Saturday, February 27, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI UTM TARIKH TUTUP 27 FEBRUARI 2016

Kerja Kosong Terkini UTM. Maklumat gembira datang dari UTM Univeristi Teknologi Malaysia, Membuka job kosong untuk warganegara Malaysia. Sebelum menlangkah tentang Jawatan Kosong UTM , tak ada salahnya kita mengenal tentang Sejarah dari UTM. Sejarah pendidikan teknikal di negara malaysia telah menjadi satu abad lama. Semuanya bermula pada tahun 1904 apabila Sekolah Menengah Teknik mula beroperasi pada Weld Road (kini Jalan Raja Chulan) untuk mengajar Pembantu Teknik bagi Negeri Melayu Bersekutu Jabatan Keretapi, Ukur dan Kerja Raya. Sekolah ini secara rasmi dikenali sebagai Sekolah Menengah Teknik Treacher, dinamakan sempena Sir William Treacher, Ketua Residen pada masa itu. Pelajar mengikuti kelas secara separuh masa; mereka bekerja dan dilatih secara khusus mengikut keperluan teknikal pekerjaan mereka.
Jabatan Pada tahun 1941, Jawatankuasa Penasihat Sekolah Teknikal dan Pendidikan mencadangkan bahawa Sekolah Menengah Teknik dinaikkan kepada status kolej dan mencadangkan sebuah Maktab Teknik yang baru dibina. Kolej baru telah dibina di atas sebidang 47 ekar tanah Kerajaan di Jalan Gurney (kini Jalan Semarak), Kuala Lumpur. Rancangan untuk pembinaan kolej ini, bagaimanapun, telah ditangguhkan apabila Perang Dunia Kedua meletus di Semenanjung Malaysia. 
Semasa pendudukan Jepun di Tanah Melayu, kolej ini dikenali sebagai 'Shihan Gakko maka di premis High Street (kini Jalan Bandar) itu. Ia diketuai oleh En Arimoto dan dibantu oleh En NAK Nair yang kemudian menjadi utamanya. Selepas pembebasan, Kolej dibuka semula pada 16 September 1946 dan rancangan untuk membina sebuah Maktab Teknik yang baru telah disambung semula. Kerajaan British memperuntukkan dana untuk kos modal membina dan melengkapkan College. Maktab Teknik akhirnya siap dan dibuka secara rasmi pada 1 Mac 1955 oleh Sir Donald MacGillivray, Pesuruhjaya Tinggi British ke Tanah Melayu.
Jawatan Kosong UTM
Jawatan Kosong UTM
Pada tahun-tahun awal, Maktab Teknik menawarkan kursus kejuruteraan di peringkat diploma dalam bidang Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik dan Radio, Ukur Tanah, Seni Bina Bangunan dan Ukur Bahan, manakala yang istimewa di Automobil Kejuruteraan telah ditawarkan untuk pegawai-pegawai penguatkuasa pengangkutan. Jumlah enrolmen bagi sesi akademik 1958/1959 adalah 320 pelajar.
Keskosongan Pekerjaan Kerajaan dari UTM sebanyak 8 Jawatan sebagai berikut.

JAWATAN KOSONG UTM TARIKH TUTUP 27 FEBRUARI 2016

Sales Engineer (Training & Professional Courses)-Institute of Noise and Vibration, Universiti Teknologi Malaysia Kuala Lumpur

Responsibility

 • Business development for training and professional courses provided by the Institute of Noise and Vibration, UTM.
 • Responsible for building rapport and close business relationship with the customer.
 • Perform telemarketing, sales enquiry follow up, and also cold calling.
 • Provide reporting document to management (Sales report and Marketing report)
 • Manage full process of the sales cycles from cold calling, Understand customer's needs and requirements, submit quotation proposal, presenting, negotiation & closing deals.
 • Approach clients from diverse industries.
 • Explain products or services and prices, and answer questions from customers.
 • To assist field sales manager to close the sale and work towards achieving company target.
 • Meeting sales targets set by management and contributing to team targets.
 • Generate client leads, increase the number of customers, answer client queries and prepare sales documentation.
 • To monitor and maintain regular records of office administrative operation report.
 • Specific responsibilities include dealing with invoices, receipt, chasing up overdue payments and monitoring ongoing orders.

Requirement:

 1. Preferably have 2-3 years experience in sales for oil & gas and power generation industry.
 2. Enjoying talking to peoples via phone and face to face.
 3. Willing to learn and to take challenges.
 4. Efficient and adaptable workers with good all-round administrative abilities,
 5. Self-motivated, teamwork, work independently, innovative and analytical.
 6. Able to prioritize, customer oriented with excellent communication and interpersonal skills.
 7. Highly motivated and able to work under pressure.
 8. Friendly and approachable.
 9. Confident & positive work attitude.
 10. Hardworking and flexible to task given.

CARA MEMOHON

 • Sila Kelaman: http://goo.gl/tD3NzW
 • Pilih Kerjaya dimaksud
 • Klik Baten Apply Now(bahagian bawah)
Demikian Kerja Kosong Kerjaan Terkini semoga berfaedah.

Wednesday, February 24, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI IBM MALAYSIA SDN BHD TARIKH TUTUP 25 MAC 2017

Kerja Kosong Terkini IBM Malaysia Sdn Bhd. Iklan kerjaya terkini datang dari IBM Malaysia Sdn Bhd, dimana IBM Corporation hari ini salah satu syarikat terbesar dan terkemuka IT di dunia. Di seluruh dunia, IBM beroperasi di beberapa 170 buah negara dan mempunyai lebih daripada 390,000 orang. Di Malaysia, IBM telah ditubuhkan pada bulan Jun 1961 dan sejak itu, telah memainkan peranan penting dalam menyampaikan penyelesaian kepada semua jenis perniagaan Malaysia. Kekuatan utama syarikat adalah kakitangan mahir dan berpengalaman yang IT dan infrastruktur di seluruh dunia pejabat antarabangsa dan makmal. IBM Malaysia adalah sebuah anak syarikat milik penuh daratan IBM World Trade Corporation.
Sejak beberapa dekad, IBM Malaysia telah menyumbang dan akan terus menyumbang ke arah membantu Malaysia mencapai visi dan matlamat beliau. Syarikat akan terus memperkenalkan state-of-the-art teknologi untuk pasaran, dengan itu membolehkan syarikat-syarikat tempatan untuk bersaing dengan berkesan di dalam negara dan di peringkat global.
Kerja kosong terkini IBM
Kerja kosong terkini IBM
Di IBM Malaysia, terdapat beberapa ribu pekerja daripada pelbagai latar belakang dan bakat berkhidmat dalam peranan dalam bidang profesional dan sokongan, termasuk kedudukan serantau. IBM Malaysia komited untuk memainkan peranan utama dalam memupuk penggunaan dan pembangunan IT di Malaysia, misi yang mencerminkan hasrat Kerajaan untuk menjadikan negara ini sebagai hab serantau dan global industri berasaskan pengetahuan. Syarikat ini juga banyak terlibat dalam pembangunan keupayaan tempatan melalui rentetan pakatan. Its Rakan Perniagaan mewakili IBM dalam hampir semua segmen industri negara. Bersama-sama, IBM dan rakan-rakan Perniagaannya menyampaikan terbuka, bersepadu, hujung-ke-hujung penyelesaian yang membantu pelanggan berinovasi untuk kelebihan daya saing.
IBMers bekerjasama setiap hari dengan mereka ke atas 390,000 rakan-rakan dengan rangkaian berkembang pelanggan, peguam, pakar-pakar dan rakan sebaya dan dengan negara jiran kita, organisasi tempatan dan berjuta-juta orang yang mereka tidak pernah bertemu dan tidak akan berjumpa. Ini semata-mata bagaimana perniagaan dilakukan dalam ekonomi yang mengintegrasikan di peringkat global.Dalam semakin dunia yang "rata", syarikat Malaysia akan memerlukan rakan kongsi IT yang menawarkan alat-alat yang berfungsi dengan cara yang baru, dan profesional yang memahami perniagaan dan teknologi ia berjalan di atas - dalam erti kata lain, rakan kongsi yang dipercayai iaitu pemimpin dalam bidang IT.
Kini IBM Malaysia membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI IBM MALAYSIA SDN BHD TARIKH TUTUP25 MAC 2017

Software Client Architect-Selangor - PETALING JAYA

KELAYAKAN JAWATAN
 • Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah profesional, mana-mana bidang.
 • Sekurang-kurangnya 10 tempoh pengalaman bekerja di bidang yang diperlukan untuk jawatan ini.
 • Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di PETALING JAYA.
 • Eksekutif kanan sebaik-baiknya dengan mengkhusus di DALAMNYA / komputer - perisian atau yang setaraf.
 • Position sepenuh masa yang tersedia.

IBM Collaboration Solution Sales-Selangor

KELAYAKAN JAWATAN
 1. Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah profesional, mana-mana bidang.
 2. Sekurang-kurangnya 1 tempoh pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan yang diperlukan untuk jawatan ini.
 3. Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di PETALING JAYA.
 4. Sebaik-baiknya kanan Eksekutif dalam jualan - Kejuruteraan/teknikal/IT atau yang setaraf.
 5. Position sepenuh masa yang tersedia.
 6. Masih banyak lagi kekosongan jawatan di IBM.
 Senarai Jawatan kosong Mac 2017 lainnya ialah:
 • Business Transformation Consultant - MY Consulting By Degrees Program
 • Recruiting Specialist

CARA MEMOHON 1. Sila klik pautan berikut:http://goo.gl/n1a4pC
 2. Pilih jawatan dimaksud
 3. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah) 

Lokasi Jawatan Kosong IBM

Untuk maklumat detail sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/n1a4pC

Tuesday, February 23, 2016

JAWATAN KERJA KOSONG KERAJAAN PEMANDU INTERNSHIP 2016

Kerja Kosong Terkini Pemandu Internship 2016. Maklumat kerjaya terkini datang dari sektor kerajaan iaitu Pemandu. Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU) dengan rasminya telah ditubuhkan pada 16 September, 2009 dan merupakan satu unit di bawah Jabatan Perdana Menteri. Tujuan utama dan objektif PEMANDU adalah menyelia pelaksanaan, menilai kemajuan, memudahcara serta menyokong penyampaian dan memacu kemajuan Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan secara keseluruhannya menyelia Indeks Prestasi Utama (KPI) semua Menteri. 
Jawatan Kosong Terkini PEMANDU
Jawatan Kosong Terkini PEMANDU
Pengerusi bagi PEMANDU ialah Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak. Jawatan sebagai Ketua Eksekutif pula disandang oleh YBhg Dato' Sri Idris Jala. Sementara tanggungjawab penyampaian menyeluruh untuk keberhasilan Bidang Keberhasilan Utama Nasional (NKRA) dan Bidang Keberhasilan Utama Kementerian (MKRA) bergantung kepada Menteri yang berkaitan, dan kejayaan Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) bergantung kepada sektor swasta, PEMANDU telah diberi mandat untuk menjadi pemangkin perubahan dalam penyampaian sektor awam dan swasta, menyokong kementerian dalam proses perancangan penyampaian dan menyediakan pandangan bebas berkaitan dengan prestasi dan kemajuan kepada Perdana Menteri dan menteri-menteri. Melalui Program Transformasi Ekonomi (ETP) dalam NKEA, PEMANDU telah ditugaskan untuk memudahcara pelaksanaan Projek Permulaan (EPP) dan Peluang Perniagaan (BO) yang telah dikenalpasti untuk memastikan Malaysia menjadi negara berpendapatan tinggi pada tahun 2020. Untuk membolehkan PEMANDU menjalankan tugasnya dengan lebih efektif, sumber manusianya menggabungkan kepakaran yang terbaik dari sektor swasta dan juga perkhidmatan awam.
Iklan Jawatan Kosong Terkini Pemandu adalah seperti berikut ini:

JAWATAN KERJA KOSONG KERAJAAN PEMANDU INTERNSHIP 2016

PEMANDU sedang mencari pemimpin muda, berbakat & bersemangat! Pengalaman latihan akan berlangsung dari 2 hingga 4 bulan, bergantung kepada jadual dan prestasi pelatih. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai PEMANDU, Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Program Transformasi Kerajaan (GTP) di www.pemandu.gov.my. Sila ambil perhatian bahawa kami akan memberi keutamaan kepada pelajar-pelajar universiti di tahun kedua terakhir pengajian.
PERIODE: JANUARI-DISEMBER 2016

