Monday, November 16, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI PTPTN TARIKH TUTUP 22 NOVEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini PTPTN Tarikh tutup 22 November 2015. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor kerajaan yaitu PTPTN kependekan dari Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional . PTPTN telah ditubuhkan di bawah Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional 1997 (Akta 566) yang mula berkuatkuasa pada 1 Julai 1997. Fungsi utama penubuhan perbadanan ini adalah untuk menguruskan pembiayaan kewangan dan pinjaman pelajaran pengajian tinggi kepada para siswa dan siswi yang sedang melanjutkan pengajian di institusi pengajian tinggi awam dan swasta di Malaysia. Bertitik tolak dari pinjaman kewangan yang diberikan, PTPTN juga bertanggungjawab untuk memungut kembali bayaran balik dari para peminjam yang telah melakukan pinjaman mereka dengan perbadanan tersebut.
Kerja Kosong Terkini PTPTN
Kerja Kosong Terkini PTPTN
Selain itu, PTPTN juga turut menyediakan skim simpanan pendidikan yang dikenali sebagai "Skim Simpanan Pendidikan Nasional" (SSPN) yang merupakan suatu bentuk produk tambahan, yang membolehkan pendeposit menyimpan wang bagi tujuan khairat pendidikan untuk anak-anak pada masa hadapan. Dalam pada itu juga PTPTN turut melaksanakan apa-apa fungsi lain yang diberikan kepada PTPTN oleh mana-mana undang-undang bertulis di Malaysia.
PTPTN mula beroperasi pada 1 November 1997 di Bangunan Wisma Chase Perdana, Off Jalan Semantan, Damansara Heights, Kuala Lumpur.

VISI

Menjadi institusi peneraju dalam pengurusan pembiayaan pengajian tinggi menjelang tahun 2015

MISI

Mengurus sumber kewangan bagi pembiayaan pendidikan pelajar - pelajar di institusi pengajian tinggi

OBJEKTIF

Memastikan pembiayaan yang efisien disediakan kepada pelajar-pelajar yang layak mengikuti pengajian di institusi pengajian tinggi (IPT) selaras dengan hasrat kerajaan bahawa tidak ada pelajar-pelajar yang gagal memasuki IPT atas sebab-sebab kewangan
Kini PTPTN membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI PTPTN 

TARIKH TUTUP 22 NOVEMBER 2015

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), sebuah organisasi yang bertanggungjawab memberi pinjaman kepada pelajar Institusi Pendidikan Tinggi yang layak dan menerima deposit di bawah Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN), mempelawa calon-calon WARGANEGARA MALAYSIA yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun dan tidak lebih dari 45 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan bertaraf kontrak seperti berikut :

Penolong Pegawai Tadbir GRED N27

SYARAT LANTIKAN :

 1. Warganegara Malaysia;
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 3. Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
 4. Keutamaan diberikan kepada calon yang memiliki Diploma dalam bidang Sains Komputer, Teknologi Maklumat atau Kejuruteraan Elektronik (Komputer) yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi-institusi Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

CARA MEMOHON

 1. Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian (online) di laman web PTPTN, www.ptptn.gov.my sebelum atau pada 22 November 2015.
 2. Calon yang memenuhi syarat kelayakan dan melepasi tapisan pemilihan sahaja akan dipertimbangkan untuk sesi temuduga. Calon yang berjaya untuk sesi temuduga akan dihubungi melalui emel bagi makluman tarikh temuduga
Untuk maklumat detail sila muat turun file seperti berikut:-
MUAT TURUN SYARAT IKLAN KERJAYA
FORM PERMOHONAN ONLINE


