Wednesday, January 27, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI ISLAM MALAYSIA TARIKH TUTUP 31 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Universiti Islam Malaysia. UIM adalah kesinambungan Kolej Islam Malaya (KIM) atau lebih dikenali sebagai "Muslim College" ditubuhkan pada 8 April 1955. Kolej Islam Tanah Melayu merupakan institusi pengajian tinggi yang pertama ditubuhkan di negara ini melalui persetujuan Diraja Majlis Raja-Raja Melayu. Ia adalah ditanggung dari gerakan pembaharuan yang dibawa oleh Sheikh Tahir bin Jalaluddin, Syed Alwi bin Syed Sheikh al Hadi dan terkenal Ulama Mesir, Sheikh Jamaluddin al-Afghani dan Sheikh Muhammad Abduh. Gerakan ini adalah di barisan hadapan terhadap kemunduran disebabkan oleh penjajahan. Pergerakan Reformis yang dicetuskan menjadi lebih aktif selepas Perang Dunia II, apabila memasuki semula British Malaya. Hasil daripada perbincangan tidak henti-henti pada tahun 1948, para pemimpin Islam Johor dan Singapura mencetuskan idea untuk mewujudkan sebuah institusi pengajian tinggi di rantau ini untuk menentang kemunduran, pada masa yang sama menentang pengaruh penjajah di negara ini. Aspirasi untuk menubuhkan KIM telah diterima dengan baik oleh orang Melayu di negara ini. Setiap negeri itu telah menubuhkan satu jawatankuasa untuk mengutip derma untuk tujuan ini. Derma dituangkan dalam apabila mogok lapar satu hari membolehkan setiap Muslim untuk menderma sebanyak ia kos dia untuk makan pada hari itu daripada mogok lapar.
Iklan kerja kosong UIM
Iklan kerja kosong UIM

Hasil perundingan antara Almarhum Sultan Abu Bakar Ri'ayatuddin Almuadzam Shah, Sultan Pahang Darul Makmur dan Almarhum Sultan Selangor Darul Ehsan telah digalakkan Majlis Raja-Raja Melayu untuk membuat keputusan bersejarah ini untuk menubuhkan KIM. Berikutan itu, Baginda DYMM Almarhum Tuanku Sultan Hisamuddin Alam Shah telah memberikan persetujuan diraja-Nya untuk memberkati istana beliau di Jalan Kampung Jawa sebagai kampus pertama Kolej Islam Malaya.

Pada hari Jumaat 8 April 1955, KIM telah dibuka secara rasmi oleh DYMM Almarhum Tuanku Sultan Hisamuddin Alam Shah dalam satu majlis yang dihadiri oleh beberapa Raja-Raja Melayu yang lain, orang kenamaan negeri dan wakil British Queen, mufti, pemimpin dan orang kenamaan. Pada tahun 1963, Al-Azhar telah diberikan pengiktirafan kepada ijazah yang dianugerahkan oleh KIM sebagai setaraf dengan ijazah pertama yang dianugerahkan oleh Universiti Al-Azhar dan layak untuk membaca lagi untuk tuan dan kedoktoran darjah di universiti dan Universiti Kaherah.

Pada tahun 1966, ia telah memutuskan untuk bergerak KIM ke kampus baru di Jalan Universiti, Petaling Jaya. Bekas kampus Kolej Islam di Kampung Jawa telah dipajak kepada Kementerian Pendidikan sebagai sekolah pertama Berasrama Penuh Agama Menengah di negara ini. Pada tahun 1968, Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj sebagai Perdana Menteri ketika itu, telah mengumumkan di Parlimen bahawa Kolej Islam Malaya akan dinaik taraf sebagai universiti Islam yang pertama di Asia Tenggara. Walau bagaimanapun, hasrat ini ditangguhkan untuk memberi laluan kepada penubuhan sebuah universiti kebangsaan, iaitu, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) pada tahun 1970 dan selepas itu KIM akan diserap ke UKM sebagai Fakulti Pengajian Islam.

Walau bagaimanapun, berdasarkan laporan khas dikemukakan kepada Persidangan 222 Raja-Raja Melayu, KIM telah memberikan persetujuan diraja untuk meneruskan dengan nama Universiti Islam Malaysia (UIM) ini. UIM kini beroperasi di Cyberjaya dengan berkat dan kelulusan Kementerian Pelajaran. Sesi Kajian pertama untuk program Sarjana dan Doktor Falsafah akan bermula pada bulan September 2015.

Visi

 1. Integrasi hikmah dan pengetahuan sebagai gabungan untuk menghasilkan cendekiawan dan pemikir berwawasan dan seimbang.

Misi

Penubuhan orientasi penyelidikan, pendidikan dan pengajaran lepasan ijazah dengan kebijaksanaan dan pengetahuan. Ia menggabungkan transformasi dan inovasi ke arah pembangunan akhlak dan minda intelek sejagat.
UIM mengakui bahawa apa-apa usaha untuk kecemerlangan tidak boleh wujud tanpa nilai yang berkaitan disiplin, motivasi dan komitmen untuk kebenaran dan kehormatan. Oleh itu ia bertujuan untuk menegakkan cita-cita berikut:
 1. Tahap tertinggi integriti dalam pemerolehan pengetahuan dan penggunaannya di peringkat akademik, rohani dan fizikal;
 2. Kesedaran budaya banyak, rakyat dan negara dalam alam Islam, dan hak sedia ada mereka untuk kedua-dua kewujudan dan peluang pembelajaran;
 3. Dedikasi dalam mencari untuk meningkatkan kebijaksanaan global; dan
 4. Yang dibawa bagi diri sendiri dengan cara yang sesuai dengan ulama Islam.
Kini UIM membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI ISLAM MALAYSIA TARIKH TUTUP 31 JANUARI 2016

PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT UJ8

Syarat Kelayakan :

 1. Warganegara Malaysia, Berumur tidak kurang dari 18 tahun;
 2. Diploma dalam bidang Sains Komputer / Teknologi Maklumat / Kejuruteraan Komputer yang beriktiraf daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
 3. Diploma dalam bidang kejuruteraan (komputer) yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
 4. Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dalam SPM;
 5. Berkemahiran dalam pengaturcaraan JAVA, PHP, HTML, C#, VB.NET, MySQL/SQL;
 6. Berpengalaman dalam pembangunan Laman Web (CMS Joomla, Drupal dan Wordpress) dan rekabentuk Grafik Video (Photoshop, Illustrator, Premier atau perisian yang berkaitan) sekurang-kurangnya 1 tahun;
 7. Tarikh Tutup Permohonan adalah pada 31 Januari 2016.

Deskripsi Tugas :

 1. Bertanggungjawab dalam membangun, menyelenggara dan menambah baik laman web dari semasa ke semasa.
 2. Membantu dalam penyelenggaraan rangkaian komputer.
 3. Tugasan lain yang diamanahkan dari semasa ke semasa.

Panduan Permohonan 1. Syarat jawatan yang dipohon hendaklah bersesuaian dengan kelayakan;
 2. Sila lengkapkan Borang Perjawatan yang disediakan berserta sijil dan dokumen yang berkaitan;
 3. Borang dan salinan dokumen hendaklah diemelkan kepada career@uim.edu.my;
 4. Hanya calon yang telah disenarai pendek yang akan dipanggil untuk temuduga;
 5. Jika tiada maklum balas selepas 1 bulan dari tarikh tutup permohonan, calon bolehlah menganggap permohonan tidak berjaya.
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN
Rujukan

