JAWATAN KOSONG TERKINI April 2018 May 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2018 May 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy April 2018 May 2018

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Johor Baru 14 MEI 2017

Iklan Kekosongan Majlis Bandaraya Johor Baru . Maklumat Jawatan terkini datang dari Sektor Kerajaan iaitu Majlis Bandaraya Johor Baru dimana Johor Bahru telah diisytiharkan sebagai ibu negeri dan pusat pentadbiran Kerajaan Negeri Johor Darul Ta'zim pada 1 Januari 1896. Sejarah Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) pula bermula pada tahun 1933 apabila Lembaga Bandaran ditubuhkan, seterusnya dinaikkan ke taraf Majlis Bandaran pada tahun 1950, Pada April 1977, Majlis Bandaran Johor bahru dinaiktaraf ke Majlis Perbandaran Johor Bahru (Town Council) dan seterusnya memperoleh status sebuah banda raya pada 1 Januari 1994.
Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Johor Baru
Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Johor Baru
Sehingga kini, MBJB telah memperolehi beberapa pencapaian dan pengiktirafan yang membanggakan hingga prestasinya yang sentiasa menepati kehendak kerajaan dan rakyat meletakkan MBJB sebagai antara dua buah Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) terbaik daripada 149 PBT di Malaysia dengan penarafan 5 Bintang SPB-PBT yang diterima pada tahun 2013.
Bandar raya Johor Bahru sedang melalui transformasi pembangunan ekonomi yang pesat dimana ia juga telah dikenalpasti sebagai salah sebuah bandar raya berdaya saing selain Kuala Lumpur, Bandar Kuching dan Kota Kinabalu. Penubuhan Wilayah Iskandar (IM), telah memberikan pelbagai faedah pembangunan terutamanya dalam konteks keyakinan pelabur dalam dan luar Negara untuk melaksanakn pelbagai pelaburan berimpak tinggi di bandarya ini.
Kini MBJB membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Johor Baru 14 mei 2017

Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup adalah dipelawa memohon jawatan-jawatan sebagaimana di bawah.  Keutamaan akan diberi kepada rakyat Negeri Johor Darul Ta’zim atau Warganegara Malaysia yang telah  menduduki Negeri Johor tidak kurang dari tiga (3) tahun berturut-turut.

JAWATAN KOSONG

  • PEGAWAI TADBIR-N41-TETAP
  • AKAUNTAN-KEWANGAN-WA41-TETAP
  • PEGAWAI PERUBATAN-PERUBATAN DAN KESIHATAN-UD41-TETAP
  • PENOLONG PEGAWAI PENERANGAN-SOSIAL-S29-TETAP

Muat Turun :

Iklan Jawatan Kosong

Borang Permohonan

Nota Jawatan Kosong

Tarikh Tutup 14 Mei 2017
Demikian Maklumat Jawatan Kosong Kerajaan terkini semoga berfaedah.amin

Subscribe to receive free email updates: