Wednesday, December 30, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI NI MALAYSIA SDN BHD TARIKH TUTUP 14 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini NI Malaysia Sdn Bhd. Iklan Jawatan Kosong terkini datang dari Sektor Swasta yaitu NI National Instruments dimana NI menyediakan penyelesaian teknologi yang fleksibel yang mempercepatkan produktiviti dan memacu inovasi yang pesat. Daripada tugas-tugas setiap hari untuk cabaran besar, NI membantu jurutera dan saintis mengatasi kerumitan melebihi walaupun jangkaan mereka sendiri. Pelanggan di hampir setiap industri dari penjagaan kesihatan dan automotif elektronik pengguna dan zarah fizik penggunaan perkakasan dan perisian platform bersepadu NI untuk memperbaiki dunia NI.
Kerja Kosong Terkini NI Malaysia
Kerja Kosong Terkini NI Malaysia
Kini National Instruments membuka kekosongan jawatan seperti  berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI NI MALAYSIA SDN BHD TARIKH TUTUP 14 JANUARY 2016

Product Line Planner (Korean Speaking)-penang

Fokus Kerja:

 1. barisan produk Urusan, wilayah bebas dan berjaya
 2. Membawa projek dalam jabatan secara bebas dan berjaya
 3. Mentakrifkan tugas sendiri wasi Terbukti
 4. Menyokong perkembangan perancang kurang berpengalaman
 5. Berkesan mempengaruhi orang lain tanpa kebenaran
 6. Memudahkan resolusi menentang idea atau objektif
 7. Berkesan membina dan menguruskan hubungan kerja yang strategik
 8. Kemahiran teknikal: kecekapan menyeluruh dalam proses pembuatan, Memperbaiki / mewujudkan proses, Membawa penyelesaian
 9. Kemahiran Pengurusan Projek Asas

Syarat-syarat:

• BS / ijazah tahap BSE dalam perniagaan, rantaian bekalan, atau disiplin yang berkaitan
• 1- 2 tahun pengalaman yang berkaitan
• Boleh bertutur Korea

Kecekapan teras:

• Mampu untuk menetapkan keutamaan yang betul
• kemahiran menyelesaikan masalah kuat
• Kemahiran pengurusan projek yang baik dan proses
• Fokus pelanggan
• Drive untuk hasil
• kemahiran perundingan Baik
• Mencipta pembelajaran berterusan dan membangunkan persekitaran untuk mendapatkan jumlah sistem paling cekap dan berkesan

GRADS FRESH DIGALAKKAN MEMOHON

CARA MEMOHON


 1. Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/qL9t7l
 2. Pilih kerjaya dimaksud
 3. Klik Apply This Job Bahagian bawah 
Demikian maklumat kerjaya malaysia terkini semoga berfaedah.
Sumber

Monday, December 28, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI YKGI HOLDINGS BERHAD TARIKH TUTUP 01 JANUARI 2016

Kerja Kosong Terkini YKGI Holdings Berhad. Iklan jawatan kosong terkini datang dari YKGI Holdings Berhad dimana Perintis dalam industri galvanizing dengan lebih daripada 35 tahun sejarah, YKGI Holdings Berhad telah mengukuhkan kedudukannya sebagai peneraju dalam pembuatan, perdagangan dan khidmat daripada bahan keluli. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1977 di Kuching, Sarawak dan menjadi Yung Kong Menggerakkan Industries Bhd atau YKGI pada tahun 1979. Pada tahun 1983, YKGI telah menandatangani perjanjian usaha sama dengan Marubeni Corporation, Jepun. YKGI telah disenaraikan di Papan Kedua Bursa Malaysia pada tahun 1997 dan kemudiannya dipindahkan ke Papan Utama Bursa Malaysia pada tahun 2003. Di alaf baru, YKGI terus meluaskan ufuk, oleh kilang pengeluaran di Klang di Malaysia Barat dan sejak itu menjadi kunci pengeluar keluli rata bersepadu yang terkemuka di negara ini menghasilkan pelbagai jenis bahan-bahan keluli termasuk Hot Rolled jeruk dan Berminyak Gelung, Cold Rolled Coils, Coils Galvanized dan Coils warna bersalut.
Kerja Kosong Terkini YKGI Holdings Berhad
Kerja Kosong Terkini YKGI Holdings Berhad
Operasi daripada kedua-dua Kuching dan Klang, kumpulan itu mempunyai modal pelaburan sebanyak RM 480 juta dan tenaga kerja seramai hampir 600 pekerja. Anak-anak syarikatnya, di bawah Star Shine Group dengan pelaburan modal sebanyak RM 100 juta, adalah bertanggungjawab bagi dagangan, servis dan pembuatan produk keluli rata dan panjang nilai tambah bagi memenuhi permintaan khusus bangunan dan industri pembinaan dan pembuatan.
Pada tahun 2004, YKGI telah dianugerahkan Anugerah Pengiktirafan IKS Siri 2004 dalam Kategori Anugerah SMI-AIA Achievers ', dan pada tahun berikutnya, ia telah memenangi Perniagaan Tahun 2004 dalam Kategori Cemerlang Syarikat. YKGI melebarkan sayapnya dan mewujudkan perkongsian dengan Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp pada tahun 2010. Perbadanan itu terus berkembang dan pada suku kedua 2013, YKGI memulakan yang baru "Berterusan Colour Coating Line" yang menelan belanja RM30 juta di kilang Klang.
Yung Kong Menggerakkan Industries Berhad telah ditukar kepada YKGI Holdings Berhad berkuatkuasa dari 17 Mei 2013. Dengan rekod pencapaian yang kukuh dan boleh dipercayai, Kumpulan YKGI kedudukan yang baik untuk terus memberikan penyelesaian yang sangat baik kepada pelanggan dan kekal di barisan hadapan dalam fast- ini industri yang sentiasa berubah.
Kini YKGI Membuka kekosongan Jawatan Terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI YKGI HOLDINGS BERHAD TARIKH TUTUP 01 JANUARI 2016

