Thursday, March 31, 2016

JAWATAN KOSONG KOOKA PAPER 02 APRIL 2016

Kerja Kosong Kooka Paper. Iklan jawatan kosong terkini datang dari Sektor Swasta iaitu kooka Paper, Kooka Group Company dengan syarikat induknya, Kooka Marketing (M) Sdn. Bhd. (207.373-P) ditubuhkan pada tahun 1990 perintis dalam pengedaran produk kertas tisu untuk jauh-dari-rumah pelanggan. Dengan pengembangannya, Kooka Paper Manufacturing telah ditubuhkan pada tahun 1996 dengan menukar jenis menghasilkan kilangnya sendiri serviettes / tuala, tisu muka, tuala tangan, tisu bilik mandi, tisu roll jumbo, untuk menyebut beberapa. Kooka hari ini mempunyai pelbagai jenis serviettes kertas pakai buang dan tuala yang linen kami menenun (berlapis) tuala adalah produk utama kita, yang menawarkan pelbagai warna, saiz, lipatan dan reka bentuk bercetak. Produk kami telah sampai ke pantai banyak benua, di seluruh dunia. Oleh itu, kami komited kepada pelanggan dan ejen kami, pada setiap masa, untuk memastikan bahawa hanya yang terbaik sampai kepada mereka.
Kerja Kosong Terkini Kooka
Kerja Kosong Terkini Kooka
Dengan 20 tahun pengalaman di belakangnya dan masih berkembang dari kekuatan untuk kekuatan, Kooka berhasrat untuk menjadi sebuah syarikat bertaraf dunia dengan meletakkan dirinya sebagai pembekal perkhidmatan sehenti produk kertas tisu untuk semua industri.
Kini Kooka Paper membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG KOOKA PAPER 02 APRIL 2016

Credit Controller-Selangor

KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced / Tinggi / Diploma Siswazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, Kewangan / Perakaunan / Perbankan atau setaraf.
 • Sekurang-kurangnya 1 tahun  pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Sebaik-baiknya Junior Eksekutif yang pakar dalam Kewangan - General / Perakaunan Kos atau setaraf.
 • kedudukan Sepenuh Masa (percuma).

CARA MEMOHON


 Demikian Iklan Kerjaya terkini Semoga berfaedah.

Jawatan Kosong IMU Education Sdn Bhd 29 April 2016

Kerja Kosong terkini IMU Education Sdn Bhd. Iklan Jawatan Kosong terkini berasal dari Sektor Pendidikan iaitu IMU Education. IMU adalah peribadi sains perubatan dan kesihatan universiti pertama dan yang paling ditubuhkan di Malaysia dengan lebih 24 tahun tumpuan khusus dalam pendidikan kesihatan. IMU mempunyai penarafan Tier-5 dalam penilaian SETARA Universiti Malaysia dan Universiti-Colleges dianugerahkan oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA). IMU adalah sebuah universiti penuh yang pakar dalam bidang perubatan, sains kesihatan dan program perubatan sampingan yang bermaksud bahawa semua sumber-sumber yang dikhaskan untuk kecemerlangan dalam bidang ini pendidikan. Yang terdiri daripada lima buah sekolah di Fakulti Perubatan dan Kesihatan, IMU mempunyai sesuatu untuk menawarkan semua orang yang berminat dalam pra-universiti, ijazah pertama, sarjana dan program pembelajaran berterusan dalam bidang penjagaan kesihatan.
Kerja Kosong Terkini IMU
Kerja Kosong Terkini IMU
IMU juga perintis integrasi lebih dekat Penyelidikan dan Penjagaan Kesihatan berlatih bersama-sama dengan Pendidikan. Pelajar mendapat pendedahan awal kepada projek penyelidikan dengan berinteraksi dengan IMU Institut yang ditubuhkan bagi Penyelidikan, Pembangunan dan Inovasi (IRDI) di seluruh ijazah.
Selama bertahun-tahun IMU juga telah mewujudkan perkongsian dengan hospital terkemuka di negara ini untuk membolehkan kakitangan dan pelajar untuk mendapatkan kehidupan sebenar pengalaman klinikal yang berterusan dan meluas. Ia juga mengendalikan klinik sendiri swasta, IMU Healthcare, di kawasan seperti Pergigian, Kiropraktik dan Perubatan Cina untuk memastikan integrasi dengan amalan sebenar dengan pendidikan.
Kini IMU membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:

Jawatan Kosong IMU Education Sdn Bhd 29 April 2016

Application Support Analyst (Kuala Lumpur)

Syarat dan Kelayakan

 • Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer / Diploma Lanjutan Pengajian Komputer
 • 3 hingga 5 tahun pengalaman menyokong dan / atau membangunkan aplikasi perisian bekerja.
 • Pengetahuan teknikal yang baik dalam standard pengaturcaraan dan pengurusan pangkalan data.
 • Kemahiran pengurusan masa yang sangat baik dan pengalaman dalam menguruskan beban kerja yang tinggi dengan pengawasan yang minima.
 • Keupayaan untuk mengekalkan tahap tinggi kerahsiaan terbukti.
 • Cemerlang kemahiran interpersonal dan komunikasi termasuk dapat bekerja dengan baik dalam satu pasukan dan berkomunikasi secara berkesan dengan semua peringkat kakitangan dan badan-badan luar.
 • Mampu menyesuaikan diri dengan perubahan keutamaan dan tuntutan kerja.

Staff Nurse - Clinical Skills & Simulation Centre (KUALA LUMPUR)

KELAYAKAN

 • Ijazah Sarjana Muda Minimum dalam Nursing dengan 5 tahun pengalaman bekerja di hospital
  Midwifery layak
 • Boleh bekerja semasa acara University.
 • Mampu menulis dan bercakap bahasa Inggeris.
 • Reliable & committed, and trustworthy.
 • Responsif terhadap perubahan.
Senarai jawatan Kosong lainnya adalah:
 • Staff Nurse
 • Senior Executive, International Office
 • Executive Database Management (IT Support)
 • Staff Nurse (Location: Seremban)
 • etc

CARA MEMOHON KERJA KOSONG 1. Sila kelaman: http://goo.gl/OWqqa9
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik "APPLY NOW" bahagian bawah
 4. Mohonlah Secara onlin
Baik kawan pencari Kerjaya semoga berfaedah.amin

Tuesday, March 29, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI PMM TARIKH TUTUP 01 APRIL 2016

Kerja Kosong Terkini Pembinaan Mentari Muda. Maklumat kerja kosong terkini datang dari Sektor Swasta iaitu Pembinaan Mentari muda. Pembinaan Mentari Muda ialah syarikat lukisan ditubuhkan pada tahun 2000 oleh Encik Yong Chean Peng. Beliau adalah seorang pelukis pengalaman yang telah berkecimpung dalam industri lukisan selama lebih daripada 10 tahun dan karya-karya beliau telah mendapat banyak pengiktirafan daripada pelanggan. Beliau juga mengalami dalam Kewangan & Akaun untuk semua jenis projek bangunan komersial dan kediaman. Encik Hoo Chon Gim adalah pengalaman dalam Kontrak & Site Management dengan lebih daripada 6 tahun. 
Kerja Kosong Terkini PMM
Kerja Kosong Terkini PMM
Pembinaan Mentari Muda sentiasa berorientasikan pelanggan. Mereka tidak pernah dikompromi kepada menyediakan perkhidmatan yang cemerlang kepada pelanggan mereka. Untuk mencapai sasaran ini, orang yang utama adalah terlibat dalam setiap aspek projek itu dan ia disokong oleh pekerja mahir.
Syarikat itu mempunyai program latihan yang direka untuk membangunkan kemahiran pekerja mereka dan kecekapan mereka. Keadaan teknik seni lukisan diamalkan dalam syarikat itu untuk menyediakan kualiti kerja tertinggi pada cara yang paling kos efektif. Syarikat itu tidak akan berpuas hati dengan kerja-kerja yang baik dan mereka akan terus bekerja keras dan meningkatkan teknik mereka untuk memenuhi keperluan pelanggan.
Kini Pembinaan Mentari Muda membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:

JAWATAN KOSONG TERKINI PMM TARIKH TUTUP 01 APRIL 2016

Assistant Land Surveyor

Selangor - Klang / Port Klang

JOB DESKRIPSI

 1. Menjalankan tinjauan umum dan penjajaran di tapak
 2. Mengendalikan menyatakan kerja dan ubah bentuk kerja
 3. Menyelia penyelarasan tapak
 4. Mengenal pasti dan menetapkan tanda aras sementara, titik kawalan dan tanda rujukan
 5. Berhubung dengan pelanggan, perunding, sub-kontraktor dan pihak berkuasa tempatan mengenai perkara-perkara struktur dan seni bina
 6. Memastikan rekod kajian dikekalkan mengikut keperluan kualiti

KELAYAKAN

 1. Memiliki diploma / sijil dalam bidang Ukur Tanah
 2. pengalaman kerja berkaitan sekurang-kurangnya 3 tahun dalam industri pembinaan
 3. Mahir dalam aplikasi Microsoft Office dan AutoCAD