CARA MEMOHON

Sila pohon ke alamat : https://goo.gl/RhlGcf

Untuk maklumat lanjut sila kunjungi pautan http://goo.gl/hQ6wlw

JAWATAN KOSONG KERAJAAN PKNP TARIKH TUTUP 26 FEB 2016

Kerja Kosong Terkini Kerajaan PKNP. Iklan jawatan kosong terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) ditubuhkan pada 27 Disember 1965 melalui Enakmen LKNP Bil. 12/65 dengan tanggungjawab utamanya bagi meningkat, mendorong, memberi kemudahan serta menjalankan usaha-usaha pembangunan ekonomi dan sosial negeri terutamanya di kawasan luar bandar. 
Kerja Kosong Terkini PKNP
Kerja Kosong Terkini PKNP
Peranan dan aktiviti utama PKNP dan Kumpulan adalah tertumpu kepada sektor-sektor berikut:
 1. Bahagian Perindustrian
 2. Pembangunan Hartanah
 3. Pembangunan Pusat Pertumbuhan Baru & Bandar Baru
 4. Pelaburan
 5. Pembangunan Usahawan Bumiputera
Kini PKPN membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:

JAWATAN KOSONG KERAJAAN PKNP TARIKH TUTUP 26 FEB 2016

KADET LADANG

KELAYAKAN:

 1. Memiliki Ijazah atau diploma daripada universiti-universiti yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia
 2. Memiliki Pengalaman dalam kerja yang berkaitan adalah satu kelebihan
 3. Boleh bekerja dibawah tekanan dan boleh berdikari
 4. bersedia ditempatkan dimana-mana ladang milik syarikat
 5. memiliki Kendaraan(motosikal) persendirian

MANDUR

Kelayakan: 

 1. Memiliki SPM/PMR yan diiktiraf setaraf dengannya
 2. Boleh bekerja dibawah tekanan dan boleh berdikari
 3. Mempunyai pengalaman dan pengetahuan di bidang pertanian dan perladangan kelapa sawit
 4. Boleh bekerja lebih masa
 5. Mempunyai lesen memandu dan kenderaan sendiri.

CARA MEMOHON KERJAYA

Kepada calon yang berminat sila kemukakan surat permohonan beserta salinan sijil yang berkaitan dan gambar berukuran passport ke alamat:
PKNP Agro-tech Sdn Bhd
Tingkat 5 Bangunan PKNP 
Jalan Besar,
25000 Kuantan

TARIKH TUTUP PERMOHONAN 26 FEBRUARI 2016

Sumber

Saturday, February 20, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD TARIKH TUTUP 11 MAC 2016

Kerja Kosong Terkini Hong Leong Islamic Bank Berhad. Iklan Kerjaya terkini datang dari Sektor Bank iaitu Hong Leong Islamic Bank Berhad yang mempelawa warganegara Malaysia untuk bergabung dengan Pihak Bank. Hong Leong Islamic Bank Berhad (HLISB) adalah sebuah anak syarikat milik penuh Hong Leong Bank (HLB), yang seterusnya membentuk sebahagian penting daripada yang lebih besar Hong Leong Financial Group. Dilancarkan secara rasmi sebagai sebuah anak syarikat milik penuh HLB pada Julai 2005, ia kini beroperasi melalui lapan cawangan Islam sepenuhnya, di samping rangkaian yang dikongsi bersama kira-kira 270 cawangan HLB dan lebih daripada 1400 terminal layan diri di seluruh negara. Oleh itu, ia secara semula jadi mendapat faedah daripada rangkaian pengedaran yang kukuh dalam menawarkan produk dan perkhidmatan perbankan Islam sebagai alternatif yang patuh Syariah dengan perbankan konvensional.
Kerja Kosong Terkini HongLeong islamic Bank
Kerja Kosong Terkini HongLeong islamic Bank
Pada bulan November 2011, HLISB selesai penggabungan dengan EONCap Islamic Bank Berhad sebagai sebahagian daripada penggabungan yang lebih besar antara HLB dan EON Bank Berhad. Kejayaan ini menandakan pertama penggabungan sedemikian antara dua bank Islam di Malaysia dan telah menyediakan HLISB dengan baik skala dan bertapak mendalam dalam industri perbankan Islam yang amat kompetitif.
Strategik memberi tumpuan kepada penyediaan penyelesaian holistik berdasarkan rukun dan prinsip-prinsip undang-undang Syariah, HLISB menawarkan rangkaian luas penyelesaian inovatif yang antara lain termasuk struktur kewangan, perniagaan dan perbankan korporat, perkhidmatan kewangan peribadi, pasaran global Islam dan pengurusan kekayaan . Penawaran ini disokong oleh usaha berterusan dan sengaja ke arah mencapai kecemerlangan dalam penyampaian perkhidmatan, yang mana telah memberi ganjaran HLISB dengan keputusan kewangan yang kukuh; berdiri bukti kepada kecekapan teras yang kukuh dan asas-asas dalam bentuk sekarang. Selain ini, HLISB juga mengejar pembangunan niche perniagaan sendiri dalam pendapatan berasaskan fi dan Pasaran Modal Islam untuk mengukuhkan lagi kedudukannya sebagai sebuah bank Islam terkemuka di Malaysia.
Kini Hong Leong Islamic Bank Berhad membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD TARIKH TUTUP 11 MAC 2016

Senior Executive, Shariah Audit (KUALA LUMPUR)

Berfungsi (tanggungjawab kerja)

 1. Untuk membantu Jabatan Audit Syariah dan GIAD dalam menjalankan tugas-tugas berikut: -
 2. penilaian berkala dari semasa ke semasa untuk memberi penilaian bebas dan jaminan untuk menambah nilai dan meningkatkan tahap pematuhan berkaitan dengan operasi perniagaan dengan objektif untuk memastikan sistem kawalan dalaman yang berkesan bagi pematuhan Syariah.
 3. Untuk membantu HOD dan Ketua Pasukan untuk memastikan senarai semak Audit sendiri bagi produk Islam di tempat, dengan baik, berkesan & kekal relevan.
 4. Mencadangkan dan menganalisis ketidakpatuhan Syariah, memeriksa, menilai berdasarkan keputusan Syariah yang ditetapkan Jawatankuasa Syariah dan BNM SAC dan / atau garis panduan / parameter BNM Syariah dan membincangkan perkara-perkara dengan HOD untuk perbincangan selanjutnya.
 5. Untuk mendapatkan pandangan HOD dalam menyediakan penilaian bebas dan pendapat berdasarkan keputusan SC mengenai langkah-langkah pembetulan diambil serta susulan pelaksanaan oleh jabatan masing-masing.
 6. Untuk membantu dan memberi sokongan untuk fungsi BarMC Sekretariat.
 7. Menjalankan apa-apa tugas lain yang diarahkan oleh Ketua Jabatan dan Pengurusan.