Maintenance Electrical / Mechanical Engineer

SELANGOR-SETIA ALAM

Main purpose/objectives of role:

Execute the maintenance / repairing and preventive maintenance job for process equipment and associated utilities equipment in plant.

 TANGGUNGJAWAB:

 1. Prepare and execute Preventive Maintenance Activities such as scheduled preventive maintenance checklist, planning and unplanned line stop schedule for all the process equipment and associated utilities in plant.
 2. Document and execute all problem records such as Maintenance Job Requisition Form, Incomplete Job List, Completed Job List and Machine Historical Record for all the process equipment and associated utilities in plant.
 3. Request and propose alternative solution on Repair and Maintenance, spare parts and 3rd party maintenance needed requisition by engineers to smoothen maintenance activities.
 4. To propose on yearly departmental budget for repair and maintenance, spare parts and 3rd party maintenance requisition.
 5. Recruitment activities includes interviewing, hiring, assigning work, training, coaching, mentoring, counselling to ensure consistent application of Employee Guidelines, processes, and procedures. Conducts performance reviews, and holds supervisors and technicians accountable for optimal performance of their responsibilities.
 6. Any business related responsibilities not stated above.

KELAYAKAN

 1. Bachelor's Degree in Electrial Engineering or equivalent.
 2. Min. 2 years of working experience in heavy industries

Mechanical Technician

Selangor - Setia Alam

TANGGUNGJAWAB:-

 1. Supervise subordinates in the day-to-day running of daily work tasks.
 2. Schedule and organise assignments and tasks to respective subordinates and ensure tasks assigned are completed on-time and on-target.
 3. Daily cross-check all machinery and equipment to ensure smooth running of production line.
 4. Ensure relevant work tasks assigned to subordinates are completed within the time frame and as per instruction.
 5. Consistently monitor quality of incoming raw materials and finished products from QC inspection result to ensure quality products/service at all times.
 6. Develop and recommends improvement of facilities, system and standard operating procedure to improve product quality, safety and efficiency.
 7. Oversees and conduct On-the-Job training for new and existing employees to upgrade skills and competency level.
 8. Ensure proper housekeeping is carried out at workplace.
 9. Ensure safety and health procedures are complied with at all times.

KELAYAKAN:-

 1. Diploma in Engineering (Electrical/Mechanical or equivalent).
 2. Minimum 2 years of related working experience, preferably in manufacturing environment. 

CARA MEMOHON 1. Sila klik pautan http://goo.gl/4yoC11
 2. Pili Jawatan Kosong yang anda gemari
 3. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah)
Demikian maklumat jawatan kosong terkini Semoga berfaedah.
Sumber

Wednesday, December 9, 2015

JAWATAN KOSONG BSN TARIKH TUTUP 04 JANUARI 2016

1 Jawatan Kosong BSN. Maklumat kerja kosong ditunjukkan kepada anda dimana Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Bank Simpanan Nasional (BSN). BSN telah ditubuhkan pada 1 Disember 1974 di bawah Menteri Kewangan ketika itu, Tengku Razaleigh Hamzah. Dengan penubuhannya, BSN telah mengambil alih semua tugas dan tanggungjawab Bank Simpanan Pejabat Pos. 

Misi BSN ialah untuk menggalakkan tabungan, pelaburan dan pengurusan kewangan yang bijak di kalangan rakyat Malaysia untuk meningkatkan kualiti hidup mereka. BSN mempunyai lebih daripada 5,100 pekerja, 382 cawangan dan 621 mesin juruwang automatik (ATM) di seluruh negara. BSN mempunyai lebih 7 juta pelanggan di seluruh pelosok negara dan mempunyai simpanan lebih daripada RM 8 bilion. BSN akan terus mempertingkatkan perkhidmatan serta memperkembangkan produk-produk perbankan untuk kemudahan pelanggan. Produk utama BSN termasuklah Pinjaman Peribadi, Pinjaman gadai janji, Sijil Simpanan Premium (SSP), Skim Perbankan Islam, Akaun Simpanan Giro, BSN Matrix dan Matrix-i Kad Debit serta VISA dan kad kredit Mastercard
berikut Daftar Job Kosong dari BSN.
kerjaya BSN
kerjaya BSN