CARA MEMOHON


 1. Sila kelaman: http://goo.gl/5rVUXR
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik APPLY NOW

Friday, March 25, 2016

JAWATAN KOSONG BERJAYA CORPORATION BERHAD TARIKH TUTUP 31 MAC 2016

Kerja Kosong Berja Corp Berhad. Maklumat Baik datang dari Berjaya Group Corp, Yang Merupakan perusahaan besar di Malaysia.  Berjaya Corporation Group 'Sejarah tarikh kembali ke 1984 apabila Pengasas kami, Tan Sri Dato' Seri Vincent Tan Chee Yioun memperoleh kepentingan utama kawalan dalam Berjaya Industrial Berhad (asalnya dikenali sebagai Berjaya Kawat Berhad dan kini dikenali sebagai Reka Pacific Berhad) dari pengasas, Broken Hill Proprietary Ltd, Australia dan National Iron & Steel Mills, Singapura. Perubahan pegangan juga mengakibatkan perubahan besar dalam perniagaan, arahan dan pertumbuhan dinamik konglomerat yang pelbagai di bawah naungan 'Berjaya Corporation Berhad ("BCorp").
Jawatan kosong Berjaya Group
Jawatan kosong Berjaya Group
Pada bulan Oktober 1988, selepas penyusunan semula utama, Berjaya Group Berhad (ketika itu dikenali sebagai Inter-Pacific Industrial Group Berhad) menjadi syarikat induk Reka Pacific Berhad. Inter-Pacific Industrial Group Berhad (dahulu dikenali sebagai Raleigh Berhad) telah ditubuhkan pada tahun 1967 sebagai pengeluar basikal. Pada tahun 1969, Syarikat telah mendapat penyenaraian rasmi di Bursa Malaysia Securities Berhad ("Bursa Securities").

BCorp mengambil alih status penyenaraian Berjaya Group Berhad di Papan Utama Bursa Securities setelah selesainya penyusunan semula Kumpulan pada bulan Oktober 2005 dan penyenaraian saham-saham baru pada 3 Januari 2006.

Dengan jumlah kekuatan pekerja 16,000, Kumpulan entiti pelbagai terbabit dalam perniagaan teras berikut:
 • Pemasaran Pengguna, Jualan Langsung & Runcit
 • Perkhidmatan Kewangan
 • Hotel, Resorts, Percutian Timeshare & Pembangunan Rekreasi
 • Pelaburan dan Pembangunan Hartanah
 • Permainan & Pengurusan Loteri
 • Perkhidmatan Alam Sekitar dan Pelaburan Teknologi Bersih
 • Perdagangan Motor dan Pengagihan
 • Makanan & Minuman dan
 • Pegangan Pelaburan dan lain-lain

JAWATAN KOSONG BERJAYA CORPORATION BERHAD TARIKH TUTUP 31 MAC 2016

Permohonan merupakan dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan Berjaya Group seperti berikut:-

Administrative Assistant / Executive-KUALA LUMPUR

KELAYAKAN

 1. Memiliki Diploma / Ijazah Pentadbiran Perniagaan atau yang setaraf dengannya dengan pengalaman kerja minimum 2-3 tahun dalam bidang berkaitan;
 2. celik komputer dan mahir dalam Microsoft Office;
 3. Mahir dalam pertuturan dan penulisan Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia;
 4. Mempunyai interpersonal, komunikasi yang baik dan menganjurkan kemahiran dengan tahap yang tinggi ketepatan dan mata untuk maklumat lanjut;
 5. Matang, komited, dengan tahap integriti yang tinggi dan mampu bekerja secara bebas.

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/7Ystfj
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply Now
Demikian Maklumat kerjaya terkini Semoga berfaedah.
Rujukan

Tuesday, March 22, 2016

JAWATAN KOSONG ISUZU MALAYSIA TARIKH TUTUP 21 APRIL 2016

Kerja Kosong Terkini Isuzu Malaysia. Maklumat kerja kosong terkini Isuzu Malaysia dimana Isuzu Malaysia Ditubuhkan pada tahun 1916, ISUZU Motors Limited membawa bersamanya sejarah terpanjang mana-mana pengilang Jepun dengan jangkamasa yang ditaburi dengan cerita-cerita kejayaan, inovasi, tanda aras kreatif, penyelidikan dan pembangunan saintifik, serta kecemerlangan dalam perkhidmatan. Oleh itu, adalah kebetulan bahawa ISUZU telah berkembang menjadi salah satu pengeluar terbesar kenderaan perdagangan tugas berat ringan, sederhana dan seluruh dunia.
Dengan misi korporat sebagai "peneraju dalam pengangkutan, kenderaan komersial dan enjin diesel, menyokong pelanggan-pelanggan kami dan menghormati alam sekitar", ISUZU Motors Limited berusaha untuk memenuhi permintaan pasaran melalui pelbagai perkembangan produknya termasuk pengeluaran mesra alam seperti Compressed Natural Gas dan kenderaan diesel-elektrik hibrid yang akan menjadi kunci kepada alaf baru. ISUZU juga pengeluar terbesar di dunia enjin diesel; terkenal dengan ciri-ciri kualiti yang tinggi dan ketahanan dan digunakan secara meluas dalam pengangkutan jalan, loji penjana kuasa bergerak, pendorongan marin, kereta salji di Kutub Selatan dan banyak jentera pembinaan lain di seluruh dunia.
Kerja Kosong Isuzu
Kerja Kosong Isuzu
Hakikat bahawa pendahulu mereka membangunkan enjin sejukan udara automotif diesel pertama di Jepun pada tahun 1936 lagi menggariskan ISUZU di dunia sebagai pemimpin dalam industri. peranan kepimpinan ini juga melihat mereka bertindak sebagai perintis dalam memperkenalkan sistem pancitan terus dan pengecas turbo yang telah digabungkan dengan intercooler dan elektronik dikawal biasa kereta api tekanan tinggi sistem suntikan bahan api.
Cukup untuk mengatakan, ISUZU menetapkan tanda aras untuk penyelidikan dan pembangunan serta teknologi menerajui. Oleh itu dengan Misi Korporat memperkasakan Trust, Tindakan dan Kecemerlangan, ISUZU sentiasa melebihi jangkaan dengan memberikan produk kejayaan dan memberikan perkhidmatan yang komited. Pendek kata: ISUZU akan sentiasa bermakna terbaik.
Hari ini, ISUZU mempunyai pejabat Penyelidikan & Pembangunan (R & D), pembuatan dan jualan di seluruh dunia dan produk yang dijual di lebih 100 negara dan wilayah. ISUZU terus mendekati pasaran baru untuk memperkayakan kehidupan orang di seluruh dunia.
Kini Isuzu membuka kesempatan kerjaya seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG ISUZU MALAYSIA TARIKH TUTUP 21 APRIL 2016

Junior Executive - After Sales-Selangor - Damansara Uptown, SS21/39

KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced / Tinggi / Diploma Siswazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, Pemasaran atau yang setaraf.
 • Bahasa yang diperlukan : Bahasa Malaysia, Bahasa Cina, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 1 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini. Graduan juga akan dipertimbangkan.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Damansara Uptown, SS21 / 39.
 • Baik dalam kemahiran persembahan, komunikasi, perancangan dan pemantauan.
 • Bersedia untuk perjalanan dan suka melakukan aktiviti luar.
 • kewarganegaraan Malaysia dan pemohon lelaki sahaja.

Senior Executive - Accounts-Selangor - Damansara Uptown

KELAYAKAN

 • Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dengan CGPA 3.0 ke atas
 • pengalaman minimum 4 tahun dalam bidang yang berkaitan
 • Kemahiran komunikasi yang baik
 • pemikiran analitikal yang baik, pemikiran positif dan terperinci berorientasikan
 • Lebih suka orang-orang yang boleh bermula dalam tempoh 1 bulan
 • Malaysia sahaja

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kelaman: http://goo.gl/VMnZrF
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Baten "APPLY NOW"

Monday, March 21, 2016

JAWATAN KOSONG TCIM TARIKH TUTUP 15 APRIL 2016

Kerja kosong terbaru TCIM. Maklumat kerja kosong terkini datang dari Sektor syarikat Swasta iaitu TCIM,  Falsafah korporat TCIM adalah fokus pelanggan. Sebabnya mudah. Sejak tahun 1983 TCIM telah dibekalkan pengendalian bahan, pertanian, pembinaan dan peralatan penjanaan kuasa kepada pelbagai sektor. Pelanggan TCIM menuntut perkhidmatan sokongan sama dengan kualiti rangkaian produk antarabangsa yang TCIM wakili. TCIM telah mendapat kepercayaan dan keyakinan mereka dengan menjadi responsif kepada jangkaan mereka. Ini telah menjadikan TCIM nama terkemuka di Malaysia dalam jualan dan perkhidmatan peralatan.
Kerja kosong TCIM
Kerja kosong TCIM
Keyakinan pelanggan adalah kritikal. Pada TCIM komited keseluruhan keupayaan TCIM dalam mencapai matlamat ini. rangkaian di seluruh negara dan kakitangan teknikal yang terlatih membolehkan TCIM untuk memberikan yang terbaik mungkin selepas sokongan jualan pada setiap masa. TCIM kakitangan teknikal menghadiri pelbagai sesi latihan, kursus ulang kaji dan seminar pembangunan. Kepada pelanggan TCIM ini bermakna tindak balas lebih cepat dan peralatan yang lebih pendek downtime.