Wednesday, November 11, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU TARIKH TUTUP 23 NOVEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini UMT. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor Pendidikan yaitu Universiti Malaysia Terengganu. Dimana Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah bermula dengan sebuah Pusat Perikanan dan Sains Samudera pada tahun 1979, yang menyediakan kemudahan latihan pelajar Program Perikanan dan Sains Samudera di samping menyediakan kemudahan penyelidikan untuk pensyarah. Melalui Penstrukturan semula program akademik di UPM, keseluruhan Fakulti Perikanan dan Sains Samudera telah dipindahkan ke Terengganu dan diberi nama baru iaitu Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi (FSGT) mulai Jun 1996. Turut ditubuhkan ialah Fakulti Sains dan Sastera Ikhtisas (FSSI) dan Pusat Pengajian Matrikulasi (PPM).Mulai Jun 1996, kampus ini telah diiktiraf (secara dalaman UPM) sebagai sebuah pusat tanggungjawab dan dinamakan Universiti Pertanian Malaysia Cawangan Terengganu (UPMT) dan diketuai oleh seorang Rektor (designate). Jemaah Menteri dalam mesyuaratnya pada 5 Mei 1999 telah bersetuju meluluskan cadangan penubuhan Kolej Universiti Terengganu (KUT) berasaskan Pusat Perikanan dan Sains Samudera Universiti Pertanian Malaysia di Mengabang Telipot, Kuala Terengganu. 
Kerja Kosong UMT
Kerja Kosong UMT
Perintah Kolej Universiti Terengganu (Perbadanan) 1999 (PUA 292) telah diluluskan oleh Dewan Rakyat pada 26 Julai 1999. KUT adalah Kampus bersekutu UPM dan pelajar akan dikurniakan ijazah dari UPM. KUT telah diberi kuasa autonomi sebagai Kolej Universiti Terengganu pada 1 Mei 2001. Pada 1 Julai 2001 KUT dengan rasminya telah bertukar nama sebagai Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia dengan singkatan KUSTEM.
Bermula pada 1 Februari 2007 bersamaan 13 Muharam 1428 H, tercipta satu lagi sejarah dalam sistem pendidikan di Malaysia. Dalam usaha mengukuhkan kedudukan IPTA Negara, enam buah Kolej Universiti telah melalui penjenamaan semula kolej-kolej universiti. Kini KUSTEM di kenali sebagai Universiti Malaysia Terengganu.

VISI

Universiti Berfokus Marin Terunggul Dalam Negara dan Disegani Diperingkat Global

MISI

Menjana Ilmu Untuk Kesejahteraan Masyarakat dan Kelestarian Alam.
Kini UMT membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU TARIKH TUTUP 23 NOVEMBER 2015

Jawatan : Pembantu Tadbir (Kewangan)
Kumpulan Perkhidmatan : Pelaksana
Klasifikasi Perkhidmatan : Kewangan (W)
Gred Gaji : W17
Taraf Jawatan: Kontrak

KELAYAKAN

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :-
 1. warganegara Malaysia;
 2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh
 3. tutup iklan jawatan;
 4. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta kepujian dalam subjek Matematik atau Perdagangan atau Akaun pada peringkat peperiksaan tersebut; atau
 5. dan
 6. Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Perdagangan Malaysia peringkat Pertengahan (Simpan Kira-kira) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau
 7. Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Perdagangan Malaysia peringkat Tertinggi (Perakaunan) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau
 8. sijil dalam bidang pengurusan perniagaan atau penyimpan kira-kira yang diiktiraf oleh kerajaan daripada politeknik-politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
 9. Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setarafdengannya oleh kerajaan

CARA MEMOHON


1. SIla Klik Pautan berikut: Kerjaya UMT
2. Pilih Jawatan (ceklis)
3.Hantar Permohonan

Demikian maklumat Kerjaya terkini semoga berfaedah.
Sumber: Kerja Kosong Terkini UMT


Tuesday, November 10, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI KONSTABEL PDRM TARIKH TUTUP 30 NOVEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini Konstabel PDRM. Iklan Jawatan kosong terkini datang dari PDRM atau Polis Diraja Malaysia untuk seluruh Malaysia. Dimana PDRM iaitu  sebuah pasukan polis Malaysia yang terdiri daripada 111,450 orang pegawai dan anggota, dan beribupejabat di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Kuala Lumpur. Pasukan berseragam ini adalah unik disebabkan berbanding dengan negara lain, pertubuhan ini adalah terpusat, iaitu segala bentuk kepolisan dari polis tugas am (General Duties) ke perisikan adalah di bawah bidang kuasanya. Kini Ketua Polis Negara (jawatan tertinggi di PDRM) disandang oleh Tan Sri Khalid Abu Bakar dan Timbalan Ketua Polis Negara pula disandang oleh Datuk Seri Mohd Bakri Zinin.
Dalam menjaga keamanan awam, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Antara persatuan bekas polis dan tentera yang ada ialah Persatuan Bekas Polis dan Tentera Malaysia.
Kerja Kosong Terkini PDRM
Kerja Kosong Terkini PDRM
Rakan Cop merupakan program komuniti polis yang telah dilancarkan pada 2006. PDRM turut mengadakan kerjasama dengan pasukan polis diseluruh negara termasuk empat jiran terdekatnya iaitu Polis Nasional Republik Indonesia (POLRI), Polis Diraja Thailand (Royal Thai Police Department), Polis Diraja Brunei dan Pasukan Polis Singapura (新 Singapore Police Force).
Warga Sang Saka Biru kini telah mengharumkan nama Malaysia di seluruh dunia apabila telah diiktiraf sebagai pasukan polis yang terbaik di dunia apabila PDRM memberi pencapaian dalam menyelesaikan 73, 281 daripada 198, 622 (bersamaan 36.89 %) yang direkodkan pada tahun 2006, satu tahap yang jauh melebihi tahap piawaian Interpol iaitu 20 peratus daripada kes jenayah yang direkodkan setiap tahun. PDRM turut berjaya mengatasi piawaian antarabangsa sebayak dua kali berturut-turut, di mana pada tahun 2005, PDRM berjaya menyelesaikan 76, 284 daripada 157, 459 (48.45 %) kes jenayah yang direkodkan pada tahun tersebut.
Kini Konstabel PDRM Seluruh Malaysia Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Konstabel PDRM Seluruh Malaysia seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI KONSTABEL PDRM TARIKH TUTUP 30 NOVEMBER 2015

Konstabel Lelaki

Calon-calon yang telah mendaftar melalui portal suruhanjaya perkhidmatan awam (spa) boleh menghadirkan diri ke lokasi dan tarikh yang ditetapkan bagi menjalani ujian fizikal dengan berpakaian sukan (seluar panjang sukan, t-shirt berkolar dan kasut sukan).
Kesemua calon juga dikehendaki membawa dokumen asal dan peralatan berikut semasa menjalani ujian:
 1. Kad pengenalan asal dan 1 salinan;
 2. Sijil kelahiran asal dan 1 salinan;
 3. Sijil SPM asal dan 1 salinan (slip tidak diterima);
 4. Sijil berhenti sekolah dan 1 salinan;
 5. Surat atau lain-lain sijil penghargaan dan 1 salinan;
 6. 1 salinan kad pengenalan bapa, 1 salinan sijil kelahiran bapa atau sijil kematian bapa;
 7. 1 salinan kad pengenalan ibu, 1 salinan sijil kelahiran ibu atau sijil kematian ibu;
 8. 1 keping gambar terkini calon berukuran pasport;
 9. Pen ball-point (pen dakwat hitam), liquid paper serta gam; dan
 10. Seluar pendek bagi pemeriksaan fizikal
Calon yang hadir wajib membawa segala dokumen asal dan keperluan di atas dan berada di lokasi ujian fizikal pada jam 7.15 pagi.
Tarikh dan lokasi ujian fizikal bagi eksesais pengambilan jawatan konstabel adalah seperti berikut:
ZON 1 - SABAH (A)
Tarikh : 2 hingga 18 November 2015 (termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat dan cuti umum)
Tempat : Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Sabah
ZON 2 - SABAH (B)
Tarikh : 2 hingga 8 november 2015 (Termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat)
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tawau
ZON 3 - SARAWAK (A)
Tarikh : 2 hingga 15 november 2015 (termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat dan cuti umum)
Tempat : Batalion 11 Pasukan Gerakan Am (PGA) Batu Kawa  dan   Batalion 12 PGA Sri Aman
ZON 4 - SARAWAK (B)
Tarikh : 4 Hingga 5 November 2015
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sibu
Tarikh : 7 November 2015
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bintulu
Tarikh : 11 Hingga 12 November 2015
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sarikei
Tarikh : 15 Hingga 17 November 2015
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Miri
ZON 5 - KEDAH DAN PERLIS
Tarikh : 9 Hingga 21 November 2015 (termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat dan cuti umum)
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pendang
ZON 6 - PULAU PINANG
Tarikh : 9 Hingga 14 November 2015 (termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat dan cuti umum)
Tempat :Pasukan Simpanan Persekutuan (PSP) Unit 3, Pulau Pinang
Tarikh : 16 Hingga 24 November 2015 (Termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat)
Tempat : Pasukan Gerakan Udara (PGU), Ipoh, Perak
ZON 7 - JOHOR
Tarikh : 9 Hingga 22 November 2015 (Termasuk Sabtu dan Ahad kecuali Jumaat dan cuti umum)
Tempat : Pasukan Simpanan Persekutuan (Psp) Unit 2 Johor Bharu
ZON 8 - PAHANG
Tarikh : 9 Hingga 16 November 2015 (Termasuk Sabtu Dan Ahad Kecuali Jumaat Dan Cuti Umum)
Tempat :Batalion 7 Pasukan Gerakan Am (PGA) Bukit Galing, Kuantan
ZON 9 - TERENGGANU
Tarikh : 18 Hingga 23 November 2015 (Termasuk Sabtu Dan Ahad Kecuali Jumaat)
Tempat : Batalion 9 Pasukan Gerakan Am (PGA) Gong Badak, Kuala Terengganu
ZON 10 - KELANTAN
Tarikh : 9 Hingga 19 November 2015
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah
Tarikh : 22 Hingga 30 November 2015
Tempat : Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu
Untuk sebarang pertanyaan mengenai eksesais pengambilan Konstabel Lelaki ini, sila hubungi Unit Pengambilan PDRM di talian 03-2266 8347 / 8350 / 8351.

Tarikh Tutup Permohonan: 30 November 2015

Thursday, November 5, 2015

JAWATAN KOSONG BANK CITIBANK BERHAD TARIKH TUTUP 16 NOVEMBER 2015

Kerja Kosong Bank Citibank Berhad. Maklumat Baik datang dari Salah Satu Bank Asing di Malaysia yaitu Citybank Berhad. CityBank merupakan bank global yang terkemuka, mempunyai warisan yang berjalan dalam. citybank telah membina asas citybank pada lebih 200 tahun terus berkembang sejarah perbankan. Dan hari ini, pengaruh citybank terus berkembang, dengan operasi kewangan di lebih 160 buah negara dan bidang kuasa. Di Citi, anda adalah sebahagian daripada satu pasukan global yang dinamik menyediakan pengguna, syarikat, kerajaan dan institusi-institusi dengan pelbagai produk dan perkhidmatan kewangan. Lebih daripada 200 juta pelanggan yang berbeza citybank adalah antara nama besar dalam industri, sektor, perniagaan dan kerajaan bahawa kita adalah istimewa untuk berkhidmat setiap hari. Kehadiran perniagaan Citi di Malaysia bermula sejak Julai 1959, bermula dengan operasi pertama citybank di Medan Pasar, Kuala Lumpur. Citi Malaysia hari ini mempunyai lebih daripada 5,000 orang.
Kerjaya Citibank
Kerjaya Citibank

Diperbadankan di Malaysia pada tahun 1994, Citi kini khidmat kepada pelanggan di 11 cawangan di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Kuantan, Melaka, Johor dan Selangor. Citi telah membina niche tersendiri melalui inovasi terkemuka pasaran dan perkhidmatan; dan merupakan pemimpin pasaran dalam kad kredit, opsyen pertukaran asing dan perdagangan bon kerajaan. Pada tahun 2010, Citi menubuhkan syarikat broker saham di Malaysia, menekankan pelaburan berterusan Citi di Asia dan keinginan untuk memainkan peranan yang berkembang dalam pasaran modal Malaysia tempatan.

Citi juga menyediakan perkhidmatan kewangan luar pesisir di luar pejabat di Labuan, Malaysia. Negara ini menjadi tuan rumah tapak strategik untuk operasi berpusat Citi yang berpangkalan di Kuala Lumpur dan Pulau Pinang, menguruskan proses merentasi segala macam perniagaan dan perkhidmatan untuk Citi Transaksi Perkhidmatan dan Pelanggan Sekuriti & Perbankan di Asia & kawasan-kawasan lain. Pusat Khidmat Citi di Kuala Lumpur juga menyediakan Anti-Money Laundering pemantauan urus niaga serantau untuk mengenal pasti dan mengelakkan kemungkinan aktiviti pengubahan wang haram yang meliputi 18 buah negara dan pelbagai perniagaan. Operasi serantau bertindak sebagai barisan yang kuat pertahanan terhadap pembiayaan keganasan dan jenayah terancang.

Menyertai nama yang terkenal di dunia yang hidup subur di masa yang paling mencabar bermakna di mana anda boleh menikmati semua faedah yang datang dengan kehadiran global dan komitmen pelanggan dalam. Ia bermakna dikelilingi oleh pakar-pakar dalam bidang masing-masing, dan oleh kerana di mana anda boleh menarik kepada pelbagai besar dan sejarah pengetahuan industri.

JAWATAN KOSONG BANK CITIBANK BERHAD


 1. Citibank Berhad KL - Product Manager (Unsecured Personal Loan) - (15035222)
 2. Citibank Berhad KL - Customer Experience Manager - (15033405)
Demikian Maklumat Jawatan Kosong citybank Berhad semoga membantu. Salam Kerjaya Malaysia