Tuesday, January 26, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI SENTOSA MEDICAL CENTRE SDN BHD TARIKH TUTUP 28 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Sentosa Medical Centre Sdn Bhd. Iklan kerjaya terkini 2016 datang dari Syarikat bernama Sentosa Medical Centre ,mempelawa warganegara Malaysia untuk mengisi kekosongan jawatan. Sentosa Medical Centre adalah hospital 8-kedai moden dengan 200 katil, yang terletak di No. 36, Jalan Cemur, Kompleks Damai, 50400 Kuala Lumpur, dalam persekitaran Hospital Kuala Lumpur dan Institut Penyelidikan Perubatan. Tempat letak kereta bawah tanah disediakan untuk kemudahan dan keselesaan pesakit dan pengunjung mereka. Di samping itu, kita hanya dalam jarak 5 minit berjalan kaki dari LRT STAR (Titiwangsa), Monorail (Chow Kit dan Titiwangsa) dan Stesen Bas Pekeliling. 
Iklan Kerja Kosong KPJ Sentosa
Iklan Kerja Kosong KPJ Sentosa
Pada Disember 2006, KPJ Healthcare Berhad yang diambil alih dan mengambil alih pengurusan Pusat Perubatan Sentosa. Pembelian strategik ini adalah sejajar dengan objektif keseluruhan KPJ untuk memastikan kesihatan swasta boleh diakses oleh semua melalui rangkaian hospital di seluruh negara. Dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman, KPJ Healthcare Berhad, bahagian prisihatin Johor Corporation (JCorp) adalah pembekal perkhidmatan penjagaan kesihatan di Malaysia. Rangkaian luas KPJ telah pergi global, dan kini termasuk 22 hospital pakar swasta yang terdiri daripada 20 di Malaysia dan 2 di Indonesia.
Ini hospital baru diambil alih mempunyai sejarah yang tersendiri. Pusat Perubatan Sentosa bermula pada 8 Mei 1952 sebagai sebuah klinik swasta - Tan Dispensary - di No 329, Batu Road. Walaupun terdapat penurunan sedikit dalam ekonomi negara ketika itu disebabkan oleh berakhirnya Perang Korea, amalan makmur. Kemudian, kami mula Laman utama bersalin atas Tan Dispensary dan akhirnya berpindah ke No. 315A, Batu Road, Kuala Lumpur (Foo Chow Association Building). Pada bulan Oktober 1972, kami berpindah ke No. 316, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur, mengembangkan lagi perkhidmatan kami. Nama dispensari telah ditukar daripada Tan Dispensary ke Kelinik Sentosa Nursing Home pada bulan Oktober 1972 dan seterusnya, ke Pusat Perubatan Sentosa pada bulan Oktober 1979. Dalam usaha untuk menampung sambutan yang amat menggalakkan disebabkan oleh peningkatan untuk keperluan rawatan perubatan, kami memperluaskan kami perkhidmatan tambahan dan berpindah ke bangunan ini hadir pada 1 Januari 1993.

Misi

Menawarkan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang berkualiti kepada pelanggan

Visi

Pembekal pilihan perkhidmatan penjagaan kesihatan.
Kini Sentosa Medical centre membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI SENTOSA MEDICAL CENTRE SDN BHD TARIKH TUTUP 28 JANUARI 2016

PR CUM MARKETING EXECUTIVE-KUALA LUMPUR

Tanggungjawab:

 1. Memupuk hubungan yang kukuh dengan pelanggan
 2. Bertanggungjawab terhadap semua aktiviti-aktiviti perhubungan awam, pemasaran dan komunikasi dalam syarikat.
 3. Mengurus pengeluaran bahan-bahan pemasaran
 4. Tugas-tugas lain yang diberikan.

Syarat-syarat:

 1. Diploma atau Ijazah dalam Pemasaran, Komunikasi Massa atau yang setaraf
 2. Dua (2) tahun pengalaman minimum yang berkaitan sebaik-baiknya dalam industri hospitaliti / penjagaan kesihatan
 3. Boleh bekerja secara bebas dengan kemahiran interpersonal dan komunikasi yang kukuh
 4. Mempunyai pengangkutan sendiri dan bersedia untuk perjalanan

CARA PERMOHONANPemohon yang berminat dikehendaki menghantar resume dan salinan sijil anda anda sama ada melalui pos atau e-mel kepada kami sebelum atau pada 21 januari 2016 untuk; -
Talent Management Services
KPJ Sentosa KL Specialist Hospital
36, Jalan Chemur, Kompleks Damai, 50400 Kuala Lumpur


Semua permohonan akan dilayan dengan kerahsiaan yang ketat. Hanya calon yang disenarai pendek akan dihubungi.

PHARMACIST-KUALA LUMPUR

Responsibilities :

 1. Provide professional medical consultation and healthcare advices to customers
 2. Maintain good communication and working relationship with all staff.
 3. Improve and maintain quality system in the department
 4. Other duties assigned.

Requirements :

 1. Degree of Pharmacy (Hons.) Local University
 2. Registered with the Board of Pharmacist, Malaysia
 3. Minimum two (2) years related experience
 4. Good communication and interpersonal skills
 5. Experience in hospital pharmacy is an added advantage

CARA MEMOHON

Interested applicants are required to send in your resume and copy of your certificates either by mail to us before or by January 21st, 2016 to;-
Talent Management Services
KPJ Sentosa KL Specialist Hospital
36, Jalan Chemur, Kompleks Damai, 50400 Kuala Lumpur

All application will be treated with strictest confidentiality. Only short listed candidates will be notified.
Demikian maklumat kerjaya terkini semoga berfaedah.;)

JAWATAN KOSONG KERAJAAN JABATAN KERJA RAYA NEGERI KEDAH DARUL AMAN TARIKH TUTUP 31 JANUARI 2016

Kerja kosong kerajaan terkini Jabatan kerja raya Negeri Kedah Darul Aman. Iklan Kerajaan Terkini datang dari Sektor kerajaan iaitu Kedah Darul Aman. Kini Jkr Kedah sedang membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-
Kerja Kosong Kedah Darul Aman
Kerja Kosong Kedah Darul Aman

JAWATAN KOSONG KERAJAAN JABATAN KERJA RAYA NEGERI KEDAH DARUL AMAN  TARIKH TUTUP 31 JANUARI 2016

Warganegara Malaysia (tinggal di Negeri Kedah Darul Aman) Yang Berkelayakan adalah Dipelawa Untuk Mengisi Kekosongan Jawatan Tetap bagi Kumpulan Sokongan. Di Jabatan Kerja Raya Negeri  Kedah Darul Aman

PEMANDU KENDERAAN

Gred H11

 1. (Lelaki sahaja) Lesen D RM    896.15
 2.    Lesen E/E1/E2 RM    942.30
 3.    Lesen F/H RM    988.45
 4.    Lesen G/I RM 1,034.60

SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN

Jawatan Pemandu Kenderaan Gred H11 (26 kekosongan)

 • Penilaian Menengah Rendah (PMR) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; Lesen memandu Kelas D/E/E1/E2/F/G/H/I yang dikeluarkan oleh Jabatan
 • Pengangkutan Jalan (JPJ) [kecuali lesen memandu dalam tempoh percubaan (P)]; dan 
 • Berkebolehan memandu, mengendali dan menyenggara kenderaan berkenaan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
Gaji permulaan ialah pada Gred H11:
*Lesen D  RM    896.15
*Lesen E/E1/E2 RM    942.30
*Lesen F/H  RM    988.45
*Lesen G/I  RM 1,034.60
 • Kepujian Bahasa Melayu pada peringkat PMR atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan;

KLASIFIKASI

Perkhidmatan Kemahiran

 UMUR (PADA TARIKH TUTUP IKLAN)

 1. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
 2. Pegawai sedang berkhidmat yang layak lantikan hendaklah berumur  kurang dari 54 tahun dari tarikh tutup iklan.
TARAF JAWATAN: Tetap
PENAKLUKAN DI BAWAH SYARAT-SYARAT SKIM PERKHIDMATAN
 Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan Pemandu Kenderaan adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuat kuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa.

SKOP BIDANG TUGAS

Bertanggungjawab melaksanakan skop tugas pemanduan kenderaan yang memerlukan lesen memandu daripada Jabatan Pengangkutan Jalan serta menjaga kenderaan/jentera dibawah kelolaannya supaya sentiasa berada dalam keadaan bersih dan selamat untuk setiap perjalanan.  Antara kenderaan/jentera yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini ialah kereta, van, kenderaan ringan pacuan empat roda, bas, lori, dumper, roller dan traktor.

CARA MEMOHON


 • Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan BORANG yang boleh didapati dalam LAMAN WEB www.jkrkedah.gov.my. 
 • Pemohon hanya dibenarkan memohon satu jawatan sahaja yang diiklan  dengan syarat mereka memenuhi syarat lantikan dan kelayakan yang ditetapkan. 
 • Semua maklumat yang diberi di dalam borang permohonan hendaklah  benar.  Jika terdapat sebarang penipuan didalam maklumat yang diberikan, permohonan akan dibatalkan serta merta dan nama pemohon  akan disenarai hitamkan. 
 •  Pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat didalam perkhidmatan tetap, sementara dan kontrak hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut peruntukan dalam Peraturanperaturan
 • Pegawai Awam (Perlantikan, Kenaikan Pangkat da Penamatan Perkhidmatan) 2005 dan Ketua Jabatan dikehendaki  mengemukakan permohonan itu bersama-sama dengan salinan KENYATAAN PERKHIDMATAN (disediakan, disahkan dan ditandatangani oleh pihak pejabat yang menyimpan Buku Perkhidmatan)  dan salinan LAPORAN NILAIAN PRESTASI TAHUNAN yang terkini.
 • Permohonan tanpa disertakan salinan Kenyataan Perkhidmatan dan salinan Laporan Nilaian Prestasi akan dianggap tidak lengkap dan tidak    akan diberi pertimbangan.
 • Semua permohonan disertakan salinan dokumen-dokumen berikut  bersama-sama borang permohonan;
 1.  Sekeping gambar (terbaru) berukuran paspot’
 2. Kad Pengenalan,
 3. Sijil Pendaftaran Kelahiran/Sijil Lahir,
 4. Sijil Berhenti Sekolah/Tamat Persekolahan Darjah 6 Sekolah  Rendah Bantuan Penuh Kerajaan,
 5. Lesen Memandu yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan  Jalan (JPJ).
 6. Salinan Kenyataan Perkhidmatan dan Laporan Nilaian Prestasi  Tahunan yang terkini dan disahkan bagi calon yang sedang berkhidmat dengan kerajaan
 • Borang permohonan yang diisi lengkap bersama-sama dengan salinan  sijil-sijil dan dokumen yang berkaitan hendaklah :-
 1.  Dikemukakan dengan menggunakan sampul surat yang berukuran 229 mm x 423 mm dan dilekatkan dengan setem yang mencukupi (sekiranya di pos);
 2. Dipenjuru atas sebelah kiri sampul berkenaan hendaklah ditulis dengan HURUF BESAR yang jelas NAMA JAWATAN YANG DIPOHON 
Permohonan hendaklah dihantar ke alamat berikut sebelum atau pada  tarikh tutup permohonan :-
PENGARAH
JABATAN KERJA RAYA NEGERI KEDAH DARUL AMAN
TINGKAT 5, BANGUNAN SULTAN ABDUL HALIM
JALAN SULTAN BADLISHAH
05582-ALOR SETAR
KEDAH DARUL AMAN
(u.p : Bahagian Pentadbiran dan Kewangan)


MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

JAWATAN KOSONG KEMENTRIAN PENDIDIKAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 31 JANUARI 2016

Kerja Kosong Kementrian Pendidikan (KMP). Maklumat Kerjaya Sepanjang Tahun dibuka oleh Kementrian Pendidikan Malaysia. Kementerian Pendidikan Malaysia ialah sebuah kementerian di Malaysia yang bertujuan untuk membangunkan sebuah sistem pendidikan yang berkualiti bertaraf dunia bagi memperkembangkan potensi individu sepenuhnya dan memenuhi aspirasi negara Malaysia. Matlamatnya ialah untuk:
 1. melahirkan bangsa Malaysia yang taat setia dan bersatu padu
 2. melahirkan insan yang beriman, berakhlak mulia, berilmu, berketerampilan, dan sejahtera
 3. menyediakan sumber tenaga manusia untuk keperluan kemajuan negara
 4. memberi peluang-peluang pendidikan kepada semua warganegara Malaysia.
Menteri Pelajaran Malaysia yang pertama ialah Tun Abdul Razak, dan Menteri terkini merupakan Menteri I Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Menteri II Dato' Seri Idris Jusoh.
Kerja Kosong Terkini KMP 2015
Kerja Kosong Terkini KMP 2016

Pendidikan Wajib Kementrian Pendidikan

Pendidikan wajib adalah satu undang-undang yang memerlukan setiap ibu bapa warganegara Malaysia (yang menetap di Malaysia) yang mempunyai anak mencapai umur enam tahun mendaftarkannya di sekolah rendah. Tempoh pendidikan wajib adalah selama selama enam tahun, iaitu tempoh pendidikan rendah.
Pendidikan wajib dilaksanakan mulai tahun persekolahan 2003. Kegagalan ibu bapa memastikan anaknya mengikut pendidikan wajib merupakan satu kesalahan dari segi undang-undang, dan jika disabitkan, ibu bapa berkenaan boleh dikenakan denda tidak melebihi RM5,000 atau dipenjarakan tidak lebih 6 bulan atau kedua-duanya sekali.

Kini KMP mempelawa warganegara Malaysia untuk menjadi bahagian dari KMP dengan kekosongan Jawatan Terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG KEMENTRIAN PENDIDIKAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 31 JANUARI 2016

Iklan Kekosongan Jawatan Pensyarah di Kolej Matrikulasi, KPM

Permohonan adalah dipelawa kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang berkhidmat di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia untuk menjawat jawatan sebagai pensyarah di Kolej Matrikulasi, KPM.

KELAYAKAN:

 • PPP (Guru atau pegawai KPM ) gred DG44 sahaja.
 • Mempunyai Ijazah dalam bidang pengkhususan yang dipohon.
 • Pengalaman mengajar subjek pengkhususan 3 tahun berturut.
 • Prestasi (LNPT) melebihi 85%  bagi 3 tahun terkini.
 • Bebas tindakan tatatertib/SPRM/pinjaman tegar.
 • Diperaku oleh Ketua Jabatan atau Guru Besar/Pengetua Sekolah.
SUBJEK PENGKHUSUSAN:

Bil. Pengkhususan/Subjek Kolej Matrikulasi (KM)
1 Kokurikulum KM Labuan/KM Johor/KM Kedah/KM Teknikal Kedah/       KM Teknikal Johor/KM Teknikal Pahang
2 Ekonomi KM Labuan/KM Johor/KM Kedah/KM Pahang/KM Perlis
3 Perakaunan KM Labuan/KM Perak/KM Kedah/KM Pahang
4 Pengurusan Perniagaan KM Negeri Sembilan/KM Labuan/KM Perak/KM Perlis
5 Bahasa Inggeris KM Melaka/KM Negeri Sembilan/KM Labuan/KM Johor/
KM Kedah/KM Pahang/KM Teknikal Kedah/
KM Teknikal Johor
6 Pendidikan Islam KM Labuan/KM Teknikal Pahang
7 Sains Komputer KM Melaka/KM Negeri Sembilan/KM Labuan/KM Pahang
8 P. Kejuruteraan Awam KM Teknikal Kedah/KM Teknikal Pahang/KM Teknikal Johor
9 P. Kejuruteraan Mekanikal KM Teknikal Kedah/KM Teknikal Pahang/KM Teknikal Johor
10 P. Kejuruteraan Elektrik KM Teknikal Kedah/KM Teknikal Pahang/KM Teknikal Johor

CARA MEMOHON


Borang permohonan boleh di muat turun seperti dibawah atau melalui laman web www.moe.gov.my/v/bm
Borang permohonan  dan perakuan ketua jabatan (Lampiran C) yang telah lengkap diisi hendaklah dikemukakan kepada:
Pengarah Bahagian Matrikulasi,
Kementerian Pendidikan Malaysia,
Aras 6-7, Blok E15, Parcel E,
Kompleks Kerajaan Persekutuan,
62604 PUTRAJAYA

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 31 JANUARI 2016 (AHAD)
Untuk pertanyaan lanjut:
Pn. Norazlin bt. Mokhli/Pn. Norshahida bt. Md Nayan - 0388844063
En. Mohamad Amin b. Osman - 0388844008

Demikian Maklumat terkini semoga berfaedah.
Sumber

Monday, January 25, 2016

1 JAWATAN KOSONG TERKINI LANDMARK BERHAD TARIKH TUTUP 11 FEBRUARI 2016

1 Kerja Kosong Terkini Landmark Berhad 2016. Maklumat gembira disediakan untuk anda mengenai jawatan kosong terkini Malaysia 2015 yang datang dari Syarikat yang dikuasai BUMIPUTRA Kerjaan. Landmarks Berhad telah ditubuhkan pada 8 Ogos 1989 dan memulakan operasi sebagai sebuah syarikat pegangan pelaburan pada 23 Disember 1989 dengan pengambilalihan perniagaan, aset dan liabiliti Landmarks Holdings Berhad, sebuah syarikat yang terlibat dalam ladang getah dan kelapa sawit dan perumahan, hotel dan pembangunan hartanah komersial. Ia kemudiannya telah disenaraikan di Bursa Saham Kuala Lumpur ketika itu pada 8 Januari 1990 dan terus disenaraikan di bawah Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad di bawah sektor hotel.
kerja kosong Landmark Berhad 2016
Kerja Kosong Terkini Landmark Berhad 2016

Sejak itu, Kumpulan mengembangkan perniagaannya dalam bidang hospitaliti dan hartanah industri dengan pengurusan Carcosa Seri Negara; pembangunan Tiara Labuan, hotel perniagaan 30 bilik di Labuan; The Datai, sebuah hotel mewah super 120 bilik di Teluk Datai, Langkawi; dan The Andaman, sebuah hotel mewah 180 bilik, juga di Teluk Datai, Langkawi. Kumpulan juga terlibat sebagai pemaju Bandar Baru Wangsa Maju melalui kepentingan ekuitinya dalam PGK Sdn Bhd, kini dikenali sebagai MSL Properties Sdn Bhd. Ia juga telah mengambil bahagian dalam usaha sama untuk membangunkan bandar baru Cyberjaya melalui Setia Haruman Sdn Bhd.
Dalam perjalanan sejarah beliau, Tanda telah menceburi bidang perbankan di Afrika Selatan dan penjagaan kesihatan di Malaysia dan Australia, perniagaan yang kemudiannya telah dilupuskan. Kumpulan juga telah melabur ke dalam perniagaan infrastruktur dengan memperoleh kepentingan dalam Teknologi Tenaga Perlis Consortium Sdn Bhd, pengendali loji janakuasa 650 MW di Perlis, yang telah dijual pada 2009.
Kini Lamark Berhad membuka senarai jawatan kosong sebanyak 1 kekosongan kedudukan seperti berikut ini :- 

1 JAWATAN KOSONG TERKINI LANDMARK BERHAD TARIKH TUTUP 11 FEBRUARI 2016

Accounts Associates-Kuala Lumpur

TANGGUNGJAWAB

 1. Handling full set of accounts, preparation of monthly management report and day-to-day accounting functions (AR/ AP/ GL, treasury, bank reconciliation and etc.)
 2. Liaise with external parties such as tax agent, auditors and bankers.
 3. Provide up-to-date and accurate financial information as and when required.

