Tuesday, May 30, 2017

JAWATAN KOSONG TERKINI HSBC BANK MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 07 JUNI 2017

Kerja Kosong Terkini 2016 HSBC. Iklan kerjaya terkini kami sampaikan untuk anda sekalian yang berasal dari sektor Bank iaitu HSBC Bank Malaysia Berhad, HSBC Bank Malaysia Berhad adalah ahli Kumpulan HSBC dan mempunyai lebih daripada 4,000 orang di Malaysia.Kehadiran HSBC di Malaysia bermula sejak 1884 apabila Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited ditubuhkan pejabat pertamanya di negara ini, di Pulau Pinang, dengan kebenaran untuk mengeluarkan wang kertas. Pada tahun 1959 ia membeli Mercantile Bank, yang mula beroperasi di Malaysia pada tahun 1860.
kerja kosong bank hsbc
kerja kosong bank hsbc
HSBC membuka pejabatnya di Melaka pada tahun 1909 dan pada akhir tahun 1912, pejabat dibuka di Ipoh, Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Kota Bharu. Dalam tahun 1920-an dan 1930-an, bank itu membuka lebih banyak cawangan di beberapa negeri - cawangan Sungai Petani pada tahun 1922, Kuantan pada tahun 1929, Muar pada tahun 1930, dan Kuala Terengganu pada tahun 1936.
Di Sabah, cawangan pertama dibuka di Kota Kinabalu pada tahun 1947. Cawangan telah ditubuhkan di Sandakan dan Tawau setahun kemudian, diikuti oleh Labuan pada tahun 1957. Di Sarawak, cawangan dibuka di Kuching pada tahun 1958 dan 1964 dan di Sibu pada tahun 1959. Pada tahun 2006 , HSBC bank asing pertama yang diberikan lesen untuk mengendalikan Takaful (insurans Islam) perniagaan di Malaysia. HSBC Amanah Takaful (Malaysia) Sdn Bhd - usaha sama antara HSBC Insurance (Asia-Pacific) Holdings Limited (pegangan saham peratus 49 peratus), Jerneh Asia Berhad (31 peratus pegangan saham) dan Lembaga Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Malaysia (20 peratus pegangan saham ) - mula beroperasi pada Ogos 2006.
Pada tahun 2007, HSBC Bank Malaysia ialah bank pertama diperbadankan di negara asing yang akan diberikan lesen anak syarikat perbankan Islam di Malaysia, dan HSBC Amanah Malaysia Berhad, sebuah bank Islam milik penuh oleh HSBC Bank Malaysia, telah memulakan operasinya pada Ogos 2008. HSBC di Malaysia mempunyai rangkaian lebih daripada 60 cawangan, di mana satu pertiga adalah cawangan HSBC Amanah Malaysia Berhad.
Kini HSBC Bank Malaysia berhad membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI HSBC BANK MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 07 JUNI 2017

Contract Financial Guide - 3 months (Kulai)-Jawatan Kosong Johor

KELAYAKAN
 • Profesional, matlamat berorientasikan, inovatif dan teratur
 • Keusahawanan, yakin, keluar dan kreatif
 • Ghairah dalam menyampaikan jualan yang cemerlang dan perkhidmatan pelanggan
 • Komunikasi Cemerlang (Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris) dan kemahiran interpersonal
 • Mesti bersedia untuk bekerja lebih fleksibel
 • Minimum Diploma atau Sijil Pelajaran Malaysia dengan 2 tahun pengalaman kerja
 • Insurans dan / atau Unit Trust Lesen akan memberi manfaat tetapi tidak penting
 • Hanya rakyat Malaysia digalakkan untuk memohon
Anda akan mencapai lebih apabila anda menyertai HSBC.
www.hsbc.com/careers
HSBC berbangga persekitaran kerja yang pelbagai dan inklusif yang melihat rakyat kita mendapat manfaat daripada bimbingan, kerja yang fleksibel dan sokongan Rangkaian Sumber pekerja Kumpulan. data peribadi yang dipegang oleh Bank berkaitan dengan permohonan pekerjaan akan digunakan menurut Kenyataan Privasi kami, yang boleh didapati di laman web kami.
Dikeluarkan oleh HSBC Amanah Malaysia Berhad.

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/EVFJMj
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Appy Now (Bahagian bawah)

JAWATAN KOSONG PAAB 02 JUN 2017

Kerja Kosong Terkini PAAB 02 Jun 2017. Pengurusan Aset Air Berhad (PAAB) atau Air Syarikat Pengurusan Aset (WAMCO) telah ditubuhkan pada 5 Mei 2006 sebagai sebuah syarikat milik penuh di bawah Menteri Kewangan Diperbadankan. PAAB merupakan sebahagian daripada usaha-usaha Kerajaan Persekutuan untuk menyusun semula industri perkhidmatan air di negara ini untuk mencapai kecekapan dan kualiti yang lebih baik. 
Tanggungjawab utama paab adalah untuk membangunkan infrastruktur air negara di Semenanjung Malaysia dan Wilayah-Wilayah Persekutuan Putrajaya dan Labuan selaras dengan Akta Industri Perkhidmatan Air 2006 (Akta 655). Syarikat mempunyai modal dibenarkan sebanyak RM1 bilion dan pada masa ini, modal berbayar sekurang-RM410 juta. Kami komited untuk menyokong Kerajaan dalam mencapai matlamat dasar kebangsaan bagi industri bekalan air dan perkhidmatan pembetungan.
Jawatan Kosong terkini Kerajaan sebanyak 2 Kekosongan seperti berikut ini :-
Kerjaya PAAB
Kerjaya Terkini PAAB

JAWATAN KOSONG PAAB 02 JUN 2017


EXECUTIVE - C&S-Jawatan Kosong Kuala Lumpur

KELAYAKAN
 • Kejuruteraan Awam & Struktur atau setaraf;
 • Minimum pengalaman 5 tahun dalam Civil & Structural;
 • laporan yang baik kemahiran menulis menggunakan aplikasi MS Office;
 • Mahir dalam bertutur dan menulis dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia;
 • Motivasi diri, analitikal dan pintar dengan integriti yang kukuh dan keupayaan untuk bekerja dalam persekitaran satu pasukan;
 • Berorientasikan hasil dengan kemahiran interpersonal yang baik; dan
 • Mampu dan bersedia untuk perjalanan
Senarai Jawatan Kosong Lainnya ialah
 1. SENIOR EXECUTIVES - Tender Evaluation-Jawatan Kosong Kuala Lumpur
 2. EXECUTIVE - Land Management-jawatan Kosong Kuala Lumpur
 3. TECHNICIAN - Land Management-Jawatan Kosong Kuala Lumpur
 4. etc


CARA MEMOHON

Kunjungi Pautan ini untuk memohon secara online Karir PAAB 
Tarikh tutup Jawatan Kosong 2 Jun 2017
Lokasi Kerjaya 24th Floor, Menara Multi Purpose, Capital Square, No 8, Jln Munshi Abdullah, 50100 Kuala Lumpur

Sunday, May 28, 2017

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLIS BENDARAYA IPOH TARIKH TUTUP 07 JUN 2017

Kerja Kosong terkini Majlis Bendaraya ipoh. Iklan jawatan kosong terkini datang dari Sektor Kerajaan yaitu Majlis Bendaraya Ipoh atau MBI. dimana MBI iaitu selaku Pihak Berkuasa Tempatan merupakan sebuah Pertubuhan Perbadanan yang ditubuhkan oleh Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) sebagai satu badan yang bertanggungjawab untuk mengurus dan mentadbir kawasan Bandar raya Ipoh berasaskan kepentingan tempatan, begitu juga sebagai pihak berkuasa perancang tempatan di bawah Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172), MBI diberi tanggungjawab secara langsung oleh Undang-undang untuk merangka dan melaksanakan dasar-dasar perancangan pembangunan berasaskan lokaliti setempat bersesuaian dengan dasar yang ditetapkan oleh kerajaan.
Kerja Kosong Terkini MBI
Kerja Kosong Terkini MBI
Kini, kawasan sempadan Majlis meliputi kawasan seluas 643 km persegi dengan bilangan penduduk berjumlah lebih 720,000 orang. Sebagai ibu negeri Perak Darul Ridzuan, Ipoh berperanan sebagai pusat pentadbiran, perdagangan, sukan, kewangan, politik, keagamaan dan juga pendidikan. Kini di bawah pimpinan Datuk Bandar, Majlis Bandaraya Ipoh terus menerus berusaha untuk menjadikan bandaraya ini sebagai sebuah bandaraya yang dinamik dan unggul.