JAWATAN KOSONG TERKINI AUSTRALIAN INTERNATIONAL SCHOOL TARIKH TUTUP 04 DESEMBER 2015

Kerja Kosong Terbaru Australian International School. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor Pendidikan yaitu Australian International School. dimana Bermula pada tahun 2000, , the Australian International School of Malaysia telah mencapai reputasi yang semakin meningkat untuk menyediakan pendidikan Australia yang sangat baik dan serba boleh untuk pelajar dari Australia, Malaysia dan di seluruh dunia. Kejayaan program akademik kami menyediakan pelajar menamatkan pengajian kami untuk mengambil tempat mereka dalam kursus-kursus di universiti-universiti terkemuka di Australia dan di seluruh dunia dan kemudian, untuk mengambil tempat mereka sebagai pemimpin produktif dalam masyarakat global.
Seorang pelawat hanya perlu menghabiskan beberapa minit dalam, kampus yang indah yang dilengkapi dengan baik, melihat senyuman di wajah-wajah pelajar-pelajar kita, untuk mengetahui bahawa sekolah adalah tempat yang unik mesra, produktif dan mesra. Pelupusan gembira pelajar-pelajar kita dan kualiti yang tinggi sifat-sifat graduan kami dalam akademik, kebudayaan, sukan dan domain perkhidmatan adalah hasil langsung daripada komitmen dan kesungguhan guru-guru yang berbakat dan berdedikasi kami dengan sokongan ahli-ahli pentadbiran kita, bukan tenaga pengajar dan ibu bapa. Hasil yang mengejutkan boleh dicapai apabila setiap ahli masyarakat sekolah berjalan bersama-sama dalam perjalanan ke destinasi yang sama.
kerja Kosong Terkini AISM
kerja Kosong Terkini AISM
 Program akademik kami disokong oleh platform pembelajaran dinyatakan dengan jelas tertumpu kepada yang boleh dilihat Pembelajaran (John Hattie, 2008) dan pembangunan strategik Berfikir Rutin (Projek Zero, Harvard Graduate School of Education). Guru-guru kami mengambil pelajar-pelajar kita baik di luar pemerolehan pengetahuan kepada pemahaman yang lebih mendalam tentang konsep dan idea-idea, sekali gus membolehkan pelajar-pelajar kita untuk menjadi pemikir bebas dan untuk melibatkan diri dengan masalah yang tidak dikenali dalam pelbagai konteks.
Sekolah menetapkan harapan yang tinggi dan standard untuk pelajar-pelajar kita, manakala pada masa yang sama layan masa untuk keperluan individu setiap pelajar dan aspirasi melalui kurikulum yang luas dan program kokurikulum. Kami percaya dalam membangunkan bukan sahaja akademik, sukan dan potensi budaya setiap pelajar; sama penting kepada kami adalah pembangunan watak setiap pelajar. Pembangunan kualiti peribadi, seperti harga diri, daya tahan, empati dan belas kasihan, membolehkan pelajar-pelajar kita untuk membuat sumbangan perkhidmatan penting kepada kesejahteraan kanak-kanak kurang bernasib baik di Malaysia dan lebih meluas di Asia Tenggara. Lagipun, sebagai Bill Gates mengingatkan pelajar di Universiti Harvard pada tahun 2007, "dari orang-orang yang banyak yang diberikan; banyak yang dijangkakan ".
Kini Australian International School membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:-

JAWATAN KOSONG TERKINI AUSTRALIAN INTERNATIONAL SCHOOL TARIKH TUTUP 04 DESEMBER 2015

ELC Teacher

Selangor - Seri Kembangan

ELC Teacher melapor kepada Ketua Guru - ELC dan mesti berusaha untuk memastikan Centre adalah tempat di mana program dan kemudahan yang berkualiti boleh didapati untuk semua pelajar di dalam penjagaannya. Seorang guru menunjukkan inisiatif, kepimpinan, fleksibiliti, kreativiti dan etika kerja.

Tanggungjawab Guru termasuk:

Pentadbiran:
 1. memastikan pematuhan semua dasar dan prosedur yang disenaraikan dalam buku panduan Pusat / Sekolah
 2. menyokong Guru Ketua dalam menyampaikan perkhidmatan yang berkualiti tinggi di Pusat
 3. pemahaman dan actioning etos Sekolah dan membantu Guru Ketua dalam berkomunikasi kepada ahli-ahli baru masyarakat Sekolah
 4. menghadiri pasukan dan Pusat Pembelajaran Awal Mesyuarat di mana berkenaan

Komunikasi

 1. mengekalkan komunikasi yang berkesan dengan rakan-rakan, dan ibu bapa / penjaga, termasuk penghantaran pantulan dalam talian setiap hari
 2. berfungsi sebagai ahli pasukan yang produktif dan kerjasama untuk menghasilkan dan menyampaikan matlamat Pusat
 3. berhubung dengan ibu bapa / penjaga dalam hal kebajikan setiap hari dan keperluan pendidikan maklumat
 4. membangunkan sesi maklumat untuk memastikan ibu bapa / penjaga dapat mengikuti perkembangan matlamat pendidikan untuk anak-anak mereka
 5. menyediakan peluang kedua-dua rasmi dan tidak rasmi untuk ibu bapa / penjaga untuk mengadakan mesyuarat bagi membincangkan kemajuan dan / atau kebimbangan
 6. melibatkan Guru Ketua dalam isu-isu yang mungkin berkaitan dengan pembangunan pendidikan dan / atau kebajikan kanak-kanak
 7. mengambil bahagian dalam mesyuarat dengan Guru Ketua dan ibu bapa / penjaga pelajar / s dalam kumpulan pengajaran, di mana berkenaan