Organisasi (tanggungjawab organisasi)

 1. Untuk menyediakan fungsi sokongan dalam pelbagai jawatankuasa kerja dalaman yang berkaitan dengan peningkatan proses kerja, ciri-ciri produk dan sistem dengan menyemak dan menilai kecukupan kawalan dalaman dan menyumbang cadangan bermanfaat untuk penambahbaikan.

Education / Kelayakan

 1. Ijazah dalam Ekonomi / Finance / Accounting
 2. Sijil dalam Kewangan Islam atau Perbankan

Manager, Shariah Audit (Kuala Lumpur)

Functional (job responsibilities)

To lead and facilitate a dedicated team from GIA to conduct following tasks:-
 1. Periodical assessment from time to time to provide an independent assessment and assurance to add value and improve the degree of compliance in relation to business operation with objective of ensuring effective internal control system for Shariah compliance.
 2. To develop and/or ensure Shariah Audit Program/ Annual plan in place, updated, well maintained and remained effective.
 3. To ascertain self Audit checklist for Islamic products in place, well maintained, effective & remain relevant.
 4. To identify Shariah non-compliance, examine, evaluate based on prescribed Shariah ruling of  Shariah Committee and BNM SAC and/or BNM Shariah guideline/parameters and report the finding to management for response and thereafter communicate audit report to BARMC and SC.
 5. Providing independent evaluation and opinion based on SC decision on rectification measures taken as well as following up on the implementation by respective departments.
 6. The scope of Shariah audit shall cover but not limited to audit of financial statements, compliance audit on organizational structure, people, process and information technology application system, and review adequacy of the Shariah governance process.
 7. To carry out any other duties as directed by the Head Of Department , CIA and Management.

Managerial (team/group responsibilities)

 1. To co-ordinate and execute the Shariah audit planning (including determining the audit approach) within the stipulated time frame for audit fieldwork to be performed).
 2. To prepare the annual Shariah audit plan for tabling to BARMC for approval.

Organizational (organizational responsibilities)

 1. To participate in various working committees internally or representing Internal Audit Division pertaining to enhancement of work processes, product features and system by reviewing and assessing the adequacy of internal control and contribute beneficial recommendation for improvement.
 2. To give on the job training to and coach new / junior auditors in respect of Shariah audit.

Education/Qualification

 • Degree in Economic/ Finance/Accounting.

Experience

 • Minimum 2/3 years experience in Islamic Banking.

Certification/Licensing Requirements

 • Certification from CIFP/CertIF-CIMA/CCPI-IBFIM/AAOIFI-CS-Audit

CARA MEMOHON KERJAYA


 1. Sila kelaman: http://goo.gl/pccGDA
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Baten Apply now
Demikian iklan kerjaya terkini semoga berfaedah.
Sumber

JAWATAN KOSONG TOYOTA TARIKH TUTUP 21 FEBRUARI 2016

2 Kerja Kosong Terkini Toyota Tarikh tutup 21 FEBRUARI 2016. Maklumat baik datang dari Syarikat besar Car Toyota. Siapa yang tak kenal dengan Toyota yang merupakan Syarikat Besar mendunia tentang produksi Car. Dimana UMW Toyota Motor Sdn. Bhd., Kakitangan Toyota adalah aset yang paling penting. Sebagai peneraju pasaran dalam segmen Car Non-nasional sejak tahun 1990, Toyota terlibat dalam pemasangan, pemasaran dan pengedaran Car Toyota, kenderaan komersial dan pacuan empat roda. Terdapat tiga anak-anak syarikat di UMW Toyota Motor Group iaitu:
kerja Kosong Terkini Toyota Ogos 2015
kerja Kosong Terkini Toyota Ogos 2015 1. Assembly Services Sdn. Bhd., Salah satu yang terbesar kilang pemasangan motor di Malaysia
 2. Automotive Industries Sdn. Bhd., Pengeluar sistem ekzos
 3. Toyota Boshoku UMW Sdn. Bhd., Yang terlibat dalam pembuatan kerusi automotif
Masa ini Toyota Membuka kekosongan Jawatan sebanyak 2 Kedudukan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TOYOTA TARIKH TUTUP 20 MAC 2016

MALAYSIA'S 100 LEADING GRADUATE EMPLOYERS CAREER FAIR 2016

KELAYAKAN

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Sekolah Rendah / Sekolah Menengah / SPM / "O" Level, Diploma, Advanced / Tinggi / Diploma Siswazah, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah atau Ijazah Profesional dalam mana-mana bidang.
 2. Graduan baru / pemohon Dimasukkan digalakkan untuk memohon.

CARA MEMOHON

Lawati kami di 100 Leading Majikan Siswazah Kerjaya Malaysia Fair 2016, 20-21 Februari 2016, KLCC Convention Centre, dari (10:00-06:00), Dewan Pameran 5, Booth No. M85 dan deposit resume anda di alamat: http://goo.gl/NFHTn8