Visi dan Misi TCIM

VISI

TCIM bercita-cita untuk menjadi pembekal peralatan yang sangat baik dan syarikat pilihan anda mahu bekerja dengan.

MISI

 • Sentiasa mencari peluang untuk menambah nilai kepada para pemegang saham.
 • Sentiasa menyampaikan produk yang berkualiti dan melebihi jangkaan pelanggan.
 • Menyediakan persekitaran kerja yang kondusif dan menyedari sepenuhnya potensi modal insan.
Kini TCIM membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TCIM TARIKH TUTUP 15 APRIL 2016

Sales Executive (Kuching)

Penempatan: Jln Tenun Off Jln Tenaga, 93450 Kuching, Sarawak

KELAYAKAN:

 • Calon perlu mempunyai pengangkutan sendiri.
 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Sijil Profesional, Diploma, Advanced / Tinggi / Diploma Siswazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, mana-mana bidang.
 • Bahasa yang diperlukan : Bahasa Malaysia, Bahasa Cina, Bahasa Inggeris. Sekurang-kurangnya 1 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini. 
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Taman Industri Malim Jaya, Melaka.
 • Sebaik-baiknya Junior Eksekutif yang pakar dalam Jualan atau bersamaan Machinery. kedudukan Sepenuh Masa (percuma).

Sales Manager (Kuantan)- Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan

KELAYAKAN:

 • Calon perlu mempunyai pengangkutan sendiri.
 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Sijil Profesional, Diploma, Advanced / Tinggi / Diploma Siswazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, mana-mana bidang.
 • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia, Bahasa Cina, Bahasa Inggeris. 
 • Kebolehan bertutur dalam bahasa Mandarin adalah satu kelebihan.
 • Sekurang-kurangnya 3 tahun  pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Bandar Indera Mahkota, Kuantan.
 • Pemohon mestilah dari Kuantan dan Pahang.
 • Sebaik-baiknya Pengurus yang pakar dalam Jualan atau bersamaan Machinery. kedudukan Sepenuh Masa (percuma). 

CARA MEMOHON KERJA KOSONG


 1. Sila kelaman: http://goo.gl/UyE5Bh
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. klik "APPLY NOW" 
Demikian Maklumat kerja kosong terkini semoga berfaedah.

JAWATAN KOSONG KPJ HEALTHCARE BERHAD TARIKH TUTUP 03 APRIL 2016

Kerja Kosong Terkini KPJ Healthcare Berhad (KPJ) Ogos 2015. Maklumat Job Terkini Malaysia sektor Kesihatan swasta memberikan kesempatan kepada anda dengan membuka kekosongan jawatan jururawat. dimana KPJ Healthcare Berhad (KPJ) adalah salah satu daripada penyedia penjagaan kesihatan swasta terkemuka di rantau ini dengan rangkaian 25 hospital di Malaysia, 2 hospital di Jakarta, Indonesia, 1 hospital di Thailand dan 3 persaraan dan kemudahan penjagaan orang tua di Kuala Lumpur, Sibu dan di Brisbane, Australia. Dengan lebih daripada 3,000 katil berlesen, hospital KPJ menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan perubatan pakar dan telah merawat lebih daripada 2.8 juta pesakit pada tahun 2014.

SEKILAS KPJ HELATHCARE


KPJ Healthcare Berhad (KPJ), yang disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia sejak tahun 1994, merupakan penyedia perkhidmatan jagaan kesihatan swasta terkemuka di Malaysia. KPJ mencapai permodalan pasaran sebanyak lebih daripada RM4.05 bilion pada Disember 2014.

Ditubuhkan lebih 33 tahun yang lalu, KPJ kini beroperasi 25 hospital di Malaysia, dua buah hospital di Indonesia, salah satu hospital di Bangladesh dan bahagian yang agak besar di sebuah hospital di Thailand. Pembekal penjagaan kesihatan progresif, KPJ kekal komited untuk melabur dalam memimpin peralatan terkini dan state-of-the-art teknologi perubatan dalam usaha untuk memberikan pengalaman pesakit positif serta meningkatkan hasil perubatan dan pembedahan.

Bersama-sama dengan rangkaian yang kukuh daripada hospital di Malaysia dan rantau ini, KPJ mencatatkan pertumbuhan yang ketara dalam bilangan pesakit dihidangkan. Pada tahun 2014 sahaja, kita berkhidmat lebih daripada 2.8 juta pesakit berbanding 2.7 juta pada tahun sebelumnya. Ini menunjukkan peningkatan kepercayaan pelanggan dalam Kumpulan, seperti yang dibuktikan oleh prestasi operasi dan kualiti inisiatif baik kita.

Tenaga kerja hari ini terdiri daripada lebih daripada 11,000 orang kakitangan yang merangkumi klinikal serta pasukan pengurusan dan pentadbiran. Di samping itu, KPJ mempunyai lebih daripada 1000 pakar-pakar perubatan yang berkhidmat di hospital-hospital di seluruh negara.

Dalam mengembangkan segmen pelancongan kesihatan, strategi pemasaran yang agresif KPJ terus menunjukkan keputusan cemerlang seperti yang kita telah berkembang kehadiran KPJ ke Asia, Timur Tengah dan Afrika Timur.
Kerjaya KPJ Berhad Ogos 2015
Kerjaya KPJ Berhad 2016

Selain penjagaan berasaskan hospital, Kumpulan KPJ juga menceburi industri penjagaan kesihatan lain yang berkaitan, terutamanya perkhidmatan Penjagaan Hidup KPJ Kanan dan pendidikan kesihatan. Ini berkembang maju subsektor memegang potensi yang amat besar untuk masa depan, selaras dengan permintaan pengguna yang semakin meningkat.

KPJ menceburi perkhidmatan Penjagaan Hidup KPJ Kanan, melalui pelaburan KPJ di Pusat Kesihatan KPJ Tawakkal di Kuala Lumpur, Sibu geriatrik Kesihatan dan Pusat Kejururawatan di Sibu, dan Jeta Gardens Resort Persaraan di Australia. KPJ Kanan Hidup Perkhidmatan Penjagaan di KPJ Kedua-dua kemudahan berasaskan penjagaan kesihatan mengamalkan pendekatan rawatan moden untuk memenuhi keperluan penduduk yang berumur.

KPJ bukan sahaja menyumbang kepada pembangunan dan pekerjaan profesional penjagaan kesihatan Malaysia, tetapi juga percaya dalam membina asas akademik yang kukuh untuk mereka yang terlibat dalam industri ini. Pada tahun 1991, KPJ telah melancarkan Kejururawatan Putri College (PNC) yang menjadi kolej kejururawatan yang pertama di negara ini yang menawarkan Diploma tiga tahun dalam bidang kejururawatan. Kukuh dalam tekad untuk memenuhi keperluan penjagaan kesihatan berkembang dan kualiti industri itu, PNC telah berkembang dan kini dinaik taraf kepada KPJ Healthcare University College (KPJUC), menawarkan 35 program daripada asas ke peringkat PhD.

Pada tahun 2011, KPJ juga menjadi pembekal swasta yang pertama di Malaysia yang mempunyai Sekolah Perubatan sendiri, dengan menawarkan Program Sarjana Perubatan. Sebilangan besar doktor di bawah Kumpulan juga menyumbang secara aktif kepada pembangunan pakar baru melalui Sekolah Perubatan ini.

KPJ Hospital terus diiktiraf oleh badan akreditasi seperti Persatuan Kualiti Kesihatan (MSQH) dan Suruhanjaya Antarabangsa Bersama (JCI). KPJ juga telah disahkan oleh Sistem Pengurusan Bersepadu (IMS) yang mengintegrasikan dan menekankan Sistem Pengurusan Kualiti (MS ISO 9001: 2000); Alam Sekitar (MS ISO 14001: 2004) dan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (OHSAS 18001: 1999) Sistem, serta ISO dan pensijilan SIRIM lain.

Komitmen KPJ untuk standard kualiti dalam penjagaan kesihatan telah tidak mendapat perhatian. Kumpulan telah diberikan dengan beberapa anugerah sepanjang 2014 termasuk Syarikat Terbaik Kepimpinan - Private Healthcare di Malaysia 2014 oleh Anugerah Kecemerlangan IAIR 'dalam Ekonomi Global; Kecemerlangan Malaysia Healthcare IT Pelaksanaan 2014 oleh Frost & Sullivan; rantaian penjagaan kesihatan swasta terbesar di Malaysia 2014 dari Malaysia Book of Records; Syarikat Terbaik HR Asia untuk Bekerja untuk di Asia 2014 oleh Business Media Antarabangsa; Anugerah Kepimpinan Global 2015 dari Persatuan Pembangunan Kepimpinan Amerika. KPJ juga telah diiktiraf atas sumbangan dan usaha dalam melaksanakan waktu kerja anjal, di bawah Program Comeback Kerjaya dimulakan secara bersama oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Pembangunan dan TalentCorp.

Sebagai warga korporat yang bertanggungjawab, KPJ mendekati masyarakat melalui sesi pemeriksaan kesihatan awam, ceramah kesihatan dan acara-acara lain. KPJ terus menyentuh kehidupan yang miskin dan kurang bernasib baik dalam masyarakat melalui pengurusan KPJ daripada inisiatif Klinik Wakaf An-Nur (KWAN). Sejak penubuhan klinik KWAN amal yang pertama di Johor pada tahun 1998, ia telah berkhidmat lebih daripada 1.13 juta pesakit. Hari ini, rangkaian KWAN yang merangkumi sebuah hospital di Johor, 20 klinik di seluruh Malaysia, dan tiga klinik bergerak di Johor dan Selangor.