Amalan

 1. membangunkan program kecemerlangan, menggunakan Rangka Kerja Early Learning Tahun dan Falsafah Reggio yang kolaboratif dirancang, dilaksana dan dinilai
 2. membangun dan mengekalkan dokumentasi selaras dengan falsafah Reggio Emilia
 3. menyampaikan program yang dinamik dan menarik kepada semua pelajar yang menangani gaya pembelajaran yang berbeza dan keperluan emosi semua pelajar dalam penjagaan anda
 4. menilai keperluan kanak-kanak di Pusat dan memantau kemajuan setiap kanak-kanak
 5. memastikan penilaian dan pelaporan prosedur iaitu temu bual dan portfolio rasmi dan tidak rasmi adalah sahih dan konsisten di seluruh ELC
 6. memastikan setiap kanak-kanak dan ibu bapa / penjaga berasa selamat datang dan selamat di dalam bilik darjah
 7. menyertai refleksi diri dan sesi maklum balas
 8. mewujudkan dan mengekalkan profil pelajar individu sebagai komponen sulit dan penting dalam sistem pengesanan Sekolah Seluruh ini
 9. mengambil bahagian dalam peluang pembangunan profesional yang memajukan kemahiran dalam bidang yang dikenal pasti oleh diri dan / atau Ketua Guru
 10. bersedia untuk menyumbang masa di luar waktu sekolah biasa dalam penyediaan aktiviti dan acara kokurikulum

Kebajikan Pelajar:

 1. melaporkan kepada Ketua Guru sebarang kebimbangan yang berkaitan dengan keadaan pelajar dalam hal pendidikan, kesihatan diri dan isu-isu keselamatan
 2. memastikan pematuhan kepada dasar dan prosedur ELC dalam hal keselamatan dan keselamatan kanak-kanak di Pusat
 3. langkah-langkah memastikan tempat kerja, kesihatan dan keselamatan dikuatkuasakan, dipantau dan dilaporkan kepada kakitangan utama di mana perlu
 4. mengekalkan semasa dalam talian Pertolongan Cemas dan Resusitasi kelayakan
 5. mengekalkan kerahsiaan berhubung dengan keadaan kanak-kanak
 6. Tugas-tugas lain seperti yang diarahkan oleh Pengetua atau Ketua Sekolah

SPESIFIKASI KERJA

MINIMUM AKADEMIK / KELAYAKAN PROFESIONAL
Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma dalam Pendidikan dan pengalaman yang luas atau
Ijazah Sarjana Muda Pendidikan atau disiplin yang berkaitan.

PENGALAMAN YANG BERKAITAN
pengalaman kerja sebelumnya dalam Sekolah Junior adalah wajar.
Pemohon mestilah warganegara Malaysia atau memegang status kediaman yang relevan.

CARA MEMOHON 1. Sila kunjungi pautan berikut:http://goo.gl/MNztQ6
 2. Klik Appy This Job (Bahagian Bawah)
 Sumber: http://goo.gl/MNztQ6

Wednesday, November 4, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI NOBEL INTERNATIONAL SCHOOL TARIKH TUTUP 03 DESEMBER 2015

Kerja kosong terkini Nobel International School. Iklan kerja Kosong terkini berasal dari sektor pendidikan yaitu Nobel International School. dimana Nobel diasaskan oleh Pengasas sistem Fungates, Cik Clarine Chun. Fungates adalah satu program yang unik yang direka untuk melatih kanak-kanak dalam tahun-tahun pembentukan paling kritikal kehidupan.Nobel set-up dengan tujuan untuk melaksanakan apa yang telah dimulakan pada tahun prasekolah.Nobel menawarkan program kesinambungan untuk membina asas yang kukuh dalam kehidupan kanak-kanak. Pengasas percaya dalam pendidikan sihat.Oleh itu, program-program sekolah diarahkan untuk mengoptimumkan pengalaman pembelajaran bagi setiap kanak-kanak untuk mencapai potensi penuh mereka.
Kerja Kosong Terkini Nobel International School
Kerja Kosong Terkini Nobel International School

