Thursday, June 30, 2016

Jawatan Kosong Terkini WHO 01 JULAI 2016

Kerja Kosong Tekini WHO. Maklumat Jawatan Kosong Terkini berasal dari Syarikat Dunia iaitu Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) merupakan pihak berkuasa yang mengarah dan penyelarasan untuk kesihatan dalam sistem Bangsa-Bangsa Bersatu. Ia bertanggungjawab untuk menyediakan kepimpinan hal ehwal Kesihatan global, membentuk agenda penyelidikan Kesihatan, menetapkan norma dan piawaian, mengetengahkan pilihan dasar berasaskan bukti, menyediakan sokongan teknikal dan memantau dan menilai trend kesihatan.
Dalam abad ke-21, kesihatan adalah tanggungjawab bersama, melibatkan kesaksamaan akses kepada penjagaan adalah pertahanan yang penting dan kolektif terhadap merentas sempadan. Lebih 7000 orang dari lebih 150 buah negara berfungsi untuk organisasi yang 150 cawangan yang terdapat di negara-negara, wilayah dan kawasan, enam cawangan di dalam Global Perkhidmatan Pusat (GSC) di Malaysia dan di ibu pejabat di Geneva, Switzerland. 
Jawatan Kosong Terkini WHO
Jawatan Kosong Terkini WHO

Kini WHO membuka Jawatan Kosong Terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Terkini WHO 01 JULAI 2016

Di Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), Pusat Perkhidmatan Global (GSC) berhasrat untuk berpengalaman perolehan pegawai (HQ/16/GSC/FT323) dengan semangat untuk membuat perubahan di peringkat global dalam kesihatan awam. Jika anda memenuhi syarat minimum berikut, sila teruskan untuk mengemukakan permohonan anda melalui sistem e-Recruitment WHO.

Procurement Officer-Selangor-Cyberjaya

Syarat-syarat minima:

 • Ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan, perolehan, logistik, pengurusan rantaian bekalan atau kelayakan yang setaraf akademik rasmi.
 • Latihan dalam perolehan, terutama di bawah Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Perolehan program pensijilan atau kawasan subjek berkaitan yang disahkan.
 • Sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman dalam bidang perolehan, termasuk pengalaman penyeliaan dalam organisasi besar.
 • Pengetahuan yang kukuh daripada amalan-amalan terbaik perolehan dan garis panduan yang disediakan oleh entiti perolehan yang terkemuka.
 • Pengetahuan teknikal tentang perbezaan jenis-jenis bekalan dan barang-barang.
 • Pengalaman dalam amalan-amalan komersial; pengalaman yang luas praktikal penggunaan teknik-teknik analisis harga/kos dan proses.

Faedah-faedah lain termasuk:

 • cuti tahunan 30 hari
 • Elaun kanak-kanak
 • Pelan pencen dan insurans perubatan

Gaji tahunan julat dari RM 116,194 hingga RM 146,539 bergantung pada kelayakan, kemahiran dan pengalaman.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG


Calon-calon yang berminat perlu terlebih dahulu mendaftar di WHO e-Recruitment dan kemudian memohon dalam talian, membayar perhatian kepada tarikh tutup (1 Julai 2016). YANG hanya akan menerima pemohon yang telah memohon melalui WHO e-Recruitment.
Calon-calon yang berminat perlu terlebih dahulu mendaftar di WHO e-Recruitment dan kemudian memohon dalam talian, membayar perhatian kepada tarikh tutup (1 Julai 2016).

Demikian Maklumat Jawatan Kosong Untuk maklumat jawatan kosong lebih detail sila kunjungi pautan berikut : Jawatan Kosong Terkini WHO

Wednesday, June 29, 2016

JAWATAN KOSONG SARAWAK ENERGY TT 06 JULAI 2016

kerja Kosong Terbaru Sarawak Energy 06 JULAI 2016. Iklan kerja kosong terkini datang untuk daerah Sarawak iaitu Sarawak energy.

TENTANG SARAWAK ENERGY

Sarawak Energy Berhad (SEB), adalah kedua-dua syarikat pembangunan tenaga dan utiliti elektrik menegak bersepadu dengan visi untuk mencapai pertumbuhan yang mapan dan kemakmuran untuk Sarawak dengan memenuhi keperluan di rantau ini untuk dipercayai, tenaga boleh diperbaharui. Dengan tenaga kerja yang pelbagai disiplin yang terdiri daripada lebih 4200 pekerja, Sarawak Energy memberi perkhidmatan kepada lebih 600,000 pelanggan di seluruh negeri.
Kerja Kosong Sarawak Energy
Kerja Kosong Sarawak Energy
Berbekalkan asas yang kukuh sebanyak hampir 100 tahun sebagai syarikat utiliti yang berkesan, Sarawak Energy sedang mengambil langkah berani untuk menyokong transformasi Sarawak dalam usahanya menjadi sebuah negara maju menjelang tahun 2030. Selaras dengan peranan yang lebih luas dan tanggungjawab, Sarawak tenaga telah memulakan perjalanan transformasi besar-besaran sejak 2010, untuk maju daripada sebuah syarikat utiliti tradisional kepada syarikat moden dan tangkas.
Kini Sarawak Energy membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG SARAWAK ENERGY TT 06 JULAI 2016

Berikut senarai jawatan kosong Terkini Sarawak energy.
 • SECURITY GUARD
 • CLERK I [TRANSPORT]
 • COMMUNITY RELATION EXECUTIVE I
 • EXECUTIVE I [OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY]
 • CONTRACT ADMINISTRATOR I [HYDRO PORTFOLIO]
 • SENIOR PROJECT CONTROLS EXECUTIVE I
 • PROJECT ENGINEER I [ELECTRICAL]

MUAT TURUN SYARAT DAN KELAYAKAN

CARA MEMOHON KERJA KOSONG 

 • Log on ke "Careers" link di www.sarawakenergy.com.my untuk pendaftaran dan permohonan sebelum atau pada 06 JULAI 2016. Nota bahawa sistem kami sesuai dipaparkan melalui pelayar Mozilla Firefox.
 • Pengguna kali pertama sistem E-Recruitment dikehendaki untuk mendaftar secara dalam talian dan untuk melepaskan profil mereka apabila selesai pendaftaran dan data peribadi keperluan. Mereka yang telah mendaftar, anda boleh log masuk ke profil anda dan klik pada "Terap langsung" dan nyatakan Kod Rujukan untuk jawatan yang dikehendaki.
 • Untuk bantuan, sila hubungi pada waktu pejabat di 082-388.388 sambungan 8425 atau email kami di seb_recruitment@sarawakenergy.com.my

Tuesday, June 28, 2016

JAWATAN KOSONG FUJI XEROX SDN BHD 27 JULAI 2016

Kerja Kosong Terkini Fuji Xerox Sdn Bhd. Iklan Jawatan kosong terbaru berasal dari Fuji Xerox Sdn Bhd Malaysia dimana Fuji Xerox adalah syarikat terkemuka dalam Perkhidmatan Dokumen & Komunikasi lapangan, yang menawarkan penyelesaian dan perkhidmatan untuk membantu pelanggan menyelesaikan cabaran perniagaan mereka. Asas penyelesaian dan perkhidmatan kami adalah peranti pejabat bertaraf dunia pelbagai fungsi kami, pencetak dan pencetak pengeluaran yang kita membangunkan dan mengeluarkan untuk pengedaran seluruh dunia. Bersama-sama dengan awan dan penyelesaian mudah alih, Fuji Xerox membina komunikasi dan dalam bentuk yang betul - sekali gus menyumbang kepada komunikasi berharga.
Kerja Kosong Terkini Fuji Xerox
Kerja Kosong Terkini Fuji Xerox
Fuji Xerox adalah usaha sama antara 75-25 FUJIFILM Holdings Corporation dan Xerox Corporation. Di Malaysia, ia telah diperbadankan sebagai Rank Xerox pada tahun 1966, kemudian dinamakan semula kepada Fuji Xerox Asia Pacific Pte Ltd (Operasi Malaysia) pada tahun 1991.