Friday, February 19, 2016

JAWATAN KOSONG MALAYSIAN RED CRESCENT

Kerja Kosong Terkini Bulan Sabit Merah Malaysia. Iklan Jawatan terkini datang dari Sektor Swasta iaitu Bulan sabit Merah Malaysia. Bulan Sabit Merah Malaysia (BSMM) adalah sebuah pertubuhan bukan keuntungan yang berdedikasi untuk tindakan dan perkhidmatan kemanusiaan. Sukarela dalam alam semula jadi, ia adalah sebahagian daripada Palang Merah dan Bulan Sabit Merah Antarabangsa, rangkaian kemanusiaan bebas terbesar di dunia. Pergerakan, kerana ia lebih dikenali sebagai, sebahagian besarnya dilihat sebagai "baik awam" - tersedia untuk semua orang, di mana-mana, untuk mencegah dan mengurangkan penderitaan manusia.
Pada masa ini salah satu daripada 189 Persatuan Kebangsaan ahli di seluruh dunia Persekutuan Antarabangsa Palang Merah dan Bulan Sabit Merah, MRC menjalankan program dan aktiviti selaras dengan semangat dan kehendak Akta Pemerbadanan sebanyak 1965 dan prinsip-prinsip asas Pergerakan ini.
lambang MRC - Bulan Sabit Merah - lalat dengan kebanggaan sebagai simbol kepercayaan dan integriti dan cita-cita Gerakan diwakili dalam Malaysia bukan sahaja melalui kesan yang boleh dilihat daripada kerja kita tetapi juga dengan mempengaruhi hati dan minda individu untuk menjadi lebih prihatin dan belas kasihan. Walaupun IS memainkan peranan penting dalam persekitaran yang bahaya di mana keselamatan manusia adalah berisiko, seperti peperangan dan bencana alam itu berkhidmat kepada masyarakat pada masa keamanan melalui perkhidmatan pertolongan cemas dan program kemanusiaan yang memerlukan dan tidak berdaya.
Bulan Sabit Merah Malaysia dengan bangganya telah membantu rakyat Malaysia melalui bencana seperti rusuhan tahun 1969, banjir Wilayah Utara 2010, 2004 Tsunami yang melanda Acheh dan seterusnya Pulau Pinang dan baru-baru pemberontakan di Lahad Datu.
MRC juga memainkan peranan dalam membantu mangsa banjir di negara-negara lain seperti Palestin, Jepun, Pakistan, Burma dan China melalui dana bantuan menaikkan dan pemulihan bencana dan perkhidmatan pertolongan cemas. Hari Bulan Sabit Merah Malaysia terdiri daripada kira-kira 300,000 sukarelawan yang disediakan untuk 13 cawangan di setiap negeri dan Ibu Pejabat Kebangsaan yang berpangkalan di Kuala Lumpur. Antara ini adalah sukarelawan belia kita dari sekolah-sekolah dan institusi pengajian tinggi di seluruh negara.
Kerja Kosong Terkini MRC
Kerja Kosong Terkini MRC
Di peringkat global, Palang Merah dan Bulan Sabit Merah Gerakan meraikan ulang tahun ke-150 pada tahun ini dengan tema: "150 Tahun Tindakan Kemanusiaan". Pada masa yang sama Bulan Sabit Merah Malaysia meraikan 65 tahun di Malaysia.
Kini Bulan sabit Merah Malaysia membuka kekosongan jawatan seperti berikut:

JAWATAN KOSONG MALAYSIAN RED CRESCENT

Ambulance Medical Aide (AMA)

MAIN RESPONSIBILITY

 1. To be at the workplace at least 15 minutes before the beginning of every Shift.  All AMAs are required to wear the Ambulance Service uniform provided by MRCS.
 2. To do physical check of the ambulance – first aid equipment, radio and communication, lights, ambulance body).  To fill up the Handing Over and Receive Duty Form
 3. To response immediately upon receiving emergency call and to reach the location within the fastest time without offending any Road Safety rules which may cause risk to own self or patient.
 4. To be able to perform CPR, First Aid and others related to responding to medical emergencies.
 5. To be with the ambulance in any emergency cases, especially heart related cases, minor or major accident, and to manage patient or casualities based on the stated First Aid regulation.
 6. Responsible towards the safety of the ambulance and all the equipment such as First Aid Kits, and to ensure all First Aid equipment inside the ambulance are always kept clean and in a good condition as stated in the Handing Over and Receive Duty Form.
 7. To ensure for all emergency cases, the Ambulance Movement Record (AMR) prepared by the ESO will be taken together with when responding to calls.
 8. Every ambulance vehicle moving out of the NHQ compound should be recorded in the Vehicle Log Book.
 9. To ensure every ambulance has sufficient fuel and it should not be less than half (1/2) of the fuel tank.  AMAs are to follow the regulation which has been stated by MRC.
 10. To report to the Emergency Service Officer (ESO) on duty if the ambulance is involved in any accident or break down during transporting patient.  In such cases AMAs are required to prepare report on the accident/technical problem/and to lodge police report regarding the accident within 24 hours.
 11. All AMAs are required to attend to duties even during their OFF DAY to do Standby Duty or Transfer Patient  as and when instructed by the Director of Operations from time to time

KELAYAKAN

 1. Must possess at least Diploma in Medical Science or equivalent from any University or College
 2. At least 2 year (s) of working experience in the related field is required for this position.
 3. Preferably Junior Executives specializing in Healthcare – Medical Support & Assistant or equivalent. 
 4. Contract basis
 5. Candidates must possess valid driving license

CARA MEMOHON KERJAYAInterested candidates are requested to send a detailed resume with a recent passport size photograph.  Indicate your expectations together with the names of two referees to:
The Secretary General
MALAYSIAN RED CRESCENT SOCIETY
Lot PT54, Lengkok Belfield
Off Jalan Wisma Putra
50460 Kuala Lumpur
For more information on us please visit : www.redcrescent.org.my

Demikian Maklumat kerjaya terkini semoga berfaedah.amin.

Thursday, February 18, 2016

JAWATAN KOSONG NOVA NUSANTARA SDN BHD TARIKH TUTUP 17 MAC 2016

Kerja Kosong Terkini Nova Nusantara SDN BHD. Iklan Maklumat kerjaya datang dari Sektor Swasta iaitu dari Syarikat Nova Nusantara Sdn Bhd. Nova Nusantara Sdn. Bhd. Telah menyediakan elektrik, perkhidmatan mekanikal dan kejuruteraan telekomunikasi dan kerja-kerja pembinaan infrastruktur dan bangunan industri pembinaan di Malaysia sejak 1994.
Iklan Kerja Kosong Terkini Nova
Iklan Kerja Kosong Terkini Nova
Nova pakar dalam:
 1. Tambahan voltan tinggi kepada projek-projek penghantaran kuasa dan pengagihan voltan sederhana
 2. sistem kabel kuasa voltan tinggi tambahan
 3. perkhidmatan kejuruteraan mekanikal dan elektrik bagi kompleks bangunan
 4. kerja-kerja elektrik untuk loji rawatan air
 5. projek infrastruktur telekomunikasi

Portfolio luas Nova projek-projek infrastruktur dan bangunan termasuk voltan tambahan tinggi untuk pencawang voltan sederhana dan projek kabel kuasa voltan tinggi tambahan untuk Tenaga Nasional Berhad (TNB), perkhidmatan kejuruteraan mekanikal dan elektrik bagi enam hospital di Malaysia Timur, perkhidmatan kejuruteraan mekanikal dan elektrik bagi Asian Institute of Medicine, Sains dan Teknologi Asia (AIMST) di Kedah, udara kabel gentian optik dan menara microwave telekomunikasi di sepanjang lebuh raya PLUS, dan kerja-kerja elektrik bagi loji rawatan air Sg Gombak dan skim bekalan air Sg Selangor. Nova Nusantara didaftarkan dengan:
 • Pusat Khidmat Kontraktor (PKK)
 • Suruhanjaya Tenaga
 • Kementerian Kewangan Malaysia
 • CIDB Malaysia
 • Tenaga Nasional Berhad
 • Sabah Electricity Sdn Bhd
 • Malaysia Airports Berhad
 • Telekom Malaysia Berhad
 • SIRIM QAS International Sdn Bhd (MS ISO 9001: 2000)
Kini Nova Nusantara membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG NOVA NUSANTARA SDN BHD (17 MAC 2016)