Masa ini KPJ membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG KPJ HEALTHCARE BERHAD TARIKH TUTUP 03 APRIL 2016

DERMATOLOGIST-KUALA LUMPUR

KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, Sarjana Muda, Perubatan atau setara.
 • Bahasa yang diperlukan : Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 5 tahun  pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di KPJ Tawakkal HEALTH CENTRE.
 • Eksekutif Kanan sebaik-baiknya yang pakar dalam Penjagaan Kesihatan - Doktor / Diagnosis atau setara.
 • Full-Time dan kedudukan Part-Time (percuma).

ENDODONTICS (DENTAL)-KUALA LUMPUR

KELAYAKAN:

 • Memiliki Ijazah Sarjana Muda Pembedahan Pergigian atau yang setaraf yang boleh didaftarkan dengan Majlis Pergigian Malaysia.
 • Berdaftar dengan Majlis Pergigian Malaysia yang mempunyai rekod prestasi yang baik.
 • Memiliki ijazah lanjutan pengkhususan yang berkaitan - Sarjana Ijazah / Keahlian Royal College atau setaraf Berdaftar dengan Pakar Daftar Negara 
 • Mempunyai pengalaman minimum ijazah lanjutan 5 tahun menjalankan amalan sebagai seorang pakar dalam bidang yang berkaitan. Memiliki Penuh suatu perakuan pengamalan tahunan yang sah - kedudukan masa
pemohon Faedah dijemput untuk menulis atau memohon melalui talian butiran mereka resume dan sekeping gambar tidak akan dikembalikan kepada:
ADMINISTRATION & TALENT MANAGEMENT SERVICES
KPJ TAWAKKAL HEALTH CENTRE
202A JALAN PAHANG 53000 KUALA LUMPUR
(Attn : Puan Siti Hajar Jonit & Cik Nur E’ezati Md Sofri)
Semua permohonan akan dirawat dalam kerahsiaan yang ketat. Hanya calon-calon yang disenarai pendek akan dihubungi.

CARA MEMOHON KERJAYA

Demikian maklumat kerja kosong Malaysia semoga berfaedah.

Sunday, March 20, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI PUTRAJAYA PERDANA BERHAD TARIKH TUTUP 10 APRIL 2016

Iklan Kerja Kosong terbaru PPB. Maklumat kerja kosong terkini datang dari Sktor Swasta iaitu Putrajaya Perdana Berhad, dimana Putrajaya Perdana Berhad ( "PPB") adalah pembinaan yang berjaya, pembangunan hartanah dan lebuh Pemain konsesi di Malaysia. Kejayaan PPB dalam menyampaikan beberapa projek penting dan besar pada turnkey, reka bentuk dan asas bina, serta usaha-usaha PPB dalam kecekapan tenaga dalam pembinaan, telah berusaha keras untuk meningkatkan reputasi PPB sebagai salah satu syarikat pembinaan yang paling inovatif dan dipercayai di Malaysia.
Kerja Kosong terkini PPB
Kerja Kosong terkini PPB
PPB telah ditubuhkan pada bulan Julai 1998, sebagai kenderaan usaha sama korporat bagi perancangan dan pembangunan Putrajaya. Dalam tempoh 10 tahun yang lalu, PPB telah pergi untuk membina beberapa kompleks kerajaan Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, pejabat dan unit kediaman mewah serta melaksanakan beberapa projek terkemuka di Pusat Bandar Raya Kuala Lumpur.
Kumpulan ini juga adalah terkenal sebagai perintis dalam membina bangunan hijau di Malaysia. PPB telah berjaya menyiapkan beberapa projek mercu tanda seperti Pejabat Tenaga Rendah ( "LEO") Bangunan Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Bangunan Pejabat Tenaga Hijau ( "GEO") untuk Pusat Tenaga Hijau Negara dan Bangunan Diamond untuk Suruhanjaya tenaga. Dengan permintaan untuk bangunan hijau dan mampan dijangka meningkat, PPB menjangka untuk mendapat momentum yang besar dalam bidang ini. Setakat ini, Kumpulan telah mengambil beberapa bernilai RM9.5 bilion pekerjaan untuk kedua-dua pihak yang berkaitan dengan kerajaan dan sektor swasta. Produk dan perkhidmatan PPB menjadi bukti kepada kualiti kerja dan keupayaan yang wujud, dan menekankan kepakaran PPB dalam khusus, bangunan hijau. 
Banyak projek PPB termasuk bertingkat tinggi pejabat dan kediaman, kedai komersial dan runcit, pejabat-pejabat kerajaan, perbandaran, dan projek-projek infrastruktur seperti lebuh raya, jambatan, terowong perkhidmatan utiliti dan terowong monorel, antara lain. bahagian pembangunan hartanah PPB setakat ini telah dibina dan menyerahkan 1,000 unit hartanah kediaman daripada pangsapuri kerajaan, rumah berkembar, rumah super-link, rumah bandar dan banglo kerajaan.
Sebagai bukti kepada usaha-usaha PPB, projek-projek Kumpulan telah menerima pengiktirafan antarabangsa dari pelbagai organisasi dalam beberapa kategori. Ini termasuk pembinaan Anugerah Kecemerlangan Industri Malaysia 2010 (untuk Kontraktor Anugerah Gred G7 dan Anugerah Khas Kategori Inovasi) untuk Bangunan Diamond Suruhanjaya Tenaga. Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan bangunan LEO Air telah dianugerahkan 2006 Kecekapan Tenaga ASEAN dan Amalan Terbaik Pemuliharaan Anugerah Bangunan Cekap Tenaga. Penghargaan ini dan anugerah telah pergi jauh dalam kedudukan PPB sebagai pembinaan dan hartanah Pemain pembangunan cemerlang di rantau ini.
Kini Putrajaya Perdana berhad membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI PUTRAJAYA PERDANA BERHAD TARIKH TUTUP 10 APRIL 2016

Senior Manager/ Manager (Kuasa Sezaman Sdn Bhd)-Kuala Lumpur

TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB

 • Menunjukkan standard yang tinggi kepimpinan untuk membangunkan pasukan yang cekap pekerja ke arah objektif perniagaan.
 • Melaksanakan segala bantuan koordinasi teknikal dan pengendalian yang penyokong projek semasa pembinaan dan operasi dan tempoh Penyelenggaraan.
 • Membangunkan sistem kawalan tertentu untuk mencapai sasaran perniagaan dan margin.
 • Menyokong penyampaian semua tugas-tugas utama dalam sasaran kos dan garis masa.
 • kos operasi mengawal tanpa menjejaskan standard dan kualiti.
 • Mengkaji dan menyampaikan maklumat kewangan untuk membantu pengurusan dalam membuat keputusan proaktif dan tepat pada masanya.
 • Menyokong penyampaian dan pengukuran aktiviti tenaga.
 • Mengekalkan hubungan baik dengan pihak berkuasa yang mengawal.

KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Sarjana Muda Ijazah Kejuruteraan Awam atau Kejuruteraan Mekanikal atau Kejuruteraan Elektrik.
 • Sekurang-kurangnya 10 tahun pengalaman bekerja dalam bidang penjanaan tenaga, urusan lebih baik dengan pihak berkuasa SEDA / Suruhanjaya / TNB.

CARA MEMOHON

 1. Sila kelaman: http://goo.gl/enXlHg
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik baten "APPLY NOW"
Demikian maklumat kerjaya terkini semoga berfaedah.

Saturday, March 19, 2016

JAWATAN KOSONG KEMENTRIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI 2016

Iklan Kerja Kosong Kerajaan Terkini MOSTI 2016. Maklumat kerjaya terkini datang dari sektor Kerajaan iaitu MOSTI atau Kementrian Sains, Teknologi dan Inovasi. Kementerian ini telah ditubuhkan pada 1973 sebagai Kementerian Teknologi, Penyelidikan dan Kerajaan Tempatan. Pada tahun 1976, selaras dengan fungsi dan tanggungjawab baru yang berkaitan dengan isu-isu alam sekitar, nama Kementerian telah ditukar kepada Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar (MOSTE). Seterusnya, Jemaah Menteri pada 27 Mac 2004 telah bersetuju dengan penstrukturan semula MOSTE dan nama Kementerian ditukar kepada Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) bagi menerajui fungsi pembangunan ICT negara, Multimedia dan Inovasi. Pada tahun 2007, fungsi sains dan teknologi dipecahkan mengikut kluster Bioteknologi, ICT, Industri, Angkasa, Laut dan Atmosfera dan Teras Sains dan Teknologi.
Kerja Kosong Terkini Kerajaan MOSTI
Kerja Kosong Terkini Kerajaan MOSTI

Visi

“Peneraju agenda Sains, Teknologi dan Inovasi Negara.”