Vision

To be the most admired and trusted partner in knowledge and document management in Malaysia.

Mission

Fuji Xerox Malaysia will realise the Fuji Xerox 'Excellent Company' concept by delivering excellent returns to all stakeholders, based on the three aspects of our Good Company Concept: Strong, Kind, Interesting.

Kini Fuji Xerox Membuka kekosongan jawatan terbaru seperti berikut ini:-

 JAWATAN KOSONG TERKINI FUJI XEROX SDN BHD TARIKH TUTUP 27 JULAI 2016

Accounts Executive - (Accounts Payable / Accounts Receivable)_selangor, Petalling Jaya

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least a Diploma or Bachelor Degree in Accounting/ Business Admin or similar discipline
 • Working toward a professional qualification/validation (e.g. CPA Australia, ACCA, CIMA, MICPA, MIA) is an advantage
 • 1-2 years experience in Finance/AP and/or Shared Services is an advantage
 • Fresh graduate is encouraged to apply.
 • Knowledge of Accounting Policy and Oracle Accounting System. Hands on experiences is an advantage.
 • Proficient in Microsoft - Excel
 • Possess analytical skill
 • Ability to communicate and interact well with all level of people
 • Mature, self assured, disciplined and motivated
 • Willing to learn and work long hour during month end closing

CARA MEMOHON 1. Sila Kunjungi pautan berikut:  http://goo.gl/fgX2ze
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah)

Friday, June 24, 2016

JAWATAN KOSONG SIEMENS MALAYSIA SDN BHD 24 JULAI 2016

Kerja Kosong Terbaru Siemens Malaysia yaitu Syarikat Telefon pintar besar di dunia dan  pembuat telefon bimbit dan satu bahagian dalam Siemens AG. Siemens Siemens dijual mudah alih kepada BenQ berpangkalan di Taiwan pada tahun 2005, yang kemudiannya menjadi BenQ-Siemens. Siemens telefon mudah alih lepas, AL21, A31 dan AF51, telah dikeluarkan pada November 2005. Yang pertama telefon bimbit Siemens, Siemens Mobiltelefon C1, telah dilancarkan pada tahun 1985. Pada tahun 1994 telefon Siemens S1 GSM telah dilancarkan. Pada tahun 1997 Siemens melancarkan telefon pertama dengan skrin warna, Siemens S10, dengan skrin yang mampu memaparkan merah, hijau, biru dan putih. Pada tahun yang sama Siemens melancarkan pertama "luar" telefon, Siemens S10 Aktif, dengan kejutan yang dipertingkatkan, habuk dan perlindungan daripada percikan. Siemens melancarkan telefon slider pertama, Siemens SL10, pada tahun 1999.
Kerja Kosong Terbaru Siemens
Kerja Kosong Terbaru Siemens
Siemens memperoleh bahagian telefon mudah alih Bosch pada tahun 2000. Pada tahun yang sama Siemens melancarkan salah satu telefon pertama dengan pemain MP3 dan sokongan kad memori luaran (MultiMediaCard), Siemens SL45.
Pada tahun 2003 Siemens melancarkan berjalan telefon pertama pada sistem operasi Symbian OS, Siemens SX1. telefon yang dipaparkan MultiMediaCard swappable panas. Pada tahun yang sama Siemens melancarkan rangkaian Xelibri yang telefon fesyen. Pada tahun 2005 Siemens melancarkan telefon pertama dengan sokongan GPS sebenar, Siemens SXG75.
Kini Siemens Malaysia membuka kekosongan jawatan terbaru Juni 2016 seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG SIEMENS MALAYSIA SDN BHD 24 JULAI 2016

Senior Logistic Executive (229244)-Berjaya Park

KELAYAKAN

 • Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma or Professional Degree in Business Studies/ Administration/Management, Logistics or equivalent.
 • Minimum 3 or 4 years experience in Forwarding and Logistic
 • Customer oriented and a team player. Experience as a team leader is an added advantage.
 • Good communication skills
 • Knowledge in MS Office Tools is preferred
 • Knowledge in SAP is a bonus
 • Applicants must be willing to work in Shah Alam, Berjaya Park.

Quality Assurance Engineer (235535)-Selangor

KELAYAKAN

 • Degree in Electrical / Mechanical/ Quality Assurance Management or equivalent.
 • Minimum 3 years of experience in Quality Assurance in Manufacturing Plants related to plant engineering and construction (Rail Vehicle Manufacturing of advantage).
 • Basic Knowledge about system of Quality Milestones will be an advantage.
 • SAP R3 Basic Knowledge, Quality Assurance procedures with European & International test standards.

 CARA MEMOHON KERJA KOSONG CATATAN KERJAYA

 • Permohonan jawatan kosong ini adalah gratis alias free
 • Lihat Senarai jawatan kosong lainnya yang terdapat pada poin cara memohon kerja kosong
 • Tarikh Tutup permohonan 24 JULAI 2016 

Profil Syarikat Siemens

Siemens, syarikat kejuruteraan dan teknologi perkhidmatan global yang terkemuka, telah aktif di Malaysia selama lebih 40 tahun, bekerja dengan kedua-dua organisasi awam dan swasta bagi memacu pertumbuhan ekonomi, sosial dan mampan; memajukan pembangunan infrastruktur dan meningkatkan kehidupan masyarakat di mana Siemens beroperasi.
Siemens menyediakan penyelesaian inovatif untuk membantu menangani cabaran-cabaran utama di negara ini, di seluruh bidang utama bekalan elektrik, automasi dan pendigitalan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Siemens.
  Demikian Maklumat kerja kosong terbaru semoga berfaedah. amin

Thursday, June 23, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI PENANG HILL TARIKH TUTUP 16 JULAI 2016

Iklan Jawatan Kosong Terkini Perbadanan Bukit Bendera Penang Hill. Iklan Kerja Kosong Terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang. Bukit Bendera stesen tertua British bukit di Asia Tenggara, bertarikh lewat 1700-an Puncak tertinggi Bukit Bendera berdiri di 833 meter (2,732ft) di atas paras laut. Bukit Bendera perkhidmatan kereta api funikular bermula pada Oktober 1923.
Kerja Kosong Terkini Penang Hill
Kerja Kosong Terkini Penang Hill
Kereta api Funikular semasa adalah sistem generasi ke-4 yang mula beroperasi pada 24 April 2011. generasi 1: 1906-1906 generasi ke-2: 1923-1977 generasi ke-3: 1977 -2010 Trek funikular terbentang jarak 1996 meter (1.99KM) dari yang lebih rendah kepada Stesen Upper yang terpanjang di Asia.
Bukit Bendera funikular terowong, pada 79 meter (258 kaki) dan 10feet (3.0m) lbar dengan kecuraman 27.9degree, adalah lagu terowong yang paling curam di dunia.
Terdapat sejumlah 52 banglo bukit yang terletak di Bukit Bendera (42 daripada mereka adalah milik peribadi dan 10 banglo milik negara). Kebanyakan mereka berusia lebih daripada 100 tahun dan Bel Retiro (Gabenor Bungalows) yang dibina pada tahun 1789 adalah yang tertua.
Jumlah pelawat ke Bukit Bendera p da tahun 2014 melebihi 1.36million.
Kini Perbadanan Bukit Bendera membuka kekosongan kerjaya seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI PENANG HILL TARIKH TUTUP 16 JULAI 2016