Pegawai Kesihatan dan Keselamatan Pekerjaan

Keterangan Kekosongan :

 1. Green Book Holder
 2. Registered with NIOSH
 3. Report to Project Engineer
 4. Prepare Safety Report
 5. Maintain  safety rating of 5 star at site.
 6. May supervise subordinate staff.
 7. Performs other related duties as assigned.
Pengalaman Berkaitan Diperlukan :36 Bulan
Status Jawatan Kosong :  Tetap
Bilangan Kekosongan :    2
Tempat Kerja :NEGERI SEMBILAN-JEMPOL
Tarikh Tutup Permohonan :17 Mac 2016
Pekerjaan Ini Sesuai Untuk :Lepasan Sekolah/IPT
Gaji Ditawarkan :RM 6000
Jantina :Lelaki

Kemudahan  DAN Elaun:

 1. Insurans 
 2. Perubatan
 3. Mileage 

CARA MEMOHON

 1. Sila kelaman : http://www.jobsmalaysia.gov.my
 2. Sila ke form cari bahagian atas dan ketik kata : Nova Nusantara
  Kerja Kosong Nova
  Kerja Kosong Nova
 3. Pili Cari Majikan
 4. Dan Pilih Hasil Cari sesuai diatas
 5. Mohonlah secara online

Wednesday, February 17, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI PP KOTA TINGGI

Jawatan Kosong Kerajaan Terkini PP Kota Tinggi. Maklumat Iklan Jawatan kosong Terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu PP atau Pertubuhan Peladang.  Pertubuhan Peladang (PP) yang ditubuhkan di bawah Akta Pertubuhan Peladang 1973 (Akta 109) merupakan Institut yang dimiliki oleh peladangpeladang. Mengikut Seksyen 7(3) Akta PP 1973, Ketua Pengarah LPP selaku Pendaftar PP telah mewakilkan sebahagian kuasanya kepada Pendaftar Tetap, Kementerian Permodenan Pertanian Sarawak bagi negeri Sarawak, Pengurus Besar Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) dan Pengurus Besar Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (KADA) kecuali kuasa untuk menubuh, mendaftar, menggantung dan memansuh PP. Keseluruhan prestasi yang dibentang sehingga 31 Disember 2008, merupakan pencapaian prestasi PP di bawah penyeliaan LPP sahaja yang melibatkan sebuah Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS), 12 buah Pertubuhan Peladang Negeri (PPN) dan 206buah Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK).
Kerja Kosong Terkini Pertubuhan Peladang
Kerja Kosong Terkini Pertubuhan Peladang

Objektif Pertubuhan Peladang

Objektif penubuhan PP adalah untuk meningkatkan taraf ekonomi dan sosial, menambah pengetahuan dan kemahiran, meninggikan hasil dan pendapatan dan membaiki cara hidup ahli-ahli serta mewujudkan masyarakat peladang yang progresif, berdikari, makmur dan bersepadu.

Peranan Pertubuhan Peladang

Di antara peranan PP adalah untuk meningkatkan daya pengeluaran peladang menerusi penyediaan perkhidmatan, meningkatkan pertumbuhan sector pertanian yang pesat menerusi usaha penyusunan semula pertanian. Di samping itu, PP berperanan untuk meningkatkan bidang perniagaan dan pertumbuhan pelaburan dalam bidang pertanian,meningkatkan taraf sosioekonomi dan kualiti penghidupan peladang dan mengimbangi pembangunan perusahaan asas tani di kawasan luar bandar.
Kini Pertubuhan Peladang membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI PP KOTA TINGGI TARIKH TUTUP 27 FEBRUARI 2016

KOTA TINGGI, JOHOR

Pekerja Ladang

Keterangan Kekosongan :  PP memerlukan tenaga kerja lading kelapa sawit seluas 1200 ekar. Tanaman adalah tahun ke-5.
Status Jawatan Kosong :    Kontrak
Bilangan Kekosongan :60
Tarikh Tutup Permohonan :27 Februari 2016
Pekerjaan Ini Sesuai Untuk :Lepasan Sekolah/IPT
Waktu Bekerja :    Normal
Gaji Ditawarkan :RM 900
Jantina :Lelaki
Taraf Perkahwinan :Belum Berkahwin
Kemudahan :Penginapan

CARA MEMOHON

 1. Sila kelaman http://goo.gl/8ved0v
 2. isikan Field kolom cari dengan Pertubuhan Peladang Kawasan Kota Tinggi dan cari majikan
  Kerja Kosong Terkini PP
  Kerja Kosong Terkini PP
 3. Klik hasil Cari PERTUBUHAN PELADANG KAWASAN KOTA TINGGI
 4. Dan Mohonlah secara Online
 Demikian Maklumat kerjaya terkini semoga berfaedah.
 Sumber

Thursday, February 11, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI KERAJAAN PTPK TARIKH TUTUP 17 FEBRUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Kerajaan Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran. Maklumat kerjaya terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu PTPK. PTPK ialah Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran. Pada tahun 2000, kerajaan telah menubuhkan Tabung Pembangunan Kemahiran (TPK) untuk menyediakan bantuan kewangan dalam bentuk pinjaman kepada kemahiran pelatih terutama lepasan sekolah. Dana ini diuruskan oleh Pembangunan Kemahiran Perbadanan Tabung (PTPK). Fungsi PTPK adalah untuk memberi kemahiran pinjaman latihan kepada individu seperti lepasan sekolah, graduan dan lain-lain yang berminat untuk mengikuti Sijil Kemahiran Malaysia (SKM), Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) dan Kemahiran Malaysia Advanced Diploma (DKM) di Public atau Private Penyedia Latihan kemahiran yang diiktiraf oleh JPK.
Iklan jawatan Kosong Kerajaan PTPK
Iklan jawatan Kosong Kerajaan PTPK
Kini Perbadanan Tabung Permbangunan Kemahiran membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI KERAJAAN PTPK TARIKH TUTUP 17 FEBRUARI 2016

