaya terkini, namun sebelum ke kerjaya kita lihat mengenai IJM CORP. IJM adalah salah satu konglomerat terkemuka di Malaysia dan disenaraikan di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad ("Bursa Securities"). Aktiviti perniagaan terasnya meliputi pembinaan, pembangunan hartanah, perkilangan dan kuari, konsesi infrastruktur dan perladangan. Beribu pejabat di Selangor, Malaysia, aspirasi serantau IJM telah melihat ia mewujudkan kehadiran pasaran  yang semakin meningkat di negara jiran membangun dengan operasi kini merangkumi 10 negara, dengan tumpuan utama di Malaysia, India, United Arab Emirates, China dan Indonesia. Pertumbuhan luar biasa IJM sejak tiga dekad yang lalu adalah merupakan hasil daripada tumpuan yang tidak berbelah bahagi terhadap kecekapan terasnya, kepelbagaian ke dalam perniagaan yang berkaitan strategik dan pengembangan terpilih ke dalam pasaran baru.
Kerja Kosong Terkini IJM Berhad Jun 2015
Kerja Kosong Terkini IJM BerhadJanuari 2018
Ketika IJM pergi awam pada tahun 1986, ia mempunyai permodalan pasaran sebanyak RM66 juta dan jumlah aset sebanyak RM172 juta. Permodalan pasaran Kumpulan adalah sebanyak RM9.83 bilion pada 30 Jun 2014 dan jumlah aset berjumlah RM18.4 bilion pada 31 Mac 2014.
Kini IJM membuka kesempatan kerjaya jawatan kosong seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI IJM CORP BERHAD 11 JANUARI 2018


Jawatan Kosong Terkini Januari 2018 IJM ialah seperti berikut ini :-

Accounts Manager

DESKRIPSI JAWATAN
 1. Sediakan ramalan kewangan dan belanjawan tahunan
 2. Sediakan laporan prestasi bulanan
 3. Sediakan perhitungan cukai akhir syarikat
 4. Menjalankan audit dalaman ke atas unit operasi di dalam Malaysia / luar negara
 5. Pastikan penyediaan akaun tepat pada masanya dan penyempurnaan Audit Berkanun
 6. Mengekalkan sistem kawalan dalaman yang berkesan dan semakan untuk penambahbaikan
 7. Sediakan dan mengawasi kos operasi
 8. Melaksanakan aktiviti kawalan kos dan kawalan fiskal yang kukuh
KELAYAKAN KERJA
 • Mempunyai ijazah atau kelayakan profesional dalam Perakaunan
 • Sekurang-kurangnya 12 tahun pengalaman bekerja dalam industri yang sama dengan minimum 5 tahun dalam kedudukan pengurusan
 • Ayat dengan Akaun Disatukan, Percukaian dan audit dalaman.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 • Sila layari laman berikut ini : iklan jawatan Kosong IJM
 • pilih kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan
 • Mohonlah secara onlen 

Nota Jawatan Kosong januari 2018 IJM:

 • Hanya Calon yang berkelayakan yang digalakkan untuk memohon
 • Tarikh Tutup Jawatan :11 Januari 2018

JAWATAN KOSONG TERBARU LEMBAGA TABUNG HAJI TARIKH TUTUP 07 JANUARI 2018

Kerja Kosong terkini Lembaga Tabung Haji. Iklan Kerjaya terkini datang dari Lembaga Tabung Haji, Tabung Haji ialah singkatan bagi “Lembaga Tabung Haji” atau LTH. Sebelum ini, LTH dikenali sebagai “Lembaga Urusan dan Tabung Haji” atau (LUTH) di Malaysia yang berperanan untuk menguruskan perjalanan jemaah haji dari Malaysia pergi ke Makkah pada setiap tahun. Bangunan pejabat utama Tabung Haji terletak di Jalan Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur, Malaysia. Tabung Haji merupakan institusi kewangan yang terbukti berkesan menguruskan perbelanjaan pergi dan balik dari Makkah. Rakyat Malaysia tidak perlu lagi bimbang dengan sistem bank konvensional yang riba dan tidak perlu lagi bergolok-gadai tanah sawah untuk pergi ke Makkah.