PENGURUS BESAR PERBADANAN BUKIT BENDERA PULAU PINANG – GRED JUSA C (1 KEKOSONGAN)

Kumpulan Perkhidmatan  : PENGURUSAN TERTINGGI
Gred Jawatan   : GRED JUSA C
Taraf Jawatan   : KONTRAK
Jadual Gaji    : GAJI MINIMUM  - RM 7,189.63 : GAJI MAKSIMUM - RM 14,587.54
Kadar Kenaikan Gaji Tahunan : 9% MENGIKUT GAJI PEGAWAI

DESKRIPSI TUGAS:

 1. Bertanggungjawab untuk menerajui pembangunan  pengurusan dan pengurusan strategik dan penjenamaan semula Bukit Bendera dan Keretapi Bukit Bendera. Tugas meliputi pembangunan dan pelaksanaan pelan pembangunan dan memacu nilai tambah perkhidmatan sekaligus dan memastikan organisasi sentiasa maju dan dinamik.
 2. Bertanggungjawab untuk memastikan Bukit Bendera membangun kearah tahap kedudukan yang terbaik dalam memartabatkan kedudukan sebagai aset terpenting Negeri Pulau Pinang dan tempat kunjungan pelancong tempatan dan antarabangsa.
 3. Bertanggungjwab dalam menjalin kerjasama dengan penduduk sekitar dan agensi lain, yang terlibat secara langsung dengan agensi pelancongan dan agensi kerajaan.
 4. Bertanggungjwab dalam pengurusan organisasi dan undang-undang yang berkaitan.
 5. Pemohon yang mempunyai pengalaman lain yang berkaitan dengan jawatan ini adalah layak dan dialu-alukan untuk memohon.

SYARAT-SYARAT LANTIKAN:-

 • Warganegara Malaysia;
 • Ijazah sarjana  ataupun yang tinggi daripadanya yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dalam bidang-bidang berikut:-
 1. Pengurusan Projek
 2. Kejuruteraan
 3. Perancangan Bandar
 4. Pengurusan Perniagaan
 5. Pengurusan Kewangan dan Akaun
 6. Pembangunan dan Penyelidikan
 • Pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan sekurang-kurangnya 15 tahun dan keatas;
 • Pengalaman Korporat lebih daripada 5 tahun;
 • Pengalaman & Kelayakan Kejuruteraaan adalah digalakkan untuk memohon;
 • Dan
 • Bersedia berkhidmat di luar waktu pejabat

 PENAKLUKAN DIBAWAH SYARAT-SYARAT SKIM PERKHIDMATAN

Pegawai-Pegawai yang memasuki perkhidmatan ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan yang berkenaan yang sedang berkuatkuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat keatasnya dari semasa ke semasa.

 CARA PERMOHONANPermohonan hendaklah dikemukakan dengan mengisi borang yang disediakan dan menyediakan butiran diri (resume) yang lengkap, dengan menyatakan kelayakan akademik, pengalaman kerja dan salinan-salinan sijil berkaitan yang telah disahkan bersama-sama Dua (2) keping gambar terbaru bersaiz passport kepada :
PEJABAT PERBADANAN BUKIT BENDERA PULAU PINANG
TINGKAT 7, BANGUNAN TEMPAT LETAK KERETA BERTINGKAT BUKIT BENDERA
JALAN STESEN BUKIT BENDERA
11500 PULAU PINANG
(u.p: Bahagian Khidmat Pengurusan)
NO. TEL: 04-8288880 / 61 NO. FAKS: 04-8288862
 
Borang permohonan boleh dimuat turun melalui Laman Web http://www.penanghill.gov.my
TARIKH TUTUP PERMOHONAN JAWATAN KOSONG: 16 JULAI  2016
untuk maklumat lanjut sila kelaman rujukan

Jawatan Kosong Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan 15 Julai 2016

Maklumat Jawatan / kerja kosong terkini datang dari sektor Kerajaan iaitu Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dimana syarikat kerajaan ini marupakan sebuah Badan Berkanun Persekutuan yang ditubuhkan melalui Akta Parlimen, di bawah Seksyen 3 Akta Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan 2009 [Akta 700] yang diwartakan pada 3 September 2009. Akta 700 kemudian dikuatkuasakan pada 1 April 2011.
Jawatan Kosong Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan
Jawatan Kosong Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan
Akta ini menggantikan Rang Undang-Undang Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis 2005. Penubuhan Suruhanjaya ini adalah selaras dengan sasaran Kerajaan untuk menyemai dan meningkatkan integriti di kalangan pegawai penguat kuasa dan agensi penguatkuasaan justeru memperkukuhkan keyakinan orang ramai terhadap mereka.
Sejak Akta ini dikuatkuasakan, Suruhanjaya ini telah mula melaksanakan fungsi-fungsi seperti yang diperuntukkan di dalam seksyen 4 Akta 700. Fungsi utama Suruhanjaya ini adalah menerima aduan salah laku daripada orang ramai terhadap pegawai penguat kuasa atau agensi penguatkuasaan secara amnya dan menyiasat serta mengadakan pendengaran berhubung dengan aduan yang diterima. Oleh yang demikian, aktiviti-aktiviti penguatkuasaan akan sentiasa dipantau dan sekiranya terdapat salah laku, tindakan susulan yang sewajarnya akan disyor.
Kini Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan membuka jawatan kosong terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan 15 Julai 2016

Jawatan kosong kerajaan terkini di Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan Julai 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan sebagai :
1. PEGAWAI UNDANG – UNDANG
2. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19

CARA MEMOHON

 1. Permohonan hendaklah dibuat menggunakan borang permohonan jawatan EAIC yang boleh dimuat turun dari laman web EAIC di www.eaic.gov.my.
 2. Semua permohonan hendaklah disertakan gambar terbaru dan salinan Resume/ Ijazah/ Diploma/ SijilSijil/ Surat Beranak/ Salinan Kad Pengenalan yang telah disahkan;
 3. Permohonan hendaklah mencatatkan jawatan yang dipohon di sudut atas sebelah kiri sampul surat; dan
 4. Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan dengan mengemukakan salinan buku perkhidmatan dan salinan Laporan Penilaian Prestasi (LNPT) bagi tempoh 3 tahun (2013, 2014 dan 2015).
 5. Permohonan hendaklah dihantar kepada:
SETIAUSAHA
SURUHANJAYA INTEGRITI AGENSI PENGUATKUASAAN (EAIC)
ARAS 5, BLOK MENARA, BANGUNAN MENARA USAHAWAN
NO.18, PERSIARAN PERDANA, PRESINT 2
62652 PUTRAJAYA
(U.P: UNIT PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
BAHAGIAN KHIDMAT PENGURUSAN)

Sekiranya tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan, permohonan dianggap tidak berjaya.