PTPK mempelawa warganegara Malaysia dengan jawatan kosong terkini:
JawatanTarikh TutupBahagian / DaerahNegeri
Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F2917 Februari 2016WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPURW.P. KUALA LUMPUR
Juruteknik Komputer FT1717 Februari 2016WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPURW.P. KUALA LUMPUR
Pembantu Tadbir Kewangan W1717 Februari 2016WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPURW.P. KUALA LUMPUR
Pegawai Teknologi Maklumat F4117 Februari 2016WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPURW.P. KUALA LUMPUR

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kelaman :http://goo.gl/kvc7RG
 2. Pili kolom cari (bahagian atas) dan ketik Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran dan Klik Baten cari Majikan
  kerja Kosong PTPK
  kerja Kosong PTPK
 3. Klik hasil cari PTPK
 4. Pilih Kerjaya yang anda cari dan mohonlah secara Online
Demikian Iklan kerja kosong kerajaan terkini semoga berfaedah.
Sumber

JAWATAN KOSONG TERKINI AXIATA GROUP BERHAD TARIKH TUTUP 14 FEBRUARI 2016

Kerja Kosong terkini Axiata Group Berhad. Maklumat baik bagi anda yang mencari kerjayaw, kali ini datang dari syarikat besar axiata Group.  Axiata Group Berhad adalah pemimpin yang baru muncul dalam telekomunikasi mudah alih Asia. Kumpulan, salah sebuah syarikat telekomunikasi terbesar di rantau ini, mempunyai operasi dan perniagaan yang luas dalam sepuluh buah negara di Asia, menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan komunikasi mudah alih kepada lebih 240 juta pelanggan. Axiata mempunyai kawalan kepentingan dalam pengendali mudah alih di Malaysia, Indonesia, Sri Lanka, Bangladesh dan Kemboja dengan kepentingan strategik yang besar di India dan Singapura. Anak-anak syarikat mudah alih dan sekutu-sekutunya beroperasi di bawah 'Celcom' nama-nama jenama di Malaysia, 'XL' di Indonesia, 'Dialog' di Sri Lanka, 'Robi' di Bangladesh, 'Smart' di Kemboja, 'Idea' di India dan 'M1' di Singapura.
kerja kosong terkini axiata 2015
kerja kosong terkini axiata 2016

Penglihatan Axiata adalah untuk menjadi juara serantau menjelang 2015, piecing bersama-sama yang terbaik di rantau ini dalam penyambungan, teknologi dan bakat, ke arah satu matlamat tunggal Memajukan Asia.

pada kesempatan ini , axiata membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI AXIATA GROUP BERHAD TARIKH TUTUP 14 FEBRUARI 2016

Program Manager - Qorus Alliance (PENANG)

TANGGUNGJAWAB

 1. To co-ordinate, implement, monitor, optimize and re-deploy, alliance initiatives and programs that will be the base-line of program implementation across the membership.
 2. To manage existing program of launching Roaming services and VAS across alliance membership / Coordinating negotiations / Engaging New partners /Traveller/Migrant Worker packages and others
 3. As Lead for Program Management, you will also be responsible for:
 4. Co-ordinating and organising periodic Alliance meetings and design effective ways and approaches to implementing identified programs
 5. Liaise, collaborate and agree with alliance members or 3rd parties (consultants/vendors) on scope, objectives and Key Success Factors of the program
 6. Develop framework, models and tools that will enable ease and effectiveness of execution, standardization of operations, with speed of deployment
 7. Monitor and ensure program implementation, adhering to the objectives and timeline to achieve desired results.
 8. Modifications in the program with right level of escalation in case of any deviation of the program on set timeline / results.
 9. Manage positive and conducive relationships with alliance members and 3rd party partnersA technical degree with experience in leading major projects – particularly roaming, International long distance and VAS program launches, product and service development and Go-to-market strategy & implementation.
 10. Experience in managing partners and stakeholders to achieve cohesive outputs and leading negotiations to achieve results within the membership.

KELAYAKAN

 • Must possess strong Program Management skills with strong product management and / or business and operations experience.
 • Must have strong strategic thinking skills and able to influence partners and stakeholders.
 • Must have the ability to thrive and overcome situations that may sometimes be ambiguous or no-strong decision is forthcoming that can accelerate execution.
CARA MEMOHON
 1. Sila Kunjungi pautan berikut:-http://goo.gl/zUcUJI
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply Now (bahagian bawah)

Saturday, February 6, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI SMPP TARIKH TUTUP 17 FEBRUARI 2016

Iklan jawatan kosong terkini Syarikat Muhibah Perniagaan dan Pembinaan Sdn Bhd. Iklan jawatan Kosong Terkini datang dari Syarikat ternama iaitu SMPP . Syarikat Muhibah Perniagaan & Pembinaan Sdn Bhd adalah sebuah syarikat pembinaan yang mantap dengan 'Kelas A' lesen Bumiputra. Sejarah SMPP bermula pada tahun 1995. Ku Haris Bin Ku Mahmud dilantik sebagai pengarah urusan dan membawa syarikat ini untuk menjalankan perniagaan dalam bidang kejuruteraan dan pembinaan.
Kerja Kosong Terkini SMPP
Kerja Kosong Terkini SMPP
Sekarang SMPP telah menyiapkan hampir 1 (satu) Bilion Ringgit projek, yang terdiri daripada pelbagai jenis bangunan dan kerja-kerja kejuruteraan awam. Sebagai sebahagian daripada perniagaan pembinaan awam, syarikat itu yang melibatkan pelbagai projek seperti jalan raya, jambatan, empangan, infrastruktur bekalan tenaga dan banjir dan perlindungan pantai. Syarikat Muhibah Perniagaan & Pembinaan Sdn Bhd komited dalam memberikan perkhidmatan pembinaan yang berkualiti kepada pelanggan dan juga melindungi kesihatan dan keselamatan pekerja, pekerja, pelanggan, pihak-pihak awam dan lain-lain amnya berminat pada setiap masa. Kami memberi tumpuan kepada komitmen untuk kualiti unggul terbukti, perkhidmatan yang melebihi pelanggan kami dan jangkaan pelanggan. Menjalankan tanggungjawab dengan rasa pemilikan, keusahawanan, kreatif dan inovatif pada setiap masa.
Kini SMPP membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI SMPP TARIKH TUTUP 17 FEBRUARI 2016

Clerk

Tanggungjawab

 1. Prepare correspondence, reports, statements, and other materials.
 2. Receives, sorts, and routes mail; maintains and routes publications. Collect and distribute parcels and other mail. Arranging couriers/delivery. Keeping the reception area tidy. Maintains fax/copier machines, assists users, sends faxes, and retrieves and routes incoming faxes.
 3. Answer telephones, direct calls, and take messages. Maintain and update filing, inventory, mailing, and database systems.
 4. Communicate with clients, employees, and other individuals to answer questions, disseminate or explain information, take orders, and address complaints.
 5. Monitor and direct the work of lower-level clerks.
 6. Type, format, proofread, and edit correspondence and other documents.
 7. Complete work schedules, manage calendars, and arrange appointments.
 8. Orders, receives, and maintains office/site supplies. Monitor the use of supplies and equipment. Coordinate the repair and maintenance of office/site equipment.