VISI

TUNGGAK KEJAYAAN EKONOMI UMMAH; PENGURUSAN HAJI TERBILANG

MISI

Dalam mencapai visi TH, TH beriltizam:-
 1. Memperkasakan Ekonomi Ummah
 2. Sentiasa Giat Mencari Pelaburan Strategik Global Dan Lokal Bagi Pertumbuhan Berterusan
 3. Menggembleng Dan Memperkaya Modal Pendeposit
 4. Memberikan Perkhidmatan Cemerlang Yang Berterusan
 5. Memudah Dan Menyempurnakan Urusan Jemaah Ke Arah Haji Mabrur
 6. Memberi Pulangan Yang Kompetitif, Halal dan Toyyiban

LATAR BELAKANG TH


Bertepatan dengan konsep Islam sebagai "Addeen" agama untuk dunia dan akhirat, setiap ibadah yang difardhukan oleh Allah s.w.t. memberi manfaat dunia dan akhirat. Atas iktikad mengerjakan haji, umat Islam terdorong mengumpulkan wang bagi membolehkan mereka berkemampuan memenuhi perbelanjaan ke Tanah Suci. Bagi mengelakkan unsur riba' yang haram di sisi Islam, berbagai kaedah tradisional menyimpan wang diamalkan. Ada juga yang menjual ternakan dan harta benda warisan bagi mencukupkan perbelanjaan ke Tanah Suci, yang mana akhirnya mengakibatkan tekanan ekonomi ke atas diri sendiri dan keluarga, semasa dan sekembalinya mereka dari menunaikan fardhu haji. Amalan ini juga secara tidak langsung turut merosakkan struktur ekonomi luar bandar serta mengancam pertumbuhan ekonomi negara.
Kerja Kosong Terbaru Lembaga Tabung Haji
Kerja Kosong Terbaru Lembaga Tabung Haji

Atas kesedaran dan keinsafan ini, serta bagi membantu mereka menyimpan sedikit demi sedikit tanpa melibatkan perkara-perkara yang haram, Perbadanan Wang Simpanan Bakal-bakal Haji ditubuhkan pada bulan November tahun 1962, dan beroperasi pada 30 September tahun 1963. Perbadanan ini wujud hasil penerimaan kertas kerja Yang Mulia Profesor Di Raja Ungku Aziz bertajuk "Rancangan Membaiki Ekonomi Bakal-bakal Haji" pada tahun 1959.
Untuk mempertingkatkan lagi perkhidmatan dan kemudahan kepada bakal-bakal haji, dalam tahun 1969 perbadanan tersebut dicantumkan dengan Pejabat Urusan Hal Ehwal Haji yang beroperasi di Pulau Pinang, dan dengan itu lahirlah Lembaga Urusan dan Tabung Haji atau ringkasnya Tabung Haji, yang ditubuhkan di bawah Akta 8, Akta Lembaga Urusan dan Tabung Haji 1969 dengan tujuan untuk :
 • Membolehkan orang-orang Islam menyimpan secara beransur-ansur bagi memenuhi perbelanjaan menunaikan fardhu haji atau lain-lain perbelanjaan bermanfaat;
 • Membolehkan orang-orang Islam melalui wang simpanan mereka mengambil bahagian yang lebih berkesan di bidang penanaman modal melalui cara yang halal di sisi Islam; dan
 • Memberi perlindungan, pengawalan dan kebajikan kepada jemaah haji yang menunaikan fardhu haji dengan menadakan pelbagai kemudahan dan perkhidmatan.
 • Merasaskan kepada tujuan-tujuan itu Tabung Haji telah menetapkan matlamatnya iaitu memberi perkhidmatan yang baik, sempurna dan amat memuaskan kepada jemaah haji Malaysia dalam urusan menunaikan fardhu haji; memberi keuntungan yang maksimum kepada pendeposit-pendeposit atas wang simpanan mereka.
 • Kenyataan ini adalah jelas menunujukkan bahawa Tabung Haji ditubuhkan bukan sahaja untuk menguruskan pemergian jemaah haji ke Tanah Suci, malah ia juga berfungsi sebagai suatu badan alternatif kepada umat Islam Malaysia untuk menyimpan wang sambil melabur secara halal dan mengikut lunas-lunas Islam.
 • Sebagai sebuah badan yang berunsurkan korporat Tabung Haji amat peka dengan perkembangan dan perubahan yang melanda dunia di era 90an. Demi menjamin kesinambungan daya saingnya dalam era globalisasi satu kajian telah dibuat dalam tahun 1995 bagi meluaskan lagi skop dan peranan Tabung Haji. Dari itu, pada 1 Jun 1995 akta baru Tabung Haji iaitu Akta 535, Akta Lembaga Tabung Haji 1995 dikuatkuasakan yang memansuhkan akta lama dan nama Lembaga Urusan dan Tabung Haji digantikan dengan Lembaga Tabung Haji pada 28 Ogos 1997, dan serentak dengan itu huruf TH diperkenalkan sebagai singkatan nama menggantikan perkataan Tabung Haji.