NOTA JAWATAN KOSONG


Tarikh tutup permohonan 15 Julai 2016
Lokasi : Putrajaya
Sektor : Kerajaan

 Demikian maklumat jawatan kosong terkini semoga berfaedah.amin

Jawatan Kosong Terkini Kemajuan Masyarakat (KEMAS) 03 JULAI 2016

Iklan jawatan Kosong Terkini Kerajaan. Maklumat Jawatan Kosong datang dari Sektor Kerajaan iang berasal dari Kemajuan masyarakat yang memepalwa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mempelawa Jawatan Kosong terkini 2016 seperti berikut ini :-
Jawatan Kosong Terkini KEMAS
Jawatan Kosong Terkini KEMAS

Jawatan Kosong Terkini Kemajuan Masyarakat (KEMAS) 03 JULAI 2016

Taraf Jawatan : Kontrak
Disandarkan Pada Skim : Pembantu Pembangunan Masyarakat Perkhidmatan
Gred : S17
Kumpulan Perkhidmatan : Pelaksana
Klasifikasi : Perkhidmatan Sosial
Jabatan / Bahagian : Kemajuan Masyarakat (KEMAS)
Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah
Jadual Gaji : RM928.00 – RM3,375.00

SYARAT DAN KELAYAKAN JAWATAN KOSONG

 • Warganegara Malaysia;
 • Berumur tidak kurang dari 19 tahun dan tidak melebihi 35 tahun pada tarikh
 • tutup iklan jawatan, kecuali bagi bekas anggota tentera (Kor Agama
 • Angkatan Tentera);
 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh
 • kerajaan dan;
 • Calon hendaklah lulus dalam Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada
 • peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
 • dengannya oleh Kerajaan. (Keutamaan diberi kepada calon yang
 • mendapat kepujian dalam Bahasa Melayu di peringkat SPM)

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG:- • Pemohon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS Pin. 2016 yang boleh didapati daripada KEMAS Negeri. Borang permohonan juga boleh dimuat turun dari laman sesawang KEMAS (www.kemas.gov.my) atau Facebook KEMAS;
 • Calon dibenarkan untuk memohon satu jawatan sahaja dengan menyatakan jurusan jawatan;
 • Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada salah satu alamat KEMAS Negeri *(negeri bermastautin / merancang untuk bermastautin) seperti yang dilampirkan sebelum tarikh tutup permohonan;
*Sekiranya calon berjaya dalam temuduga, penempatan bertugas akan ditentukan mengikut Negeri di
mana tempat borang permohonan dihantar.

Untuk Maklumat jawatan Kosong lebih detail sila kunjungi pautan berikut ini :
Maklumat Jawatan Kosong Kemajuan Masyarakat Malaysia

Wednesday, June 22, 2016

Jawatan Kosong Shell Malaysia 2016

Iklan Jawatan Kosong Shell Malaysia. Maklumat kerja kosong terkini datang dari Shell Malaysia dimana Shell Malaysia merupakan Syarikat Shell telah menjadi rakan kongsi dalam mengisi kemajuan Malaysia selama lebih 125 tahun. perjalanan kita dengan negara adalah saling berkaitan - dalam sebanyak Shell telah memainkan peranan dalam mengembangkan sektor tenaga negara, Malaysia juga telah memainkan peranan penting dalam kemajuan syarikat. Perniagaan kami telah mempelbagaikan hasil usaha minyak tanah yang sederhana kepada kumpulan syarikat yang terlibat dalam setiap aspek perniagaan minyak dan gas moden. Hari ini, Shell mengekalkan kehadiran pelbagai aspek yang kuat di negara ini melalui pelaburan kami jangka panjang, inovasi perkongsian, dan kesan kepada masyarakat tempatan. Kami membantu merintis industri minyak dan gas di Malaysia dan didorong pertumbuhannya. Kami menemui minyak pertama Malaysia daratan, kemudian mengambil industri luar pesisir, dan yang paling baru-baru ini ke kedalaman teknikal mencabar Deepwater.Kuat bahan api rangkaian runcit Shell persinggahan berjuta-juta pengguna jalan raya Malaysia setiap hari. Malah, Shell adalah lebih mampu untuk menawarkan salah satu daripada bahan api dan pelincir produk yang paling berbeza, ada yang telah dipelopori di sini di negara ini.
Kami didorong cita-cita rakyat Malaysia: sama ada generasi rakan perniagaan runcit; ribuan ulama Shell selama ini; usahawan muda dari program LiveWIRE kami; atau kakitangan Shell dan alumni yang tokoh Malaysia hari ini. Shell terus menjadi salah satu daripada majikan terbesar di Malaysia dengan ribuan bekerja dalam perniagaan huluan, pertengahan dan hiliran kami, dan juga dalam perkhidmatan dan sokongan fungsi kami.
Jawatan Kosong Shell
Jawatan Kosong Shell

Kini Shell Malaysia membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Shell Malaysia 2016

Shell mempelawa warganegara Malaysia yang berpengalaman dengan kekosongan jawatan seperti berikut ini :-
 • HR Advisor International Mobility-Kuala Lumpur, Malaysia
 • MYSG Retail/Fuels Customer Operation Lead-Kuala Lumpur, Malaysia
 • Senior Analyst - RtR Cash Mngmnt-Kuala Lumpur, Malaysia
 • MY Retail/Fuel Customer Service Professional-Kuala Lumpur, Malaysia
 • Downstream Finance Analyst-Kuala Lumpur, Malaysia
 • Finance Professionals-Kuala Lumpur, Malaysia

CARA MEMOHON KERJA KOSONG

Untuk maklumat detail mengenai jawatan dan kelayakan dimaksud sila kunjungi pautan sumber.

Friday, June 17, 2016

Jawatan Kosong Terkini Malaysia Milk Sdn Bhd 23 Jun 2016

Kerja Kosong Terkini Jun 2016. Kali ini kami sampaikan mengenai iklan Kerjaya yang berasal dari Malaysia Milk Sdn Bhd. di mana Malaysia Milk Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 1969. Tugas utama kami pada masa itu untuk mengedarkan pelbagai produk berkualiti yang dihasilkan oleh rakan kongsi Singapura kami, Malaysia Dairy Industries Pte Ltd Pada tahun 1977, kami mula operasi pembuatan kami sendiri di kawasan industri utama di Petaling Jaya. 
Kerja Kosong Terkini MMSC
Kerja Kosong Terkini MMSC
VITAGEN adalah yang pertama dalam liputan kami produk inovatif yang akan dihasilkan. Sejak itu Syarikat telah berkembang dari kekuatan ke kekuatan ... menambah pada sejumlah produk yang berjaya seperti Susu MARIGOLD HL, Susu MARIGOLD, MARIGOLD PEEL FRESH Juice, MARIGOLD Piala Yogurt, MARIGOLD Yogurt Drink, MARIGOLD Jeli, MARIGOLD UHT Minum Asia, MARIGOLD UHT susu , Marigold UHT Buah Minuman, Marigold 100% Juice, Marigold susu kental manis Diisi, Marigold manis Creamer dan Marigold menguap susu.
Kini Malaysia Milk Sdn Bhd membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Terkini Malaysia Milk Sdn Bhd 23 Jun 2016

Materials Coordinator-Selangor

Kelayakan kerja

 • Memiliki Diploma atau Ijazah dalam apa jua bidang.
 • Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman bekerja dalam Pembelian sebaik-baiknya dalam persekitaran pembuatan FMCG.
 • Celik komputer dengan kemahiran dalam aplikasi MS Office e.g Excel.
 • inisiatif yang baik, berintegriti tinggi, bermotivasi & baik kemahiran menyelesaikan masalah.
 • fikiran baik analisis, kemahiran interpersonal yang kuat dan baik dalam komunikasi.
 • Boleh bekerja secara bebas dan bekerja di bawah tekanan.
 • Mampu melakukan pelbagai tanggungjawab secara bebas seperti yang diberikan dan menyampaikan dalam tempoh tarikh akhir yang ditetapkan.
 • pengurusan masa yang sangat baik dan baik dalam pengurusan dokumentasi.
 • tahap tinggi yang bertanggungjawab dan komitmen.
 • Pemohon mestilah mampu bekerja di Seksyen 19 Petaling Jaya.