JAWATAN KOSONG BSN TARIKH TUTUP 04 JANUARI 2016

Junior Secretary-KUALA LUMPUR

TANGGUNGJAWAB:

 1. Mengadakan dan mengekalkan jadual Pengurus dengan cara yang bertanggungjawab dan cekap (termasuk mengatur mesyuarat, dan tempahan perjalanan, menghadiri kepada e-mel, pemeriksaan panggilan telefon dan merangka surat / memo)
 2. Membantu dalam kerja-kerja pentadbiran pejabat dan mengekalkan jabatan aliran tunai dan sistem pengisian yang betul
 3. Dapat membantu Pengurus dalam menyediakan slaid pembentangan, laporan dan mengemaskini Carta Organisasi Jabatan
 4. minit Penulisan dan mengambil imlak
 5. Menguruskan alat tulis dan peralatan pejabat yang
 6. Untuk mengendalikan dan membantu urusan tugasan peribadi Pengurus
 7. Menguruskan semua tugas ad-hoc yang diberikan oleh Pengurus

KELAYAKAN

 1. Calon perlu mempunyai sekurang Diploma Kesetiausahaan / Pejabat Pengurusan / Pengajian Perniagaan atau setaraf.
 2. Sekurang-kurangnya 3 tahun (s) pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 3. Proaktif dan sikap berguna
 4. kemahiran komunikasi interpersonal yang baik dengan keupayaan untuk berinteraksi dengan rakyat semua tahap senioriti
 5. Sangat dianjurkan dan dapat memberi keutamaan dan pelbagai tugas dengan cekap
 6. Mahir dalam bahasa Inggeris dan mampu menulis dengan baik
 7. personaliti Baik, mesra dan matang
 8. Boleh bekerja secara profesional dan mengekalkan kerahsiaan yang ketat dalam semua perkara
 9. keupayaan yang kukuh dalam aplikasi IT termasuk Microsoft aplikasi, e-mel dan fungsi iPhone.

CARA MEMOHON KERJAYA


 1. Sila klik Pautan berikut: http://goo.gl/AfMDH0
 2. Pilih Kerjaya disebut
 3. Klik Apply This Job (bahagian Bawah)
Demikian Jawatan kosong terkini Bank Simpanan Nasional semoga berfaedah.amin
Sumber

Tuesday, December 8, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 31 DISEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini Bank Islam Malaysia Berhad. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor Bank yaitu Bank Islam Malaysia Berhad dimana Bank Islam, yang ditubuhkan pada tahun 1983, adalah institusi berasaskan Syariah pertama di Malaysia. Sejak penubuhannya, ia telah muncul sebagai simbol perbankan Islam di Malaysia dan visinya untuk menjadi "Pemimpin Global dalam Perbankan Islam" menggambarkan status Bank sebagai pembawa bendera industri perkhidmatan kewangan negara ("industri"). Bank Islam telah berkembang dari kekuatan untuk kekuatan seperti yang dibuktikan oleh prestasi kewangan dan modal berbayar, yang, seterusnya, memainkan peranan penting dalam membuat pertumbuhan asetnya. Sepanjang tahun ini, Bank Islam telah memulakan beberapa program pembesaran dengan penglibatannya dalam, antara lain, dalam urus niaga penting Sukuk dan Mandat Korporat. Hidup sehingga semangat perintis, Bank terus menyediakan produk dan perkhidmatan yang inovatif dan dipertingkatkan yang telah menyebabkan semakin banyak pelanggan melihat perbankan Islam sebagai satu alternatif sebenar kepada perbankan konvensional. Ini senarai yang semakin meningkat clienteles tambahan kepada penyelesaian perbankan benar-benar pecah tanah dan kualiti diiktiraf oleh industri global yang dicerminkan oleh kedudukan Bank sebagai salah satu daripada bank-bank utama di negara ini. Melalui rangkaian memperluaskan luas 142 cawangan dan lebih daripada 1200 terminal layan diri di seluruh negara, Bank Islam menyediakan senarai lengkap lebih daripada 70 produk inovatif dan canggih dan perkhidmatan perbankan Islam, setanding dengan yang ditawarkan oleh bank konvensional.
Kerja Kosong Terkini Bank Islam
Kerja Kosong Terkini Bank Islam
Daripada pembiayaan tradisional, simpanan dan jenis pelaburan produk secara eksklusif untuk pelanggan individu pada tahun-tahun awal penubuhan, pelbagai produk Bank Islam berasaskan Syariah kewangan, perkhidmatan dan penyelesaian perniagaan telah ketara berkembang untuk memenuhi keperluan kewangan cepat berubah-ubah pelanggan dari semua kategori termasuk yang berkaitan dengan pembiayaan mikro, pengurusan kekayaan, pasaran modal, perbendaharaan dan produk berstruktur.
Sebagai perintis dalam industri, Bank Islam telah memainkan peranan utama dalam mempromosikan pengembangan jenama Malaysia kewangan Islam dalam pasaran lain, terutama di rantau ini. Ini telah membantu maju Bank Islam menjadi jenama yang mantap dan dikenali. Oleh kerana bilangan perkhidmatan kewangan tempatan dan global terus meningkat, Bank Islam sentiasa sedar akan peranan perintis ia perlu terus bermain. Bagi mengiktiraf peranan perintisnya, Bank Islam telah dianugerahkan Anugerah Platinum Digest pembaca kerana menjadi Jenama Paling Dipercayai selama lima tahun berturut-turut. Senarai Bank semakin bertambah ini turut memasukkan gelaran "Islamic Bank of the Year (Malaysia) 2013" oleh The Banker. Dengan kepercayaan yang diamanahkan, Bank Islam tetap di atas jalan yang betul untuk menjadi "Pemimpin Global dalam Perbankan Islam" dan terus mendapat petunjuk oleh kerja-kerja perintis yang sangat baik daripada pendahulunya, cita-cita Malaysia untuk menjadi hab kewangan Islam antarabangsa, kejayaan yang usaha pemulihan dan cabaran daripada pesaingnya.
Kini Bank Islam Malaysia Berhad membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 31 DISEMBER 2015

