Saturday, May 28, 2016

Jawatan Kosong Ho Shen Lee 22 Jun 2016

Kerja Kosong Terkini Swasta Malaysia HSL. Maklumat kerjaya terkini datang dari Ho Shen Lee dimana HSL merupakan Syarikat Mengapa tersemperit diketam PVC sudut untuk sudut kesempurnaan berada dalam permintaan yang tinggi oleh industri binaan tempatan dan luar negara hari ini. Mereka bertindak balas begitu menggalakkan kerana ini tersemperit diketam PVC sudut kos nominal bukan sahaja kandang kuda kedudukan sudut yang sempurna berkesan untuk mortar simen melepa dagangan untuk mencapai mutu kerja yang kompeten menanggung kos perbelanjaan yang lebih rendah apabila melakukan kerja-kerja melepa individu mereka yang tidak boleh perlu memerlukan penyeliaan tapak arahan.
Ho Shen Lee Jawatan Kosong Terkini
Ho Shen Lee Jawatan Kosong Terkini
Sebagai pengilang mula beroperasi pada tahun 2002 daripada produk-produk tersebut, kami terus dan telah berkembang kilang kami untuk memberi tumpuan lebih profil baru pembangunan untuk menyelesaikan pelbagai konsep melepa yang dilancarkan oleh trend baru dan reka bentuk yang unik bangunan seni bina alam. Sila rujuk kod kami Menetapkan dengan ilustrasi yang mengenal pasti kesesuaian untuk setiap keperluan sudut kesempurnaan.
Untuk memperingati selesai kami kilang baru kami terletak berhampiran bekas premis selepas sepuluh tahun pengeluaran tanpa henti, kami mengambil kesempatan ini hebat untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada masa lampau dan pelanggan berharga masa kini dengan membangunkan lebih banyak dan profil nilai tambah untuk pujian dan menaik taraf kami talian pengeluaran perintis. Untuk mengintegrasikan sudut kesempurnaan masa depan simen mortar melepa, kami terus memberi tumpuan amalan piawaian masa hadapan yang akan bertujuan oleh industri bangunan.
Untuk memastikan pengiktirafan terus anda dengan keyakinan yang dipercayai produk kami dikeluarkan dalam negara, semua yang diketam sudut tersemperit PVC kami diuji secara fizikal oleh SIRIM pada bulan April 2007 dan disusuli Ogos ini 2012 dengan ISO 9001: 2008 sijil pengesahan produk yang standard antarabangsa yang berkualiti.
Kini HSL dalam mencapai Bisnisnya maka membuka jawatan Kosong Terkini Seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Ho Shen Lee 22 Jun 2016

MECHANIC-Negeri Sembilan

Responsibilities :

 • Provide maintenance engineering support to ensure smooth operation.
 • Manage day-to-day service, repair and maintenance of the machine.
 • To increase machine efficiency & utilization.

Requirements :

 • SPM and above.
 • 1 year experience in maintenance of machine.
 • 1 year experience in maintenance of automobile is encouraged to apply.
 • With GDL driving license is an advantage.

CARA MEMOHON

Interested candidates are invited to call, apply online or fax in resume to:
Ho Shen Lee (M) Sdn Bhd
Lot 16101, Jalan Nilai 3/16,
Kawasan Perindustrian Nilai 3.
71800 Nilai, Negeri Sembilan.
GPS No : E101 47 35.8 N02 51 34.9
Tel : 012-370 5899 (Mr Tan)
Fax : 06-799 3505


Untuk Maklumat Jawatan Kosong Ho Shen Lee detail dan Lanjut sila kunjungi pautan rujukan ini : Jawatan HSL Terkini

Tuesday, May 17, 2016

Jawatan Kosong Kerajaan Majlis Perbandaran Teluk Intan 25 Mei 2016

Iklan Kerja Kosong Terkini Kerajaan Majlis Perbandaran Teluk Intan. Maklumat Kerjaya terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu Majlis Perbandaran Teluk Intan dimana Majlis Perbandaran Teluk Intan telah dinaiktaraf daripada Majlis Daerah Hilir Perak setelah mendapat kelulusan jemaah menteri pada 23 April 2003.  Majlis Perisytiharan telah disempurnakan oleh DYMM Paduka Seri Sultan Perak pada 4 April 2004. Sebelum dinaiktaraf kepada Majlis Perbandaran, Majlis Daerah Hilir Perak (MDHP) telah ditubuhkan pada 1 Disember 1979 di bawah penyusunan semula Penguasa-Penguasa Tempatan di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 dan diisytiharkan melalui WARTA Kerajaan PKPU 27 dengan penyatuan enam (6) buah Lembaga Pengurus Kerajaan Tempatan (LPKT):
 • LPKT Teluk Intan
 • LPKT Hilir Perak
 • LPKT Langkap
 • LPKT Chui Chak
 • LPKT Batu 12
 • LPKT Pelawan
Disokong oleh prasarana yang sangat baik, pengurusan bandar yang lebih cekap telah dikendalikan oleh majlis daerah semenjak ditubuhkan pada tahun 1980. Hasil daripada penyusunan semula penguasa-penguasa tempatan di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) dengan mencantumkan beberapa Penguasa Tempatan dalam Daerah Hilir Perak. Semenjak itu, pertumbuhan bandar terus berkembang pesat seperti industri, perumahan, perdagangan pelancongan, pembangunan lanskap dan keindahan bandar, infrastruktur dan utiliti serta pengangkutan dan lalulintas menjadi asas yang penting yang kemudiannya melayakkan majlis daerah dinaiktaraf.
Kerja Kosong Majlis Perbandaran Teluk Intan
Kerja Kosong Majlis Perbandaran Teluk Intan
Kini Majlis Perbandaran Teluk Intan membuka Jawatan Kosong Terkini Mei 2016 seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Kerajaan Majlis Perbandaran Teluk Intan 25 Mei 2016

TARIKH TUTUP : 25 MEI 2016
TARAF JAWATAN : KONTRAK/TETAP
 • PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U41 1 Kekosongan
 • PEN. PEGAWAI UNDANG-UNDANG L29->1 Kekosongan
 • PEN. PEGAWAI PENILAIAN W29 1 Kekosongan
 • PEM. PENGUATKUASA KP19     4 Kekosongan
 • PEM. TADBIR N19 6 Kekosongan
 • PEMBANTU AWAM H11 7Kekosongan
 • PEMANDU KENDERAAN H11    3 Kekosongan

CARA MEMOHON


Setiap Permohonan mesti dimasukkan ke dalam sampul surat serta nama jawatan yang dipohon hendaklah dicatat di sebelah kiri atas sampul surat.
mailPermohonan yang telah lengkap hendaklah dihantar kepada :
Yang Dipertua
Majlis Perbandaran Teluk Intan,
Jalan Speedy,
36000 Teluk Intan,
Perak Darul Ridzuan.

Demikian Maklumat Kerja Kosong Terkini semoga berfaedah.

Thursday, May 12, 2016

JAWATAN KOSONG DI UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU (UMT) 2016

Kerja Kosong di UMT Tarikh tutup 26 Mei 2015. Jobs Malaysia terkini datang dari UMT Universiti Malaysia terengganu (UMT), kita semua pasti tahu tentang UMT. dimana U niversiti Malaysia Terengganu bermula sebagai Pusat Universiti Pertanian Malaysia kerana Perikanan dan Sains Marin, yang terletak di Mengabang Telipot, Kuala Terengganu. Ia menyediakan kemudahan untuk para pelajar dan pensyarah dari program Perikanan dan Sains Marin untuk menjalankan sesi praktikal mereka dan juga penyelidikan.
Akhirnya, Fakulti Perikanan dan Sains Marin Universiti Pertanian Malaysia (UPM) di Serdang telah dipindahkan ke Kuala Terengganu, dan Pusat berubah menjadi kampus cawangan, yang dinamakan semula sebagai Universiti Pertanian Malaysia Terengganu (UPMT) pada bulan Jun 1996. Nama fakulti juga ditukar kepada Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi. Juga ditubuhkan ialah Fakulti Sains dan Sastera Profesional dan Pusat Matrikulasi.
Kemudian, Kabinet Malaysia telah meluluskan penubuhan Kolej Universiti Terengganu (KUT) pada 5 Mei 1999 sebagai kampus bersekutu UPM. Kemudian Terengganu Universiti College telah diberikan autonomi pada 1 Mei 2001 dan telah ditukar nama kepada Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) pada 20 Jun 2001. Pada 1 Februari 2007, KUSTEM telah diberi status universiti penuh, dan dengan ketinggian itu, ia telah ditukar nama lagi dan kekal hingga ke hari ini sebagai Universiti Malaysia Terengganu.
Kerjaya UMT
Kerjaya UMT
Kali ini Kerjaya UMT telah dibuka kekosongan jawatan seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG DI UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU (UMT) 2016

KUMPULAN PENGURUSAN DAN PROFESIONAL (AKADEMIK)

IKLAN JAWATAN AKADEMIK DAN BIASISWA SLAM BAGI TAHUN 2016

Borang yang lengkap hendaklah dicetak dan dihantar ke alamat berikut:
PUSAT BAKAT DAN INOVASI AKADEMIK
UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU
21030 KUALA TERENGGANU
(u/p: Unit Pelantikan dan Penempatan Akademik)
Memohon Secara Online dan Syarat Kelayakan

Wednesday, May 11, 2016

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Pulau Pinang Tarikh Tutup 19 Mei 2016

Kerja Kosong Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Maklumat Iklan Kerja Kosong terkini datang dari Sektor Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang mempelawa anda warganegara Malaysia semua. Pulau Pinang ialah sebuah negeri yang terletak di pantai barat laut Semenanjung Malaysia. Negeri ini terbahagi kepada dua bahagian oleh Selat Melaka (lihat peta). Negeri ini merupakan petempatan British yang pertama di Semenanjung Malaysia. Nama pulau ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. Pulau Pinang mempunyai KDNK per kapita yang kedua tertinggi, iaitu RM 33456 pada tahun 2010 di Malaysia selepas Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, iaitu RM 55951. Negeri Pulau Pinang juga merupakan negeri majoriti penduduk Cina di Malaysia. Di sini juga menjadi Chinatown utama negara Malaysia.
Jawatan Kosong Kerajaan Pulau Pinang
Jawatan Kosong Kerajaan Pulau Pinang
Kini Kerajaan Negeri Pulau Pinang membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Pulau Pinang Tarikh Tutup 19 Mei 2016

PEGAWAI TADBIR GRED N41-TETAP

JADUAL GAJI: RM1911.00 - RM8646.00

KELAYAKAN

 • Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan  yang diiktiraf setaraf dengannya; (Gaji permulaan N41 : RM1911.00) ATAU
 • Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan  daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; (Gaji permulaan N41 : RM1911.00 )
 • Kepujian Bahasa Melayu (sekurang-kurang Gred C) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;

Deskripsi Tugas

 • Membantu Majlis Agama Islam dalam aspek pengurusan perakaunan dan kewangan, memberi nasihat dalam hal-hal berkaitan perakaunan dan kewangan.

 Nota Jawatan Kosong:

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Pulau Pinang ditutup tanggal 19 mei 2016.
Iklan jawatan kosong untuk Pegawai Tadbir Gred N41 (Tetap) Di Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang.

CARA MEMOHON KERJAYA


 Demikian Maklumat jawatan Kosong Terkini Bulan Mei 2016 Sektor Kerajaan Semoga berfaedah.amin

Tuesday, May 10, 2016

Jawatan Kosong RCUBE Singapore 09 Jun 2016

Kerja kosong Singapore RCUBE. Maklumat Jawatan Kosong untuk anda yang ingin mempelawa Jawatan Kosong untuk Singapore iang berasal dari RCUBE dengan Gaji yang besar.  RCUBE Consultancy Vital adalah sebuah firma kakitangan terkemuka yang menyediakan penyelesaian kakitangan yang bersepadu dan disesuaikan. Kami berkhidmat syarikat-syarikat saiz yang berbeza dan di seluruh pelbagai industri. Disokong oleh satu pasukan yang cekap, kami yakin dalam memenuhi setiap keperluan anda.
Jawatan Kosong Singapura ERCUBE
Jawatan Kosong Singapura ERCUBE
Perunding kami yang berpengalaman dilatih untuk menentukan dan memahami keperluan perniagaan anda dan keperluan teras dalam mencari calon yang sesuai. Kami memahami bahawa mencari patut yang betul adalah penting untuk memastikan pertumbuhan dan kejayaan organisasi anda. 
kelebihan daya saing kita terletak pada hakikat bahawa kita dapat melihat masa lalu kelayakan ketara pada resume - perunding kami dilatih untuk menilai kemahiran insaniah atau sifat-sifat watak tidak ketara setiap calon untuk memastikan bahawa kita mencari profil yang tepat untuk anda. Sikap, keyakinan dan kefasihan - ini adalah hanya beberapa ciri-ciri yang dilatih perunding kami untuk mengambil.
Perunding profesional kami adalah komited untuk standard tertinggi dalam perkhidmatan; membantu pelanggan kami dalam sumber dan merancang individu berbakat, menguruskan keperluan dan menyediakan penyelesaian yang inovatif dan bersepadu sepenuhnya. Mematuhi prosedur pemeriksaan yang ketat, kami berusaha untuk menyediakan penyelesaian yang imaginatif pragmatik dengan memahami keperluan pelanggan-pelanggan kami dengan teliti.
ni membolehkan kami untuk mewujudkan perkongsian bernilai dengan pelanggan-pelanggan kami, menyediakan mereka dengan penyelesaian HR inovatif.
Dengan RCUBE Consultancy Vital - anda akan berada dalam tangan yang baik.
Kini RCUBE Vital Consultacy membuka kekosongan Jawatan seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong RCUBE Singapore 09 Jun 2016

X2 Planning Executive (Logistics/Aerospace) | East/North | $2,500-Singapore (Central)

Kelayakan:

 • Untuk mempunyai minimum kelayakan Nitec / Diploma dalam Kejuruteraan Mekanikal / Manufacturing.
 • Sebaik-baiknya dengan 2-3 tahun pengalaman logistik / perancangan pengeluaran dan kawalan berkaitan
 • warganegara Singapura sahaja

Maklumat tambahan:

 • Jadual Kerja: Isnin - Jumaat, waktu pejabat
 • Bekerja Lokasi: Sama ada Woodlands atau Paya Lebar
 • Gaji: $ 2,000 - $ 2,500 + Manfaat dan bonus menarik sehingga 3 bulan 

CARA MEMOHON KERJA

Pemohon yang berminat boleh menghantar resume terperinci anda untuk yvonne.loh@rcubevital.com.sg~~V dan cc ke hr@rcubevital.com.sg~~V.
 Dukacita dimaklumkan bahawa calon-calon sahaja yang disenarai pendek akan dihubungi.