CARA MEMOHON KERJA KOSONG 

 • Sila kunjungi Jawatan Kosong terkini ke laman berikut ini : Iklan Kerjaya
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik "APPLY NOW"
 Demikian Iklan Jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.amin

Tuesday, June 14, 2016

KERJA KOSONG TERKINI KONSORTIUM LOGISTIK BERHAD TARIKH TUTUP 13 JULAI 2016

Jawatan Kosong terkini KLB. Iklan jawatan kosong terkini dan kerjaya datang dari Syarikat besar bidang Logistik iaitu Konsortium Logistik Berhad. KONSORTIUM LOGISTIK BERHAD (KLB), telah ditubuhkan 25 tahun yang lalu sebagai sebuah syarikat pengangkutan kontena dengan armada sederhana 15 penggerak utama dan 60 treler yang menghidangkan sarapan sahaja negeri-negeri utara Semenanjung Malaysia, dengan Pulau Pinang sebagai hub. Menyedari permintaan yang semakin meningkat bagi perkhidmatan logistik di rantau ini, KLB kemudian mengembangkan operasinya untuk berkhidmat kepada Port Klang dan Pasir Gudang pedalaman seiring dengan peningkatan permintaan untuk pengkontenaan di negara ini. KLB telah popular dikenali sebagai Konsortium Perkapalan Berhad atau "KPB" pada tahun-tahun awal dan kemudiannya menukar namanya kepada "KLB" selepas ia mula disenaraikan di Bursa Malaysia Securities Berhad (BMSB) pada 19 Januari 1996.
Kerja Kosong Terkini KLB
Kerja Kosong Terkini KLB

Dikenali di lebih daripada 20 buah negara di dunia melalui kerjasama dengan rakan tempatan dan luar negara, Konsortium adalah salah satu pembekal perkhidmatan logistik bersepadu terkemuka yang menawarkan rangkaian lengkap penyelesaian dalam: automotif; kerajaan; pembuatan perindustrian; projek kuasa; dan lain-lain projek-projek dan perkhidmatan perindustrian / infrastruktur.

Misi

 • Terkumpul pengetahuan yang mendalam pelanggan kami, interaksi dengan rakan perniagaan mereka dan industri mereka untuk perkhidmatan yang lebih baik keperluan mereka.
 • Mengambil, melatih, memberi, dan orang yang berbakat dan bermotivasi bermanfaat.
 • Memilih dan membangunkan rangkaian sekutu yang berkesan dan boleh dipercayai.
 • Yang memohon terbukti membolehkan teknologi, teknik dan peralatan untuk membangunkan dan melaksanakan penyelesaian logistik inovatif.
 • Meningkatkan nilai perkhidmatan kami dengan terus menilai semula penyelesaian semasa dan bersama-sama membangunkan keupayaan baru dengan pelanggan.
 • Memastikan persekitaran di mana kami beroperasi adalah selamat, sihat dan selamat.
Kini KLB membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-

KERJA KOSONG TERKINI KONSORTIUM LOGISTIK BERHAD TARIKH TUTUP 13 JULAI 2016

SENIOR PROCUREMENT EXECUTIVE-SHAH ALAM-PENANG

KELAYAKAN

 • Degree in any field or equivalent.
 • Have experience in HANDLING PROJECTS.
 • At least 5 years of working experience in relevant field is required for this position.
 • Good knowledge in purchasing, procurement and vendor management
 • An energetic and resourceful person with excellent interpersonal skills.
 • Self motivated and able to work independently.
 • Strong communication skills, both written and spoken English and Bahasa Melayu.

ASSISTANT HEAD OF FACILITIES MANAGEMENT-SHAH ALAM-SUBANG

KELAYAKAN

 • Member of Board of Engineers Malaysia
 • Engineering Degree qualification – Electrical / Mechanical
 • 5  years of related industry experienced ( chiller plants and firefighting systems)
 • Experience in maintaining Cold-room / Chiller / Freezer
 • Strong organizational skills, extremely detailed and accurate
 • Able to supervised a variety of personnel actions and direct a work force to ensure the facility equipment and security is maintained
 • Able to work under pressure with tight deadlines and be available after normal business hours to get the job done.
 • Creative problem solver.
 • Good computer and interpersonal skills.
 • Good verbal & written communication skills.

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila ke laman: http://goo.gl/pM79u3
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik baten Apply Now (bahagian bawah) 
Nota Jawatan Kosong:
Tarikh Tutup Jawatan Kosong : 13 Julai 2016

Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.

Saturday, June 11, 2016

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI TERENGGANU 23 JUN 2016

Maklumat Jawatan kosong Kerajaan negeri Terengganu. Maklumat kerja Kosong kali ini berasal dari Negeri terengganu yang memeplawa warganegara Malaysia untuk mengisi jawatan Kosong banyak kedudukan. Sebelum ke Maklumat lebih baik kita mengerti tentang Visi dan Misi Syarikat kerajaan ini:
JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI TERENGGANU 23 JUN 2016
JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI TERENGGANU 23 JUN 2016

Objektif Organisasi

 1. Mewujudkan ciri - ciri 'Profesionalisme' dalam diri setiap Anggota Perkhidmatan Awam Negeri.
 2. Melahirkan Anggota Perkhidmatan Awam Negeri yang berintegriti dan berwawasan.
 3. Melahirkan Anggota Perkhidmatan Awam Negeri yang kompeten, berilmu, berakhlak dan mesra pelanggan.
 4. Melahirkan Anggota Perkhidmatan Awam Negeri yang kreatif dan inovatif.
 5. Mewujudkan urus tadbir yang baik "Good Governance"di kalangan Agensi Awam Negeri.

Visi Organisasi

 • Peneraju kecemerlangan perkhidmatan awam Negeri Terengganu dalam perancangan, pengurusan dan pembanguanan  sumber manusia ke arah melahirkan modal insan yang cemerlang menjelang tahun 2018

Misi Organisasi

 • Memancu transformasi pengurusan sumber manusia sektor awam untuk meningkatkan daya saing negeri melalui pengurusan organisasi dan latihan yang berkualiti secara inovatif dan strategik
Kini Kerjaan Negeri terengganu mempelawa anda semua dengan kelayakan dan jawatan Kosong seperti berikut ini :

 JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI TERENGGANU 23 JUN 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada rakyat Negeri Terengganu yang berkelayakan sahaja bagi memenuhi jawatan di Pentadbiran Negeri Terengganu seperti berikut :
 • Arkitek Landskap Gred J41 (Kontrak)
 • Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U41 ( Kontrak)
 • Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29 (Kontrak)
Untuk maklumat Jawatan kosong lanjut, sila klik di sini

Nota jawatan kosong

Tarikh Tutup Permohonan : 23 Jun 2016

Demikian Maklumat kerja Kosong sektor Kerajaan jun Julai 2016 semoga berfaedah.amin