Business Manager Capital Market-KUALA LUMPUR

DESKRIPSI KERJA

Fungsi:

1) Asal dan pelaksanaan Sekuriti Islam, pembiayaan bersindiket, pembiayaan projek dan transaksi Platform Akaun Pelaburan.
 1. Mengenal pasti peluang perniagaan baru melalui rujukan dalaman, kenalan prfessional dan pemasaran langsung kepada pelanggan yang berpotensi dan sedia ada.
 2. Mewujudkan rangkaian kenalan industri dan Jawatankuasa perhubungan yang rapat dengan pihak berkuasa.
 3. Mengkaji keperluan pelanggan dan merangka struktur pembiayaan approvpriate dan terma.
 4. Menjalankan perundingan dengan pengawal selia, agensi penarafan, peguam dan penasihat profesional lain mengenai kemungkinan struktur pembiayaan.
 5. Menyediakan cadangan kewangan dan / atau surat mandat kepada pelanggan untuk mendapatkan mandat.
2) Pelaksanaan pembiayaan Sekuriti Islam bersindiket, pembiayaan projek dan transaksi Platform Akaun Pelaburan.
 1. Membantu pelanggan dalam mdeling kewangan dan analisis aliran tunai untuk mendapatkan model pembiayaan yang optimum.
 2. Menjalankan proses usaha wajar termasuk menubuhkan, menyelaras dan perticipating dalam mana-mana Kumpulan Kerja tapisan dibuat.
 3. Menyediakan dan membantu untuk membentangkan penyerahan kepada Majlis Pengawasan Syariah Bank (SSC) untuk kelulusan struktur pembiayaan yang dicadangkan dan syarat-syarat.
 4. Menjalankan proses penilaian kredit dan menyediakan kertas kredit kepada jawatankuasa pembiayaan berkenaan.
 5. Menjalankan proses sindikasi dan proses kelulusan kawal selia.
 6. Menyelaras proses dokumentasi undang-undang.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

 1. Sila Klik Pautan : http://goo.gl/of0Kx5
 2. Klik Apply This Job Bahagian Bawah
Untuk Maklumat Detail Sila Kunjungi pautan sumber rujukan : http://goo.gl/uW1jMu

JAWATAN KOSONG TERKINI LEMBAGA MINYAK SAWIT MALAYSIA (MPOB) TARIKH TUTUP 21 DISEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini MPOB Malaysia. Iklan jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor Sawit Malaysia iaitu Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB), dimana MPOB adalah agensi kerajaan yang utama yang diamanahkan untuk berkhidmat kepada industri kelapa sawit di negara ini. Peranan utamanya adalah untuk menggalakkan dan membangunkan matlamat, dasar dan keutamaan untuk kesejahteraan industri kelapa sawit Malaysia.Ia ditubuhkan oleh Akta Parlimen (Akta 582) dan ditubuhkan pada 1 Mei 2000, mengambil alih, melalui penggabungan, fungsi Institut Minyak Sawit Penyelidikan Malaysia (PORIM) dan Lembaga Pendaftaran dan Pelesenan Minyak Kelapa Sawit (PORLA) . 
Kerja Kosong Terkini MPOB
Kerja Kosong Terkini MPOB
Setiap organisasi ini masing-masing telah terlibat dalam industri kelapa sawit selama lebih daripada 20 tahun dan ia adalah untuk memberi perkhidmatan yang lebih berkesan dan juga untuk memberi tumpuan negara dan antarabangsa yang lebih besar kepada industri yang MPOB telah dimulakan.

Pembiayaan

MPOB berasal pembiayaan terutamanya daripada ses yang dikenakan ke atas industri bagi setiap tan minyak sawit dan isirong kelapa sawit yang dikeluarkan. Di samping itu, MPOB menerima peruntukan bajet daripada kerajaan untuk membiayai projek pembangunan dan projek-projek penyelidikan yang diluluskan di bawah Penumpuan Penyelidikan dalam Bidang Keutamaan program (IRPA).