VISI

"Ipoh Bandar Raya Mampan, Dinamik dan Cemerlang Menjelang Tahun 2020"

MISI

"Menerajui Urus Tadbir Bandar Secara Strategik Dan Inovatif Ke Arah Bandar Raya Yang Kondusif dan Mampan Untuk Kesejahteraan Warga Kota"
Kini Majlis Bendaraya Ipoh membuka kerjaya terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLUS BENDARAYA IPOH TARIKH TUTUP  07 JUN 2017

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan kepada rakyat DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan yang berkelayakan bagi mengisi jawatan berikut:-

PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)

JADUAL GAJI(MIN – MAX) : GRED N19 RM1,352.00 – RM4,003.00

KONTRAK / 16 Kekosongan
Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
 1. warganegara Malaysia;
 2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup  iklan jawatan; dan
 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang  diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; (Gaji permulaan ialah pada Gred N19 :  RM1,352.00); atau
 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang  diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta
 • Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;  (Gaji permulaan ialah pada Gred N19 :RM1,408.40); atau 
 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta
 • Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.  (Gaji permulaan ialah pada Gred N19 : RM1,464.80). 
Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

 CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG


 1. MUAT TURUN SYARAT KELAKAN
Permohonan hendaklah menggunakan aplikasi atas talian (online) sahaja dengan melayari laman web Majlis Bandaraya Ipoh di www.mbi.gov.my dan pemohon akan dihubungkan ke Portal Laman Web Rasmi Gerbang Mesra Rakyat Negeri Perak di bawah Aplikasi Permohonan Jawatan Kosong.
Tarikh tutup permohonan :    07 JUN 2017. 
Demikianlah Iklan jawatan kosong Terkini Sektor Kerajaan semoga berfaedah.amen


Monday, May 22, 2017

JAWATAN KOSONG INSTITUT JANTUNG NEGARA 17 JUN 2017

Kerja Kosong Institut Jantung Negara 2017. IJN College adalah sebuah kolej pos basik yang menyediakan pendidikan tinggi untuk kakitangan penjagaan kesihatan yang ingin mengejar kerjaya pakar dalam bidang kardiovaskular dan kardiotorasik. Kolej merupakan sekutu Institut Jantung Negara. Sebahagian daripada peranannya adalah untuk menyelaras fungsi latihan klinikal IJN Holdings. Sejak Kolej IJN ditubuhkan ia telah menjalankan pengajaran dan menyediakan pendidikan kepada kakitangan penjagaan kesihatan. Para profesional termasuk kardiovaskular Technologist, Angiographers Jantung, Jururawat Peri pembedahan, Koronari Jururawat Penjagaan Kritikal, Perfusionists Jantung, fisioterapi, Jururawat Peri pembedahan dan lain-lain lagi. 
IJN College juga menyediakan kursus jangka pendek untuk orang-orang di luar bidang perubatan. Semua latihan yang dijalankan oleh pakar-pakar perubatan, doktor dan pengamal kesihatan bersekutu melalui pengajaran dalam bilik darjah dan lampiran praktikal. Selain latihan perubatan IJN College juga menyediakan beberapa kursus bukan perubatan jangka pendek yang diajar oleh penyedia latihan luaran yang memenuhi syarat. Sejak ditubuhkan, IJN College telah menyediakan latihan untuk beribu-ribu kakitangan termasuk lebih 1500 profesional perubatan.
Kerja Kosong IJIN
Kerja Kosong IJIN
Kali ini IJIN membuka Kekosongan kerjaya sebanyak 4 Jawatan Kosong seperti berikut.

JAWATAN KOSONG INSTITUT JANTUNG NEGARA 17 JUN  2017

Application Specialist-Jawatan Kosong Kuala Lumpur

syarat-syarat:
 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah / Post Graduate Diploma / Ijazah Profesional Sarjana Muda dalam bidang Sains Komputer / Teknologi Maklumat atau setara.
 • Bahasa yang diperlukan : Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 2 Tahun  pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Sebaik-baiknya Eksekutif Kanan khusus dalam IT / Komputer - Perisian atau setara.
 • Baik kemahiran pengurusan projek dan proses peningkatan perniagaan.
 • Cemerlang bertulis dan lisan kemahiran komunikasi.
 • Motivasi diri, pemain pasukan, bersemangat dan analisis
 • Dapat melaksanakan tugas on-call

Ganjaran menarik:

 • Gaji akan setimpal dengan pengalaman
 • Pakej Ganjaran menarik
 • sumbangan peringkat KWSP
 • Holiday Reimbursement
 • Hospital dan Liputan Surgical
 • Insurance Hayat Kumpulan
 • peluang pembelajaran & pertumbuhan
Jawatan Kosong lainya :
 • Assistant Company Secretary

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 demikian jawatan kosong malay semoga berfaedah.

Friday, May 19, 2017

Jawatan Kosong Adidas Tarikh tutup 18 Jun 2017

Kerja Kosong Terkini Adidas. Pada adidas, setiap hari adalah peluang untuk flip skrip. Jemputan untuk mengambil segala-galanya yang kita tahu dan mencipta semula ia. Adakah ia lebih baik. Jangan sekali-kali menetap untuk cukup baik. Setiap hari kita bangun, mengada-adakan, menyesuaikan, menambah baik, mencari cara-cara baru untuk bekerjasama, dan melakukan perkara yang tidak dijangka. Kami pencipta, pembuat dan orang yang zalim. Membantu atlet membuat perbezaan, bukan sahaja dalam permainan mereka, tetapi dalam kehidupan mereka dan dalam dunia mereka. Ia obsesi.
Jawatan Kosong Adidas
Jawatan Kosong Adidas
Kami telah melakukan ini selama lebih daripada 65 tahun. Dengan sejarah yang tidak dapat ditandingi dan tradisi mencipta produk ikonik, sambungan pengguna dan pengalaman, kami telah mendefinisikan budaya sukan sejak awal. Dan kami tidak pernah dilakukan. Marilah menjadi sebahagian daripada membentuk masa depan bersama-sama dengan kami.
Kini Adidas membuka jawatan kosong terkini Adidas seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Adidas Tarikh tutup 18 Jun 2017

Assistant Store Manager / Supervisor

KELAYAKAN
 • 3 hingga 4 tahun minimum pengalaman di peringkat penyeliaan atau yang setaraf, dan pengalaman dalam industri runcit atau berorientasikan perkhidmatan pilihan;
 • Passion for Retail, Sukan dan Jenama;
 • Interpersonal dan Komunikasi kemahiran yang sangat baik; dan
 • Pemain pasukan yang bertenaga dengan keupayaan untuk memimpin pasukan.