Untuk detail maklumat jawatan Kosong RCUBE Singapura sila kunjungi talian berikut: Jawatan Kosong RCUBE Singapura

Friday, May 6, 2016

Jawatan Kosong General Elektrik Mei 2016

Kerja Kosong Terkini General Elektrik Mei 2016, Syarikat besar asal US mempelawa warganegara Malaysia untuk bergabung bersama dalam mencapai Visi dan Misi bersama,  General Electric Yang dirintis sejak 1878 Oleh Thomas Alva Edison, pionir listrik merupakan solat Satu konglomerat Amerika, namun Berkembang Ke Bisnis jasa Kewangan. General Electric Company, Atau GE, NYSE: GE merupakan Sebuah Perusahaan Teknologi multinasional dan jasa Peace Serikat Yang bermarkas di New York. Perusahaan ini kepada didirikan Pada Tahun 1890 Oleh Thomas Edison. Tahun 2011, GE menempati posisi ke-26 SEBAGAI Perusahaan DENGAN Pendapatan Kotor Terbesar di Peace Serikat menurut Fortune 500, dan lenang di posisi ke-14 SEBAGAI Perusahaan terpanjang manguntungkan. Meski Begitu, Perusahaan ini kepada menempati KEEMPAT terebsar di Dunia menurut Forbes Global 2000. Peringkat berbaring setiap 2011/2012 antara Lain Perusahaan Bagi Pemimpin no.7 (Fortune), merk Terbaik global no.5 (Interbrand), Perusahaan hijau No.63 (Newsweek ), paling Perusahaan dibanggakan No.15 (Fortune), dan Perusahaan terpanjang Inovatif no.19 (Syarikat Fast). Penghargaan Nobel Telah diberikan 2 kali komen pada karyawan General Electric yaitu Irving Langmuir (1932) dan Ivar Giaever (1973).
Kerja Kosong Terbaru GE
Kerja Kosong Terbaru GE
Dalam menjalankan proses bisnisnya dengan jawatan kosong terkini seperti berikut ini:

Jawatan Kosong General Elektrik Mei 2016

Tersedia 52 Jawatan kosong di Malaysia diantaranya ialah:

Global Bid Manager

Business:GE Power

Responsibilities:

 • Bid Managers are responsible for managing the Inquiry To Order (ITO) process for projects from lead qualification (R-0) to contract signature (R-3) and handing the project off to Order To Remittance (OTR). Additional responsibilities include:
 • Lead the preparation of the Commercial Offer/Book and integrating the input from Evaluation Analysis Pricing (EAP), Legal, Risk, Environmental Health & Safety and Finance to structure the Commercial Offer. Work with a cross functional team made up of the Global Project Organisation (GPO), commercial engineer, Process, Sourcing and Sales to integrate technical and partner scope (Technical Book).
 • Evaluate business risk (performance, contractual, execution, etc.) and develop mitigation strategies. Own securing/documenting all approvals from business leaders and own Leadership deal summaries.
 • Expert knowledge of contract terms and conditions and consortium agreements, demonstrate successful negotiation skills to assist in the sales team with client negotiations to close orders.
 • Demonstrate effectively organization and team building skills to take lead to set clear action and completion dates and drive projects to successful closure.
 • Demonstrate knowledge of GE Water equipment and technologies. Must understand associated life cycle costs and project financing to help optimize pricing and deal structure to position company to win business.
 • Demonstrate knowledge of the market for our equipment and services, and knowledge of our competition, to help position our proposal and commercial offer to win business. Must demonstrate the ability to clearly visualize, optimize and document value proposition in the proposal.

KELAYAKAN

 • Possess a bachelor’s degree in technical, financial, contract management or another discipline with minimum 10 years’ experience in equivalent direct sales, engineering or related water treatment industry
 • Demonstrate a high proficiency in contract terms review and negotiations. -Possess excellent communication and presentation skills to be able to influence across all levels of management.
 • Demonstrate excellent organizational and time management skills.
 • Be willing to travel internationally and locally up to 35% of time
 • Be able to converse in both English and Mandarin. This would be an added advantage.
Penempatan kerjaya:Kuala Lumpur, Singapore, Shanghai, ShangHai, BeiJing, China, Malaysia, Singapore

CLINICAL SPECIALIST

Business:GE Healthcare

Essential Responsibilities:

 • Provide technical and clinical leadership during sales process by demonstrating full range of product features including potential uses, product capabilities and benefits to customers as needed
 • Develop, coordinate and deliver product training to customers on software, application and/or equipment use, monitor customer installations within assigned territory/region to improve customer satisfaction and maintain customer relationships
 • Improve customer satisfaction and socket retention through continuing education on optimization of equipment utilization by customer
 • Support trade shows and professional conferences by performing product demonstration and promotion as well as customer training
 • Use market and product knowledge to assist sales team in developing sales, marketing and customer service strategies
 • Produce well-written post-training reports and provide regular feedback on customer satisfaction and needs If also taking on team leadership role responsibilities also include:
 • Facilitate team communication and the sharing of best practices
 • Assist with the assimilation of new hires into the organization
 • Act as a mentor to field team, providing clinical, technical and professional guidance as necessary to improve the customer experience
 • Communicate with Sales and Application Leaders to align applications activities with sales needs and business objectives
 • Communicate with local Applications Specialists and Account Managers to ensure all customer and business needs are met
 • Energize team and maintain adherence of field processes