Visi

Untuk menjadi perdana Nobel Laureate - menghasilkan penyelidikan dan institusi pembangunan, menyediakan kepimpinan dan dorongan untuk pembangunan yang sangat pelbagai, nilai tambah, industri kelapa sawit bersaing di peringkat global dan mampan.

Misi

Untuk meningkatkan kesejahteraan bagi industri kelapa sawit Malaysia melalui penyelidikan, pembangunan dan perkhidmatan yang cemerlang.
kini MPOB membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI LEMBAGA MINYAK SAWIT MALAYSIA (MPOB) TARIKH TUTUP 21 DISEMBER 2015 1. PEGAWAI PENYELIDIK
 2. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
 3. PEGAWAI TADBIR
 4. PENOLONG JURUTERA
 5. JURUFOTOGRAFI
 6. PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK
 7. PENOLONG PEGAWAI TADBIR
 8. SETIAUSAHA PEJABAT
 9. PEMBANTU PENYELIDIK
 10. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)
 11. PEMANDU KENDERAAN
 12. PEMBANTU AWAM

CARA PERMOHONAN

 1. Permohonan hendaklah dikemukakan dengan menggunakan borang secara online yang boleh diperolehi dari Laman Web MPOB di alamat: Form Online
 2. Pemohon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan sijil-sijil sehingga dihubungi untuk temuduga.
 3. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas TIGA (3) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonannya tidak berjaya.
 4. Tarikh tutup iklan jawatan pada 21 Disember 2015
demikian info kerjaya terkini sektor kerajaan , semoga berfaedah.amin
Rujukan

Saturday, December 5, 2015

JAWATAN KOSOSNG UTHM TARIKH TUTUP 31 DESEMBER 2015

Kerja Kosong Terbaru  UTHM TARIKH TUTUP 31 DESEMBER 2015. kabar gembira bagi anda yang sedang mencari berita jawatan kosong, kali ini maklumat datang dari UTHM alias UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA Membuka kekosongan jawatan banyak posisi Jawatan Tahun 2015. Mungkin akan dilakukan pengambilan lagi memandangkan ada kata SESI disini.sebelum menginjak ke jawatan kosong mari kita lihat bersama sejarah pendirian dari UTHM

SEJARAH PENDIRIAN UTHM

Sejarah penubuhan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia bermula pada 16 September 1993. Universiti itu sebelum ini dikenali sebagai Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP). Perniagaan teras PLSP maka adalah untuk melatih dan menghasilkan politeknik staf akademik untuk menjadi berpengetahuan dan berkemahiran dalam pelbagai bidang kejuruteraan. Institut latihan ditadbir bersama oleh Universiti Teknologi Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia.
Sejarah UTHM
Sejarah UTHM
Tiga tahun kemudian, PLSP telah dinaik taraf kepada Institut Teknologi Tun Hussein Onn (ITTHO). Dato 'Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak yang ketika itu Menteri Pelajaran membuat pengumuman rasmi status baru pada 12 April, 1996. Promosi ini adalah satu pengiktirafan kepada institusi yang telah cemerlang dalam menghasilkan sumber manusia untuk pendidikan teknikal.
Pada 27 September 2000, institut itu mencapai satu lagi kejayaan apabila kerajaan Malaysia bersetuju untuk anugerah status universiti kolej kepada institut. Ini adalah untuk mengiktiraf sumbangan dalam pembangunan sains dan berasaskan teknologi dan juga dalam membantu negara untuk mencapai aspirasinya. Dengan status baru itu, institusi ini dikenali sebagai Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO) dan pengumuman rasmi telah dibuat oleh Tan Sri Dato 'Seri Musa bin Mohamed, Menteri Pelajaran itu.
KUiTTHO terus berkembang dan kemajuan, melahirkan graduan yang mahir, berilmu dan berdaya saing. Oleh yang demikian, kerajaan Malaysia, pada 20 September 2006, telah bersetuju untuk anugerah universiti-kolej status universiti penuh dan menukar namanya kepada Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. Pada 1 Februari 2007, Datuk Mustapha Mohamed, Menteri Pengajian Tinggi rasmi mengumumkan perubahan status. Selepas itu, Dato 'Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn kemudian membuat pengisytiharan rasmi pertukaran nama pada 2 Mac 2007.

Nah setelah Kita tahu mengenai UTHM saatnya melangkah ke Job kosong dari UTHM

JAWATAN KOSOSNG UTHM TARIKH TUTUP 31 DESEMBER 2015


VACANCY  CLOSING DATE
1 Academician Post (Malaysian Candidate)  31 December 2015
2 Academician Post (International Candidate)  31 December 2015

CARA MEMOHON DAN MUAT TURUN KELAYAKAN SILA KUNJUNGI PAUTAN BERIKUT:


...................................................................................................................................................