Senior Retail Associate / Retail Associate

Syarat-syarat:

 • Passion for Retail, Sukan dan Jenama;
 • Pemain pasukan yang bertenaga dengan semangat dalam perkhidmatan pelanggan;
 • Dengan atau tanpa pengalaman dalam industri runcit atau berorientasikan perkhidmatan. Latihan akan disediakan;
 • arahan adil dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Cara Memohon Jawatan Kosong Adidas

 1. Sila kelaman jawatan klosong Adidas
 2. Pili senarai jawatan kosong 
 3. Klik "APPLY NOW" bahagian bawah
 Demikian Maklumat Jawatan Kosong terkini Adidas semoga berfaedah.

Thursday, May 18, 2017

JAWATAN KOSONG TELEKOM MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 31 MEI 2017

Kerja Kosong Terkini Telekom Malaysia Tarikh tutup 31 MEI 2017. Maklumat terkini datang dari Syarikat sektor komunikasi yaitu Telekom Malaysia. Telekom Malaysia Berhad (MYX: 4863), DBA TM, adalah sebuah syarikat perkhidmatan telekomunikasi Malaysia yang beribu pejabat di Kuala Lumpur, Malaysia. Sehingga April 2014, TM mempunyai tenaga kerja 27.830 pekerja dan lebih 2.2 juta pelanggan jalur lebar.Ditubuhkan sebagai Jabatan Telekomunikasi Malaya pada tahun 1946, TM telah diswastakan pada tahun 1987, dan disenaraikan di Bursa Malaysia pada tahun 1990. Pada tahun 2008 TM dipisahkan perkhidmatan telekomunikasi mudah alih daripada perniagaan utamanya untuk memberikan fokus pada perniagaan teras telekomunikasi talian tetap TM.
kerja Kosong Telekom Malaysia Berhad 2017
kerja Kosong Telekom Malaysia Berhad 2017
TM kembali kepada penubuhan Jabatan Telekomunikasi Malaya 'pada tahun 1946. Pada tahun 1962 syarikat itu memperkenalkan Subscriber Trunk Pendailan (STD) antara Kuala Lumpur dan Singapura melalui jarak jauh pautan gelombang mikro yang pertama. Pada tahun berikutnya, syarikat itu berkembang rangkaian gelombang mikro di seluruh negara.

JAWATAN KOSONG TELEKOM MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 31 MEI 2017

Nama Jawatan • Director, Financial Reporting & Taxation
 • Executive, Fixed Asset & Inventory
 • Principal, Market Intelligence & Research
 • Senior Manager, Site Acquisition & Permitting
 • SKIM LATIHAN 1MALAYSIA (SLIM) BATCH 11.0 - 2ND INTAKE 2017
Tarikh tutup jawatan :31 May 2017 
 Cara Memohon jawatan
Silahkan anda kunjungi pautan dan Cara Memohon dan Permohonan Online ke tautan berikut :
Kerja Kosong Terkini Telekom Malaysia 

Tuesday, May 16, 2017

Jawatan Kosong Dell Global Business Center Sdn Bhd 15 Jun 2017

Iklan Kerja Kosong terkini datang dari Sektor Swasta iaitu Dell, dimana syarikat ini Sejak tahun 1985, Dell telah memainkan peranan penting dalam membolehkan teknologi yang lebih berpatutan dan boleh diakses di seluruh dunia. 
Sebagai sebuah syarikat penyelesaian pengkomputeran hujung-ke-akhir, Dell terus mengubah pengkomputeran dan menyediakan penyelesaian yang berkualiti tinggi yang memberi kuasa kepada orang ramai untuk melakukan banyak lagi. Kami menggalakkan persekitaran yang berakar umbi dalam semangat keusahawanan di mana syarikat ini ditubuhkan. tenaga kerja yang pelbagai kita adalah kritikal untuk menjana idea-idea baru dan memberi inspirasi kepada inovasi. 
Jawatan Kosong Dell
Jawatan Kosong Dell
Dell menyajikan pelanggan yang terdiri daripada perniagaan yang terbesar di dunia dan organisasi sektor awam, untuk perniagaan kecil dan sederhana dan pengguna individu. lebih 100,000 ahli pasukan Dell amat komited untuk berkhidmat kepada masyarakat kita, kerap mendedikasikan jam sukarelawan kepada lebih 1,500 pertubuhan bukan keuntungan. 
Syarikat itu juga telah menerima pelbagai anugerah yang terdiri daripada majikan pilihan untuk anugerah pemuliharaan tenaga.
Kini Dell Global Business telah membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Dell Global Business Center Sdn Bhd 15 Jun 2017

Sales Support Sr Advisor-Jawatan Kosong Penang

Kelayakan:
 • kemahiran analitikal yang kuat dengan perniagaan yang baik dan kepintaran kewangan
 • Keupayaan untuk menyampaikan hasil yang berkualiti di bawah tekanan dan tarikh akhir, mesti berorientasikan hasil dengan memandu kecemerlangan
 • kemahiran perundingan yang cemerlang, keupayaan untuk menyelesaikan konflik dan menumpukan kepada pelbagai keutamaan dengan pengalaman resolusi peningkatan yang sangat baik
 • Mempunyai kemahiran komunikasi lisan dan bertulis termasuk mesyuarat fasilitasi, penyampaian dan komunikasi kakitangan
 • operasi yang luas atau pengalaman MKTG / Laporan
 • Yakin, personaliti yang kuat dengan keupayaan membina hubungan yang sangat baik
 • Kuat pengalaman silang fungsi, ketangkasan organisasi dengan pengalaman memandu arah sebuah organisasi yang besar
 • Pengalaman dan pendedahan dengan perniagaan VMware ialah kriteria MESTI.
Selain itu senarai jawatan kosong lainnya ialah :
 • Product Operations Sr Engineer
 • Project Manager (NTT DATA Kuala Lumpur)
 • Supply Chain Manager
 • Software Senior Engineer (Driver Pack Developer)
 • Product Operation Engineer (17000CMB) 
 • etc

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 1. Sila layari laman jawatan kosong Dell
 2. Pilih senarai jawatan kosong dimaksud
 3. Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan 
Demikian Maklumat Jawatan kosong  terkini semoga berfaedah .amin

Monday, May 15, 2017

Jawatan Kosong Mass Power 09 Jun 2017

Iklan Kerja Kosong Mass Power 2017. Mass Power Services Pte Ltd, adalah perekrutan yang & syarikat konsultan sumber manusia telah ditubuhkan sejak 2003 dan terletak dengan baiknya di pekan dan berharap untuk memenuhi keperluan pelanggan-pelanggan Mass Power yang terbaik dari kebolehan kita, kedua-dua kualiti dan kelajuan. Mass Power mempunyai pasukan terlatih pengambilan perunding dan pemburu kepala untuk menjalankan pelbagai perkhidmatan pengambilan pekerja untuk syarikat-syarikat tempatan dan antarabangsa dengan perkhidmatan profesional berikut:
Jawatan Kosong Mass Powe
Jawatan Kosong Mass Powe

 • Penempatan tetap/sementara/kontrak
 • Cari Eksekutif
 • Perjawatan kontrak
 • Pengambilan Antarabangsa (China, Malaysia, India dan Filipina)
 • Perkhidmatan perunding gaji/sumber manusia
 • Outplacement/penyumberan luar
 • Permohonan Permit Kerja dalam talian
Kini Mass Power membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Mass Power 09 Jun 2017

Electrician (Shopping Mall / Singapore)