Qualifications/Requirements:

Required Qualifications:
 • Required active professional clinical/technical certifications/registries necessary to scan live patients in a clinical setting
 • Demonstrated current basic clinical scanning proficiencies on current products/platforms
 • At least one of the following core experiences: Minimum of 5 years clinical/ technical experience following certification with demonstrated clinical/technical skill in specific areas or at least 3 years commercial applications/modality experience with demonstrated successes in high level customer interactions and sales scenarios
 • Proficiency in computer skills in Microsoft Office Suite products
 • Willingness to travel extensively within your specified geographic region as well as to nationwide sales meetings and tradeshows
 • To the extent you are applying for a position that requires you to operate a GE owned/leased, privately owned/leased or rental vehicle for company business, you must be willing to submit to a check of your driving record
 • Ability to communicate effectively using local language Quality Specific Goals
 • Knowledge and understanding of all Global Privacy and Anti-Competition Policies (including but not limited to GE Healthcare HIPAA Guidelines, NEMA Regulations, etc.) and operates within them to ensure that no company policy or US / Int’l Law is broken.
 • Knowledge and understanding of all Environmental Health Policies (including but not limited to GE Healthcare EHS Policies, GE Healthcare Fleet Rules, etc.) and operate within them to ensure that no company policy or US / Int’l Law is broken
 • Aware of and comply with the GEHC Quality Manual, Quality Management System, Quality Management Policy, Quality Goals, and applicable laws and regulations as they apply to this job type/position
 • Complete all planned Quality & Compliance training within the defined deadlines
 • Identify and report any quality or compliance concerns and take immediate corrective action as required
 • Drive continuous improvement on all related processes, work instructions, and procedures to ensure ongoing standardization and simplification of the Quality Management System

Preferred Qualifications:

 • Associate’s or Bachelor's degree preferred in related business or technical/clinical field
 • Strong leadership skills (respected by peers and leadership for contributions to the business)
 • Strong presentation skills (public speaking and lecture experience desired)
 • Demonstrated ability to understand and present complex material in understandable terms
 • Demonstrated interpersonal & communication skills (ability to effectively communicate, verbally and in writing, to external customers, global counterparts and to team members in other functional organizations)
 • Solid problem solving skills (ability to manage and resolve conflict, communicate issues and propose solutions to both internal team members and external customers)
 • Proven professional business acumen (experience interfacing with both internal team members and external customers as a part of a solution-based sales process)
 • Self-motivated, willingness to take the initiative to identify opportunities for improvement and take actions to improve
 • Team oriented with a customer satisfaction mindset
 • Ability to multi-task effectively and manage multiple priorities at one time
 • Willingness to be flexible/adapt to changing work environments
 • Clinical experience in large hospital/university setting preferred
 • Advanced certification/registries desired
 • Five or more years of demonstrated clinical scanning skills in specific
 • Experience on all current GE products for which responsibilities cover
 • Experience within GE Clinical Applications or Clinical Marketing roles
 • Fluency in other relevant languages within territory

Penempatan Lokasi Kerjaya

Singapore, Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, Thailand, Viet Nam

CARA MEMOHON KERJAYA • Sila anda kunjungi pautan kerja kosong berikut: Job Opprtunities GE Malaysia
 • Pilih jawatan jawatan yang ada disenarai
 • Pilih kerjaya dimaksud dan klik Baten "APPLY"

CATATAN KERJAYA:

 • Jawatan-jawatan diatas adalah beberapa jawatan terkini, temukan jawatan lainnya di point satu pada Cara memohon kerjaya
 • Iklan Jawatan Kosong tidak dipungut biaya alias gratis
 • Tarikh tutup Jawatan: April 2016
Demikian Maklumat kerjaya dan Karir terbaru Malaysia semoga berfaedah.

Wednesday, May 4, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI UTAR 2016

Kerja Kosong Terkini UTAR 2016. Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR)telah ditubuhkan di bawah Yayasan Pendidikan UTAR, sebuah organisasi bukan untuk keuntungan, telah dilancarkan secara rasmi pada 13 Ogos 2002. Penubuhan ini adalah tepat pada masanya dengan pengiktirafan industri pendidikan swasta dengan Kerajaan Malaysia sebagai enjin penting dalam merangsang dan mengekalkan pertumbuhan modal intelektual untuk memenuhi keperluan kompleks ekonomi berasaskan pengetahuan dan inovasi yang semakin.
Berpandukan visi untuk menjadi sebuah Universiti utama bagi kemajuan dan penyebaran pengetahuan dan kepakaran manakala memberi penekanan kepada pembangunan holistik individu untuk pembinaan negara, UTAR telah mencapai kemajuan memberangsangkan dalam mewujudkan reputasi yang kukuh sebagai Universiti komprehensif dengan dedikasi untuk mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan.
Kerja Kosong Terkini UTAR 2015
Pada masa ini UTAR mempunyai lebih 20,000 orang pelajar di 4 kampus, sejajar dengan pertumbuhan dan pengembangan pesat rancangan Universiti, kami mempunyai kekosongan segera bagi bermotivasi tinggi, komited & berkelayakan dan individu yang berpengalaman untuk menyertai pasukan kami yang semakin berkembang ahli akademik dan kakitangan pentadbiran yang berpusat di pelbagai kampus.