 Milestones

 1. Sekolah Sri Nobel telah ditubuhkan pada tahun 2004, sekolah swasta untuk menawarkan kurikulum Malaysia.
 2. Bermula dengan 75 pelajar dari darjah satu hingga empat, menawarkan hanya pendidikan rendah tetapi diperluas sehingga Tingkatan 5 dalam tempoh yang singkat.
 3. Pada Januari 2012, Nobel Sekolah Antarabangsa ditubuhkan untuk menyediakan kurikulum Antarabangsa selaras dengan visi sekolah untuk mengembangkan sempadan dalam latihan sehingga warga global dengan hati yang mulia dan minda.

VISI

Melahirkan warga global dengan hati yang mulia dan minda yang mulia

MISI

 1. Transformasi watak utama dalam kehidupan
 2. Komitmen untuk tabah apabila berhadapan dengan cabaran
 3. Kreatif dan inovatif dalam pemikiran dan tindakan
 4. Berani pergi agak luar zon selesa
 5. Kasih sayang kepada orang lain 
Kini Nobel International School membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut ini:

JAWATAN KOSONG TERKINI NOBEL INTERNATIONAL SCHOOL TARIKH TUTUP 03 DESEMBER 2015

Operations Manager

Malaysia - Selangor - Kelana Jaya

Tanggungjawab utama

 1. Merancang, mengarah, dan menyelaras operasi harian sekolah.
 2. Pengurusan sekolah aktiviti, peristiwa dan pembangunan. Menganjurkan sumber yang diperlukan untuk membangunkan dan melaksanakan sistem dan struktur yang diperlukan untuk melaksanakan aktiviti pembangunan untuk sekolah untuk memenuhi keperluan semasa dan akan datang. Menyelaras, mengurus, menyelia dan memantau cara kerja pelbagai jabatan dan fungsi di sekolah. Memudahkan penyelarasan dan komunikasi antara jabatan-jabatan yang berbeza dan fungsi sokongan di sekolah.
 3. Memantau prestasi dan melaksanakan penambahbaikan. Mencadangkan amalan terbaik untuk menambah baik proses dan polisi bagi menyokong matlamat sekolah. Merumuskan dan melaksanakan dasar-dasar dan prosedur jabatan dan organisasi untuk mengoptimumkan kecekapan. Memantau pematuhan kepada kaedah-kaedah, peraturan-peraturan, garis panduan dan prosedur.
 4. Menyediakan Input strategik, hubungan dengan pihak atasan. Membantu dalam pembangunan rancangan strategik untuk aktiviti operasi. Melaksanakan dan mengurus pelan operasi.
 5. Menguruskan inventori, pembelian dan logistik sekolah. Menyelia perolehan alat-alat tulis, bekalan pejabat dan peralatan pejabat. Memastikan perjalanan yang cekap fungsi pentadbiran sumber sekolah. Menyedia dan melaksanakan pelan sistem sokongan tahunan, bajet dan memantau perbelanjaan.
 6. Perhubungan dengan jabatan-jabatan kerajaan.

Kelayakan

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Ijazah Profesional, mana-mana bidang.
 2. Dapat mengawal inventori, mengendalikan logistik dan menyelia pekerja.
 3. Dalam operasi pengurusan yang cekap dengan kepimpinan yang kuat.
 4. Mampu menangani masalah dengan cepat dan cekap.
 5. Mesti mempunyai kemahiran komunikasi yang besar.
 6. Pengurus dari industri pendidikan akan menjadi satu kelebihan.

LOKASI KERJA

Lot 2A, Jalan SS5D / 6, Kelana Jaya, 47300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

CARA MEMOHON 1. Sila klik pautan : http://goo.gl/ZsBVi6
 2. Klik Apply This Job (Bahagian Bawah)
Sumber:http://goo.gl/ZsBVi6