 JAWATAN KOSONG TERBARU LEMBAGA TABUNG HAJI TARIKH TUTUP 07 JANUARI 2018

Seiring dengan visi dan misi TH, permohonan adalah dibuka kepada warganegara Malaysia yang beragama Islam dan berkelayakan bagi mengisi jawatan seperti berikut:- 

Ketua Pengurusan Portfolio Pendapatan Tetap

Kelayakan

 • Berpengalaman dalam Pengurusan Portfolio Pendapatan Tetap;
 • Berpengetahuan dan berkeupayaan dalam menganalisa trend makroekonomi global, sektor-sektor ekonomi utama, dinamik pasaran Kewangan;
 • Berpengetahuan dalam garis panduan berkaitan pasaran Kewangan dan sektor Korporat termasuk termasuk Bank Negara Malaysia, Suruhanjaya Sekuriti, Bursa Malaysia, Akta Syarikat dan lain-lain;
 • Berkemahiran dalam menganalisa penyata kewangan dan membina model penyata kewangan;
 • Mempunyai daya kepimpinan yang baik dan berpengalaman dalam memimpin pasukan;
 • Mempunyai kemahiran interpersonal dan kerja berpasukan yang baik, pro aktif, bermotivasi tinggi dan berintegriti;
 • Mahir berkomunikasi dan menulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris dengan baik;
 • Mempunyai pengalaman baik dalam Pengurusan Sumber Manusia.
Jawatan Kosong Januari 2018 Malaysia LTH:
Pengurus Kanan Pematuhan dan Semakan Syariah
Pengurus Kanan Anak Syarikat

 CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kunjungi pautan berikut: Jawatan Kosong Lembaga Tabung Haji 2018
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply Now 
 4. Mohonlah secara onlen
Demikian Info Kerjaya terkini semoga berfaedah.
Sumber

Wednesday, December 6, 2017

Jawatan Kosong Berjaya Hills 07 November 2017

Kerja Kosong Terkini Berjaya Hills 2017. Berjaya Hills Resort (dahulunya dikenali sebagai Bukit Tinggi Resort) yang terletak 45 min - 1 jam dari pusat bandar KL. Berjaya Hills merangkumi 16,000 ekar Bukit-bukau yang lasak dan pergunungan yang dinobatkan dengan kehijauan hutan hujan tropika. 2,700-3,500 kaki di atas paras laut, udara yang sejuk, segar dan peremajaan. Destinasi yang paling sesuai dengan perbezaan! Sekiranya anda mahu untuk mengalami persekitaran kerja yang unik di mana peluang-peluang yang tidak berkesudahan, Mari Sertai kami untuk jawatan pengurusan berikut: The Resort terdiri daripada tiga sifat yang berbeza:
Jawatan Kosong Berjaya Hills
Jawatan Kosong Berjaya Hills
Jawatan Kosong Terkini Disember. Chateau Spa & Organic Wellness Resort - A gandaan Antarabangsa - Anugerah hartanah kemenangan dan spa organik yang pertama di dunia dan wellness Resort, di mana perkhidmatan yang sungguh baik dan hospitaliti yang tidak ada bandingan piawaian yang disediakan
Colmar Tropicale menangkap intipati budaya yang berbeza di dunia di satu destinasi unik! Berjaya Hills Golf and Country Club; untuk memenangi Anugerah 18-lubang Padang Golf dengan berlatarbelakangkan kehijauan hutan hujan tropika. Direka oleh J.Michael Poellot, kursus glf ini diundi sebagai salah satu Padang Golf yang terbaik dan Padang Golf puncak terbaik di Asia.
Kini Berjaya Hills Membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