Misi

“Meneroka, membangun dan memanfaatkan STI untuk menjana ilmu pengetahuan, mencipta kekayaan dan menjamin kesejahteraan masyarakat ke arah mencapai ekonomi berpendapatan tinggi yang kompetitif, mapan dan terangkum.”
Kini Kementrian Sains, Teknologi dan Inovasi membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG KEMENTRIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI 2016

Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) menawarkan peluang latihan  industri kepada pelajar-pelajar warganegara Malaysia daripada Institusi Pengajian Tinggi Awam/Swasta dalam dan luar negara. Tawaran ini dibuka kepada pelajar yang sedang mengikuti pengajian di peringkat Diploma atau Ijazah Sarjana Muda. 

BIDANG PENGAJIAN

MOSTI LATIHAN INDUSTRI
MOSTI LATIHAN INDUSTRI

CARA MEMOHON

Pelajar boleh memohon dengan mengemukakan dokumen berikut:
 1. Surat permohonan pelajar
 2. Resume pelajar
 3. Surat rasmi daripada IPTA/IPTS *
 4. Transkrip pengajian*
Permohonan perlu dikemukakan ke alamat berikut: 
Setiausaha Bahagian
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi
Aras 5, Blok C4, Kompleks C
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62662 PUTRAJAYA
(u.p.: Seksyen Pembangunan Sumber Manusiadan Kompetensi)

atau melalui emel kepada:
fauziah@mosti.gov.my / malaalias@mosti.gov.my( * Dokumen dalam format PDF/JPEG jika dihantar melalui emel).
Permohonan hendaklah dikemukakan selewatlewatnya 2 bulan sebelum tarikh latihan industri bermula.

MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI:

Tel: 03-8885 8870 / 8257

Demikian Maklumat kerja kosong terkini dari Kementrian  Sains, Teknologi dan Inovasi semoga berfaedah. amin

Wednesday, March 16, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI MRCB BERHAD TARIKH TUTUP 14 APRIL 2016

Kerja Kosong Terkini dan Terbaru MRCB Berhad. MRCB sentiasa menetapkan pencapaian baru. Sebagai salah satu hartanah dan infrastruktur pemaju terkemuka di Malaysia, MRCB melangkah maju dengan empat aktiviti perniagaan utama - Hartanah (MRCB Land), Kejuruteraan & Pembinaan, Infrastruktur, Konsesi & Alam Sekitar. MRCB juga telah mengambil pendirian yang aktif dalam memastikan bahawa segala yang kita membina dan / atau lakukan adalah mesra alam. Agenda hijau MRCB adalah untuk jangka masa panjang dan akan terus menjadi bahagian penting dalam operasi harian MRCB. Selain itu, MRCB percaya dalam memupuk generasi akan datang dan mengambil berat kepada mereka yang kurang bernasib baik dalam inisiatif Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) .
kerja kosong terkini mRCB
kerja kosong terkini mRCB

Visi

Visi MRCB adalah untuk menjadi sebuah organisasi terkemuka di Malaysia yang terkenal dengan penyampaian perkhidmatan bertaraf dunia dalam setiap perniagaan teras MRCB, dengan kehadiran korporat di negara-negara dan pasaran yang dipilih secara strategik. Dengan berbuat demikian, MRCB akan berusaha untuk menjadi sebuah organisasi yang berbeza di seluruh dunia kerana dedikasinya kepada penyampaian sumber penting bagi pertumbuhan demi kepentingan negara kita, pekerja, pemegang kepentingan, dan pelbagai komuniti di negara-negara yang MRCB beroperasi.

Misi

Dalam mencapai misi MRCB, MRCB amat komited kepada yang berikut:
 1. Menyokong pertumbuhan ekonomi Malaysia dan usaha mencapai status negara maju dengan membangun dan menyampaikan sumber kritikal untuk pengetahuan masa kini dan masa depan dan ekonomi IT yang dipacu.
 2. Membina dan mengekalkan kedudukan kepimpinan dalam penyampaian perkhidmatan yang cemerlang dalam setiap perniagaan teras MRCB melalui usaha-usaha kreatif dan dedikasi pekerja mahir MRCB.
 3.  Mempertingkatkan kualiti hidup komuniti di mana MRCB beroperasi melalui projek-projek dan aktiviti-aktiviti yang sosial, budaya dan bertanggungjawab terhadap alam sekitar.
 4.  Mewujudkan nilai pemegang saham bukan sahaja melalui pembangunan strategi perniagaan yang berdaya maju dengan rakan kongsi dan pelabur, tetapi mendokong prinsip korporat yang baik tadbir urus, integriti dan kejujuran.
 5.  Memupuk budaya korporat yang meletakkan penekanan kepada pembelajaran, perkongsian pengetahuan, kreativiti dan kelajuan penghantaran di dalam usaha mencapai kecemerlangan, melalui program-program latihan dan pembangunan kerjaya yang berkesan; menekankan nilai yang MRCB letakkan dalam kakitangan MRCB sebagai pengupaya dalam mencapai Visi dan memenuhi Misi MRCB.
Kini MRCB membuka keksosongan Jawatan banyak kedudukan diantaranya adalah seperti berikut:

JAWATAN KOSONG TERKINI MRCB BERHAD TARIKH TUTUP 17 OKTOBER 2015

Engineer, Mechanical and Electrical

KELAYAKAN KERJA KOSONG TERBARU

 • Calon perlu mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kejuruteraan Elektrik atau Mekanikal atau mana-mana bidang yang berkaitan.
 • Membimbing strategi M & E keseluruhan dan pelaksanaan aktiviti berkaitan projek dan melalui rakan-rakan
 • Set-up M & E sistem dan memastikan berkesan pelaksanaan.
 • Menyelaras dan pengurusan proaktif di laman web termasuk kemajuan tapak, prestasi dan laman web organisasi sub-kontraktor.
 • Mengkaji semula, menilai dan memantau rancangan kontraktor dan kemajuan fizikal untuk memastikan siap.
 • Berhubung dengan perunding & pelanggan setiap kali pemeriksaan dan pemasangan isu-isu timbul.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Lembah Klang dan Johor.
 • Graduan baru digalakkan untuk memohon.
 • Jawatan kontrak sepenuh masa. 
Senarai jawatan kosong lainnya iaitu:
 • Engineer, Environmental
 • Engineer, Civil And Structural
 • BIM Modeler
 • Engineer, Sustainability
 • etc 

CARA MEMOHON KERJAYA


Tuesday, March 15, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI SKMM TARIKH TUTUP 13 APRIL 2016

Kerja Kosong Terkini Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia . Iklan Kerja Kosong terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu SKMM atau Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia Dengan kelahiran dan letupan industri komunikasi menumpu dan multimedia yang baru di Malaysia pada pertengahan 1990-an, satu paradigma baru yang memerlukan pendekatan baru dalam dasar dan peraturan media menjadi satu keperluan. Selaras dengan ini, Malaysia menerima pakai model peraturan penumpuan berkaitan dengan industri komunikasi dan multimedia pada November 1998. Dua undang-undang telah digubal untuk memberi kesan kepada model kawal selia baru: Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 yang menetapkan rangka kerja pelesenan peraturan baru bagi industri dan Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (1998) yang mencipta satu badan kawal selia baru, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia.
Kerja Kosong terbaru SKMM
Kerja Kosong terbaru SKMM
Akta Komunikasi dan Multimedia (1998) mula digubal pada 1 April 1999, manakala dengan itu, Akta Telekomunikasi (1950) dan Akta Penyiaran (1988) telah dimansuhkan.

VISI

Berdaya saing, cekap dan semakin diri mengawal selia komunikasi dan pertumbuhan penjanaan industri multimedia untuk memenuhi keperluan ekonomi dan sosial Malaysia.

MISI

Kami komited kepada:
 • Menggalakkan akses kepada perkhidmatan komunikasi dan multimedia;
 • Memastikan pengguna menikmati pilihan dan tahap yang memuaskan perkhidmatan pada harga yang berpatutan;
 • Menyediakan proses pengawalseliaan yang telus bagi memudahkan persaingan yang adil dan kecekapan dalam industri;
 • Memastikan penggunaan terbaik spektrum dan beberapa sumber; dan
 • Consulting kerap dengan pengguna dan penyedia perkhidmatan dan memudahkan kerjasama industri.
Kini SKMM membuka banyak kekosongan kerjaya seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI SKMM 

TARIKH TUTUP 13 APRIL 2016

Senior Executive / Executive - Digital Innovation-SELANGOR

KELAYAKAN

 1. Ijazah Sarjana Muda dalam Penyiaran, Pengurusan, Pentadbiran Perniagaan atau kelayakan lain yang berkaitan dari Universiti yang diiktiraf dengan minimum CGPA 3.00.
 2. Sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman kerja yang berkaitan dalam industri penyiaran / media.
 3. Komunikasi lisan yang kukuh dan kemahiran yang ditulis dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.
 4. Disiplin yang baik dan mempunyai integriti yang tinggi.
 5. Keupayaan untuk bekerja di bawah tekanan / garis masa kritikal
 6. Keupayaan untuk bekerja secara bebas / pemantauan minimum.
 7. Keupayaan untuk bekerja sebagai satu pasukan.
 8. Kemampuan untuk menetapkan keutamaan dan mengatur kerja dengan berkesan bagi memenuhi tarikh akhir.
 9. Pengurusan masa yang baik. 
Selain kerjaya diatas jua ada banyak senarai jawatan kosong terkini seperti berikut ini :-
 1. Executive - Talent Management
 2. Senior Executive - Project Management
 3. Executive - Procurement Sourcing
 4. Executive - Procurement Governance (Tender Management) 
 5. etc

CARA MEMOHON KERJAYA  1. Sila kelaman: http://goo.gl/kyD2Lf
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik baten "APPLY NOW" 
Demikian maklumat kerja kosong terkini semoga berfaedah.