Thursday, June 9, 2016

JAWATAN KOSONG MMC 2016

Kerja kosong terkini MMC. Iklan Kerja Kosong terkini MMC Pembetungan Langat SDN BHD. Iklan Kerjaya datang dari Sektor Swasta iaitu MMC. MMC Corporation Berhad (MMC) adalah kumpulan utiliti utama dan infrastruktur dengan perniagaan yang pelbagai di bawah tiga bahagian iaitu Pelabuhan & Logistik, Tenaga & Utiliti dan Engineering & Construction.
perniagaan utama MMC di pelabuhannya & Bahagian Logistik termasuk operasi Pelabuhan Tanjung Pelepas (terminal kontena terbesar di Malaysia), Pelabuhan Johor (pelabuhan pelbagai guna utama di Malaysia) dan Northport di Pelabuhan Klang (terminal gerbang pilihan Malaysia). Melalui pegangan bersekutunya di Laut Merah Gateway Terminal Company Limited, MMC memanjangkan beroperasi pada terminal pelabuhan kontena di Pelabuhan Islam Jeddah di Arab Saudi. Di bawah Bahagian Tenaga & Utiliti, MMC merupakan pemegang saham tunggal terbesar Malakoff Corporation Berhad (pengeluar tenaga bebas terbesar Malaysia) dan Gas Malaysia Berhad (pembekal tunggal gas asli retikulasi di Semenanjung Malaysia untuk sektor bukan tenaga). Selain itu, MMC penuh memiliki Aliran Ihsan Resources Berhad (pengendali loji rawatan air).
Jawatan Kosong MMC
Jawatan Kosong MMC
MMC Engineering & Bahagian Pembinaan telah ditubuhkan lagi dirinya dalam sektor berikut peranannya utama sebagai Project Delivery Partner (PDP) dan bawah tanah kontraktor pakej kerja-kerja untuk projek 51km Klang Valley Mass Rapid Transit (KVMRT) (Laluan Sungai Buloh-Kajang). MMC telah sekali lagi telah dilantik sebagai PDP bagi projek KVMRT Line 2 (Laluan Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya). MMC juga telah berjaya menyiapkan Projek 329km Ipoh-Padang Besar Landasan Berkembar Elektrik serta Pengurusan Air Banjir inovatif dan Terowong (SMART) lebuh raya, terowong dwi-guna yang pertama-of-seumpamanya di dunia. MMC terus menembusi dalam industri pembinaan, mendapatkan projek-projek awam dan infrastruktur utama di negara ini iaitu Loji Langat Berpusat Sewage Treatment, Loji Rawatan Air Langat 2 dan sivil dan kerja-kerja infrastruktur untuk RAPID Loji Penjanaan Bersama Pengerang. Zelan Berhad di mana MMC merupakan pemegang saham terbesar, juga dianugerahkan kontrak untuk pembinaan bahan off-loading kemudahan jeti di Tanjung Setapa dan jambatan angkat di Kuala Terengganu.
MMC memiliki dan mengendalikan Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, Johor Bahru, hab penerbangan utama dan pengangkutan udara pintu masuk utama ke Iskandar Malaysia. Sekitar lapangan terbang adalah 2,718 ekar tanah yang dikenali sebagai Senai Airport City yang sedang berkembang menjadi sebuah kawasan industri dan komersil utama bersepadu. Di samping itu, MMC mempunyai Free Zone Industrial Centre 2,255 ekar dikenali sebagai Bin Industrial Centre Maritime Petrokimia Tanjung dan yang menawarkan kemudahan yang lengkap dan infrastruktur untuk tangki dan pengendalian terminal dan juga perdagangan dan logistik.
Kini MMC pembetungan Langat SDN BHD membuka jawatan terkini seperti berikut:

JAWATAN KOSONG MMC 2016MMC Corporation Berhad

 • Senior Executive, Internal Audit
 • Executive, Internal Audit
 • Assistant Manager, Internal Audit
 • Manager, Human Resource

MMC Engineering Group Bhd

 • General Manager, Contract & Procurement
 • General Manager, Project Management
 • Manager, Design & Technical
 • Manager, Programme Management/ Planning
 • Senior Executive, Procurement/ Quantity Surveyor

MMC Land Sdn Bhd

 • Head of Project (Southern Region)
 • Senior Manager, Project (Southern Region)
 • Head, Sales & Marketing (Southern Region)
 • Manager, Sales & Marketing (Southern Region)
 • Executive, Sales & Marketing (Southern Region)
 • Assistant Manager, Contracts (Southern Region)
 • Site Engineer (Southern Region)
 • Clerk of Works (Southern Region)
 • General Admin Assistant cum Driver ( Southern Region)
 • Senior Manager, Property Management (Central Region)
 • Technician (Central Region)
 • Senior Manager, Projects (Northern Region)

Zelan Berhad

 • QAQC Engineer
 • Manager / Assistant Manager, Legal ( Construction Law)
 • Commercial Manager
 • Contract Manager
 • Environmental Officer
 • HSSE Manager / Officer
 • QAQC Manager
 • Quantity Surveyor
 • Planning Engineer

UEM MMC JV Sdn Bhd

 • Head of Construction
 • Construction Manager
 • Construction Engineer
 • Head of Document Control / Information Technology
 • Head of Planning
 • Senior Planning Engineer
 • Planning Engineer
 • Head of Human Resources & Support
 • Head of Risk & Quality Assurance
 • Senior Manager Quality Assurance
 • Project Coordinator
 • Head of Finance
 • Head of Land Acquisition
 • Head of Procurement & Contract
 • Senior Manager Procurement
 • Senior Manager Contract
 • Head of Health, Safety & Environment
 • HSE Manager
 • Head of Engineering
 • Design Manager / Senior Design Manager
 • Head of Design
 • Engineer (Geotechnical)
 • Engineer (Environment)
 • Engineer (Infrastructure)
 • Engineer (Pavement)
 • Engineer (Seismic)
 • Engineer (Bridge / Structural)
 • Engineer (Highway)
 • Engineer (M&E)

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kelaman: Jawatan Kosong Terkini MMC
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Mohonlah secara onlen 
Demikianlah Iklan kerja Kosong di Selangor semoga berfaedah.amin.

Wednesday, June 8, 2016

Jawatan Kosong Panasonic Tarikh tutup 09 Jun 2016

Kerja Kosong Panasonic. Maklumat Jawatan Kosong Terkini datang dari panasonic AVC Network Kuala Lumpur Malaysia yang mempelawa warganegara Malaysia untuk bergabung Bersama panasonic. Dimana Syarikat ini ialah Panasonic AVC Networks Kuala Lumpur Malaysia Sdn. Bhd. Yang terletak di Seksyen 21, Shah Alam, adalah salah satu hab Panasonic serantau utama yang menghasilkan televisyen untuk pasaran global. Panasonic conceptualize, reka bentuk dan pembuatan televisyen menggunakan teknologi canggih terkini. Bagi merealisasikan visi Panasonic "Hidup yang Lebih Baik, A Better World" Panasonic sedang mencari orang yang bermotivasi, kreatif, inovatif dan pemain pasukan yang komited.
Jawatan Kosong Terkini Panasonic
Jawatan Kosong Terkini Panasonic
Kini Panasonic mempunyai kekosongan jawatan berikut untuk individu berbakat yang tidak sabar-sabar untuk menyertai Panasonic untuk memenuhi visi Panasonic.
Berikut Kekosongan Jawatan terkini yang bisa anda pohon:

Jawatan Kosong Panasonic Tarikh tutup 09 Jun 2016

ISP SENIOR EXECUTIVE-Selangor Shah Alam

Keperluan:

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan, Pemasaran atau yang setaraf.
 2. Kemahiran komunikasi yang baik terutamanya dalam bahasa Inggeris dan celik komputer.
 3. Sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 4. Secara bebas dan boleh bekerja di bawah tekanan.
 5. pengetahuan Advance adalah MS Office (Excell, Word dan Powerpoint).

ISP JUNIOR EXECUTIVE-Selangor - Shah Alam

Keperluan:

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma dalam Logistik / Pengurusan Gudang.
 • Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Sebaik-baiknya Junior Eksekutif yang pakar dalam Purchasing / Inventori / Material & Pengurusan Gudang atau setara.