 Jawatan Kosong Berjaya Hills 07 November 2017

PR & Comm Manager-Jawatan Kosong Pahang

KELAYAKAN DAN URAIAN TUGAS
 • Kandidat harus memiliki setidaknya gelar Bachelor, Post Graduate Diploma, Gelar Profesional, Pemasaran atau yang setara.
 • Skill yang dibutuhkan: Excellent Command of Enlglish.
 • Setidaknya 5 tahun  pengalaman kerja di bidang terkait diperlukan untuk posisi ini.
 • Lebih disukai Manajer yang mengkhususkan diri pada Pemasaran / Pengembangan Bisnis atau yang setara.
 • Posisi Full-Time tersedia.
 • Keterampilan interpersonal yang sangat baik
 • Ablt untuk bekerja dengan buget ditugaskan
 • Kandidat dengan jaringan Media yang kuat lebih diutamakan
 • Pengalaman di Public Relations di industri Hotel dibutuhkan
 • Kemampuan menulis yang bagus di Enlgish
 • Pengalaman di Social Media merupakan nilai tambah
 • Mampu bekerja berjam-jam
 • Mampu bekerja dibawah tekanan
 • Standar perawatan yang sangat baik
 • Hubungi 09-2213888 ext 7455/7456

 Nota Jawatan Kosong:

Lokasi Kerjaya: KM48 Persimpangan Bertingkat, Lebuhraya Karak, 28750 Bukit Tinggi Pahang
Tarikh tutup Jawatan Kosong : 07 November 2017

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 • Sila layari laman web Iklan Jawatan Kosong
 • Piih senarai jawatan kosong Berjaya Hills
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan

 Lokasi Jawatan Kosong

 

Panduan Memohon Jawatan Kosong di Jobstreet


Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini Berjaya Hills semoga berfaedah.amin

Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia (BNM) TARIKH TUTUP 03 JANUARI 2018

Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia (BNM) . Bank Negara Malaysia (Bank Negara Malaysia), merupakan badan berkanun yang mula beroperasi pada 26 Januari 1959. Bank Negara Malaysia dikawal oleh Akta Bank Negara Malaysia 2009. Peranan Bank Negara Malaysia untuk menggalakkan kestabilan monetari dan kewangan . Ini bertujuan untuk menyediakan persekitaran yang kondusif bagi pertumbuhan mampan ekonomi Malaysia.
Pendirian dasar monetari Bank Negara Malaysia adalah untuk mengekalkan kestabilan harga manakala baki menyokong pertumbuhan. Bank Negara Malaysia juga bertanggungjawab untuk kestabilan sistem kewangan. Ini dicapai dengan membangunkan bunyi, berdaya tahan, progresif dan pelbagai sektor kewangan yang berfungsi untuk menyokong sektor ekonomi benar. Ia juga memainkan fungsi penting dalam melaksanakan inisiatif untuk mendalami dan mengukuhkan pasaran kewangan, termasuk pasaran pertukaran asing.
Bank Negara Malaysia telah memainkan peranan penting dalam pembangunan infrastruktur sistem kewangan dalam memajukan agenda rangkuman kewangan. Ini adalah untuk memastikan semua sektor ekonomi dan lapisan masyarakat mempunyai akses kepada perkhidmatan kewangan. Di samping itu, Bank Negara Malaysia juga menyelia infrastruktur sistem pembayaran negara yang menekankan kecekapan dan keselamatan sistem kewangan.
Sebagai jurubank dan penasihat kepada Kerajaan, Bank Negara Malaysia menyediakan khidmat nasihat mengenai dasar-dasar makroekonomi dan pengurusan hutang awam. Bank Negara Malaysia juga pihak berkuasa tunggal dalam mengeluarkan mata wang negara dan dalam menguruskan rizab antarabangsa negara.


Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia (BNM) Up to 22 Mei 2015
Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia (BNM)  02 Mac 2017
Bank Negara Malaysia is a Founding and Full Member of the Islamic Financial Services Board (IFSB) since its establishment on 3 November 2002. As a Full Member, Bank Negara Malaysia sits on the IFSB Council, which is the senior executive and policy-making body of the IFSB.
Vacancies Work Bank Negara Malaysia (BNM) Applications are invited from qualified Malaysian citizens to fill vacancies in Bank Negara Malaysia (BNM) as follows

Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia (BNM) TARIKH TUTUP 03 JANUARI 2018

Jawatan Kosong BNM ialah:-
 • Senior Analyst, International Department (EMEAP & BIS)
 • Senior Analyst, International Department (ASEAN +3)
 • Senior Analyst, International Department (SEACEN & WORLD BANK KL)
 • Senior Analyst, International Department (Strategic Trade)
 • Analyst, Insurance Unit, Financial Sector Surveillance
 • Senior Economist (Research Coordinator), Monetary Policy Department
 • etc

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG BANK NEGARA MALAYSIA • Sila kunjungi pautan berikut ini : Kerja Kosong BANK BNM 2018
 • Pilih Jawatan Kosong dimaksud
 • Sila baca Syarat dan kelayakan jawatan Kosong Terkini BNM
 • Mohonlah secara onlen
 Jawatan Kosong Terkini Januari 2018

CARA MEMOHON KERJA KOSONG 1. Sila anda ke laman berikut ini: Kerja Kosong BNM
 2. Pilih Judul Jawatan kosong
 3. Baca Syarat dan Kelayakan
 4. Klik APPLY Now
 5. Mohonlah Secara onlen
Demikian Maklumat Kerja Kosong Bank kerajaan semoga berfaedah dan bermanfaat.amin
Sumber

Monday, December 4, 2017

Jawatan Kosong Zuellig Pharma Sdn Bhd 27 Disember 2017

Iklan Kerja Kosong Zuellig Pharma Sdn Bhd- Menghidangkan pasaran penjagaan kesihatan Asia sejak tahun 1922, Zuellig Pharma adalah penyedia perkhidmatan prisihatin yang terkemuka di rantau ini. Menerusi pelbagai perkhidmatan inovatif, objektif Syarikat adalah untuk membantu penjagaan kesihatan Syarikat menangkap dan merealisasikan potensi penuh pasaran pesat dinamik penjagaan kesihatan pasaran di Asia.
Jawatan Kosong Zuellig Pharma Sdn Bhd
Jawatan Kosong Zuellig Pharma Sdn Bhd
Kerja Kosong ,Syarikat menyediakan sasaran penyelesaian yang bertujuan memenuhi keperluan diuruskan Syarikat penjagaan kesihatan dari pengedaran farmaseutikal, alat perubatan dan bahan-bahan percubaan klinikal, penyumberan luar jualan dan pemasaran, program berpusatkan pesakit untuk pelbagai perkhidmatan farmasi runcit.
Dengan menubuhkan rangkaian dan kemudahan merentasi 12 negara Asia, dan berkhidmat lebih 290,000 doktor, hospital, farmasi dan klinik, Zuellig Pharma menyediakan Syarikat penjagaan kesihatan dengan pasaran yang kritikal, membolehkan mereka mengikuti perkembangan dan pengembangan pasaran, melaksanakan amalan-amalan terbaik, dan sampai ke tahap baru pertumbuhan dan keuntungan.
Kini Zuellig Pharma Sdn Bhd membuka jawatan kosong seperti berikut ini:-

Jawatan Kosong Zuellig Pharma Sdn Bhd  27 Disember 2017

Senarai Jawatan Kosong terkini Zuellig Pharma Disember :
 • Team Leader / Warehouse Executive
 • Customer Relations Officer
 • Sales Coordinator
 • Customer Service Executive (GL Assessment - Insurance)
 • Claims Executive
 • etc

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

Calon-calon yang berjaya akan menerima pakej imbuhan yang menarik, faedah perubatan & kemasukan ke hospital.
Sila melayari talian / menulis / faks dengan resume terperinci yang menyatakan gaji semasa dan dijangka anda dan hubungi nombor telefon bersama-sama dengan gambar yang tidak boleh dikembalikan ke alamat berikut:
The Country Head of Human Resources
(Ref:WA/O-102017)
Zuellig Pharma Sdn Bhd (4013-D)
No. 15 Persiaran Pasak Bumi
Seksyen U8, Perindustrian Bukit Jelutong
40150 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Fax: 03-7859 1950


Aplikasi akan dirawat dengan keyakinan yang ketat. Hanya calon yang disenarai pendek akan diberitahu.
Masa tindak balas ialah kira-kira 14 hari bekerja.

Nota jawatan Kosong:

 • Tarikh tutup jawatan:  27 Disember 2017
 • Lokasi Jawatan Kosong:No. 6 Jalan Tiang,Section U8/92,Perindustrian Bukit Jelutong,40150 Shah Alam,Selangor Darul Ehsan,Malaysia

Permohonan Online sila :

 • Layari laman berikut ini : jawatan Kosong Zuellig
 • Pilih senarai jawatan kosong 
 • Klik "apply now" bahagian bawah 

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG VIDEO

JAWATAN KOSONG UNIVERSITY OF MALAYA TARIKH TUTUP 03 JANUARI 2018

1 Kerja Kosong terbaru University Of Malaya (UM). Maklumat gembira datang Univerity Of Malaya yang sedang Membuka Kekosongan Jawatan sebanyak 1 Buah Kekosongan Jawatan. Sebelum Kito Melangkah ke Jawatan Kosong mari kita lihat mengenai Sejarah dari UM seperti berikut.

SEJARAH UM

Kerjaya UM
Kerjaya UM
Universiti Malaya, atau UM, universiti tertua di Malaysia, terletak pada 750 ekar (309 hektar) kampus di barat daya Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia. Ia telah ditubuhkan pada 8 Oktober 1949 di Singapura dengan penggabungan King Edward VII College of Medicine (ditubuhkan pada 1905) dan Kolej Raffles (ditubuhkan pada 1928).

Universiti Malaya mendapat namanya dari istilah 'Malaya' kerana negara ini ketika itu dikenali itu. Suruhanjaya Carr-Saunders di Universiti Pendidikan di Tanah Melayu, yang mengesyorkan penubuhan universiti itu, berkata dalam laporannya pada 1948: "Universiti Malaya akan menyediakan buat pertama kalinya sebuah pusat umum di mana pelbagai kaum, agama dan kepentingan ekonomi boleh bergaul dalam usaha bersama ... Untuk Universiti Malaya tidak dapat tidak mesti sedar bahawa ia adalah sebuah universiti untuk Malaya. "

Pertumbuhan Universiti adalah sangat pesat pada dekad pertama penubuhannya dan ini menyebabkan penubuhan dua Bahagian autonomi pada 15 Januari 1959, satu terletak di Singapura dan satu lagi di Kuala Lumpur. Pada tahun 1960, kerajaan kedua-dua wilayah menunjukkan hasrat mereka untuk menukar status Bahagian ke bahawa sebuah universiti kebangsaan. Undang-undang telah diluluskan pada tahun 1961 dan Universiti Malaya telah ditubuhkan pada 1 Januari 1962.
Pada 16 Jun 1962, Universiti Malaya meraikan pemasangan Canselor pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, yang juga perdana menteri pertama negara. Yang pertama Naib Canselor adalah Profesor Oppenheim, Ahli matematik yang terkenal di dunia. Pada masa ini, Duli Yang Maha Mulia Sultan Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Shah Muizzuddin adalah Canselor Universiti Malaya. Profesor Dato 'Dr. Mohd Amin Jalaludin telah dilantik sebagai kesebelas Naib Canselor Universiti Malaya pada 8 Nov 2013.

Nah Sekarang kita sudah mengerti tentang Sejarah dari UM. mari Kita menginjak ke kerjaya seperti berikut.

JAWATAN KOSONG UNIVERSITY OF MALAYA TARIKH TUTUP 03 JANUARI 2018

Research Assistant (Administration and Education)

Jawatan Kosong Lembah Pantai
KELAYAKAN
 • Calon mesti memiliki sekurang-kurangnya Sarjana Muda Pendidikan, Pengajaran, Latihan, Sains Sosial, Kesetiausahaan, bersamaan.
 • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia
 • Tiada pengalaman kerja diperlukan.
 • Kemahiran yang diperlukan: Microsoft Office
 • Tahap Kemasukan Keutamaan yang khusus dalam Pendidikan, bersamaan.
 • Komunikasi yang baik (bertulis, lisan)
 • Kemahiran koordinasi yang baik

  CARA MEMOHON ONLEN JAWATAN KOSONG:

  1. Sila layari laman jawatan kosong UM
  2. Pilih Kerjaya dimaksud
  3. Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan
   Demikian Iklan Jawatan Kosong UM semoga berfaedah.amin