Kelayakan
 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Nitec Teknologi elektrik, kelengkapan elektrik atau setara.
 • Sebaik-baiknya dengan pengalaman elektrik sekurang-kurangnya 2 tahun dalam bidang berkaitan.
 • Pengetahuan asas sistem penyejukan dan sistem penghawa dingin.
 • Tidak boleh menjadi takut ketinggian sebagai keperluan untuk mendaki tinggi menggunakan tangga (eg. Menukar lampu).
 • Boleh membaca dan menulis bahasa Inggeris yang mudah.
 • sikap yang baik dan bekerja keras.
 • Sihat tubuh badan cergas dan sihat.
 • Sanggup bekerja 6 hari seminggu dan hujung minggu
 • Sanggup bekerja pada 2 syif (Pagi: 9:30-05:30 / Petang: 13:30-09:30) - Masa bergantung kepada waktu operasi pusat membeli-belah
 • Boleh bekerja OT apabila perlu.
 • Gaji: terbuka (bergantung kepada pengalaman kerja yang relevan).
 • Lokasi kerja: West, Singapura

Cara Memohon Jawatan Kosong Mass Power

 1. Sila Layari Laman Jawatan Kosong Mass Power Singapore
 2. Pilih senarai Jawatan Kosong
 3. Klik "APPLY NOW" bahagaian bawah kanan 
Demikian jawatan kosong terkini Mass power semoga berfaedah.

JAWATAN KOSONG TERBARU GENTING MALAYSIA TARIKH TUTUP 14 JUN 2017

Kerja kosong Terkini Genting Malaysia Berhad. Maklumat kerjaya terkini datang dari Sektor Swasta iaitu Genting Malaysia berhad. Genting Malaysia telah terlibat terutamanya dalam perniagaan dan keraian yang meliputi taman tema, permainan, hotel, resort tepi pantai dan hiburan selama lebih 50 tahun. Program Kesetiaan Genting Rewards Card di Malaysia sehingga kini telah mendapat pengikut sebanyak 3.7 juta ahli. Resorts World Genting, perdana bersepadu riadah keluarga dan hiburan resort ditempatkan di puncak Genting Highlands, mengalu-alukan kira-kira 20 juta jumlah lawatan setiap tahun dan merupakan destinasi pelancongan utama pilihan di Malaysia. 
Kerja Kosong Genting
Kerja Kosong Genting
Resorts World Genting dilengkapi dengan 6 hotel, taman tema dan pusat-pusat hiburan, tempat makan dan kedai runcit, pertunjukan antarabangsa dan kemudahan konvensyen perniagaan. The hotel di Resorts World Genting adalah Genting Grand, Maxims, Resort Hotel, Theme Park Hotel, Awana Hotel dan First World Hotel - Hotel Terbesar Di Dunia, seperti yang diiktiraf oleh Guinness World Records. Genting Malaysia juga telah memulakan satu pelan induk 10 tahun untuk membangunkan kembali dan mengubah Resorts World Genting di bawah Rancangan Pelancongan Bersepadu Genting ( "GITP"). Ini termasuk pembangunan taman tema Twentieth Century Fox Dunia yang pertama di dunia. persembahan pertamanya - baru 1300 Bilik First World Hotel Tower 3 - telah dibuka sepenuhnya pada bulan Jun 2015. tarikan dan kemudahan GITP lain dijangka akan dibuka secara berperingkat dari separuh kedua 2016.
Genting Malaysia juga memiliki dua hartanah tepi pantai yang indah, iaitu Resorts World Kijal di Terengganu dan Resorts World Langkawi di Langkawi. Secara kolektif, hartanah genting di Malaysia menawarkan lebih 9,000 bilik.
Kini Genting MALAYSIA membuka kekosongan jawatan terbaru seperti berikut:

JAWATAN KOSONG TERKINI GENTING MALAYSIA TARIKH TUTUP  14 JUN 2017


Costume Entertainment Manager-Kerja kosong Pahang

Kelayakan pendidikan
 • Ijazah Sarjana Muda dalam  bidang rekaan fesyen costuming
 • kajian Kursus lagi dalam pembinaan pakaian atau pengalaman latihan kerja
 • Minimum 3 tahun pengalaman peringkat pengurusan
Tarikh tutup Jawatan Kosong: 14  Jun 2017

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kelaman: http://goo.gl/VTzMrO
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik baten "APPLY NOW"
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.

NOTA JAWATAN :

 • Tarikh Tutup Jawatan Kosong Terkini Genting Malaysia12 Januari 2017
 • Hanya Calon yang berkelayakan yang akan dihubungi

Jawatan Kosong Terkini Muqmeen Group 26 May 2017

Iklan kerja Kosong Terkini Muqmeen Group dimana syarikat ini ialah No.1 utama kumpulan penasihat kewangan dan takaful di Prudential Malaysia terdiri 45 pemimpin dan lebih 1,300 penasihat. Diasaskan oleh 8 Pengurus Agensi dengan lebih daripada 15 tahun pengalaman terkumpul dalam Jualan, Recruiting, Latihan dan Bangunan business.we beroperasi di ibu negeri utama di seluruh Malaysia. Banyak rapi oleh MUQMEEN GROUP telah diiktiraf dan dianugerahkan dalam dan luar negara dalam Industri sebagai Top Producers, Rookies Top dan Agensi Top.
Jawatan Kosong Terkini Muqmeen Group 26 May 2017
Jawatan Kosong Terkini Muqmeen Group 26 May 2017
Ramai yang berada di dalam pasukan ini telah layak Club Star, Premier Star Club, Pengiktirafan Presiden Club, MII (Institut Insurans Malaysia) Anugerah Takaful Top.
Kini Muqmeen Group membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Terkini Muqmeen Group 26 May 2017

Takaful Advisor

KELAYAKAN
 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya / Sekolah Menengah / SPM / Level Utama "O" dalam mana-mana bidang.
 • Bahasa yang diperlukan : Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 1 Tahun  pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Kemahiran yang diperlukan : kemahiran komunikasi, jualan langsung, perkhidmatan pelanggan, pemasaran,
 • Sebaik-baiknya Eksekutif Junior khusus dalam Jualan - Perkhidmatan Kewangan (Insurance, Unit Trust, dan lain-lain) atau setara.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 • Sila layari laman jawatan kosong Muqmeen Group
 • Pilih kerjaya dimaksud
 • Klik APPLY NOW Bahagian bawah kanan

Nota Jawatan Kosong:

Tarikh tutup jawatan kosong 26 May 2017
Lokasi Jawatan Kosong: KELANTAN TRADE CENTRE Kota Bharu Kelantan Malaysia
Demikian maklumat jawatan kosong Terkini Muqmeen Group semoga berfaedah amin.