CARA MEMOHON KERJA KOSONG

 Demikian Maklumat Kerja Kosong Mei Jun 2016 semoga berfaedah.amin

JAWATAN KOSONG TERKINI CELCOM AXIATA TARIKH TUTUP 08 JULAI 2016

Kerja Kosong terkini Celcom Axiata. Iklan jawatan kosong terkini datang dari Syarikat besar iaitu Celcom Axiata, Celcom Axiata Berhad atau panggilan ringkasnya Celcom (dahulunya dikenali sebagai Celcom (Malaysia) Berhad) ialah syarikat telekomunikasi mudah alih yang tertua di Malaysia dan juga sebuah ahli kumpulan syarikat Axiata (dahulunya TM International). Sebagai salah sebuah daripada bilangan syarikat yang amat sedikit di Malaysia yang mula-mula sekali memperoleh lesen perkhidmatan telefon bimbit, Celcom berjaya memperkenalkan perkhidmatan telefon mudah alih di Malaysia melalui perkhidmatan ART-900 yang menggunakan teknologi NMT-900 generasi pertama.Celcom mempunyai liputan terluas di seluruh negara, berbanding perkhidmatan mudah alih telekomunikasi lain di Malaysia. Celcom mengakui liputan GSM dwijalurnya (900/1800 MHz) telah mencapai 97% populasi Malaysia pada tahun 2006. Seperti pada tahun 2006 Celcom menawarkan perkhidmatan 2.5G dan 3G melalui jenama pascabayar Minutes dan prabayar Xpax. Bilangan pelanggan kini kira-kira 7.8 juta, setiap seorang memulangkan RM65. Celcom mendakwa liputan perkhidmatan telefon mudah alih seluruh negara mencapai 95% termasuk terdapatnya 3G di kebanyakan tempat di Lembah Klang, Johor Bahru, Melaka, Kedah dan Pulau Pinang.
Sewaktu pasaran telefon bimbit diperluaskan pada 1995, Celcom menaik taraf ke perkhidmatan GSM900 lalu bertumbuh dengan pesat untuk menjadi syarikat telefon mudah alih terbesar di Malaysia sebelum Maxis.
Ketika Krisis Kewangan Asia pada tahun 1997, Celcom turut terjejas. Ada pendapat yang mendakwa bahawa pemilik Celcom iaitu Tan Sri Tajudin Ramli menghadapi kemelut hutang dan pegangan saham beliau di dalam Celcom dirampas oleh Danaharta, syarikat penstrukturan semula aset negara. Kegagalan melangsaikan hutang beliau mengakibatkan kepentingan kawalan terhadap Celcom dijual kepada Telekom Malaysia, pengendali talian tetap milik kerajaan pada tahun 2003. Telekom Malaysia seterusnya menggabungkan Celcom dengan anak syarikat pengendali perkhidmatan mudah alihnya TMTouch melalui pengambilalihan songsang terhadap TMTouch.
Celcom asalnya tersenarai dalam Bursa Malaysia, namun menjadi syarikat persendirian setelah bergabung dengan Telekom Malaysia.
Dalam satu kes, pihak pengurusan awal Celcom didapati bertanggungjawab oleh satu panel timbang tara di Switzerland kerana melanggar persetujuan yang ditandatangani bersama DeTeAsia, sebuah unit Deutsche Telekom, pada tahun 2002.
Tribunal itu memutuskan bahawa Celcom diwajibkan untuk membayar DeTeAsia AS$177.2 juta hutang pokok tambah AS$16.2 juta faedah serta kos guaman dan timbang tara yang lain, maka jumlahnya RM740 juta yang perlu dibayar.

Iklan jawatan Kosong terkini celcom Axiata
Iklan jawatan Kosong terkini celcom Axiata
Penstrukturan semula Celcom yang diterajui oleh TM berjaya memulihkan prestasi Celcom dan meningkatkan daya saing di dalam negara dan di peringkat antarabangsa.
Pada 28 September 2007, Telekom Malaysia mengumumkan rombakan semula unit komunikasi mudah alihnya termasuk Celcom, di mana Celcom dikumpulkan di bawah TM International yang menempatkan beberapa unit mudah alih milik TM yang lain di luar negara, lalu menjadikannya entiti perniagaan berasingan. Penstrukturan semula siap pada suku pertama 2008 dan unit perniagaan baru ini disenaraikan dalam Bursa Malaysia pada suku kedua 2008. TM International dinamakan semula sebagai Axiata sebagai sebuah konsortium telekomunikasi di Asia Tenggara.
Sejak proses pemulihan prestasi dijalankan, syarikat dikatakan telah berjaya meningkatkan pencapaiannya sehingga berjaya mencatatkan pertumbuhan positif mengikut sukuan tahunan selama 23 sukuan berturut-turut.(wikipedia)
Kini Celcom membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI CELCOM AXIATA TARIKH TUTUP 08 JULAI 2016

Monetization Analyst-Kuala Lumpur - Menara Celcom

KELAYAKAN

 • Bachelors or Master Degrees in a quantitative discipline with at least 5 years of relevant work experience.
 • Programming ability in any of the following technologies is desirable: SAS, SPSS, R, Python, SQL.
 • Strong skills in the intersection between data mining, business analysis, client consulting and organizational leadership.
 • Ability and desire to lead technical project teams.
 • Ability and desire to meet with internal customers, understand their needs, and generate appropriate, innovative technical solutions.

Pricing & Profitability Management Analyst-KL

KELAYAKAN

 • Degree or Master in Financial/ Business/ Mathematics or related subjects; or Professional qualifications (ACCA/ CIMA).
 • Developing compelling commercial & pricing propositions.
 • Business analysis skills.
 • MS Office proficiency.
 • Basic SQL knowledge (added advantage).
 • Communication and presentation skills.
 • At least 3 years working experience.
 • Related Industry experience an added advantage.

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/2ALA3G
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply This Job 
Demikian Maklumat terkini semoga berfaedah.amin
Rujukan

Tuesday, June 7, 2016

Jawatan Kosong Perbadanan Pengurusan Terminal 1 16 Jun 2016

Kerja Kosong Perbadanan Pengurusan Terminal 1. Maklumat jawatan Kosong Terkini datang dari Perbadanan Pengurusan Terminal 1 dimana syarikat ini merupakan Perbadanan Pengurusan yang ditubuhkan di bawah Seksyen 39 (2) Akta Hakmilik Strata 1985 (Akta 318) yang berdaftar dengan Jabatan Tanah dan Galian Negeri pendaftaran vide Sembilan No.PTG.N.S.13 / 883/148. Sijil Perbadanan Pengurusan telah dikeluarkan pada 15 Mac 2007 dan Pengurusan mula beroperasi selepas Mesyuarat Agung Tahunan yang diadakan pada 17 Mac 2008.
Jawatan Kosong Perbadanan Pengurusan Terminal 1
Kerja Kosong Perbadanan Pengurusan Terminal 1
Perbadanan Pengurusan menguruskan One Shopping Center Terminal. Seremban pusat membeli-belah dirasmikan oleh Dato 'Seri Anwar Ibrahim bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia pada Ogos 1996. Bangunan adalah sebuah bangunan lima tingkat dengan kawasan yang letable daripada 32363sq meter merangkumi dengan 179 lot kedai yang dibina di atas sebidang tanah dipegang di bawah geran Hakmilik No. 60178 di bandar Seremban, Negeri Sembilan. Bangunan yang strategik terletak di tengah-tengah Bandar Seremban, bersebelahan dengan terminal pengangkutan awam dengan akses yang mudah dari Lebuhraya Utara-Selatan, persekitaran berdekatan Stesen Kereta Api Seremban dan 30 minit memandu dari lapangan terbang Sepang Antarabangsa.
Pengurusan bangunan diselia setiap hari oleh satu perwakilan yang dilantik oleh Perbadanan pengurusan yang dikurniakan kuasa eksekutif. Beliau disokong oleh Pengurus Kompleks dan pasukan pengurusannya dengan cekap dan berkesan menyelia pengurusan harian dan isu-isu operasi Kompleks. Beliau juga ditugaskan untuk mendapatkan penyewa bercampur bagi Bahagian Dalaman dan merangka pelbagai acara dan aktiviti-aktiviti yang menggalakkan reputasi Kompleks sebagai perdana destinasi membeli-belah di bandar Seremban.
Kini Perbadanan Pengurusan Terminal 1 Membuka Jawatan Kosong Terkini Seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Perbadanan Pengurusan Terminal 1 16 Jun 2016