Berikut Jawatan Kosong Terkini UTAR 2016 dalam bidang Academic, Administrative, Research Position. seperti berikut ini.

JAWATAN KOSONG TERKINI UTAR  2016

No.PositionLocation & Faculty/ Department
Kampar Campus
1
ASST PROFESSOR / LECTURER - LOGISTICS AND INTERNATIONAL SHIPPING
Faculty of Science
2
LECTURER / ASSISTANT LECTURER
Centre for Foundation Studies
3
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER
Faculty of Arts and Social Science
4
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER
Faculty of Business and Finance
5
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER
Faculty of Engineering and Green Technology
6
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER
Faculty of Information and Communication Technology
7
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER
Faculty of Science
8
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER - INDUSTRIAL & ORGANISATIONAL PSYCHOLOGY
Faculty of Arts and Social Science
9
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER (PUBLIC RELATIONS)
Faculty of Arts and Social Science
10
SHL PROFESSOR OF CONSTRUCTION MANAGEMENT IN UTAR
Faculty of Engineering and Green Technology
11
TUTOR
Positions available in all faculties
Sungai Long Campus
12
ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER / TUTOR FOR UNDERGRADUATE PROGRAMMES
Faculty of Medicine and Health Sciences
13
ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER / TUTOR IN ENGLISH LANGUAGE PROGRAM AND ENGLISH FOR EARLY CHILDHOOD EDUCATION PROGRAM
Faculty of Creative Industries
14
ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER / TUTOR IN FACILITIES / PROPERTY MANAGEMENT
Faculty of Accountancy and Management
15
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER / TUTOR FOR UNDERGRADUATE PROGRAMMES
Faculty of Accountancy and Management
16
PROFESSOR / ASSOCIATE PROFESSOR / ASSISTANT PROFESSOR / SENIOR LECTURER / LECTURER / TUTOR FOR UNDERGRADUATE PROGRAMMES
Lee Kong Chian Faculty of Engineering and Science
17
STAR FOUNDATION PROFESSOR OF CREATIVE INDUSTRIES IN UTAR
Faculty of Creative Industries

CARA MEMOHON KERJAYA

Interested applicants may write in with full CV together with copies of all academic transcripts
& supporting documents, stating current & expected salaries, current contact tel. no(s) &
passport sized photo to:
Division of Human Resource (Recruitment)
UNIVERSITI TUNKU ABDUL RAHMAN (578227-M)
Jalan Sungai Long, Bandar Sungai Long, Cheras, 43000 Kajang
Tel: 03-9086 0288 ext. 126, 127, 131, 132
On-line application available at
http://www.utar.edu.my/job/FT_Job_Application_Form.jsp
For further Job Opportunities & Job Specifications, kindly visit our website at
www.utar.edu.my
 

Tuesday, May 3, 2016

Jawatan Kosong UC Bestari 2016

Iklan Kerja Kosong Terbaru Sektor Universiti kali ini berasal dari UCBestari. dimana UC Bestari ialah University College Bestari yang merupakan salah sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS). Merupakan Kolej Universiti pertama yang berusaha memartabatkan anak-anak melayu miskin, gologan PPRT(Program Pembangunan Rakyat Miskin) dan anak yatim seluruh Malaysia yang berkemampuan dalam bidang akademik untuk mendapat peluang melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Justeru itu penubuhan Kolej Universiti Bestari yang tidak bermotifkan keuntungan semata-mata (non-profit making institution) tetapi lebih ke arah kebajikan ini cuba merealisasikan pembangunan keilmuan dalam arus perdana globalisasi negara supaya peluang pendidikan ini turut sama dikecapi oleh masyarakat luar bandar dan anak-anak yatim di seluruh negara. 
Kerja Kosong UCBestari
Kerja Kosong UCBestari

VISI

UCB berhasrat menjadi Institusi Pengajian Tinggi yang terulung di mata dunia.

MISI

Menyedia dan membentuk tenaga kerja mahir bagi melahirkan modal insan yang kompeten dan seimbang sesuai dengan keperluan industri.
Kini UCBestari membuka Jawatan Kosong Terkini 2016 seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong 2016

University College Bestari mempelawa calon yang berkelayakan untuk mengisi jawatan berikut:

PENSYARAH KEJURURAWATAN

Syarat dan Kelayakan:

 • Warganegara Malaysia.
 • Jururawat berdaftar dengan Lembaga Jururawat Malaysia (LJM).
 • Mempunyai Perakuan Pengalaman Jururawat Tahunan (APC) yang SAH dan terkini.
 • Mempunyai Diploma/Ijazah Sarjana Muda dalam bidang kejururawatan dan setaraf.
 • Mempunyai sekurang-kurangnya lima(5) tahun pengalaman dalam bidang kejururawatan dan setaraf.
 • Mempunyai pos basic dalam bidang kejururawatan.
 • Mempunyai Sijil/Advance Diploma 'Teaching Methodology' untuk kejururawatan yang diiktiraf oleh Lembaga Jururawat Malaysia.
 • Memiliki SPM dan sijil yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.
 • Lulus Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris termasuk ujian lisan pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia.