JAWATAN KOSONG BRITISH PETROLEUM 13 JUN 2017

Kerja Kosong Terkini British Petroleum. Iklan jawatan Kosong terbaru datang dari Syarikat Migas yang berasal dari British (Inggris), dimana British Petroleum ialah BP plc, juga disebut dengan nama sebelumnya, British Petroleum, adalah salah satu dari tujuh perusahaan minyak dan gas "supermajor" di dunia.Ini adalah sebuah perusahaan multinasional Inggris, yang berkantor pusat di London, Inggris, kinerja yang pada 2012 membuat dunia perusahaan minyak dan gas terbesar keenam, keenam terbesar-perusahaan energi dengan kapitalisasi pasar dan perusahaan dengan pendapatan terbesar kelima di dunia (turnover). Hal ini sebuah perusahaan yang terintegrasi secara vertikal yang beroperasi di semua bidang industri minyak dan gas, termasuk eksplorasi dan produksi, penyulingan, distribusi dan pemasaran, petrokimia, pembangkit listrik dan perdagangan. Ia juga memiliki kepentingan energi terbarukan di biofuel dan tenaga angin. Divisi terbesar adalah BP America di Amerika Serikat. Di Rusia BP memiliki saham 19,75% di Rosneft, terbesar di dunia publik perusahaan minyak dan gas dengan cadangan hidrokarbon dan produksi. BP memiliki daftar utama di Bursa Efek London dan merupakan konstituen dari FTSE 100 Index. Ini memiliki daftar sekunder di Bursa Efek Frankfurt dan New York Stock Exchange.
Kerja Kosong BP
Kerja Kosong BP
Asal BP tanggal kembali ke berdirinya Anglo-Persian Oil Company pada tahun 1908, didirikan sebagai anak perusahaan dari Burmah Oil Company untuk mengeksploitasi penemuan minyak di Iran. Pada tahun 1935, itu menjadi Perusahaan Minyak Anglo-Iran dan pada tahun 1954 British Petroleum. Pada tahun 1959, perusahaan berkembang di luar Timur Tengah ke Alaska dan pada tahun 1965 itu adalah perusahaan pertama yang menyerang minyak di Laut Utara . British Petroleum mengakuisisi kontrol mayoritas Standard Oil of Ohio pada tahun 1978. Sebelumnya mayoritas milik negara, pemerintah Inggris privatisasi perusahaan secara bertahap antara tahun 1979 dan 1987. British Petroleum bergabung dengan Amoco pada tahun 1998, menjadi BP Amoco plc, dan diperoleh ARCO dan Burmah Castrol pada tahun 2000, menjadi BP plc pada tahun 2001. Dari tahun 2003 sampai tahun 2013, BP adalah mitra dalam TNK-BP patungan di Rusia.
BP telah terlibat langsung dalam beberapa insiden lingkungan dan keselamatan utama. Di antara mereka adalah ledakan 2005 Texas City Refinery, yang menyebabkan kematian 15 pekerja dan menghasilkan rekor OSHA baik; Inggris tumpahan minyak terbesar, bangkai Torrey Canyon; dan 2006 Prudhoe Bay tumpahan minyak, tumpahan minyak terbesar di Lereng Utara Alaska, yang mengakibatkan US $ 25 juta hukuman sipil, terbesar penalti per barel pada waktu itu untuk tumpahan minyak.  2010 Deepwater Horizon tumpahan minyak, rilis disengaja terbesar minyak ke perairan laut dalam sejarah, mengakibatkan berat lingkungan, kesehatan dan konsekuensi ekonomi,  dan dampak hubungan hukum dan masyarakat serius bagi BP. 1,8 juta galon dispersant minyak Corexit digunakan dalam respon pembersihan, menjadi aplikasi terbesar dari bahan kimia seperti dalam sejarah AS.  Perusahaan mengaku bersalah 11 dakwaan kejahatan pembunuhan, dua pelanggaran ringan, dan satu tuduhan kejahatan berbohong kepada Kongres , dan setuju untuk membayar lebih dari $ 4,5 miliar denda dan hukuman, resolusi pidana terbesar dalam sejarah AS. 
Proses hukum terus, dengan proses akan dimulai Januari 2015  untuk menentukan pembayaran dan denda bawah Undang-Undang Air Bersih dan Penilaian Kerusakan Sumber Daya Alam.  Pada bulan September 2014, hakim memerintah di tahap pertama kasus bahwa BP "sembrono" dan berkomitmen "kelalaian," dalam "kasus terburuk" putusan yang bisa biaya BP $ 18 miliar pada hukuman tambahan atas $ 28 miliar dolar yang telah dikeluarkan pada tumpahan saat itu . BP mengajukan banding atas putusan, yang menimbulkan kekhawatiran tentang masa depan BP. Mereka menetap pada bulan Juli 2015 dalam jumlah $ 19 milyar ditambah jumlah asli.
Kini BP Membuka Kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG BRITISH PETROLEUM 13 JUN 2017

General Accounting (GA) & Reporting Accounting Analyst-Jawatan Kosong Kuala Lumpur

Kelayakan dan Tanggungjawab
 • GA & Laporan Accounting Analyst menyampaikan perkhidmatan laporan kumpulan kewangan kepada entiti yang diberikan, dan menyokong penyampaian akaun berkanun yang tepat dan terkini dan cukai menganalisis di samping memastikan pematuhan kepada dasar dan prosedur di dalam pemacu untuk perkhidmatan pelanggan yang luar biasa, kecemerlangan operasi dan pematuhan.
 • Sokongan yang lebih besar dan / atau lebih entiti yang kompleks dan mempunyai pemahaman yang baik mengenai sifat persekitaran perniagaan dan ekonomi untuk melaksanakan aktiviti dengan berkesan.
 • Menyelaras rakaman segera dan tepat transaksi kewangan (mis penyertaan lejar, paparan jurnal, dll) selaras dengan keperluan yang berkaitan, dasar dan prosedur.
 • Menyokong penyampaian akaun berkanun yang tepat dan terkini dan cukai menganalisis melalui perhubungan dengan pasukan Cukai Berkanun dan juruaudit luar jika perlu.
 • Memantau barangan terbuka dan tertunggak dan berkomunikasi dan susulan sewajarnya dengan kakitangan yang sesuai.
 • laporan kajian yang dihasilkan oleh Akaun Executives GA & Pelaporan untuk mengesahkan data dan menyediakan input yang membina di samping memastikan penyerahan tepat pada masanya jika perlu.
 • Menyelesaikan atau meningkat selanjutnya apa-apa isu-isu kompleks yang dihadapi.
  penyediaan sokongan dokumen dan pelarasan bagi bulanan, berhampiran suku tahunan dan akhir tahun.
 • pelanggan sokongan dalam mempunyai pemahaman yang baik tentang lejar dan kumpulan pelaporan umum berkaitan kepada pihak-pihak berkenaan.
 • Berhubung dengan pasukan dalaman yang lain bagi memastikan data yang dimasukkan ke dalam lejar adalah tepat.
 • Berhubung dengan pihak berkepentingan kanan dalaman dan luaran dan apabila perlu.
 • Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perakaunan.
 • Diiktiraf kelayakan perakaunan profesional (cth ACCA, CPA, CIMA).
 • Sekurang-kurangnya 4-5 tahun pengalaman dalam perakaunan am dan / atau kewangan.
Senarai Jawatan Kosong lainnya:
 • Cash & Bank (C&B) Analyst-Jawatan Kosong Kuala Lumpur
 • Reporting Analyst (MIS)
 • Tax Compliance Management Analyst
 • Regional Sales & Marketing Manager SEA
 • Data Steward 
 • etc

CARA MEMOHON KERJAYADemikian Maklumat kerja kosong terkini BP semoga berfaedah. dan temukan Jawatan Kosong Indonesia hanya di laman lowongan kerja terbaru (lokerbaru)
Sumber

Saturday, May 13, 2017

Jawatan Kosong Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia 28 Mei 2017

Iklan Jawatan Kosong Matrade (lembaga Kerajaan) ,syarikat ini mempunyai Misi MATRADE untuk mempromosikan eksport Malaysia telah membolehkan banyak syarikat tempatan untuk mengukir sempadan baru dalam pasaran global. Hari ini seperti yang kita terus meletakkan perhatian terhadap syarikat-syarikat Malaysia mampu di peringkat antarabangsa, kami membantu menjadikan frasa 'Buatan Malaysia' sinonim dengan kecemerlangan, kebolehpercayaan dan amanah.
Iklan Jawatan Kosong Matrade
Iklan Jawatan Kosong Matrade
Kini Matrade membuka jawatan kosong seperti berikut ini:

Jawatan Kosong Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia 28 Mei 2017