Sales & Marketing Assistant_Negeri Sembilan-Seremban

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least a Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, Marketing, Business Studies/Administration/Management or equivalent.
 • Required language(s): Bahasa Malaysia, English
 • At least 5 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Applicants must be willing to work in Seremban.
 • Preferably Non-Executives specializing in Marketing/Business Development or equivalent.
 • Full-Time position(s) available.
 • Aged 25 years and above.
 • Possess leadership skills and able to lead a team.
 • Creative thinker, positive and committed towards achieving Management's objectives.

CARA MEMOHON 
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini Negeri Sembilan semoga berfaedah

JAWATAN KOSONG SG LONG MEDICAL CENTER 24 JUN 2016

Kerja Kosong Terbaru Sg Long Medical center. The SLMC merupakan pusat diagnostik dan rawat jalan swasta di Bandar Sg Panjang, dirancang khusus dengan tujuan tunggal menyediakan perawatan terbaik bagi pasien dan fasilitas terbaik untuk dokter mereka. Pusat ini diatur lebih dari tujuh lantai, termasuk lantai sub-tingkat yang didedikasikan untuk suite canggih peralatan pencitraan diagnostik yang meliputi dosis rendah CT scan, USG dan X-ray.Pusat termasuk 50 kamar konsultasi, tersebar di tiga lantai, 12 tempat tidur satuan operasi hari dengan prosedur minor Suite digunakan dalam kombinasi dengan empat hari teater operasi dan fasilitas pemulihan.
SMLC memahami bahwa waktu adalah berharga di dunia menuntut hari ini. Itu sebabnya SMLC telah merancang Sg Panjang Medical Center (SLMC) khusus untuk memberikan layanan cepat dan efisien untuk pasien yang tinggal dan bekerja di dalam dan sekitar Bandar Sg Panjang dan sekitarnya. Kita sering dapat menawarkan janji pencitraan / klinik dari hari yang sama.
Tim SMLC radiografer, keperawatan dan staf administrasi berpengalaman dalam memberikan kualitas tertinggi perawatan medis dan menyediakan layanan yang efisien.
Kini SMLC membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG SG LONG MEDICAL CENTER 24 JUN 2016

STAFF NURSE WITH POST BASIC-Selangor

Job Description :

 • Candidate must possess at least a Diploma in  Nursing.
 • Ppreferably with post basic in ICU, OT, Paediatric and Midwifery.
 • Registered with Malaysia Nursing Board and possess valid APC.
 • Required language(s): Bahasa Malaysia, Chinese, English
 • At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Applicants must be willing to work in KAJANG.

Responsibilities :

 • Provide quality nursing care and services.
 • Assist doctors in procedures.
 • Compliance to Nursing SOPs.
 • Complete all nursing documentation.
 • All other duties of a Registered Staff Nurse.
 • Any add hoc assignments given by Superior from time to time.

CARA MEMOHON KERJA KOSONG TERKINI

Saturday, June 4, 2016

Iklan Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 13 Jun 2016

Jawatan Kosong Terkini jabatan perhutanan Negeri perak. Maklumat Jawatan Kosong Jun 2016 kami hadirkan untuk anda yang berasal dari Jabatan perhutanan negeri perak, dimana Jabatan Perhuatanan Pada asasnya, pentadbiran perhutanan telah diwujudkan di Negeri Perak Darul Ridzuan dalam tahun 1895, Struktur pentadbiran ini diperlengkapkan pada tahun 1895. Struktur pentadbiran ini diperlengkapkan pada tahun 1901 dengan diketuai oleh seorang Timbalan Pemelihara Hutan (Deputy Conservator of Forest). Pada tahun 1947, pentadbiran Jabatan Perhutanan Negeri Perak telah diperkemaskan lagi dengan penwujudan jawatan Pengarah Perhutanan Negeri.
Jawatan Kosong Terkini Jabatan perhutanan
Jawatan Kosong Terkini Jabatan perhutanan
Struktur organisasi Jabatan Perhutanan Negeri Perak terbahagi kepada tiga (3) bahagian iaitu Bahagian Pentadbiran dan Kewangan; Bahagian Pembangunan Hutan dan Bahagian Operasi Hutan. Bagi melicinkan pentadbiran, Jabatan Perhutanan dibahagikan kepada lima(5) Daerah Pentadbiran Hutan yang setiap satunya diketuai oleh Pegawai Hutan Daerah (PHD). Di bawah setiap Pejabat Hutan Daerah ini pula terdapat beberapa Renj. Hutan. Pentadbiran JPNPk dibahagikan kepada lima (5) Daerah Pentadbiran Hutan yang masing-masing dipecahkan kepada beberapa Renj.
 • Hulu Perak - Pengkalan Hulu, Gerik I, Gerik II,Lenggong & Lawin
 • Larut & Matang -Taiping, Kuala Sepetang, Sg. Kerang, Sg. Sega & Kuala Trong.
  Kuala Kangsar - Simpang Lawin, Manong, Kuala, Sg. Siput & Lasah
 • Kinta/Manjung - Batu Gajah (Utara), Batu Gajah (Selatan), Beruas & Lumut (Renj Kecil)
 • Perak Selatan - Bidor / Tapah, Slim River & Telok Intan (Renj Kecil)
Kini Jabatan perhutanan membuka kekosongan Jawatan Terkini seperti berikut ini :-

Iklan Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 13 Jun 2016

PENOLONG PEMELIHARA HUTAN GRED G27

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :-
 • Keutamaan adalah Rakyat Negeri Perak;
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Sekurang-kurangnya Diploma Perhutanan yang diiktiraf oleh kerajaan
 • daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang
 • diiktiraf setaraf dengannya. 
 • berkebolehan menjalankan bidang kerja berkaitan yang diliputi oleh skim
 • perkhidmatan ini.
 • Lulus Bahasa Malaysia (termasuk lulus ujian lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran
 • Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

CARA-CARA MEMOHON :


 • Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan JPN 1/2015 yang bolehdidapati secara PERCUMA di Kaunter Jabatan Perhutanan Negeri Perak (BahagianPentadbiran).
 • Permohonan juga dikehendaki mengemukakan ‘resume’ beserta dengan salinan sijilsijil persekolahan, kad pengenalan, sijil kelahiran, gambar terkini berukuran pasport serta lain-lain dokumen sokongan yang berkaitan (salinan sijil perlu disahkan).
 • Permohonan dari pegawai sedang berkhidmat dengan Kerajaan / Pihak Berkuasa Tempatan / Badan Berkanun hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan masingmasing.
 • Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah ditulis nama jawatan dibahagian atas sebelah kiri sampul surat dan dikirim atau datang sendiri ke alamat berikut :-
JABATAN PERHUTANAN NEGERI PERAK
ARAS 1, BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
PERSIARAN MERU UTAMA
BANDAR MERU RAYA
30020 IPOH


 Muat Turun Syarat dan kelayakan
Muat Turun Borang permohonan


Demikianlah Maklumat jawatan kosong terkini Semoga berfaedah