INSTRUKTUR KLINIKAL

Syarat dan kelayakan:

 • Warganegara Malaysia.
 • Jururawat berdaftar dengan Lembaga Jururawat Malaysia (LJM).
 • Mempunyai Perakuan Pengalaman Jururawat Tahunan (APC) yang SAH dan terkini.
 • Mempunyai Diploma/Ijazah Sarjana Muda dalam bidang kejururawatan dan setaraf.
 • Mempunyai POS basic dalam bidang kejururawatan.
 • Memiliki SPM dan sijil yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.
 • Lulus Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris termasuk ujian lisan pada peringkat SPM atau kelulusan yang diikitiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia.

CARA MEMOHON KERJAYA

Sekiranya anda berminat dan memenuhi kriteria di atas, kami mempelawa anda untuk menghantar resume yang lengkap beserta salinan sijil-sijil berkaitan yang telah disahkan dan sekeping gambar terbaru berukuran pasport( tidak dikembalikan) kepada:
Pejabat Pendaftar
University College Bestari
Putera Jaya, Bandar Permaisuri,
22100 Setiu, Terengganu.
(U/P: Unit Modal Insan)

Sebarang pertanyaan, Sila hubungi 09-6097101/102 samb: 1020 (Unit Modal Insan) *calon-calon yang disenaraipendek sahaja akan dihubungi untuk sesi temuduga.
Demikian Maklumat Kerja Kosong Terkini Universiti semoga berfaedah. Untuk Maklumat lanjut sila kunjungi talian Kerja Kosong berikut: UCBestari Iklan Jawatan

Monday, May 2, 2016

Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor Tarikh tutup 09 Mei 2016

Kerja Kosong Terkini Kerajaan LUAS Hingga 09 Mei 2016. Maklumat Kerja Kosong terkini datang dari Lembaga urus Air Selangor yang mempelawa warga negara Malaysia untuk bergabung bersama demi kejayaan LUAS. Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) bermula daripada arahan Jemaah Menteri pada Julai 1997 yang meminta Kementerian Pertanian, seterusnya Kerajaan Negeri Selangor supaya mengkaji cadangan bagi menubuhkan satu badan untuk menguruskan sungai dan sumber air secara bersepadu dengan mengambil Sungai Selangor sebagai projek perintis dan Sungai “Thames” di United Kingdom sebagai model pelaksana. Sehubungan dengan itu, penyelarasan peranan dan bidangkuasa antara agensi kerajaan negeri dan persekutuan telah dibuat bagi memastikan tidak wujud sebarang pertindihan fungsi dan tanggungjawab serta melancarkan perjalanan badan ini. Lalu LUAS ditubuhkan melalui kelulusan Dewan Undangan Negeri Selangor yang bersidang pada 9 April 1999. Penubuhan LUAS ini dilengkapi dengan sebuah enakmen iaitu Enakmen Lembaga Urus Air Selangor 1999.
Kerja Kosong Terkini LUAS
Kerja Kosong Terkini LUAS
LUAS dilancarkan pada 18 September 1999, oleh Menteri Besar Selangor pada ketika itu, YAB Dato’ Seri (Dr) Hj. Abu Hassan Bin Hj. Omar yang juga selaku Pengerusi Lembaga Pengarah LUAS yang pertama. Ir. Hj. Rahmat bin Hj. Mohd Sharif, Timbalan Pengarah Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor telah dilantik sebagai Pengarah LUAS yang pertama bermula pada 15 September 1999. LUAS mula beroperasi secara rasmi pada 1 Ogos 2000 dengan pengambilan kakitangan ‘nukleus’ seramai 13 orang.
Ahli Lembaga Pengarah LUAS dipengerusikan oleh Dato’ Menteri Besar Selangor. Yang Berhormat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor sebagai Timbalan Pengerusi dan Pengarah LUAS sendiri sebagai Setiausaha. Manakala ahli-ahli Lembaga Pengarah yang lain terdiri daripada Penasihat Undang-undang Negeri, Pegawai Kewangan Negeri, 3 orang Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri yang dilantik, Ketua Pengarah Jabatan Pengairan dan Saliran Malaysia serta 5 orang yang dilantik berdasarkan kepakaran mereka di dalam bidang pengurusan sumber air.
LUAS adalah sebuah agensi pengurusan sumber air Negeri Selangor yang juga merupakan agensi ulung dan perintis kepada pengurusan sumber air negeri. Dengan adanya Enakmen Lembaga Urus Air Selangor 1999, LUAS dilengkapi dengan peruntukan perundangan dan penguatkuasaan untuk melaksanakan tanggungjawab serta fungsinya dengan berkesan.
Kini LUAS membuka kekosongan jawatan terkini dengan Jawatan Kosong  seperti berikut ini:-

Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor Tarikh tutup 09 Mei 2016

 • Pegawai Undang-undang
 • Pegawai Sains
 • Penolong Jurutera
 • Penolong Pegawai Sains
 • Pembantu Penguatkuasa

Cara memohon Kerja kosong


Permohonan hendaklah dihantar kepada:
PENGARAH
LEMBAGA URUS AIR SELANGOR,
TINGKAT 13, BANGUNAN DARUL EHSAN,
NO.3 JALAN INDAH, SEKSYEN 14,
40000 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.