KELAYAKAN

 1. Candidate must possess at least SPM/"O" Level, any field.
 2. Competent with Microsoft Office applications. i.e. Words, Excel, Power Point and Outlook.
 3. Trustworthy, pleasant personality and eager to learn with good attitude. Able to work under stressful conditions. Must be responsible and accountable to all work done.
 4. Required language(s): Bahasa Malaysia, English.
 5. Preferably Non-Executives specializing in Clerical/Administrative Support or equivalent.
 6. Location at USJ and Kota Damansara/Sungai Buloh.
 7. One year contract basis, 5 1/2 working days per week.

CARA MEMOHON 1. Sila Kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/3u8EvQ
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik Apply Now (bahagian bawah)

JAWATAN KOSONG KERAJAAN LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 09 FEBRUARI 2016

Kerja kosong terkini Kerjaran LembagaKemajuan Ikan Malaysia. Iklan jawatan kosong Terkini Datang dari Sektor Kerajaan iaitu berasal dari Lembaga kemajuan Ikan Malaysia.Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) adalah sebuah badan berkanun di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani yang diperbadankan menurut Akta 49, Akta Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia 1971. Akta ini berkuatkuasa bagi negeri-negeri di Semenanjung pada 1 November 1971; di Sarawak pada 1 Julai 1973; dan di Sabah pada 1 Ogos 1995.
Iklan Kerjaya LKIM
Iklan Kerjaya LKIM

 Visi

Peneraju Pembangunan Nelayan dan Industri Perikanan Negara.

Misi

 1. Membentuk masyarakat nelayan maju, berdikari dan progresif.
 2. Meningkatkan pengeluaran dan memastikan bekalan ikan negara mencukupi serta memenuhi piawaian.
 3. Menyediakan kemudahan infrastuktur perikanan moden dan bersepadu.
 4. Melahirkan modal insan yang kompeten.

Objektif

 1. Memperbaiki kedudukan sosio-ekonomi nelayan dengan penumpuan kepada peningkatan pendapatan.
 2. Memperkembang dan memajukan perusahaan perikanan negara.
Kini LKIM membuka kekosongan jawatan kerajaan seprti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG KERAJAAN LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 09 FEBRUARI 2016

 1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
 2. Pembantu Akauntan W17
 3. Juruteknik Komputer FT17

MUAT TURUN DAN CARA PERMOHONAN

Wednesday, February 3, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI CIMA CEMENT TARIKH TUTUP 03 MAC 2016

Kerja Kosong Terbaru CIMA Cement. Maklumat kerjaya terkini datang dari CIMA Cement. Cement Industries of Malaysia Berhad (CIMA) sebuah anak syarikat milik penuh UEM Group Berhad, adalah salah satu pengeluar simen terkemuka di Malaysia. Ia terkenal dengan menghasilkan dan mengedarkan simen berkualiti tinggi, konkrit campuran siap dan produk berkaitan sejak 1975. Pejabat korporat CIMA terletak di Kuala Lumpur dan ia mempunyai dua kilang yang strategik terletak di Bukit Ketri, Perlis dan Bahau, Negeri Sembilan. Kedua-dua tumbuhan mempunyai jumlah kapasiti pengeluaran simen sebanyak 7.2 juta tan metrik setahun. Selama bertahun-tahun, CIMA telah membekalkan bahan-bahan simen yang berkaitan dengan projek-projek utama mega di Malaysia, termasuk Abdul Halim Mu'adzam Shah Jambatan Sultan, PLUS Lebuhraya Utara Selatan, Nusajaya, Iskandar Malaysia, MRT Lembah Klang dan Projek Landasan Berkembar Elektrik (EDTP ).
Kerja Kosong Terkini CIMA CEMENT
Kerja Kosong Terkini CIMA CEMENT
Kini CIMA Cement Membuka kekosongan jawatan kosong terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI CIMA CEMENT TARIKH TUTUP 03 MAC 2015

MANAGER ACCOUNTS, FINANCE DEPARTMENT - BAHAU NEGERI SEMBILAN

Tanggungjawab:

 • Membantu dalam pembangunan dan pelaksanaan matlamat, dasar, keutamaan dan prosedur yang berkaitan dengan perakaunan, pengurusan kewangan, belanjawan dan cukai.
 • Menyelia dan mengambil bahagian dalam penyediaan dan kajian semula pelbagai penyata kewangan dan laporan.
 • Mengarahkan pemasangan dan penyelenggaraan rekod perakaunan yang menunjukkan penerimaan dan perbelanjaan, kemas kini daripada lejar am dan anak syarikat, akaun belum terima, pengagihan pendapatan, susut nilai, kos, hartanah dan perbelanjaan operasi dan rekod insurans.
 • Mengarahkan dan particiates dalam analisis kos dan kajian kadar.
 • Menyediakan penyata kewangan dan laporan kos masa depan yang dianggarkan dan pendapatan.
 • Bertanggungjawab untuk audit dalaman atau luaran yang melibatkan kajian semula perakaunan dan kawalan pentadbiran. Memastikan pelaksanaan yang betul kawalan untuk sistem kewangan bersepadu dan membangunkan mana-mana prosedur untuk memperbaiki sistem yang sedia ada.

Syarat-syarat:

 1. Memiliki sekurang leats Ijazah Sarjana Muda Profesional Perakaunan, Kewangan atau Perbankan.
 2. CGPA 3.20 di atas Ahli Badan-badan profesional seperti MIA, ACCA, dan lain-lain Minimum 5 tahun pengalaman bekerja dengan Manufacturing Perakaunan atau menubuhkan institusi audit / cukai di Malaysia.
 3. Baik dalam pelaksanaan GST.

CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kelaman: http://goo.gl/B2tAht
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik baten Apply Now(bahagian Bawah)
Demikian Info Kerjaya terkini dari Sektor Swasta semoga berfaedah.