KELAYAKAN

 1. Possess a Diploma/ Post Graduate Diploma/ Professional Degree/ Degree in Accounting with a minimum of five (5) years experience.
 2. Those have experiences in property development industries will be an added advantage.
 3. Must be proficient in basic accounting systems and MS Office applications.  Knowledge of IFCA system will be an added advantage.
 4. Meticulous, strong with numbers, pro-active, independent and a team player.

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kunjungi pautan: http://goo.gl/6aPUkT
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply Now
Demikian Iklan jawatan Kosong terkini semoga berfaedah.

Wednesday, January 20, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI GREAT EASTERN LIFE MALAYSIA TARIKH TUTUP 06 FEBRUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Great Eastern Life Assurance (Malaysia) Berhad. Iklan jawatan Kosong Terkini datang dari sektor Swasta iaitu Great Eastern Life Assurance dimana Syarikat ini memulakan operasinya pada tahun 1908 sebagai pejabat cawangan The Great Eastern Life Assurance Company Limited. Operasi di Malaysia telah dipindahkan kepada sebuah syarikat awam yang diperbadankan di Malaysia, iaitu Great Eastern Life Assurance (Malaysia) Berhad (93745-A) (Life Great Eastern) di bawah Skim Pemindahan Perniagaan. Syarikat telah disahkan oleh Malaysia Book of Records pada tahun 1998 sebagai "tertua dan terbesar Syarikat Insurans Hayat" di Malaysia. Dengan lebih daripada satu abad pengalaman dan asas kewangan yang kukuh, pada 31hb Disember 2014, Great Eastern Life mempunyai RM66.9 bilion dalam aset, lebih 3 juta polisi berkuat kuasa dan rangkaian 17,000 ejen di seluruh negara.
Iklan Kerja Kosong Terkini Great Eastern Life Malaysia
Iklan Kerja Kosong Terkini Great Eastern Life Malaysia
 Great Life adalah anak syarikat milik penuh Great Eastern Holdings Limited (GEH) dan syarikat induk adalah Oversea-Chinese Banking Corporation Limited (OCBC). Life Great Eastern dilesenkan di bawah Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia.
Sebagai sebuah syarikat yang komited dengan perniagaan 'orang', Great Eastern Life terus memenuhi keperluan pelanggan yang berkaitan dengan perancangan kewangan, perlindungan dan simpanan. Generasi-generasi individu, keluarga dan perniagaan yang telah dan akan terus memberi jaminan keselamatan kewangan mereka dengan pelbagai syarikat produk: pelan insurans hayat, pelan berkaitan pelaburan, perlindungan gadai janji, perlindungan perniagaan, faedah pekerja, insurans perubatan dan kesihatan kumpulan Skim.
'Hidup ini hebat!' Slogan ini Syarikat memperjuangkan untuk pertumbuhan berterusan, Great Eastern Life berada di landasan untuk menjadi penyedia perkhidmatan kewangan terkemuka di Asia yang terkenal dengan kecemerlangannya kerana Syarikat menyambut Ulang Tahun 107 pada 26 Ogos 2015.

Misi

Untuk membuat hidup yang hebat dengan menyediakan jaminan kewangan dan menggalakkan kesihatan yang baik dan perhubungan yang bermakna.

visi

Untuk menjadi penyedia perkhidmatan kewangan terkemuka di Asia yang terkenal dengan kecemerlangan.

Kini Great Eastern Life Malaysia membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI GREAT EASTERN LIFE MALAYSIA TARIKH TUTUP 06 FEBRUARI 2016

Business Development Executive - Group Insurance-KUALA LUMPUR

PERANAN

 1. To achieve new business sales for Employee Benefits working through the Agency Force.
 2. To help ensure retention of existing accounts in KL/Selangor and other states.
 3. To manage the administration of the Group Agents and assist in growing the Great Employee Benefits business.
 4. To manage Employee Benefits business in synergy with our partner bank, OCBC.
 5. To manage the sales of Group MRTA for OCBC home loans by the Agency Force.

KELAYAKAN

 1. Hold a recognised degree/qualification in Insurance, Business Admin/Studies, Marketing or Management.
 2. At least 2 years of work experience in marketing, sales or product development in the financial industry.
 3. Strong communication skills, including a penchant for negotation.
 4. Good PR as well as presentation skills.
 5. A working knowledge of life insurance, product, investment-linked concepts and group insurance principles would be advantageous.
Selain kerjaya diatas juga tersenarai jawatan kosong seperti berikut:-
 1. Management Trainee for Financial Sector Talent Enrichment Programme-KUALA LUMPUR (JL AMPANG)
 2. Business Development Executive - Johor Bahru
 3. Software Engineer - JAVA -KUALA LUMPUR (JL AMPANG)
 4. Business Development Executive - Central-KUALA LUMPUR

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/SvZ4jM
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply Now
Demikian kerjaya terkini semoga berfaedah.
Rujukan

Tuesday, January 19, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI PANDA SECURITY TARIKH TUTUP 27 JANUARY 2016

Kerja kosong terkini Panda Security. Iklan jawatan kosong terkini datang dari syarikat besar yaitu Panda Security, dimana pada 2005, Panda Security merupakan vendor antivirus keempat terbesar di seluruh dunia, dengan 3.2% daripada pasaran. Syarikat itu, yang sahamnya sebelum ini 100% dipegang oleh Urizarbarrena, mengumumkan pada 24 April 2007 penjualan 75% saham untuk Southern kumpulan Eropah pelaburan Investindustrial dan firma ekuiti swasta Gala Capital. Pada 30 Julai 2007 syarikat itu menukar namanya daripada Panda Software untuk Panda Security dan Urizarbarrena digantikan oleh Jorge Dinares. Hampir setahun kemudian, pada 3 Jun 2008, di tengah-tengah menandai jualan, lembaga pengarah mengundi untuk membuang Dinares dan menggantikannya dengan Juan Santana, Ketua Pegawai Kewangan. Santana meletak jawatan pada bulan September 2011 dan telah digantikan oleh José Sancho sebagai Ketua Pegawai Eksekutif bertindak.
Iklan Kerja Kosong terkini Panda security
Iklan Kerja Kosong terkini Panda security
Panda Security diberikan oleh penganalisis Gartner sebagai inovator teknologi. pencapaian teknologi termasuk pelancaran perintis sistem keselamatan, seperti konsep SaaS (Keselamatan sebagai Perkhidmatan) atau penyelesaian antivirus yang menyediakan perlindungan dari awan (cloud computing) dan adalah berdasarkan kepada apa yang Panda panggilan Kepintaran Kolektif, model keselamatan Panda diperkenalkan di pasaran pada tahun 2007.
Menurut Ketua Pegawai Eksekutif, faedah utama model keselamatan ini menyediakan ialah ia membolehkan pengimbasan automatik ancaman bukannya imbasan manual dijalankan oleh syarikat-syarikat lain,menjadikannya lebih cepat dan lebih cekap dalam pengesanan malware.
Panda Security mempunyai anak syarikat di Amerika Syarikat, Jerman, Austria, Belgium, Belanda, Perancis, UK, Sweden, Finland, Sepanyol dan Jepun. Selain itu, ia mempunyai francais di 44 buah negara lain. Anak syarikat AS telah mempunyai lima turnovers pengurusan sejak tahun 2007 sebelum berpindah ibu pejabatnya ke Orlando, Florida pada tahun 2009.
Pada akhir tahun 2009 Panda Security dicipta perkongsian dengan Web Amanah untuk membantu melawan perang virus.
Panda sebelum ini terlibat dalam tuntutan mahkamah dengan salah satu rakan saluran, Technologies Luar, Inc. Pada tahun 2013, Panda menang dalam tuntutan mahkamah terhadap Technologies Luar, pulih penghakiman yang melebihi $ 100,000 dan digunakan pada semua tuntutan yang diajukan oleh Luar terhadap Panda.Pada 3 Ogos 2010, lokasi pejabat baru di Menlo Park, California telah diumumkan kepada umum oleh Ketua Pegawai Eksekutif Panda melalui akaun Twitternya. Pada tahun 2012, Panda Security adalah kesepuluh vendor antivirus yang terbesar di seluruh dunia, dengan 2.0% daripada pasaran. PandaSecurity adalah salah satu daripada kedua-dua syarikat Sepanyol yang muncul pada 2013 Truffle 100 ranking untuk pemaju perisian di Eropah. Panda Security adalah salah satu daripada sepuluh pembangunan perisian terkemuka dan syarikat-syarikat perlindungan IT di dunia, menurut laporan dari 2013 laporan La empresa española en el mundo, yang telah dijalankan oleh Kementerian Hal Ehwal Luar Negeri dan Kerjasama.Sorotan pencapaian teknologinya termasuk menjadi pelopor dalam pelancaran sistem keselamatan seperti SaaS (Keselamatan sebagai Perkhidmatan) dan antivirus yang membolehkan perlindungan dari awan (cloud computing). Ini mercu tanda adalah berdasarkan kepada apa yang Panda merujuk kepada sebagai Kepintaran Kolektif, model keselamatan yang Panda dibentangkan kepada pasaran pada tahun 2007. Faedah utama model keselamatan ini adalah bahawa, menurut Ketua Pegawai Eksekutif Panda, ia membolehkan untuk analisis automatik ancaman. Ini berbeza kepada analisis manual malware yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat saingan, dan membolehkan Panda untuk menawarkan pengesanan yang lebih cepat dan lebih cekap daripada malware.
Pesaing Panda Security dalam industri antivirus termasuk Symantec Corp, Kaspersky, F-Secure Corporation, McAfee Inc y Trend Micro Inc., antara lain. Pada tahun 2014, Panda Security telah diedarkan oleh Tritech Distribution Limited di Hong Kong (wikipedia).
Kini Panda Security membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:

JAWATAN KOSONG TERKINI PANDA SECURITY TARIKH TUTUP 27 JANUARY 2016

SALES EXECUTIVE-KUALA LUMPUR

Tanggungjawab:

 1. Pembangunan peluang-peluang perniagaan baru.
 2. Membina saluran jualan baru.
 3. Mencapai sasaran jualan.

KELAYAKAN:

 1. Minimum pemegang keperluan Diploma.
 2. Sekurang-kurangnya 1 atau 2 tahun pengalaman jualan dalam bidang IT ini sebaik-baiknya.
 3. Mesti memegang kewarganegaraan Malaysia.
 4. Mempunyai pengangkutan sendiri dan bersedia untuk perjalanan.
 5. Boleh bekerja secara bebas dengan pengawasan minimum.
 6. Daripada berterusan personaliti dengan kemahiran interaksi manusia yang baik.
 7. Arahan kuat Inggeris (lisan dan bertulis), Bahasa Melayu (lisan dan bertulis) dan Mandarin (pilihan)
 8. Komited dan bermotivasi untuk cemerlang di luar jangkaan.
 9. Terbuka kepada konsep-konsep baru, idea dan kritikan membina.
 10. Bertenaga dan mahu berjaya dalam perniagaan dan mendapat komisen ganjaran.

Panda menawarkan:

 1. Persekitaran kerja yang profesional di salah satu syarikat IT Security terkemuka di dunia
 2. Satu pasukan sokongan yang kuat untuk membantu anda mencapai sasaran anda
 3. Pampasan yang kompetitif dan manfaat

CARA MEMOHON KERJAYA: 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/quj4q6
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik Apply This Job (bahagian bawah)
Demikian maklumat iklan kerja kosong terkini semoga berfaedah.
Rujukan

Wednesday, January 13, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI MUDAJAYA GROUP BERHAD TARIKH TUTUP 30 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Mudajaya Group Berhad. Iklan kerja Kosong Terkini Malaysia berasal dari Sektor Swasta iaitu Mudajaya Group Berhad. Dimana Mudajaya Group Berhad ("Mudajaya") telah diperbadankan pada 6 Februari 2003 di bawah Akta Syarikat, 1965 sebagai sebuah syarikat awam terhad. Mudajaya merupakan sebuah syarikat pegangan pelaburan dan anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat bersekutu yang terlibat dalam pembinaan, pembangunan hartanah, pembuatan, perdagangan dan sektor kuasa. 
Syarikat teras Mudajaya adalah Mudajaya Corporation Berhad ("MJC")
 1. MJC telah diperbadankan di Malaysia di bawah nama Chye Hin Construction Company Limited pada 9 Disember 1965 sebagai sebuah syarikat persendirian di bawah Seksyen 15 (1) Ordinan Syarikat, 1940-1946.
 2. Ia menukar namanya kepada Chye Hin Construction Company Sdn Bhd pada 15 April 1966.
 3. Pada 19 Ogos 1972, namanya terus ditukar kepada Mudajaya Construction Sdn Bhd dan seterusnya kepada Mudajaya Corporation Sdn Bhd pada 19 Mei 1997.
 4. Pada 10 Jun 1997, ia telah ditukar menjadi sebuah syarikat awam berhad dan menggunakan namanya sekarang, MJC. 
Pada 1 Julai 2002, management buy-out ("MBO") senaman MJC dilakukan oleh pasukan pengurusan yang diketuai oleh Pengarah Urusannya, Encik Ng Ying Loong. MBO telah diselesaikan pada 19 Februari 2003. Selepas itu, satu penyusunan semula yang melibatkan pengambilalihan 100% kepentingan ekuiti dalam MJC oleh Mudajaya telah membuka jalan untuk proses penyenaraian Kumpulan Mudajaya Syarikat. Dalam hubungan ini, penubuhan Mudajaya adalah untuk berkhidmat sebagai kenderaan bagi penyenaraian dan sebut harga Mudajaya Group of Companies di Bursa Malaysia Securities Berhad ("BMSB"). Penyusunan semula tersebut di atas telah diselesaikan pada 1 Mac 2004.
Kerja Kosong Terkini Mudajaya
Kerja Kosong Terkini Mudajaya
Mudajaya telah berjaya disenaraikan dan disebut harga di Papan Utama BMSB pada 10 Mei 2004.

VISI

Untuk menjadi pemimpin pilihan dalam industri pembangunan pembinaan dan hartanah dan menyediakan infrastruktur yang baik dan keperluan tenaga kepada masyarakat. Kami berusaha untuk melihat di luar jangkaan dan matlamat untuk berada di hadapan dengan mengintegrasikan kedua-dua kecemerlangan teknikal dan komitmen dalam membina perkongsian.

MISI

Sebagai pemimpin pilihan, Mudajaya Kumpulan berusaha untuk terus memperbaiki prestasi mereka yang berkaitan dengan menyediakan standard kualiti antarabangsa, siap tepat pada masanya projek, kepuasan dan peningkatan pemegang saham pelanggan nilai.

Kini Mudajaya Group Berhad membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI MUDAJAYA GROUP BERHAD TARIKH TUTUP 30 JANUARI 2016

Safety And Health Officer-Selangor - Sunway Damansara, PJ

DESKRIPSI KERJA

 1. Bekerjasama rapat dengan badan-badan berkanun tempatan (JKKP, NIOSH, BOMBA dan lain-lain) untuk memastikan pematuhan dan mengemaskini isu-isu keselamatan dan kesihatan pekerjaan yang berkaitan.
 2. Menggubal dan melaksanakan pelan keselamatan projek untuk menyediakan garis panduan yang jelas dan berkesan bagi keselamatan, kesihatan dan alam sekitar selaras dengan keperluan perundangan yang berkaitan.
 3. Membangunkan dan menjalankan latihan dan penguatkuasaan untuk semua program keselamatan.
 4. Membangunkan laporan keselamatan dan kesihatan pekerjaan yang tepat dan untuk mengekalkan rekod keselamatan yang berkaitan.
 5. Dapat mengenal pasti risiko yang mungkin timbul dan mencadangkan praktikal dan kos penyelesaian yang berkesan dalam pengurusan keselamatan.

KELAYAKAN

 1. Mesti berdaftar sebagai SHO dengan JKKP (pemegang buku hijau).
 2. Diploma Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan atau kelayakan yang setaraf dengannya.
 3. Mahir dalam menulis dan bercakap bahasa Inggeris dan BM.
 4. 3 tahun pengalaman bekerja dalam industri pembinaan.
 5. Mahir dengan Kesihatan & Keselamatan Akta Pekerjaan.
 6. Kemahiran komunikasi yang baik, personaliti yang kuat dan sikap positif.

Accounts And Admin Manager-Johor - Seri Alam, Masai

DESKRIPSI KERJA

 1. Untuk bertanggungjawab bagi Kewangan & Akaun, HR dan perkara-perkara Admin projek.
 2. Memastikan akaun projek bulanan disediakan berasaskan tepat & tepat pada masanya.
 3. Untuk memberi sokongan kepada operasi yang lancar & berkesan projek.
 4. Semakan analitikal & perdamaian untuk akaun pengurusan projek.
 5. Aliran tunai dan Pengurusan Aset untuk projek.
 6. Maklumat cukai Furnishing untuk memfailkan cukai korporat.
 7. Memastikan pematuhan GST yang betul dan lengkap untuk projek-projek dan perdamaian yang berkaitan.
 8. Menilai keberkesanan mencakupi proses kerja dan mencadangkan & melaksanakan proses kerja perakaunan baru.
 9. Pentadbiran & Sumber Manusia bekerja untuk projek itu.