JAWATAN KOSONG TERKINI KOPERASI SHAMELIN TARIKH TUTUP 14 APRIL 2016

Kerja kosong terbaru koperasi Shamelin. Koperasi Shamelin Berhad, atau lebih dikenali sebagai SHAMELIN, adalah sebuah koperasi berdaftar yang ditubuhkan pada 13 April 1971 dengan tujuan untuk meningkatkan kepetingan ekonomi anggota-anggotanya mengikut prinsip-prinsip koperasi. Sehingga Disember 2012, SHAMELIN telah mempunyai anggota seramai 22,424 orang dengan syer terkumpul sebanyak RM9,835,153.55. Sejak ditubuhkan SHAMELIN telah melalui beberapa pengelaman pahit getir dalam cubaan untuk mencari dan memantapkan aktiviti-aktiviti ekonomi yang boleh merealisasikan tujuan penubuhan. Antara beberapa cubaan perniagaan yang ceburi yang paling menonjol pada tahun-tahun 70an ialah usaha untuk mengadakan rangkaian kedai runcit diseluruh negara, tetapi kurang berjaya.
jawatan kosong Koperasi Shamelin
jawatan kosong Koperasi Shamelin
Pada awal tahun 80an, SHAMELIN berjaya memperolehi sebidang tanah seluas 135 ekar di Cheras, Kuala Lumpur untuk dimajukan sebagai sebuah taman yang mengandungi bangunan-bangunan kediaman, perdagangan dan perkilangan, yang dikenali sebagai Taman Shamelin Perkasa. Kejayaan memperolehi tanah ini telah memberi peluang kepada SHAMELIN untuk melonjak jauh di dalam arus perdana kegiatan ekonomi negara ketika itu. Pada peringkat awalnya SHAMELIN berjaya mengendalikan perniagaan memajukan hartanah ini dengan baik, namun pada pertengahan tahun 80an, ianya mula menghadapi masalah dan seterusnya projek pembangunan ini terbengkalai. 
Ekoran daripada ini lain-lain perniagaan yang diceburinya turut menghadapi masalah dan SHAMELIN diambang muflis.
Kini Koperasi Shamelin membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI KOPERASI SHAMELIN TARIKH TUTUP 14 APRIL 2016

Assistant General Manager-Kuala Lumpur

KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah
 • Profesional, Kewangan / Perakaunan / Perbankan, Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan atau setaraf.
 • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 10 tahun  pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Pengurus Kanan sebaik-baiknya yang mengkhusus dalam Kewangan - Kewangan / Pelaburan Perbankan Merchant Korporat atau setaraf.
 • Kedudukan Sepenuh Masa (percuma). 

CARA MEMOHON KERJAYA

JAWATAN KOSONG KERAJAAN SPN TERENGGANU TARIKH TUTUP 31 MAC 2016

Kerja Kosong terkini Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu. Maklumat Kerja Kosong Terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu SPN Terengganu. Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN.TR) telah ditubuhkan pada 10 Ogos 1959 di bawah Fasal 56 Undang-Undang Bagi Diri Kerajaan Terengganu (Bab Yang Pertama) (Pindaan) Tahun 1959.Di bawah Perkara 56 (9) Undang-Undang Bagi Diri Kerajaan Negeri Terengganu (Bab Yang Pertama)(Pindaan)Tahun 1956, Suruhanjaya bertanggungjawab terhadap perlantikan,  pengesahan dalam perkhidmatan, pemberian taraf berpencen dan menjalankan kawalan tatatertib anggota perkhidmatan yang di bawah bidangkuasanya.
Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu juga berfungsi sebagai:
jawatan Kosong Terbaru SPN Terengganu
Kerja Kosong Terbaru SPN Terengganu

 1. Lembaga Rayuan Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu
 2. Lembaga rayuan Tatatertib Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu
 3. Pihak Berkuasa Tatatertib terhadap pegawai yang memegang atau memangku jawatan Setiausaha Kerajaan dan Pegawai Kewangan Negeri.
 4. Berkuasa untuk membuang kerja atau menurunkan pangkat pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan Kumpulan Pengurusan dan Profesional.
Kini Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG KERAJAAN SPN TERENGGANU TARIKH TUTUP 31 MAC 2016

DG41- PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

KELAYAKAN

 1. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 2. ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred DG41 : RM2,018.52); atau
 3. ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang pendidikan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiiktiraf setaraf dengannya.
  (Gaji permulaan ialah pada Gred DG41 : RM2,222.94); atau
 4. ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred DG41 : RM2,222.94); atau
 5. ijazah sarjana dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiiktiraf setaraf dengannya.
  (Gaji permulaan ialah pada Gred DG41 : RM2,733.98); atau
 6. ijazah doktor falsafah (PhD) dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred DG41 : RM3,040.60)
 7. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. 
Selain jawatan Kosong diatas juga terdapat senarai jawatan kosong terkini seperti berikut ini:
 1. N41- PEGAWAI TADBIR
 2. JA29- PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA
 3. S27- PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT 

SYARAT MEMOHON KERJAYA

 1. Permohonan jawatan hanya boleh dibuat jika ada iklan jawatan.
 2. Iklan jawatan boleh disemak melalui Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu.
 3. Permohonan jawatan hanya diterima sebelum tarikh tutup iklan jawatan tersebut.
 4. Hanya borang yang lengkap sahaja diterima untuk diproses.
 5. Pemohon yang berjaya proses tapisan akan dipanggil temuduga melalui surat. Pastikan alamat adalah betul.
 6. Pemohon juga boleh menyemak senarai calon yang berjaya untuk dipanggil temuduga di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu. 

CARA MEMOHON KERJA KOSONG SPN TERENGGANU


Sila Muat Turun Panduan mengisi Borang Permohonan disini 

Demikian Maklumat kerja kosong Terkini semoga berfaedah.


Monday, March 14, 2016

JAWATAN KOSONG TERBARU TAR UC TARIKH TUTUP 10 APRIL 2016

Kerja Kosong Terbaru TAR UC. Iklan kerja kosong terkini datang dari Sektor Universiy College yang berasal dari Tunku Abdul Rahman University College dimana Tunku Abdul Rahman University College percaya bahawa pendidikan kepada siapa yang dikehendaki itu diberikan, tanpa mengira usia, jantina, kaum, bangsa dan kelas, akan membawa manfaat kepada rakyat dan negara. Tunku Abdul Rahman University College FULLY menyedari tanggungjawabnya sebagai sebuah institusi pengajian tinggi dalam konteks sistem pendidikan Malaysia dan peranannya dalam memenuhi aspirasi rakyat Malaysia dalam usaha mencapai pendidikan.
Kerja Kosong terbaru TARC
Kerja Kosong terbaru TARC
Tunku Abdul Rahman University College berpegang kuat dengan ajaran berpegang kepada prinsip bahawa pendidikan merangkumi bukan sahaja mengejar kebenaran dan pengetahuan tetapi juga pembangunan yang bersifat moral dan etika.

Mission

 • Tunku Abdul Rahman College University komited untuk melengkapi dan menambah usaha-usaha Kerajaan dalam menyediakan pendidikan dan latihan yang berkualiti ke atas pelbagai disiplin dan tahap dengan itu menambah pembangunan modal insan di Malaysia.
 • Tunku Abdul Rahman University College akan memberi tumpuan kepada pembangunan keseluruhan pelajar pada tahap potensi yang dan graduan hendaklah disemai dengan ilmu pengetahuan, kemahiran, nilai-nilai dan sifat-sifat untuk berjaya dalam hidup dan kerja menyumbang kepada kemajuan teknologi, ekonomi dan sosial negara.
 • Tunku Abdul Rahman College University komited untuk mengekalkan hubungan kukuh dengan perniagaan, industri dan masyarakat dan juga bekerjasama dengan institusi terkemuka yang lain untuk tujuan memupuk peningkatan dan pembelajaran berterusan.

Vision

Tunku Abdul Rahman Kolej Universiti hendaklah menjadi suatu institusi dibezakan pengajian tinggi mengakui tempatan, kebangsaan dan global untuk kecemerlangan dalam menyediakan peluang untuk pembangunan dan pertumbuhan pelajar intelek, peribadi dan profesional dengan memupuk minda bertanya mereka, kreatif dan inovatif untuk berjaya dalam hidup .
Kini Tunku Abdul Rahman Kolej Universiti membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERBARU TAR UC TARIKH TUTUP 10 APRIL 2016

Manager / Assistant Registrar (Administrative Executive)

KELAYAKAN

 • Memiliki Ijazah Sarjana Muda / Sarjana yang diiktiraf atau kelayakan yang setaraf dengannya.
 • Mempunyai kemahiran analitikal dan penyelesaian masalah kuat, kemahiran komunikasi yang baik dan mampu bekerja secara bebas.