Jurutera, Gred J44
Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE)
Kumpulan Perkhidmatan Pengurusan Dan Profesional
Klasifikasi Perkhidmatan Kejuruteraan
Gaji RM3,608.00 – RM10,557.00

Kelayakan Jawatan Kosong

 • Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusiinstitusi pengajian tinggi  tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
 • Kepujian (sekurang-kurangnya  Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
 • Mempunyai tempoh pengalaman  yang relevan tidak kurang lima (5) tahun dalam bidang berkaitan Keutamaan diberikan kepada calon yang mempunyai kelayakan dalam bidang
 • Kejuruteraan Awam dan mempunyai pengalaman dalam pengurusan projek
Taraf Jawatan : Kontrak/Tetap
Penaklukan di Bawah Syarat-Syarat Skim Perkhidmatan : 
Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan (nyatakan seperti di 1(a) di atas) adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuatkuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa
Fungsi Bidang Tugas : 
Mengurus, menyelia, melaksanakan dan mengambil tindakan susulan yang berkaitan penyelenggaraan dan membaikan aset di MATRADE
Tarikh Tutup Permohonan : 28 Mei 2017

CARA MEMOHON

Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian di laman sesawang Jobsmalaysia, www.jobsmalaysia.gov.my      

Catatan Am :
 • Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan dan senarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Sebarang keputusan yang dibuat berkaitan dengan urusan ini adalah muktamad; 
 • Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup hendaklah mengangap permohonan mereka tidak berjaya; dan
 • Tempoh sahlaku permohonan adalah selama enam (6) bulan dari  tarikh tutup iklan.
Bagi permohonan Pegawai Gred J41 yang sedang berkhidmat tidak kurang 5  tahun di mana mana jabatan/agensi kerajaan, adalah layak memohon untuk mengisi kekosongan jawatan Pegawai Gred J44 apabila telah :-
 • disahkan dalam jawatan & gred sekarang;
 • mencapai tahap prestasi yang ditetapkan; dan
 • melepasi semua tahap kecekapan yang telah ditetapkan.

 Muat Turun Jawatan Kosong;


Jawatan Kosong Terkini Perda 17 Mei 2017

Iklan Kerja Kosong Terkini PERDA 2017.  Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) telah ditubuhkan pada 1 JUN 1983 dibawah Akta Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang, Akta 282.
Jawatan Kosong Terkini Perda
Jawatan Kosong Terkini Perda
Jawatan Kosong Pulau Pinang- Sejarah penubuhan PERDA bermula dengan satu cadangan Kertas Kerja Jemaah Menteri untuk menubuhkan Lembaga Kemajuan Pertanian Pulau Pinang (PADA) pada 3 Mac 1982. Seterusnya pada 1 Disember 1982 satu Kertas Jemaah Menteri disediakan untuk menubuhkan Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA).
Pada 10 Disember 1982 Rang Undang-Undang Penubuhan PERDA telah dibentang dan diluluskan di Parlimen sebagai Akta 282. Akta ini telah diwartakan pada 10 Mac 1983.
Perlantikan Ahli-ahli Lembaga Pengarah yang pertama oleh Y.B Dato' Rais Yatim. Menteri Kemajuan Tanah dan Kemajuan Wilayah telah dibuat pada 1 Jun 1983. Mesyuarat Ahli-ahli Lembaga yang pertama diadakan pada 21 Julai 1983. Kawasan PERDA seterusnya dipersetujui diwartakan pada 21 Oktober 1988 berkuatkuasa mulai 1 Jun 1983.
Pada 27 Oktober 1990 PERDA telah dipindahkan dari Kementerian Kemajuan Tanah dan Kemajuan Wilayah ke Kementerian Pembangunan Luar Bandar yang kemudiannya dikenali sebagai Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.
Berkuatkuasa 15 Ogos 2005, PERDA telah diletakkan di bawah pentadbiran Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM).
Kini PERDA membuka jawatan kosong seperti berikut ini -

Jawatan Kosong Terkini Perda 17 Mei 2017

PERDA kini membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini -

Bil
Skim Perkhidmatan
Gred
Taraf Jawatan
Kekosongan
1.
Penolong Pegawai Tadbir            
N29
Tetap
1
2.
Penolong Pegawai Teknologi Maklumat
FA29
Tetap
1
3.
Penolong Pegawai Tadbir (Hal Ehwal Islam)
N29
Kontrak
1
4.
Penolong Pegawai Latihan Vokasional (Automotif)
DV29
Kontrak
1
5.
Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)
N19
Kontrak
1
6.
Pembantu Operasi
N11
Kontrak
1

Tarikh Tutup Permohonan Jawatan Kosong: 17 Mei 2017

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

Semua permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang PERDA AM 1 yang boleh didapati  di Pejabat Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) dengan menyertakan sampul surat berukuran 23cm x 10cm berserta nama, alamat  sendiri dan bersetem RM 1.00 atau layari laman web PERDA di www.perda.gov.my . Tarikh tutup permohonan ialah pada 17 Mei 2017
1. Semua permohonan hendaklah dikemukakan kepada:
PENGURUS BESAR
LEMBAGA KEMAJUAN WILAYAH PULAU PINANG (PERDA)
NO. 1, LORONG KAMPUNG GAJAH 2
JALAN KAMPUNG GAJAH
12200 BUTTERWORTH


2. Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan Berkanun dan  Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah membuat permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut peraturan 54 hingga 59 : Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan ) 2012 dan pastikan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini serta Laporan Nilaian Prestasi Tahunan yang terakhir dikepilkan. 
3. Bagi permohonan yang berjaya dalam pemilihan ini semua keputusan akan dimaklumkan melalui surat atau sms terus ke nombor telefon bimbit yang diberikan, bagi permohonan yang tidak mendapat apa-apa jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup adalah dianggap tidak berjaya.  

Muat Turun 

 Demikian Iklan Jawatan Kosong MEI 2017 semoga berfaedah.amin

Wednesday, May 10, 2017

Jawatan Kosong Bank Muamalat Malaysia Bhd 29 May 2017

Iklan Kerja Kosong Bank Terkini datang dari Bank Muamalat Malaysia Bhd dimana BANK MUAMALAT adalah sebuah Bank Islam yang sepenuhnya, memulakan operasinya pada 1 Oktober 1999. Kami bersedia untuk meneruskan pertumbuhan dan menguatkan kehadiran pasaran kami, menawarkan perkhidmatan dan produk kewangan yang inovatif, berkualiti dan berdaya saing. Kami kini berkhidmat kepada semua rakyat Malaysia di cawangan-cawangan 63 yang tersebar di seluruh Malaysia.
Bank Muamalat mencari bakat berasaskan hasil yang berupaya menyumbang idea-idea yang inovatif dan kebaharuan pendekatan untuk operasi kompleks, relish cabaran dan memiliki pemacu dan wawasan untuk mencapai kecemerlangan. Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan kompeten dengan rekod pencapaian terbukti adalah dipelawa untuk memohon jawatan kosong terkini Sebagai berikut ini :-

Jawatan Kosong Bank Muamalat Malaysia Bhd 29 May 2017

Takaful Specialist-Jawatan Kosong Kuala Lumpur

KELAYAKAN
 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma / Ijazah dalam apa-apa bidang.
 2. yang berorientasikan pelanggan dengan kemahiran komunikasi, interpersonal dan persembahan yang cemerlang.
 3. Perlu menjadi pemain pasukan, bertenaga dan berorientasikan hasil dengan keinginan untuk mencapai perkhidmatan yang cemerlang.
 4. Bermotivasi dan mampu bekerja secara bebas dengan pengawasan minimum.
 5. sikap positif dan menyesuaikan diri dengan perubahan dalam persekitaran kerja.
 6. Sanggup untuk merantau.
 7. Graduan baru digalakkan untuk memohon.
 8. Terpakai kepada Warganegara Malaysia sahaja.
Kami mengalu-alukan bakat yang beriman kepada kejayaan untuk menyertai pasukan dinamik Bank Muamalat Pakar Takaful menghadiri temuduga walk-in kami seperti yang dinyatakan di bawah: -
WALK-IN INTERVIEW
 • Date:3 May 2017 (Wednesday)
 • Time:9:00 a.m to 5:00 p.m
Venue :
Bank Muamalat Malaysia Berhad
Menara Bumiputra
7th Floor, Meeting Room
21, Jalan Melaka
50100 Kuala Lumpur