MUAT TURUN SYARAT DAN KELAYAKAN JAWATAN KOSONG LUAS

NOTA JAWATAN KOSONG TERKINI LUAS

TARIKH TUTUP JAWATAN KOSONG JAM 12.00 TENGAH HARI 09 MEI 2016
SILA NYATAKAN NAMA JAWATAN YANG DIPOHON PADA PENJURU SEBELEH KIRI SAMPUL SURAT

Sunday, May 1, 2016

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang 13 Mei 2016

Iklan Kerja Kosong Terkini Kerajaan yang berasal dari Majlis Perbandaran Selayang. Majlis Perbandaran Selayang(MPS) telah ditubuhkan pada 1hb Januari 1997, Sebelum ini dikenali sebagai Majlis Daerah Gombak (MDG) yang telah ditubuhkan di bawah akta 171, akta kerajaan tempatan 1976.MDG lahir daripada beberapa rentetan pembangunan Majlis Kerajaan Tempatan sebelumnya seperti:
Kerja Kosong Kerajaan MPS
Kerja Kosong Kerajaan MPS

 • Lembaga Bandaran Gombak
 • Lembaga Bandaran Rawang
 • Lembaga Bandaran Kuala Ampang
 • Kawasan PKNS Taman Keramat
 • Kawasan Perindustrian Batu Caves

Fungsi

 • Memberi perkhidmatan perbandaran yang asas sesuai dengan kehendak Akta 171, Akta 133 dan Akta 172.
 • Menjadi agen pembangunan fizikal, ekonomi dan sosial yang berkesan dengan kehendak Kerajaan Negeri dan Kerajaan Persekutuan 
Kini Majlis Perbandaran Selayang membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang 13 Mei 2016

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan adalah dipelawa memohon jawatan dalam iklan ini :-

Penolong Pegawai Penerangan S27 (Tetap)

Syarat Permohonan

 • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dengan mendapat prinsipal dalam subjek Fizik dan Matematik pada peperiksaan tersebut; atau  (Gaji Permulaan : RM 1,362.00) 
 • Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau  (Gaji Permulaan : RM 1,362.00) 
 • Diploma dalam bidang pentadbiran awam yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau  (Gaji Permulaan : RM 1,661.95) 
 • Diploma Komunikasi dan Media yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.  (Gaji Permulaan : RM 1,661.95) 
 • Lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. 

Pembantu Penilaian W17 (Kontrak)

Syarat Lantikan:

 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta kepujian dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut;  (Gaji Permulaan : RM 929.00) atau 
 • Sijil Penilaian Harta Tanah yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institut Penilaian Negara (INSPEN) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;  (Gaji Permulaan : RM 1,379.92) dan  
 • Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan 

PERHATIAN PEMOHON

 • Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan
 • Berkanun mestilah melalui Ketua Jabatan dan hendaklah disertakan bersama Rekod
 • Perkhidmatan yang dikemaskini dan penilaian prestasi yang terkini;
 • Permohonan daripada kakitangan Majlis Perbandaran Selayang yang sedang berkhidmat
 • hendaklah dihantar melalui Ketua Bahagian Sumber Manusia;
 • Permohonan mestilah disertakan dengan salinan dokumen dan sijil yang telah disahkan;
 • (salinan sah juga boleh disahkan oleh Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Selayang)
 • Hanya permohonan yang ditapis senarai sahaja akan dipanggil temuduga;
 • Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup
 • iklan adalah dianggap tidak berjaya.
 • Sila pastikan semua ruangan yang perlu diisi, hendaklah dilengkapkan dan bertandatangan.

CARA MEMOHON KERJA KOSONG

Borang MPS 1  boleh dibeli di Kaunter Jabatan Khidmat Pengurusan, Tingkat 7, Menara MaPerbandaran Selayang dengan harga RM 1.00 tunai / naskah atau boleh dicetak melalui Lam Sesawang  MPS  www.mps.gov.my.
Permohonan hendaklah dihantar dengan menggunakan sampul surat dan dinyatakjawatan yang dipohon di sebelah kiri atas sampul surat kepada :-
JABATAN KHIDMAT PENGURUSAN
TINGKAT 7, MENARA MAJLIS PERBANDARAN SELAYANG,
PERSIARAN 3, BANDAR BARU SELAYANG,
68100 BATU CAVES,
SELANGOR DARUL EHSAN.
No. Iklan : (05)dlm.MPS 3/2-1378.Jld.8 
 

Nota Jawatan Kosong:

Tarikh tutup iklan Jawatan Kosong  pada :13 Mei 2016 (Jumaat pukul 5.00 Petang)