6 JAWATAN KOSONG UTHM SESI 1 

TARIKH TUTUP 13 MEI 2015

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan secara TETAP/ SEMENTARA seperti berikut :
JAWATAN PENTADBIRAN
BIL NAMA JAWATAN GRED PERINCIAN
KUMPULAN PELAKSANA (GRED 11 – 40)
1. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29 KLIK SINI
2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N27 KLIK SINI
3. PENOLONG PEGAWAI KESELAMATAN KP27 KLIK SINI
4. PEMBANTU KEMAHIRAN
(BIDANG DANDANG)
H17 KLIK SINI
5. PEMBANTU AWAM
(PENYELAMAT)
H11 KLIK SINI
6. PENGAWAL KESELAMATAN KP11 KLIK SINI

Berikut maklumat terkait jawatan kosong tersebut.

1. PENETAPAN GAJI PERMULAAN

Gaji permulaan yang lebih tinggi pada Jadual Gaji Minimum Maksimum (JGMM) boleh ditetapkan oleh Pihak Berkuasa Melantik UTHM berasaskan kepada kelayakan, pengalaman kerja atau kemahiran yang mana berkaitan.

2. IMBUHAN DAN ELAUN BERKAITAN (BERDASARKAN GRED GAJI)

Antara Imbuhan yang diberikan adalah termasuk Imbuhan Tetap Perumahan/Imbuhan Tetap Keraian/Imbuhan Tetap Khidmat Awam/Imbuhan Tetap Gred Khas dan lain-lain elaun yang berkuat kuasa.

3. SYARAT KEWARGANEGARAAN DAN UMUR (PADA TARIKH TUTUP IKLAN)

Pemohon hendaklah terdiri daripada warganegara Malaysia dan calon-calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan dan tidak lebih 54 tahun pada tarikh lantikan.

4. HAD UMUR BAGI PELANTIKAN SECARA LANTIKAN (PSL)

Bagi jawatan yang memperuntukkan kemasukan secara PSL, had umur pemohon adalah seperti berikut:
 1. Berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55/56 tahun;
 2. Berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; dan
 3. Berumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.

5. KELAYAKAN SPM MENGIKUT SISTEM TERBUKA UNTUK LANTIKAN KE PERKHIDMATAN AWAM

Calon-calon yang memiliki Sijil SPM mengikut sistem terbuka boleh dipertimbangkan untuk dilantik ke skim-skim perkhidmatan yang mensyaratkan kelayakan demikian sebagai syarat lantikan. Bagi menentukan tahap kelulusan tersebut setaraf dengan kelulusan Sijil Penuh SPM, iaitu sijil yang dikeluarkan sebelum pelaksanaan peperiksaan mengikut sistem terbuka, syarat-syarat berikut perlu dipenuhi :
 1. lulus enam mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu, dengan dua daripada mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya di peringkat Lulus dalam satu peperiksaan; atau
 2. lulus enam mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu, dengan dua daripada mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya di peringkat Lulus yang dikumpulkan dalam dua peperiksaan dalam tempoh tiga tahun berturut-turut; dan
 3. memenuhi syarat Bahasa Melayu, sama ada Kepujian atau Lulus, dan mata pelajaran tertentu seperti mana disyaratkan dalam skim perkhidmatan.
Calon-calon yang tidak memiliki keputusan seperti di atas adalah TIDAK LAYAK dipertimbangkan untuk maksud lantikan ke jawatan-jawatan yang mensyaratkan kelulusan SPM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

6. KELAYAKAN PMR BAGI MAKSUD PELANTIKAN KE PERKHIDMATAN AWAM

Calon-calon yang memiliki Sijil PMR boleh dilantik ke jawatan yang bersesuaian tertakluk memenuhi syarat-syarat berikut:
 1. mendapat sekurang-kurangnya peringkat ‘D’ dalam lima mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu dan Matematik; DAN
 2. bagi skim-skim perkhidmatan yang mensyaratkan 'kepujian' dalam mata pelajaran tertentu seperti Bahasa Malaysia atau Pengetahuan Agama Islam atau seumpamanya di peringkat PMR, calon-calon hendaklah memperolehi sekurang-kurangnya peringkat 'C' dalam mata pelajaran berkenaan di peringkat PMR.
 3. Calon-calon yang tidak memiliki keputusan seperti di atas adalah TIDAK LAYAK dipertimbangkan untuk maksud lantikan ke jawatan-jawatan yang mensyaratkan kelulusan PMR atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

7. TEMPOH PERCUBAAN

Calon-calon lantikan terus bertaraf TETAP dikehendaki menjalani tempoh percubaan selama 1 hingga 3 tahun sebelum disahkan dalam perkhidmatan.

8. CARA MEMOHON

 1. Permohonan adalah secara atas talian (online) sepenuhnya. Sila patuhi arahan-arahan berkaitan.
 2. Borang Permohonan serta salinan dokumen sokongan berkaitan jawatan dipohon TIDAK PERLU dikemukakan kepada pihak UTHM. Hanya calon yang dihubungi oleh pihak UTHM sahaja perlu mengemukakan dokumen sokongan berkaitan.
 3. Sebarang pertanyaan sila kemukakan secara e-mel kepada perjawatan@uthm.edu.my.