KELENGKAPAN DOKUMEN:

 1. 2 Salinan resume dikemaskini dengan baru-baru ini saiz pasport photo
 2. Asal & Salinan Kad Pengenalan
 3. Asal & salinan semua Akademik Sijil dan Transkrip (Master / Ijazah / Diploma / SPM)
 4. Asal & salinan slip gaji 3 bulan terakhir (jika ada)
 5. Untuk pertanyaan, anda boleh menghubungi nombor berikut
03-2059 1301 / 03-2615 7009/2059 1200 ext. 2729 / 03-2059 1298
 
 Nota Jawatan Kosong:
 • Tarikh tutup jawatan Kosong : May 2017
 • Lokasi Kerjaya: Menara Bumiputra Jalan Melaka Kuala Lumpur Federal Territory of Kuala Lumpur Malaysia.
 • Sektor Swasta/Bank

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 • Sila layari laman web Jawatan Kosong Bank Muamalat
 • Pilih senarai Jawatan Kosong dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan
Demikian Maklumat Jawatan Kosong terkini Sektor Bank 2017 semoga berfaedah.amin

Tuesday, May 2, 2017

Jawatan Kosong Kelab Golf Sarawak Tarikh Tutup 08 Mei 2017

Iklan Jawatan Kosong terkini datang dari Kelab Golf Sarawak dimana syarikat ini marupakan Kelab Golf Sarawak (Kelab Golf Sarawak) terletak kira-kira 10 km dari pusat Bandaraya Kuching. Kepada ahli-ahli kelab, persaudaraan golf dan pengunjung yang kerap, kelab ini lebih dikenali sebagai "KILO".
 Ciri utama KGS adalah padang golf 36-lubang, maka satu-satunya di Bumi Kenyalang. Rumah kelab megah memisahkan dua lokasi bermain golf. Ke selatan adalah Matang / Santubong 18; dan di utara adalah Siol / Demak 18. Matang / Santubong kursus dinamakan selepas mercu tanda geografi terkenal Sarawak, kedua-dua banjaran gunung terkenal - Santubong dan Matang.
  Pergunungan diri mereka yang jelas kelihatan dari padang golf, kira-kira 25 km dari rumah kelab itu. padang kejohanan yang baru dinaik taraf adalah 6394 meter, par 72, yang direka untuk menguji ketepatan dan pengurusan kursus kemahiran bola-menarik pemain.
Kerja Kosong KGS
Kerja Kosong KGS
Ia datang dengan gabungan fairway Paspalum beralun dan bahaya kedudukan yang strategik untuk menyediakan satu cabaran yang besar kepada kedua-dua handicappers yang tinggi dan pemain calar sama. The Siol / Demak 18 terletak di sebelah utara rumah kelab. Ia juga merupakan par-72 kursus kejohanan, tetapi sedikit lebih pendek - 6224 meter. pemain berpengalaman dan handicappers tunggal cenderung untuk menganggap ia sebagai kursus lebih mudah. Walau bagaimanapun, fairway yang sempit dan banyak bahaya air di setiap selekoh pinggiran fairway turun regangan memerlukan kemahiran menarik ketepatan bola dan permainan penempatan tepat. tembakan sesat dari tee selalunya akan menyebabkan bola rolling atau menyelam terus ke dalam banyak kolam yang menjaga par-3 lubang, seperti yang ditunjukkan oleh lubang-6 di Siol 9.
Kini KGS membuka kekosongan jawatan kosong terkini yang mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk bergabung seperti berikut ini-

Jawatan Kosong Kelab Golf Sarawak Tarikh Tutup 08 Mei 2017

Human Resource (HR) executive-Jawatan Kosong Sarawak

kelayakan
 1. Calon perlu mempunyai Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia atau setaraf
 2. mahir dalam lisan dan bertulis Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
 3. Bermotivasi tinggi dengan tahap integriti yang tinggi
 4. literasi komputer penting dengan pengetahuan tentang pejabat Microsoft
 5. Boleh bekerja secara bebas dan di bawah tekanan
 6. Keutamaan kepada mereka yang mempunyai pengalaman dalam bidang Sumber Manusia
 7. Mempunyai kenderaan sendiri

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG KGS

 • Sila layari laman jawatan kosong KGS
 • Pilih jawatan Kosong dimaksud
 • Klik "APPLY NOW" bahagian bawah kanan

Pilihan Permohonan Jawatan 

individu yang berminat dan berkelayakan adalah dipelawa untuk menyediakan resume terperinci, gaji yang dipohon, nombor telefon dan gambar terbaru berukuran pasport foto untuk dikemukakan pada atau sebelum Tarikh Tutup kepada:
PENGURUS BESAR
KELAB GOLF SARAWAK
PETRA JAYA
93050 KUCHING
SARAWAK
atau
e-mel kepada gm@kgswak.com
Nota Jawatan Kosong
 • Tarikh tutup Jawatan Kosong 08 Mei 2017
 • Lokasi Jawatan  Kelab Golf Sarawak Petra Jaya Kuching Sarawak Malaysia 
Demikian maklumat jawatan kosong KGS semoga berfaedah dan semoga anda sukses , amin.

Monday, May 1, 2017

JAWATAN KOSONG KOPERASI AMANAH IKHTIAR BERHAD 14 MEI 2017

Kerja Kosong Terkini Koperasi Amanah Ikhtiar Berhad . Iklan Kerjaya Terkini berasal dari Koperasi Amanah Ikhtiar Berhad Yang mana Koperasi Amanah Ikhtiar Malaysia telah ditubuhkan secara rasminya pada 30 Ogos 2012 hasil dari Mesyuarat Perancangan Startegik di antara anggota Lembaga Perancangan Amanah AIM dan Pengurusan AIM pada 4 dan 5 Mac 2012 telah menzahirkan dalam misinya iaitu dengan memperkasakan modal insan dan menambah kecekapan dan mengagihkan pendapatan tahunan kepada sahabat melalui penubuhan Koperasi Amanah Ikhtiar Malaysia Berhad.
Kekosongan kerja Koperasi Amanah Ikhtiar Berhad seperti berikut ini:-
Kerja Kosong Terkini Koperasi Amanah Ikhtiar 2015
Kerja Kosong Terkini Koperasi Amanah Ikhtiar 2015

JAWATAN KOSONG KOPERASI AMANAH IKHTIAR BERHAD 14 MEI 2017

Pegawai Operasi, Pen. Pegawai Operasi, Penilai Emas dan Teller (Kerani Kaunter)