KELAYAKAN

 1. Ijazah Perakaunan atau kelayakan yang setaraf dengannya.
 2. Pengalaman kerja yang berkaitan sekurang-kurangnya 5 tahun sebaik-baiknya daripada industri pembinaa
 3. Boleh bekerja secara bebas dan memimpin Kewangan, Sumber Manusia dan pasukan Admin.

CARA MEMOHON KERJAYA


 • Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/YwDqmT
 • Pilih Kerjaya yang digemari
 • Klik Apply This Job (bahagian bawah)
Demikian maklumat kerjaya terkini semoga berfaedah.
Rujukan

Tuesday, January 12, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI AEON CREDIT SERVICE (M) SDN BHD TARIKH TUTUP 16 JANUARY 2016

Kerja Kosong Terkini AEON Credit Service. Iklan kerja kosong terkini Malaysia kami sampaikan jawatan kosong yang berasal dari AEON Credit Service dimana AEON Credit Service (M) Berhad (AEON Credit atau Syarikat) telah diperbadankan pada 6 Disember 1996 dan telah ditukar menjadi sebuah syarikat awam berhad pada 9 Februari 2007 dan yang disenaraikan di Pasaran Utama di Bursa Malaysia Securities Berhad pada 12 Disember 2007. AEON Credit memulakan operasinya pada tahun 1997 dengan menyediakan skim Bayaran Mudah untuk pembelian barangan pengguna tahan lama seperti peralatan elektrik dan elektronik, alat IT, perabot dan lain-lain melalui peniaga runcit yang dilantik dan kedai rangkaian. Hari ini perniagaan Syarikat telah diperluaskan kepada penerbitan Kad Kredit, skim pembayaran Kenderaan mudah untuk membeli motosikal, kereta dan kenderaan komersial, skim Kewangan Peribadi, pembiayaan peralatan untuk perniagaan PKS, perniagaan insurans, dan perkhidmatan lain.
Kerja Kosong Terkini AEON Credit Service
Kerja Kosong Terkini AEON Credit Service
 AEON Credit percaya dalam bekerja rapat dengan rakan kongsi perniagaannya untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang memenuhi keperluan pelanggan pembiayaan pengguna. Syarikat kini mempunyai lebih daripada 3.0 juta ahli kad bagi pelbagai produk dan lebih 3,000 kakitangan perkhidmatan dengan Syarikat. AEON Credit adalah anak syarikat perkhidmatan kewangan AEON Co, Ltd Jepun (AFSJ), yang disenaraikan di Seksyen Pertama Bursa Saham Tokyo. AFSJ terutamanya yang terlibat dalam pengeluaran kad kredit, dan ia kini mempunyai lebih daripada 24.340.000 ahli kad di Jepun. Ia adalah salah satu daripada pengeluar kad kredit yang terbesar dan terkemuka pembekal kredit pengguna di Jepun. AFSJ adalah pula sebahagian daripada Kumpulan AEON Syarikat (Kumpulan AEON), sebuah kumpulan perkhidmatan kewangan runcit dan global. AEON Group terdiri daripada lebih daripada 260 anak syarikat dan syarikat-syarikat gabungan. AEON Kumpulan beroperasi bukan sahaja di Jepun tetapi juga di Asia Tenggara, China dan India. Prinsip Asas AEON adalah "pendekatan berpusatkan pelanggan." Its misi AEON adalah untuk menyumbang kepada pengguna.
Paling prinsip asas dan mematuhi AEON adalah usaha mencapai keamanan, menghormati manusia, dan sumbangan kepada masyarakat tempatan melalui inisiatif yang berpusatkan pelanggan. Di bawah prinsip ini, kami berazam untuk mencapai standard pengurusan global. Semua syarikat-syarikat di bawah Kumpulan AEON adalah berpandukan tidak berubah 'pelanggan pertama "falsafah. Tujuannya adalah untuk mengatasi jangkaan dengan menggabungkan produk-produk terbaik dengan perkhidmatan peribadi yang unik.
Kini AEON membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI AEON CREDIT SERVICE (M) SDN BHD TARIKH TUTUP 16 JANUARY 2016

BI Analyst-Kuala Lumpur

DESKRIPSI KERJA

 1. Kajian, reka bentuk, membangunkan, menguji, melaksana dan sistem aplikasi dokumen dari hujung ke hujung, dalam tempoh masa projek.
 2. Untuk menyokong dan menyelenggara sistem aplikasi yang sedia ada.
 3. Bertanggungjawab untuk memastikan data yang tepat dan terkini yang diberikan kepada pengguna perniagaan.
 4. Memberikan sokongan dan ad hoc analisis / laporan kepada pengguna perniagaan.
 5. Membantu dalam menterjemahkan perniagaan perlu menjadi keperluan analisis / laporan.
 6. Berhubung dan menyokong pengguna perniagaan keperluan perniagaan dan fungsi.
 7. Laporan mengenai aktiviti dan prestasi dengan Pengurus seperti yang dikehendaki oleh perancangan organisasi dan sistem pelaporan.
 8. Lain-lain tugas yang diberikan.
 9. Memastikan kerahsiaan, integriti dan ketersediaan aset maklumat semua AEON dilindungi.

Syarat-syarat:

 1. Calon-calon mesti mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer atau setaraf dengannya.
 2. Minimum 2 tahun pengalaman dalam sokongan permohonan, pembangunan dan pelaksanaan.
 3. Pengalaman dalam Data Warehousing / Risikan Perniagaan akan menjadi satu kelebihan.
 4. Berpengalaman dalam urusan pelaporan MIS akan menjadi satu kelebihan
 5. Mesti mempunyai pengalaman bekerja dengan pelayan SQL 2005 (Atau lebih baru)
 6. Dengan IBM Cognos 10.1 (atau yang lebih baru) akan menjadi satu kelebihan
 7. Keupayaan untuk bekerja sebagai satu pasukan dan bersedia untuk menghabiskan berjam-jam tambahan.
 8. Kemahiran komunikasi yang baik.
 9. Siswazah Fresh adalah dialu-alukan untuk memohon.

CARA MEMOHON 1. Sila Kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/JjUiLh
 2. Pilih Kerjaya diatas ..(terdapat senarai kerjaya disana)
 3. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah)
Demikian Iklan jawatan kosong terkini semoga berfaedah.
Rujukan

Wednesday, January 6, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI AEON CO.(M) BHD TARIKH TUTUP 21 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini AEON CO. (M) BHD. Iklan Jawatan kosong terkini datang dari syarikat swasta Sektor ritel iaitu AEON CO. BHD , dimana AEON CO. (M) BHD. adalah peruncit terkemuka di Malaysia dengan jumlah pendapatan sebanyak RM3.71 bilion bagi tahun kewangan yang ditinjau. Syarikat ini ditubuhkan pada 15 September 1984. AEON CO. (M) BHD. (AEON atau Syarikat) telah ditubuhkan sebagai tindak balas kepada jemputan Kerajaan Malaysia untuk AEON Jepun untuk membantu memodenkan industri peruncitan di Malaysia. Nama 'AEON' hari ini menjadi pengetahuan umum di kalangan rakyat Malaysia dan juga warga asing, terutamanya disebabkan oleh hubungannya dengan Kumpulan AEON antarabangsa Syarikat. AEON telah mengukuhkan kedudukannya sebagai rangkaian utama kedai barangan am (GMS) dan pasar raya. Pembaikan dalaman yang berterusan AEON kedai-kedai untuk menonjolkan imej yang direka untuk memenuhi keperluan yang sentiasa berubah dan kehendak pengguna adalah bukti jelas dalam hal ini. Prestasi Syarikat telah dipertingkatkan lagi dengan pemahaman akut pihak pengurusan mengenai keperluan pasaran sasaran dan penyediaan campuran produk yang optimum. Kedai AEON sebahagian besar terletak di kawasan perumahan pinggir bandar, memenuhi golongan berpendapatan sederhana luas di Malaysia. AEON Group of Companies terdiri daripada AEON Co, Ltd dan kira-kira 300 anak-anak syarikat yang disatukan dan syarikat gabungan.
Kerja Kosong Terkini AEON
Kerja Kosong Terkini AEON
Selain GMS terasnya serta operasi pasar raya dan kedai runcit, AEON juga aktif dalam operasi kedai khusus, pembangunan pusat membeli-belah dan operasi, perniagaan kad kredit dan perkhidmatan. AEON Group of Companies adalah peruncit Jepun bersepadu dan aktif bukan sahaja di Jepun tetapi juga di seluruh ASEAN dan China. Pada setiap masa, di setiap pasaran, aktiviti AEON yang berpegang kepada falsafah 'pelanggan' yang tidak berubah. Tujuannya adalah untuk mengatasi jangkaan dengan menggabungkan produk-produk terbaik dengan perkhidmatan peribadi yang unik yang meningkatkan pengalaman membeli-belah untuk membuat pelanggan tersenyum setiap kali mereka membeli-belah.
Kini AEON mempelawa warganegara Malaysia untuk jawatan kosong seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI AEON CO.(M) BHD TARIKH TUTUP 21 JANUARI 2016

Mall Manager (Based in Selangor)

PERIHAL KERJA

 1. Memantau perolehan jualan Pusat Membeli-belah.
 2. Menganalisis Shopping Centre koleksi bulanan pendapatan (sewa, fi promosi, caj perkhidmatan, caj komisen jualan & utiliti) dan penuaan status rekod.
 3. Penyemakan yang tertunggak secara kebelakangan deposit (bayaran pengurusan pengubahsuaian, deposit pengubahsuaian, deposit untility dan deposit keselamatan).
 4. Menganalisis dan memahami Keuntungan dan Kenyataan Rugi.
 5. Menganalisis kelemahan dan kekuatan prestasi jualan penyewa, menyusun sebab dan menyediakan langkah-langkah tindakan untuk meningkatkan keputusan.
 6. Menjalankan lawatan yang kerap ke kedai-kedai penyewa untuk rappot lebih baik dengan rakan perniagaan.
 7. coodinating dan merancang jadual dan aktiviti tahunan gelanggang acara utama.
 8. Membangunkan latihan yang konsisten mengenai perkhidmatan dan krisis atau pengurusan kecemasan prosedur untuk kakitangan.
 9. Mengenal pasti dan membangunkan peningkatan kerjaya bagi kakitangan.

KELAYAKAN:

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Advanced / / Graduate Diploma Tinggi, Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah atau Ijazah Profesional dalam Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan, Pemasaran, Perniagaan, Komunikasi Massa, Hospitality / Tourism / Pengurusan Hotel atau setaraf.
 2. Sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 3. Mempunyai kualiti kepimpinan dengan keupayaan untuk memberi motivasi dan mengekalkan tahap yang tinggi dalam kerja berpasukan di kalangan ahli pasukan.
 4. Kemahiran analitikal yang kuat dengan komunikasi yang baik, perundingan dan kemahiran interpersonal.
 5. Dapat merancang, melaksana, mengatur dan menyelaras aktiviti-aktiviti pusat membeli-belah serta pengurusan pentadbiran.
 6. Berpengalaman dalam pengurusan Pusat Membeli-belah / operasi akan menjadi satu kelebihan.
 7. Berpengalaman dalam industri peruncitan juga boleh dipertimbangkan.
 8. Personaliti yang menyenangkan dan juga rapi.
 9. Nikmati untuk berjumpa dengan orang.
 10. Boleh bekerja syif, hujung minggu dan cuti umum.
 11. Dua (2) jawatan yang ada, yang akan berpangkalan di AEON Taman Equine Shopping Centre & Shopping Centre Bukit Raja.

CARA MEMOHON 1. Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/uVehdK
 2. Pilih job diatas
 3. Klik Apply This Job bahagian bawah kanan
 Demikian maklumat iklan kerja kosong terkini semak terus di laman ini .semoga berfaedah amin.

JAWATAN KOSONG TERKINI FEOSO OIL (MALAYSIA) SDN BHD TARIKH TUTUP 15 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Feoso Oil Malaysia Sdn Bhd. Iklan Kerja Kosong terkini datang dari Feoso Oil Sdn Bhd, dimana Feoso Oil (Malaysia) Sdn Bhd adalah anak syarikat Feoso Group yang berpangkalan di Hong Kong. Syarikat induk feoso, Feoso Kumpulan mempunyai anak syarikat dalam pelbagai industri, terutamanya dalam industri minyak dan gas dengan syarikat-syarikat di seluruh Asia termasuk China, Jepun, Singapura, dan Malaysia. Kilang ISO 9001 kami kini berada di atas tanah seluas 6.5 ekar di Westport (Terminal Pukal Cecair), salah satu di Zon Perdagangan Bebas di Pelabuhan Klang. Kami adalah 700m dari jeti, yang ketara mengurangkan operasi import dan eksport negara. Selain itu, kilang kami mempunyai saluran paip terus bersambung ke jeti, di mana minyak asas boleh terus memindahkan dari kapal ke kilang kami. Pada masa ini, kapasiti pengeluaran kami adalah sehingga 50 juta liter setahun pada satu syif.
Kerja Kosong Terkini Feoso
Kerja Kosong Terkini Feoso
Kini Feoso Oil membuka kesempatan kerja kosong terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI FEOSO OIL (MALAYSIA) SDN BHD TARIKH TUTUP 15 JANUARI 2016

Sales & Marketing-Selangor - West Port, Pulau Indah, Selangor

 1. Feoso menawarkan 5 hari seminggu bekerja
 2. Feoso Menyediakan Makan tengah hari
 3. Liputan Insurans Perubatan Percuma & PA
DESKRIPSI KERJA
Pengurus - Jualan dan Pemasaran

Tanggungjawab kerja

 1. Pelanggan perkhidmatan dalam mengendalikan pertanyaan, surat-menyurat dan sebutharga.
 2. Mengurus dan memproses pesanan, penghantaran jadual pelanggan menyelaraskan '/ penghantaran dan susunan logistik untuk memastikan penghantaran dalam masa.
 3. Menaik taraf laman web, pembangunan produk baru dan reka bentuk, berkomunikasi Syarikat Image
 4. Bekerja rapat dengan kumpulan-kumpulan silang fungsi dalaman untuk memastikan semua keperluan pelanggan disediakan dengan cara yang tepat pada masanya dan berkesan.
 5. Penyediaan / Penyerahan Laporan Jualan Bulanan dan Analisis.
 6. Terus mengkaji, mengenal pasti dan melaksanakan idea-idea untuk meningkatkan kepuasan pelanggan & tahap perkhidmatan.

Syarat-syarat:

Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah dalam bidang yang berkaitan daripada institusi yang berwibawa.
Mesti mempunyai sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman bekerja dalam jualan dan pemasaran.
Mempunyai etika kerja yang baik, kepimpinan yang kukuh, kemahiran komunikasi interpersonal, kemahiran menyelesaikan masalah, berorientasikan hasil dan mampu bekerja di bawah tekanan.
Kecekapan bahasa yang kesat dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia (Mandarin & dialek Cina yang lain lagi kelebihan).
Celik komputer dalam Microsoft Office & mempunyai pengangkutan sendiri.

KEBAIKAN

Kami menawarkan 5 Hari minggu bekerja, faedah yang menarik, ganjaran yang kompetitif, persekitaran kerja yang kondusif dengan kemajuan kerjaya yang baik.
Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, mana-mana bidang.

TANGGUNGJAWAB

 1. Kemahiran yang diperlukan : kepimpinan yang kukuh, kemahiran komunikasi interpersonal, kemahiran menyelesaikan provelem, Keputusan Berorientasikan dan mampu bekerja di bawah tekanan, MS Office.
 2. Bahasa yang diperlukan : Bahasa Malaysia, Cina, Inggeris
 3. Sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 4. Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Pelabuhan Barat, Pulau Indah, Selangor.
 5. Pengurus sebaik-baiknya yang pakar dalam Perkhidmatan Pelanggan atau setara.
 6. Kedudukan Sepenuh Masa (percuma).

CARA MEMOHON


 1. Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/LIvd4S
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah)
Demikian Info kerja kosong terkini semoga berfaedah.
Sumber

Tuesday, January 5, 2016

JAWATAN KOSONG TERKINI VOIR HOLDINGS BERHAD TARIKH TUTUP 22 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini Voir Holdings Berhad. Iklan jawatan kosong terkini berasal dari Syarikat besar Vior Holdings Berhad. Voir Holdings Bhd, disenaraikan di Papan Utama Bursa Securities Malaysia Bhd, adalah syarikat induk Kumpulan Voir. Anak-anak syarikat 6 operasinya, jenama sendiri seperti Voir, Applemints, SODA, Laut China Selatan, dan G & H. Ia juga memegang lesen eksklusif untuk mengedarkan jenama sukan antarabangsa, Diadora dari Itali. Voir Kumpulan juga beroperasi Garden Store Gaya hidup dan Café, denda makan separuh rangkaian restoran dan Covo, satu jenama yang membawa kosmetik mewah kepada pengguna tetapi pada tag harga yang lebih mesra.

Visi

Untuk menjadi cara yang global utama dan perusahaan runcit, dibezakan oleh kreativiti, kepelbagaian dan kualiti penawaran produk Voir.

Misi

Untuk meningkatkan dan mempertingkatkan nilai kepada semua pemegang kepentingan dengan terus menyampaikan kualiti berpatutan dan bergaya bersedia untuk memakai pakaian dan aksesori untuk pelanggan Voir yang dihargai dan disokong oleh:
 1. Menggalakkan budaya mengutamakan pelanggan yang kuat
 2. Membangunkan perseVoirran yang produktif dan berdaya maju untuk berkembang
 3. Melabur dalam bakat dan pembangunan aset manusia
 4. Aktif meneruskan wawasan pemasaran untuk memenuhi keperluan pelanggan
 5. Berusaha untuk mencapai kecemerlangan untuk membezakan dan berdiri selain daripada pertandingan

SEJARAH VOIR

Jenama Voir telah ditubuhkan pada tahun 1970-an oleh keluarga Seow itu. Pada 14 April 1988, Pengerusi Eksekutif Kumpulan Voir dan ibunya diasaskan Kumpulan Voir Sdn Bhd untuk melaksanakan pengembangan perniagaan jenama Voir ini. Selama bertahun-tahun, jenama Voir yang telah berkembang daripada asas pakaian wanita untuk pelbagai bidang barangan seperti pakaian fesyen, pakaian kasual, kasut, kerjaya memakai, memakai dalaman dan aksesori.
Iklan Kerja Kosong Terkini Voir
Iklan Kerja Kosong Terkini Voir
Selain daripada pengembangan jenama Voir, Kumpulan juga meningkat bilangan jenama di bawah naungannya jenama, organik dan melalui pengambilalihan, untuk meluaskan penawaran produk Voir dan mempelbagaikan ke dalam lelaki dan pasaran pakaian kanak-kanak. Pelbagai produk Voir memenuhi pasaran arus perdana dan juga dilanjutkan kepada pasaran khusus seperti rekreasi dan resort memakai.
Sebagai sebuah syarikat terkemuka di Malaysia dalam fesyen runcit, Voir Kumpulan menawarkan pelbagai bergaya, fesyen berkualiti dan kasual pakaian, kasut dan aksesori untuk wanita, dalam trend dan pakaian kasual untuk lelaki, kanak-kanak memakai, sukan dan pakaian riadah dan kasut, serta peralatan rumah untuk memenuhi keperluan pengguna di Malaysia semakin meningkat dan semakin mewah.
Fokus Voir adalah untuk terus menghasilkan yang menarik, yang direka indah, pakaian yang berkualiti, kasut, aksesori dan peralatan rumah; dibentangkan dalam koleksi yang mencerminkan aspirasi dan cara pelanggan Voir. Voir percaya kekuatan Voir seperti:
 1. Ekuiti jenama yang tinggi
 2. Rangkaian pengedaran yang meluas
 3. Pengurusan yang berpengalaman dan pasukan reka bentuk
 4. Struktur kos yang kompetitif kerana skala ekonomi
 5. Pelbagai jenis produk katering untuk aliran utama serta pasaran khusus
Akan membolehkan Voir mencapai pertumbuhan yang disasarkan Voir dalam dan luar negara, dan akhirnya untuk merealisasikan wawasan Voir untuk menjadi cara yang global dan syarikat runcit.
Kini Voir membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI VOIR HOLDINGS BERHAD TARIKH TUTUP 22 JANUARI 2016

Fashion Designer-Selangor

DESKRIPSI KERJA

 1. Penyediaan sampel sokongan, kain dan aksesori papan untuk persembahan bermusim kepada Pengurusan dan Jualan pasukan.
 2. Pembangunan reka bentuk dan pilihan kain, kajian semula reka bentuk dan penggunaan, reka bentuk teknikal dan sampel permintaan, persampelan pengeluaran susulan dan pemeriksaan sampel.
 3. Analisis fesyen dan trend laman web, langganan dan penerbitan, penyelidikan pasaran (di luar negara dan tempatan) dan kompilasi laporan.
 4. Bincangkan idea reka bentuk dengan jualan dan pasukan pengurusan dan mendapatkan maklumat tentang gaya baru dan pilihan pengguna.

Keperluan Kerja: -

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma Fesyen / Graphic Design atau setaraf.
 2. Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 3. Rasa fesyen yang baik dan pengetahuan dalam reka bentuk fesyen.
 4. Calon mestilah kreatif, pintar dan bersedia untuk mengambil cabaran.
 5. Mahir dalam Adobe, Photoshop dan Illustrator.
 6. Sanggup untuk perjalanan luar kawasan / luar negara dengan masa yang singkat.
 7. Berkebolehan bertutur dan menulis akan menjadi advantange ditambah.
 8. Pemohon mestilah bersedia untuk bekerja di Balakong.
 9. 2 kedudukan Sepenuh Masa.

CARA MEMOHON KERJAYA • Sila kunjungi pautan : http://goo.gl/Qz1EmW
 • Pilih kerjaya terkini tersebut
 • Klik Apply this Job(bahagian bawah)
Demikian iklan kerjaya terkini semoga berfaedah.
Rujukan

Monday, January 4, 2016

JAWATAN KOSONG LAZADA MALAYSIA TARIKH TUTUP 14 JANUARI 2016

Kerja Kosong terkini Lazada Malaysia. Lazada adalah peruncit dalam talian yang paling pesat berkembang di Malaysia dan pusat membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara. Laman e-dagang untuk barangan pelbagai telah disenaraikan antara 100 tapak yang paling kerap dilawati di Malaysia dengan Sistem Rating Alexa kurang daripada tiga bulan selepas keluar hidup. Dengan kehadiran serantau di Vietnam, Indonesia, Filipina dan Thailand, saham Lazada pemilihan terbesar produk online kedua-dua jenama tempatan dan antarabangsa dan rangkaian produknya termasuk Elektronik, Buku, Perkakasan Rumah dan Hiasan, Mainan Kanak-Kanak, Permainan Video, Kesihatan dan Kecantikan sebagai dan Sukan Peralatan. Syarikat induk kami dipanggil Rocket Internet yang berpangkalan di Berlin, Jerman adalah pembina terkemuka antarabangsa dalam talian teroka dan pemecut. http://www.rocket-internet.de/
Kerja Kosong Terkini Lazada 2015
Kerja Kosong Terkini Lazada 2015
Sejajar dengan matlamat Lazada untuk merevolusikan pengalaman membeli-belah di Malaysia, Lazada  sedang mencari muda, bercita-cita tinggi, bertenaga, bijak dan bertenaga graduan baru atau bakat yang berpengalaman dengan sikap yang betul dan usaha untuk mengambil cabaran dan menjadi sebahagian daripada budaya yang menarik team work.
Kini Lazada malaysia membuka kekosongan kerjaya dengan kedudukan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG LAZADA MALAYSIA TARIKH TUTUP 14 JANUARI 2016 

Regional Controller-Malaysia - Kuala Lumpur

DESKRIPSI KERJA

 1. Melaporkan kepada Ketua Kumpulan Perakaunan, orang ini dikehendaki:
 2. mempunyai pengetahuan kerja mengenai bidang perakaunan yang merangkumi controllership kewangan alih perniagaan dan aset syarikat itu, pematuhan kepada polisi dan prosedur kumpulan dan menambah nilai kepada proses keputusan.
 3. bertanggungjawab untuk membangunkan dasar-dasar perakaunan yang sesuai dan prosedur operasi untuk meningkatkan kecekapan kewangan dan operasi syarikat
 4. memastikan proses yang sesuai dan kawalan sistem yang mencukupi dan terpakai untuk menjamin integriti semua transaksi
 5. Mengenalpasti dan mencadangkan perubahan proses untuk meningkatkan keberkesanan kerja dan kecekapan, dan kawalan
 6. bertanggungjawab bulanan, suku tahun, dan ad hoc laporan
 7. menyokong negara semasa audit
 8. memastikan negara-negara memenuhi garis masa untuk penyerahan laporan audit
 9. mengekalkan pendapat audit bersih
Dalam usaha untuk berjaya dalam peranan, anda ideal harus mempunyai:
 1. Ijazah dalam Perakaunan dan / atau Kelayakan Profesional dalam bidang perakaunan
 2. perlu menjadi ahli MIA dan / atau ICAEW, CPA, ACCA
 3. 4-8 tahun pengalaman kerja yang berkaitan (termasuk mengendalikan projek-projek mini) di mana sekurang-kurangnya 4 tahun dalam audit luaran.
 4. pengetahuan dan kefahaman Piawaian Laporan Perakaunan dan Kewangan kuat
 5. rasa perniagaan yang sangat baik, sikap kritikal dan analitikal, dengan keupayaan untuk bertindak sebagai penasihat kepada pengurusan tempatan
 6. dapat bekerja secara fleksibel dalam persekitaran yang dinamik dan pelbagai, berfungsi dengan baik di bawah tekanan dan tarikh akhir yang ketat
 7. kemahiran kepimpinan yang sangat baik, dapat memberi motivasi dan membangunkan orang lain
 8. pengetahuan dan pengalaman dalam menggunakan SAP dan penyatuan akan menjadi satu kelebihan
 9. mahir dalam menggunakan Microsoft Excel

CARA MEMOHON 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/yUeDfJ
 2. Pilih Kerjaya diatas
 3. Klik Apply This Job Bahagian bawah