9. TARIKH TUTUP PERMOHONAN

Permohonan secara atas talian perlu dikemukakan sebelum atau selewatnya pada 14 MEI 2015
(sebelum JAM 3:00 PETANG)

10. KETERANGAN AM

 1. Hanya calon yang berjaya di senarai pendek sahaja akan dihubungi bagi tujuan pemilihan/temu duga.
 2. Calon yang tidak dihubungi sehingga tamat tempoh sahlaku permohonan hendaklah beranggapan bahawa permohonan TIDAK BERJAYA.
 3.  TEMPOH SAHLAKU permohonan adalah selama sembilan (9) bulan dari tarikh tutup permohonan yang telah ditetapkan.
Kerja Kosong Sesi 1 akan berakhir pada Rabu 13 Mei 2015 bergegas dan segera lakukan permohonan. semoga bermanfaat
Sumber: UTHM Career

Friday, December 4, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI WESTPORT MALAYSIA SDN BHD TARIKH TUTUP 09 DESEMBER 2015

Kerja kosong terkini Westport Malaysia Sdn Bhd. Iklan jawatan kosong terkini datang dari westport Malaysia Sdn Bhd, dimana Westports Malaysia Sdn Bhd (dahulu dikenali sebagai Kelang Multi Terminal Sdn Bhd) terletak di Pulau Indah, Pelabuhan Klang, Malaysia yang boleh diakses melalui jalan raya melalui Pulau Indah Expressway, menghubungkan ke Lebuhraya KESAS. Pada 1 Oktober 2013, Pulau Indah telah disambungkan terus ke Ibu Tadbiran, Putrajaya melalui Lebuhraya Lembah Klang Selatan. Westports adalah pelabuhan pelbagai kargo yang mengendalikan semua jenis kargo di dalam bekas, memecah pukal, pukal kering, cecair pukal, kenderaan (roll-on roll-off) dan kargo konvensional lain. Terletak di sepanjang Selat Melaka, Westports (secara kolektif dengan Northport sebagai Pelabuhan Klang) telah menjadi pelabuhan yang paling sibuk di 18 di dunia.
Sebagai sebahagian daripada langkah penswastaan ​​oleh kerajaan Malaysia pada awal tahun 1990-an, Pelabuhan Klang telah dibahagikan kepada 3 terminal yang kini dikenali sebagai Northport, Southpoint dan Westports. Bermula sebagai Kelang Multi Terminal Sdn Bhd pada tahun 1994, dinamakan semula sebagai Westport Sdn Bhd sejak tahun 1997 dan kini dikenali sebagai Westports Malaysia Sdn Bhd, terminal pelabuhan telah memainkan peranan utama dalam usaha Malaysia untuk menyediakan penyimpanan, bunker, kargo / pengendalian pengangkutan dan lain-lain port kemudahan yang menambah pentingnya Malaysia sebagai pautan dalam perdagangan maritim global yang berkaitan. 
Kerja Kosong Terkini Westport Malaysia
Kerja Kosong Terkini Westport Malaysia
Terletak di Pulau Indah (dahulu Pulau Lumut), Westports telah mengubah swamplands semula jadi dan pasir di pulau itu ke dalam terminal pelabuhan pelbagai kargo. Dengan panjang jeti semasa 3.2 kilometer, yang termasuk 5 terminal kontena, Westports dapat mengendalikan sehingga 7.5 juta TEU setahun, dengan potensi untuk berkembang ke terminal 4 bekas lagi yang akan memberi jumlah kapasiti 15 juta TEU.Diketuai oleh apa yang ramai dalam industri memanggil pakar pemasaran, Tan Sri G. Gnanalingam, Westports telah berkembang menjadi sebuah terminal pelabuhan dan membantu Pelabuhan Klang menjadi antara pelabuhan di dunia.
Ruben Gnanalingam adalah Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu.
Kini Wesport Malaysia Sdn Bhd membuka jawatan kosong terkini seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI WESTPORT MALAYSIA SDN BHD TARIKH TUTUP 09 DESEMBER 2015

Marketing Executive

Tanggungjawab

 1. Marketing and public relations to raise the profile of the organisation's services and campaigns;
 2. Designing fundraising materials such as leaflets and flyers;
 3. Approaching potential donors and maintaining donor lists;
 4. Liaising with external agencies, including voluntary sector organisations, the media, local authorities, business contacts, trustees and other stakeholders or clients;
 5. Recruiting and coordinating the work of volunteers;
 6. Perform administrative tasks such as applying for grants and other sources of funding, managing budgets, gathering data, preparing reports, database management and clerical work to meet the charity's need

Requirements

 1. Interested in charitable work
 2. Love dealing with children, old folks, handicapped people
 3. Minimum 10 years experience in administrative work
 4. Accounting knowledge will be an added advantage
 5. Ideal for women who are looking for part time work
 6. Position will be based in Solaris Dutamas
 7. Interested candidates please apply online

CARA MEMOHON


Sila klik pautan berikut: http://goo.gl/fojo4X
Klik Apply This Job (Bahagian Bawah)
Demikianlah Maklumat kerjaya terkini dari westport Malaysia.
Rujuk: http://goo.gl/fojo4X