DESKRIPSI KERJAYA
Koperasi Sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia Berhad akan membuka (4) empat cawangan ArRahnu Biro Gadaian baru dan akan mengisi beberapa kekosongan jawatan sepertimana berikut:
1. JAWATAN : PEGAWAI OPERASI
Manjung, Perak (1 Kekosongan)
Teluk Intan, Perak (1 kekosongan)
Triang, Pahang (1 kekosongan)
Pengkalan Chepa, Kelantan (1 kekosongan)
Deskripsi Tugas:
 • Sebagai Ketua di cawangan dan bertanggungjawab dalam mengurus operasi harian dan memastikannya berjalan dengan lancar dan teratur
 • Menyediakan laporan akaun harian dan bulanan untuk dihantar ke Ibu Pejabat
 • Memenuhi sasaran operasi yang ditetapkan
 • Mengawal selia kakitangan bawahan dengan baik
 • Memastikan aktiviti gadaian berlaku secara telus dan dan tanpa penipuan
 • Memastikan urusan pentadbiran dan kewangan cawangan diurus dengan teratur dan sistematik
 • Merangka dan melaksanakan aktiviti pemasaran yang berkaitan
 • Jujur, amanah dan berintegriti dalam semua urusan kerja
2. JAWATAN : PENOLONG PEGAWAI OPERASI
Manjung, Perak (1 Kekosongan)
Triang, Pahang (1 kekosongan)
Pengkalan Chepa, Kelantan (1 kekosongan)
DESKRIPSI TUGAS:
 • Membantu Pegawai Operasi dalam memastikan perjalanan operasi cawangan sentiasa di dalam keadaan teratur
 • Bertindak sebagai penyelia khazanah iaitu menyusun, mengawal keluar masuk marhun dan wang operasi
 • Menyediakan laporan akaun harian dan bulanan untuk dihantar ke Ibu Pejabat
 • Membantu kakitangan kaunter jika berlaku kesesakan di bahagian tebus/gadai dan menyokong tugasan manamana kakitangan yang bercuti
 • Membantu Pegawai Operasi menyediakan laporan kewangan dan lainlain laporan yang berkenaan
 • Merangka dan melaksanakan aktiviti pemasaran yang berkaitan
 • Jujur, amanah dan berintegriti dalam semua urusan kerja
3. PENILAI EMAS
Manjung, Perak (1 Kekosongan)
Teluk Intan, Perak (1 kekosongan)
Triang, Pahang (1 kekosongan)
DESKRIPSI TUGAS:
 • Bertanggungjawab dalam menguji, mengesah, menyemak serta memastikan mutu marhun dan  ketulenannya.
 • Melaksanakan penilaian marhun dengan teliti dan mengikut syarat yang telah dtetapkan.
 • Jujur, amanah dan berintegriti dalam semua urusan kerja
4. TELLER (KERANI KAUNTER)
Manjung, Perak (1 Kekosongan)
Teluk Intan, Perak (1 kekosongan)
Triang, Pahang (1 kekosongan)
Pengkalan Chepa, Kelantan (1 kekosongan)
DESKRIPSI TUGAS:
 • Berurusan dengan pelanggan secara terus dalam operasi harian
 • Melaksana proses gadai/tebus marhun
 • Menyemak dan mengesah urusniaga harian, baki wang di kaunter setelah selesai operasi harian.
 • Jujur, amanah dan berintegriti dalam semua urusan kerja


SYARAT- SYARAT PERMOHONAN:

 • Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda / Diploma dalam bidang Ekonomi / Kewangan / Akaun / Perbankan / Pentadbiran / Pengurusan / Pemasaran / Pentadbiran Perniagaan, atau
 • Memiliki STPM/SPM, dan
 • Mempunyai pengalaman kerja dalam bidang ArRahnu atau berkaitan emas adalah satu kelebihan
*Penetapan caloncalon yang terpilih adalah bergantung kepada keperluan operasi. Pemohon hendaklah bersedia untuk dipindahkan ke manamana cawangan atau negeri yang lain sekiranya diarahkan.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG ONLEN

 1. Sila layari laman Jawatan kosong Koperasi Amanah Ikhtiar
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik "Apply Now " Bahagian Bawah kanan

Nota JAWATAN KOSONG

Calon yang berminat hendaklah menghantar permohonan ke alamat di bawah bersama-sama dengan Surat Permohonan Dan Resume, Salinan Sijil Akademik, Salinan Lesen Memandu, Salinan Kad Pengenalan dan Sekeping Gambar Berukuran Pasport (Tidak Dikembalikan).
Permohonan hendaklah sampai sebelum atau pada 14 Mei 2017.
Sila tuliskan nama jawatan  pada penjuru kanan sampul surat.


 Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini  semoga berfaedah.amin
Rujukan

JAWATAN KOSONG TERKINI PERODUA TARIKH TUTUP 05 MEI 2017

Kerja Kosong Terkini Perodua. Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd, PERODUA (054795V),ditubuhkan pada tahun 1993, adalah sebuah syarikat usahasama antara rakan-rakan Malaysia dan Jepun. Para pemegang saham Perodua adalah UMW Corporation Sdn Bhd 38%, MBM Resources Berhad 20%, Daihatsu Motor Co Ltd 20%, PNB Equity Resource Corporation Sdn Berhad 10%, Daihatsu (Malaysia) Sdn Bhd 5%, Mitsui & Co Ltd 4.2 % dan Mitsui & Co (Asia Pacific) Pte Ltd 2.8%. Syarikat itu mula beroperasi pada tahun 1994 dan Perodua Kancil yang pernah begitu popular telah diperkenalkan kepada pasaran Malaysia pada bulan Ogos tahun yang sama. Setakat ini, kenderaan berikut telah dilaksanakan kilang Perodua yang: Pada akhir bulan Mac 2015, Perodua telah menjual kira-kira 2.5 juta unit kenderaan pelbagai model. Ibu pejabat Perodua terletak di kawasan seluas 162 hektar di Sungai Choh, Rawang, Selangor Darul Ehsan. Ia menempatkan antara lain bangunan Perodua korporat, makmal ujian penyelidikan dan pembangunan serta studio penghias, trek ujian kenderaan, kilang pengeluaran, kilang enjin, pra-penghantaran kawasan pemeriksaan, kenderaan pengedaran lapangan stok, bahagian gudang, Perodua Learning Centre, masjid dan pusat penjagaan kanak-kanak.
Karier Terkini Perodua Jun 2015
Karier Terkini Perodua
Setakat ini Perodua membuka kesempatan kerjaya terkini dengan banyak kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI PERODUA TARIKH TUTUP 05 MAY 2017

Perodua Membuka jawatan Kosong seperti berikut ini /:-

Executive - Parts Inventory-Selangor

KELAYAKAN
 • Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perniagaan Antarabangsa Perniagaan, Pemasaran, atau yang setaraf
 • Memiliki pengalaman kerja yang berkaitan 3 tahun sebaik-baiknya dalam industri automotif atau mereka yang mempunyai pengalaman dalam perdagangan antarabangsa dan berurusan dengan forwarder / agen penghantaran
 • Boleh bekerja secara bebas dan di bawah jadual ketat
 • Mahir dalam aplikasi Microsoft Office
 • Baik kemahiran interpersonal dan komunikasi dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia
 • kemahiran persembahan yang baik
 • Celik komputer

Tanggungjawab:

 • Bertanggungjawab dalam urusan dan proses pesanan untuk pasaran luar negara
 • Memantau, mengemaskini dan mengesahkan pembayaran daripada pengedar eksport
 • Untuk menyokong aktiviti-aktiviti lain yang berkaitan dengan alat ganti
Senarai Jawatan Kosong May 2017 ialah seperti berikut ini :-
 • Imam Eksekutif (Pengurus Masjid)
 • Executive, Group Internal Audit
 • Internship for Architecture / Urban Studies Students

Cara memohon Jawatan Kosong Perodua

 • Sila layari laman berikut ini :Jawatan Perodua
 • Register and Login
 • Lengkapi Pendaftaran dan permohonan Jawatan
Demikian Jawatan Kosong 2017 semoga berfaedah.amin