Manager (Office of the Registrar)-Kuala Lumpur

KELAYAKAN

 1. Memiliki Ijazah Sarjana Muda / Sarjana yang diiktiraf atau kelayakan yang setaraf dengannya. Calon yang mempunyai kelayakan ICSA akan diutamakan.
 2. Mesti mempunyai sekurang-kurangnya 8 tahun pengalaman bekerja dalam bidang yang berkaitan.
 3. Mesti matang, terperinci berorientasikan dengan pengetahuan yang baik daripada aplikasi Microsoft Office dan dengan keupayaan untuk pelbagai tugas serta mempunyai kepimpinan yang cemerlang, perancangan, organisasi, komunikasi dan kemahiran interpersonal.

Professor / Associate Professor / Senior Lecturer / Lecturer

KELAYAKAN

Possess recognised Master’s / PhD / Doctorate degrees or equivalent professional qualifications in one of the following areas:
Faculty of Applied Sciences and Computing
3D Computer Games Design & Development / Games & Graphics Programming / Data Science / Virtual Reality / IT Security / Computer Forensics / Multimedia / Computer Networking / Programming (Java, C#, PHP, C++, Action Script etc) / Database / Data Warehouse / Business Intelligence / Software Engineering / Enterprise Resource Planning / Business Process Management / Agile Software Development / Operating Systems / Computer Systems Architecture / Mobile Application Development / Artificial Intelligence / Human Computer Interaction / Web Development / Cloud Computing / Chemistry / Microelectronics / Embedded Systems / Food Science and Technology / Nutrition / Sport Science / Life Sciences / Mathematics /  Statistics / Computer Science
Faculty of Accountancy, Finance and Business
Auditing / Taxation / Management / Logistics / Marketing / Human Resource Management / Financial Accounting / Financial Reporting Management / Accounting / Law / Banking / Retail Management / Finance / Economics
Faculty of Engineering and Built Environment
Measurement / Contract Administration / Construction Economics / Construction and Property Laws / Procurement Strategy / QS Practices / Estimating / Valuation / Town and Country Planning / Land Economics / Urban Land Administration / Real Property Finance and Investment Analysis / Building Services / Construction Technology / Site Surveying / Project Planning and Management / GIS in Property Management / International Construction / Value and Risk Management / CADD / Microsoft and Primavera Software Applications / Thermodynamics / Engineering Design / Product Design & Development / Embedded System Engineering / Fluid Mechanics / Mechanics of Solids / Biomaterials / Nanomaterials / Materials Thermodynamics / Surface Engineering / Magnetic and Optical Materials / Electronic Materials / Foundry Engineering / Power Electronics / Electrical Power Generation and High Voltage Engineering / Power System Analysis / Microwave Engineering / Electrical Energy Utilisation / Integrated Circuit Technology / Project Management / Engineer in Society / Antenna Design
 Faculty of Social Science, Arts and Humanities
Broadcasting / Advertising / Public Relations / Media Studies / Multimedia & Design / New Media / Counselling / Hospitality and Tourism / English with Drama
Centre for Nation Building and Languages
Civic Consciousness and Volunteerism / Social and Work Etiquette / Contemporary Malaysian Issues / English Language / Korean Language / Japanese Language / French Language
Centre for Pre-University Studies
Accounting / Business / Chemistry / Biology

CARA MEMOHON KERJAYA


 1. Sila kelaman:http://goo.gl/63K6ey
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Baten "APPLY NOW"
Demikian maklumat kerja kosong terkini semoga berfaedah.

Saturday, March 12, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI YAYASAN PENDIDIKAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 26 MAC 2016

Kerja Kosong Terkini YPM. Iklan jawatan kosong terkini datang dari Sektor Pendidikan iaitu yayasan Pendidikan Malaysia (YPM) yang mempelawa warganegara Malaysia. Yayasan Pendidikan Malaysia ditubuhkan pada 1 Julai 2013 dengan memfokuskan kepada pelajar-pelajar miskin yang mempunyai tahap pencapaian akademik yang baik untuk terus dibantu. Disamping itu, Yayasan Pendidikan in Malaysia juga berperanan dalam mewujudkan satu sinergi bersepadu dikalangan IPTS tempatan memandangkan IPTA sememangnya diuruselia oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Ia bertujuan menjadikan IPTS tempatan lebih berdaya saing melalui transformasi pendidikan berteraskan “demand-driven” yang selari dengan kehendak industri.
Kerja Kosong Terkini YPM
Kerja Kosong Terkini YPM

Visi

Menjadikan pendidikan digital sebagai teras k-ekonomi berpendapatan tinggi.

Dasar dan Strategi

Yayasan Pendidikan Malaysia menekankan khusus kepada keluarga bandar dan luar bandar yang mempunyai tanggungan tinggi dengan pendapatan yang sederhana rendah untuk dibantu dalam meningkatkan kecemerlangan pendidikan anak-anak dalam setiap keluarga tersebut. YPM pula akan bekerjasama dengan IPTS yang sudi menaja kepada pelajar-pelajar miskin yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang. Faktor sikap dan daya kepimpinan juga boleh dipertimbangkan sekiranya pencapaian akademik pelajar ditahap sederhana.
Kini Yayasan Pendidikan Malaysia membuka kekosongan jawatan seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI YAYASAN PENDIDIKAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 26 MAC 2016

JawatanTarikh TutupBahagian / DaerahNegeri
Pembantu Am Rendah26 Mac 2016WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYAW.P. PUTRAJAYA
Pembantu Akauntan Gred W2226 Mac 2016WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPURW.P. KUALA LUMPUR

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kelaman: http://goo.gl/1ET9rC
 2. Sila ke Carian Segera dan pilih Cari Majikan serta masukkan Kata: yayasan Pendidikan malaysia (dan search).
  JAWATAN KOSONG MALAYSIA TERKINI
 3. Sila pilih majikan :YAYASAN PENDIDIKAN MALAYSIA
 4. Sila klik pada senarai iklan jawatan dan mohonlah secara online
 Demikian Maklumat terkini kerjaya semoga berfaedah.amin

Friday, March 11, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI TOYOTA CAPITAL SDN BHD TARIKH TUTUP 10 APRIL 2016

Kerja Kosong Terbaru Toyota Capital Malaysia Sdn Bhd. Maklumat kerja kosong terkini datang dari syarikat Swasta iaitu Toyota Capital, Toyota Capital adalah sebuah syarikat perkhidmatan kewangan yang ditubuhkan bersama oleh Toyota Perkhidmatan Kewangan (TFS) Jepun, sebuah anak syarikat milik penuh Toyota Motor Corporation Jepun dan UMW Corporation Sdn Bhd.
TOYOTA CAPITAL MALAYSIA Sdn Bhd adalah anak syarikat Toyota Financial Service Corporation, yang mengkhusus dalam pembiayaan kenderaan Toyota Motor Corporation di seluruh dunia. Toyota Perkhidmatan Kewangan (TFS) diwakili di 34 buah negara di seluruh dunia, dengan aset yang diuruskan berjumlah AS $ 156.600.000.000 (31 Mac 2012). Misi Toyota Capital Malaysia ialah untuk menjadi Paling Dikagumi Auto-Pembiaya melalui kecemerlangan perkhidmatan dan inovasi produk di Malaysia. model perniagaan teras Toyota Capital adalah untuk menyediakan perkhidmatan kewangan automotif terdiri daripada kenderaan individu dan perniagaan serta inisiatif baru Toyota Capital, Pengurusan Fleet.
Kerjaya Toyota Capital
Kerjaya Toyota Capital
Kini Toyota Capital membuka kekosongan jawatan terbaru seperti berikut:

JAWATAN KOSONG TERKINI TOYOTA CAPITAL SDN BHD TARIKH TUTUP 10 APRIL 2016

Senior Executive, Asset Management (Contract) - Collection & Recovery-SELANGOR

TANGGUNGJAWAB

 • Review and management Non Performing Loan (terminated) account with aging >120 days to curb the account from writing off.
 • Regimented calling and close monitoring of delinquent account with aging above 120 days. Conduct searches to traces whereabouts of uncontactable and untraceable vehicles.
 • Negotiate with customers on repayment and restructuring loan scheme to update arrears.
 • Review files and initiate legal proceedings against customers. Monitor the legal proceedings and recommend appropriate legal enforcement against difficult customers.
 • Ensure timeliness of issuance of repossession order, effective follow up with repossessor on the outcome of the repossession. Provide recommendation of repossession fee for Management’s approval.
 • Prepare and analyse the unit’s monthly KPI reports for process/productivity improvement.

KELAYAKAN

 • Degree holder or other equivalent professional qualification
 • Preferably minimum 2 years of relevant working experience in Debt Collection industry
 • Able to work on assigned shift, have flexibility to accommodate possible weekend assignment and ad-hoc assignment to travel to outstation.
 • Well versed in English and Bahasa Malaysia
 • Experience in dealing with the local authority i.e. Custom, Police, Ministry and etc will be an added advantage

CARA MEMOHON KERJA KOSONG TERBARU

 1. Sila kelaman: http://goo.gl/QtH7ER
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik "APPLY NOW"
Demikianlah jawatan kosong terkini semoga berfaedah.