Thursday, December 3, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN MPD TARIKH TUTUP 31 DISEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini Majlis Perbadaran Dungun MPD. Iklan Jawatan Kosong Terkini Datang dari Sktor Kerajaan yaitu dari MPD dimana MPD telah ditubuhkan pada 1 Januari 1981 di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) melalui Warta Kerajaan Negeri Terengganu No. 860 bertarikh 18 Disember 1980. Merupakan salah sebuah daripada tujuh (7) buah Pihak Berkuasa Tempatan yang terdapat di Negeri Terengganu Darul Iman. MPD lahir daripada penggabungan Jemaah Bandaran Dungun dan Majlis Mesyuarat Tempatan Paka.
Kerja Kosong Terkini MPD
Kerja Kosong Terkini MPD
 Di awal penubuhan, keluasan asal MPD adalah 72.59 kilometer persegi sahaja.Mulai tahun 1996 Pihak Berkuasa Negeri Terengganu telah mewartakan keseluruhan kawasan Daerah Dungun seluas 2735.04 kilometer persegi sebagai kawasan MPD melalui Warta Kerajaan Negeri Terengganu No. 911, Pelan Warta 550.SUK.TR.572/442/Bhg 2 yang bertarikh 3 Jun 1996. Ianya merupakan 21.11% daripada keluasan Negeri Terengganu dan merupakan daerah kedua (2) terbesar di Negeri Terengganu. Dengan pertambahan keluasan kawasan MPD mengikut keluasan daerah, kawasan operasi MPD telah diperluaskan menjadi 212.86 kilometer persegi. Lokasi keseluruhan kawasan MPD adalah di kawasan pinggir pantai memanjang dari utara iaitu bersempadanan dengan kawasan Majlis Perbandaran Kemaman di selatan, kawasan Majlis Daerah Hulu Terengganu di sebelah barat dan kawasan Majlis Daerah Marang di sebelah utara.

Misi

Menjadikan MPD sebuah Pihak berkuasa tempatan yang berupaya meningkatkan pertumbuhan perbandaran ke arah keselesaan dan kesempurnaan kehidupan warga Dungun

Visi

Ke arah melahirkan pengurusan pentadbiran dan perkhidmatan perbandaran yang cekap, cemerlang dan dinamik
Kini MPD membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN MPD TARIKH TUTUP 31 DISEMBER 2015

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia Rakyat Negeri Terengganu Darul Iman yang berkelayakan dan berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh iklan ditutup untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :
 1. Pegawai Penguatkuasa N41
 2. Akauntan W41
 3. Pegawai Teknologi Maklumat F41
 4. Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa JA29
 5. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29
 6. Penolong Arkitek Landskap JA29
 7. Juruteknik Komputer FT17
 8. Pegawai Khidmat Pelanggan N17
 9. Pemandu Kenderaan H11
 10. Penghantar Notis 11

MUAT TURUN KELAYAKAN 

CARA MEMOHON

1. Setiap permohonan hendaklah menggunakan Borang MPD.TR.1/2015 yang boleh didapati di Jabatan Khidmat Pengurusan Majlis Perbandaran Dungun ATAU dengan menghantar sampul surat berukuran 22cm x 35cm yang bersetem dan beralamat sendiri ATAU dengan memuat turun daripada laman web http://mpd.terengganu.gov.my.
2. Setiap permohonan hendaklah menyertakan bayaran/fee memproses sebanyak RM 5.00 dalam bentuk wang pos/bank draf atas nama YANG DIPERTUA MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN. Bayaran tunai boleh dibuat dikaunter hasil dan dikepilkan salinan resit ketika mengemukakan borang permohonan.
3. Borang permohonan hendaklah disertakan dengan dokumen berikut :
 1. Gambar berukuran ’passport’ (dilekatkan pada penjuru kanan Borang Permohonan) ;
 2. Salinan Sijil Kelahiran dan Kad Pengenalan
 3. Salinan Sijil Kerakyatan Terengganu sekiranya pemohon lahir di luar Negeri Terengganu.
 4. Salinan Sijil Persekolahan yang disahkan; dan
 5. Salinan dokumen kelayakan akademik berkaitan yang disahkan
 6. Pegawai sedang Berkhidmat hendaklah disertakan Laporan ’ SULIT’.
 7. Borang yang telah diisi selengkapnya hendaklah ditulis nama jawatan di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan hendaklah dikemukakan kepada:-
YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN
JALAN YAHAYA AHMAD
23000 DUNGUN, TERENGGANU.

Permohonan yang ditolak jika :

 1. Tidak disertakan dokumen yang diperlukan.
 2. Tidak mengemukakan salinan kelayakan akademik yang berkaitan iaitu (ijazah,diploma,sijil)sebagaimana syarat lantikan.
 3. Tidak lengkap atau tidak terang.
 4. Tidak dikemukakan melalui Ketua Jabatan (bagi pegawai sedang berkhidmat)
 5. Tidak ditandatangani
Taraf Jawatan : Tetap
Tarikh Tutup Permohonan : 31 Disember 2015 (Khamis)

Maklumat detail sila kunjungi pautan berikut:-
http://goo.gl/9gl3uE