Wednesday, March 9, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI HUME CEMENT TARIKH TUTUP 08 APRIL 2016

Kerja Kosong Terbaru Hume Cement. Maklumat Kerja kosong terkini Hume Cement dimana Hume Cement Sdn Bhd merupakan anak syarikat milik penuh Hume Industries Berhad; Member Hong Leong Group, mula beroperasi pada tahun 2012 dengan tujuan untuk menawarkan penyelesaian rantaian bekalan yang lengkap yang memenuhi keperluan pelanggan. Kami adalah sebuah kilang simen bersepadu yang terletak di Gopeng, Malaysia, yang menggunakan teknologi pecah tanah. proses pembuatan kami mematuhi piawaian pembuatan dan perkhidmatan antarabangsa seperti MS ISO 9001 dan MS ISO 14001. Produk kami "Panda Green (PCC)" dan "Panda Blue (OPC)" adalah standard antarabangsa disahkan MS EN 197-1: 2007. Hume Cement diketuai oleh satu pasukan profesional yang berdedikasi dan berpengalaman yang terus melonjakkan syarikat itu ke hadapan dengan semua inovasi teknikal industri terkini. Gabungan kuat perkakasan (tumbuhan state-of-the-art kami) dan perisian (tenaga kerja mahir kami) menetapkan Hume Cement selain dari yang lain.
Kerja Kosong terbaru Hume Cement
Kerja Kosong terbaru Hume Cement
Hume Cement juga mementingkan akan hijau dan mengamalkan pelbagai proses mesra alam. Ia adalah usaha yang konsisten menjadi penjimatan tenaga sentiasa memperbaiki kilang simen di samping mengekalkan standard kualiti tertinggi untuk semua produk .
Kini Hume Cement membuka kekosongan jawatan terbaru seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI HUME CEMENT TARIKH TUTUP 08 APRIL 2016

Forklift Driver-Perak-Gopeng

Tanggungjawab:

 1. Untuk memuatkan beg simen lori tersebut.
 2. Pengemasan kawasan masing-masing.
 3. Mana-mana tugas-tugas lain seperti yang diminta oleh Manager.

Kelayakan

 • Minimum SPM.
 • Mampu bekerja dalam syif.
 • 1 tahun pengalaman minimum sebagai pemandu forklift.

CARA MEMOHON KERJYA 

 1. Sila kelaman: http://goo.gl/KWtDCZ
 2. Pilih Kerjaya yang anda maksud
 3. Klik Baten "APPLY NOW"

Monday, March 7, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI BORNEO MOTORS TARIKH TUTUP 06 APRIL 2016

Kerja Kosong Terbaru Borneo Motors. Maklumat kerja kosong terbaru Borneo Motors,  Borneo Motors (Singapore) Pte Ltd merupakan pengedar kereta utama hari ini di Singapura, dengan 1 daripada setiap 3 * pemilik kereta Singapura memilih kami sebagai rakan mereka dipercayai Ditubuhkan pada tahun 1856, Borneo Motors adalah sebahagian daripada Inchcape Group of UK yang dianggap baik untuk kehandalannya dalam pengagihan motor. Pada tahun 1967, hubungan pecah tanah kami dengan Toyota Motor Corporation bermula, mencetuskan kejayaan itu melepasi semua jangkaan. Kami juga telah melancarkan jenama Lexus pada tahun 1992, dan terus berkembang ke dalam pasaran kenderaan barangan berat dengan Hino pada tahun 2006.
Kerja Kosong Terbaru Borneo Motors
Kerja Kosong Terbaru Borneo Motors
Di Borneo Motors, anda bukan sahaja akan menemui pelbagai yang terbaik daripada kenderaan untuk dipilih, tetapi juga perkhidmatan pelanggan yang responsif dan kemudahan di seluruh pulau untuk menyokong anda sepanjang jalan. Dengan rekod prestasi yang terbukti keupayaan yang luar biasa itu, ditambah pula dengan kepercayaan Pertama Pelanggan kami, pengalaman pemilikan yang terbaik menanti anda hari ini.
Kini Borneo Motors membuka kekosonan jawatan terbaru seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI BORNEO MOTORS TARIKH TUTUP 06 APRIL 2016

Aftersales Body & Paint Workshop Executive in Singapore

Tanggungjawab Kerja:

 • Untuk menyemak dan memastikan kualiti pembaikan dilakukan oleh bengkel
 • Memantau semua bahan pembaikan dan barang-barang guna habis di tahap yang sesuai
 • Bekerja mengikut bengkel untuk mengekalkan keperluan bengkel
 • Mengawasi penyelenggaraan pencegahan dan kerja-kerja pembaikan ke atas semua kilang bengkel dan peralatan
 • Pastikan pada masa penghantaran kenderaan pembaikan
 • Kerja dan menyelaras dengan pasukan sokongan untuk menyelesaikan isu-isu pejabat & bengkel

Kelayakan Kerja:

 • Ijazah / Diploma dalam Kejuruteraan
 • Calon yang gemarkan kereta adalah dialu-alukan untuk memohon
 • Sabar, empati dan pendekatan yang tenang dan teratur untuk penyelesaian masalah
 • Mempunyai kualiti kepimpinan yang tinggi, berkesan kemahiran komunikasi interpersonal dan cemerlang

CARA MEMOHON KERJAYA

JAWATAN KOSONG TERKINI KOPERASI KOPUTRA 03 APRIL 2016

Iklan kerja kosong terbaru Koputra. Maklumat kerja kosong terkini datang dari Sektor koperasi yang merupakan kakitangan Bank Muamalat iaitu KOPUTRA . Koperasi Pelaburan Kakitangan Bank Muamalat Malaysia Berhad atau nama ringkasnya KOPUTRA telah ditubuhkan pada 3 Mac 1986 mengikut Akta Koperasi dengan berasaskan prinsip Syariah di dalam melaksanakan semua aktiviti perniagaannya. Keanggotaan terdiri daripada kakitangan yang berkerja di Bank Muamalat Malaysia Berhad, CIMB Bank Berhad, kakitangan KOPUTRA, bekas kakitangan Bank Bumiputra Malaysia Berhad dan pasangan (suami/isteri) anggota sedia ada serta anak-anak anggota KOPUTRA yang telah berumur 18 tahun ke atas. 
Jawatan Kosong Terbaru Koputra
Jawatan Kosong Terbaru Koputra
Tujuan penubuhan KOPUTRA ialah untuk memajukan kepentingan sosio-ekonomi anggota menerusi prinsip koperasi dengan mengalakkan sikap menabung, berjimat cermat dan berkerjasama membantu antara satu sama lain. Akitiviti utamanya ialah menjalankan kegiatan pelaburan, pembiayaan kepada anggota, perkhidmatan pencucian bangunan/pejabat, dobi, takaful dan hartanah. Perniagaan yang dijalankan berkonsepkan Syariah islam. Merupakan kontraktor perkhidmatan pencucian bangunan dan pejabat khasnya kepada pihak Bank Muamalat Malaysia Berhad dan Commerce International Merchant Bank Berhad (CIMB Berhad) serta lain-lain syarikat/jabatan kerajaan. Sebuah koperasi berkapasiti besar dengan mempunyai 418 orang pekerja yang terdiri dari 23 pekerja di bahagian pentadbiran dan 395 pekerja di bahagian operasi. Koperasi ini juga merupakan antara 100 koperasi terbaik di Malaysia.  Koperasi ini berpengalaman menjalankan perniagaan pembersihan, pencucian dan pembiayaan selama 26 tahun.Keanggotaan sehingga sekarang ialah seramai 4508 orang.

VISI

Menjadi sebuah koperasi yang dinamik, inovatif, progresif dan memberi perkhidmatan terbaik serta berkualiti pada anggota-anggota dan pelanggan berdasarkan Syariah Islam

MISI

 • Menyediakan pelbagai kemudahan pembiayaan dan perkhidmatan yang memenuhi keperluan serta kehendak anggota dan pelanggan
 • Memperbaiki dan meningkatkan sosio-ekonomi anggota-anggotanya.
 • Memberi mutu perkhidmatan yang berkualiti tinggi, cekap dan efektif.
 • Membentuk pengurusan yang cekap, amanah dan mantap ke era globalisasi.
 • Melahirkan pekerja yang berketerampilan dan menjalankan perniagaan yang mempunyai daya saing yang tinggi
Kini KOPUTRA membuka kekosongan jawatan terbaru seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI KOPERASI KOPUTRA 03 APRIL 2016

EXECUTIVE ACCOUNT-Selangor - Others - Seri Kembangan

SYARAT DAN KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma / Diploma Lanjutan / Tinggi / Siswazah dalam Kewangan / Perakaunan / Perbankan atau setaraf.
 • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 3 Tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Sebaik-baiknya Eksekutif Junior khusus dalam Koperasi Industri, Perbankan / Perkhidmatan Kewangan atau setaraf.
 • Boleh mula kerja dengan segera dan pendek tempoh notis

PENGURUS (PEMBIAYAAN/ANGGOTA)-Selangor - Others - Seri Kembangan

SYARAT DAN KELAYAKAN

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma / Advanced / Tinggi / Diploma
 • Siswazah Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan atau setaraf.
 • Bahasa yang diperlukan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
 • Sekurang-kurangnya 5 Tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 • Sebaik-baiknya pengurus khusus dalam Koperasi Industri, Kawalan Kredit (Pemulihan),
 • Pembiayaan / Membership, Takaful atau setara.

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/6MyxJv
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik baten "APPLY NOW"
Demikian Maklumat kerja kosong terbaru Koperasi KOPUTRA semoga berfaedah.