Friday, August 21, 2015

JAWATAN KOSONG TERBARU MAJLIS BANDARAYA PETALING JAYA TARIKH TUTUP 01 SEPTEMBER 2015

Kerja Kosong Terkini Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ). MBPJ mempunyai sejarah pada awal tahun 50-an, Kuala Lumpur telah mengalami kesesakan akibat pertambahan  penduduk yang terlalu pesat dan banyak setinggan wujud di kawasan  pinggir Kuala Lumpur. Bagi mengatasi masalah ini, Kerajaan Negeri Selangor telah mengenalpasti "Effingham Estate" iaitu tanah kebun getah seluas 1,200 ekar di Jalan Klang Lama bagi mewujudkan sebuah penemapatan baru yang dikenali Petaling Jaya. Pihak yang diberi kepercayaan untuk mengurus tadbir penempatan baru ini diserahkan kepada Pegawai Daerah Kuala Lumpur dan Lembaga Petaling Jaya sebelum diambil alih oleh sebuah badan berkanun iaitu Petaling Jaya Authority pada penghujung tahun 1954.
Kerja Kosong Terkini MBPJ
Kerja Kosong Terkini MBPJ
Petaling Jaya melakar sejarah baru pada 1 Januari 1964 apabila Negeri Selangor mewartakan sebuah Lembaga Bandaran yang memiliki autonomi kewangan untuk mentadbir bandar ini. Pada 1 Januari 1977, Lembaga Bandaran Petaling Jaya telah dinaikkan tarafnya kepada Majlis Perbandaran Petaling Jaya (MPPJ) berikutan penggubalan Akta Kerajaan Tempatan 1976 oleh kerajaan. Pada 20 Jun 2006, Majlis Perbandaran Petaling Jaya telah dinaik taraf sebagai Majlis Bandaraya Petaling Jaya.
Kini kawasan pentadbiran MBPJ berkeluasan 97.2 kilometer persegi, kian pesat membangun. Petaling Jaya mempunyai jumlah penduduk lebih 619,925 orang dan bilangan pegangan harta sebanyak 217,930. Petaling Jaya kini dikenali sebagai pusat pertumbuhan yang terunggul di Negeri Selangor.

Pentadbiran Majlis terdiri daripada 25 orang Ahli Majlis dan diketuai oleh seorang Datuk Bandar. Ahli Majlis adalah dilantik oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor. Datuk Bandar adalah seorang pegawai Kerajaan Persekutuan yang dilantik oleh pentadbiran negeri selepas mendapat persetujuan Menteri Besar. Datuk Bandar bertugas sepenuh masa dibantu oleh seorang Timbalan Datuk Bandar dan Ketua-ketua Jabatan dalam menetapkan dan melaksanakan visi, misi, dasar kualiti, objektif dan aktiviti Majlis. Majlis meluluskan draf undang-undang Majlis dan membentuk polisi-polisi untuk dilaksanakan oleh jabatan. 

Misi

Menyediakan Kemudahan Dan Perkhidmatan Yang Berkualiti Demi Kesejahteraan Petaling Jaya

Visi

Petaling Jaya Bandaraya Peneraju, Dinamik dan Lestari
Kali ini MBPJ membuka kekosongan Jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERBARU MAJLIS BANDARAYA PETALING JAYA TARIKH TUTUP 01 SEPTEMBER 2015

JAWATAN KOSONG DI MAJLIS BANDARAYA PETALING JAYA

TARIKH IKLAN 19 Ogos 2015
TARIKH TUTUP 01 September 2015
IKLAN DALAMAN Senarai Jawatan Kosong    [Mohon Jawatan]
IKLAN LUARAN Senarai Jawatan Kosong    [Mohon Jawatan]
Manual Penggunaan Sistem Perjawatan Online MBPJ
Kepada semua pemohon, sila baca manual penggunaan ini dengan teliti. Pihak MBPJ tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku kesilapan semasa membuat permohonan. Hubungi Bahagian Sumber Manusia MBPJ di talian 03-79563544 untuk pertanyaan.
MAKLUMAT PENTING UNTUK PEMOHON
 • Semasa pendaftaran pertama Sistem Perjawatan Online, ID pengguna adalah Nombor Kad Pengenalan dan perlu dimasukkan tanpa aksara aksara hyphen (" - ").
 • Contoh : 675403084534 dan bukannya 675403-08-4534.

 Untuk Maklumat Detail Kerjaya silahkan Kunjungi pautan berikut ini : Iklan Jawatan Kosong MBPJ

Thursday, August 20, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI PERBADANAN PUTRAJAYA 2015

Kerja Kosong Terkini Perbadanan Putrajaya 2015. Maklumat terkini datang dari Sektor Kerjaaan tepatnya di Perbadanan Putrajaya, Putrajaya terletak di indah 4,931 hektar tanah yang strategik yang terletak di dalam Koridor Raya Multimedia (MSC), kira-kira 25 km ke selatan Kuala Lumpur dan 20 km ke utara Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Putrajaya boleh diakses melalui rangkaian lebuh raya dan Express Rail Link (ERL Transit) dari Kuala Lumpur Sentral ke KLIA melalui Putrajaya Sentral di Presint 7.
Kerja Kosong Terkini Pengangkutan awam
Kerja Kosong Terkini Pengangkutan awam
Malaysia memulakan carian untuk Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan yang baru pada 1980-an untuk menyuraikan beberapa pembangunan dari Kuala Lumpur. Sebuah laman web di Prang Besar di Daerah Sepang telah dipilih, memandangkan lokasinya yang strategik antara Kuala Lumpur dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan New dinamakan "Putrajaya" sebagai penghormatan kepada Perdana Menteri Malaysia yang pertama, YTM Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj, atas sumbangan beliau yang tidak ternilai kepada negara. Walaupun Kuala Lumpur akan kekal sebagai ibu negara dan pusat kewangan perdana dan komersil, Putrajaya akan menjadi Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan yang baru.

Pembinaan bandar Putrajaya baru bermula pada bulan Ogos 1995. Apabila bandar adalah maju sepenuhnya, ia akan mempunyai sejumlah 64,000 unit rumah yang akan memenuhi penduduk sekitar 320,000 orang.

Kini Perbadanan Putrajaya membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

Pengangkutan Awam Putrajaya Sdn. Bhd.(483956-P)

KELAYAKAN :

 1. Terbuka pada Lelaki dan Wanita
 2. Mempunyai Lesen Memandu kelas E
 3. Mempunyai Lesen Perdagangan "PSV"
 4. Warganegara Malaysia
 5. Berumur diantara 23 Hingga 50 tahun
 6. Taraf Kesihatan yang baik/Sihat tubuh Badan
 7. Tidak mempunyai Rekod Janayah
 8. Personaliti yang baik

FAEDAH YANG DITAWARKAN

 1. Jawatan dan Gaji Tetap
 2. Pelbagai Elaun dan Insentif
 3. KWSP
 4. Perkeso
 5. Pembiayaan Perubatan
 6. Pakaian Seragam
 7. Latihan
 8. Insuran Hayat
 9. Insuran Hospital dan Pembedaha

CARA MEMOHON KERJAYA

SIAPA yang Berminat sila hantar Permohonan atau hubungi :
Pengangkutan Awam Putrajaya Sdn. Bhd
DEPOH NADI PUTRA,JALAN P9
PRESINT 9, 62250 PUTRAJAYA
TEL: 03-88904788 FAKS : 03-889005788

Sumber: http://goo.gl/aDNFIk

JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA SEKURITI (SC) TARIKH TUTUP 31 OGOS 2015

Kerja kosong Suruhanjaya Sekuriti Tarikh tutup 31 Ogos 2015. Suruhanjaya Sekuriti Chairmain Office Membuka jawatan kosong . Suruhanjaya Sekuriti berdiri pada tahun 1993, Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) adalah sebuah badan berkanun pembiayaan sendiri yang ditubuhkan oleh Kementerian Kewangan, dengan mandat dua untuk membantu pembangunan teratur bagi pasaran modal, dan juga untuk mengawal selia untuk menegakkan perlindungan pelabur dan mengekalkan pasaran integrity.Today Malaysia yang mempunyai saiz pasaran modal sebanyak RM2.7 trilion, pasaran sukuk terbesar di dunia, terbesar ketiga pasaran bon di Asia berbanding KDNK, dan industri unit amanah berkembang dengan tahap penyertaan meluas daripada pelabur yakin dan dimaklumkan . SC menyelia pengendali pasaran, perantara pasaran dan semua perkara yang berkaitan dengan sekuriti, kontrak dan skim unit amanah derivatif. Kami juga mendaftarkan prospektus syarikat dan dana, meluluskan terbitan bon korporat dan mengawal selia korporat penggabungan dan pengambilalihan. Melaksanakan semua fungsi ini merupakan tanggungjawab besar SC dalam melindungi pelabur.
kerja kosong SC
kerja kosong SC

JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA SEKURITI (SC) -CHAIRMAIN OFFICE TARIKH TUTUP 31 OGOSjob kosong dari SC- CHAIRMAIN OFFICE

SENIOR MANAGER

Department: Investor Affairs & Complaints

TANGGUNGJAWAB

 1. To plan, manage and handle complex complaints and enquiries and supervise the handling of complaint files by managers/executives ensuring a holistic analysis in identifying red flags and determining the possible breaches of securities laws or other market misconduct for purpose of verifying the merit of cases and determining the best course of action for each case.
 2. To support investor education function and implement programmes with the objective of promoting and developing an informed and proactive investor community through educational measures, to fulfill SC’s mandate to protect investors and maintain market confidence.

KELAYAKAN

 1. A strong first degree in  Law, Business or Finance
 2. At least six (6) years of relevant working experience.
 3. Has strong communication skills (both written and oral) and ability to operate under pressure, strong inter-personal and supervisory skills and have a good knowledge in capital market.
TARIKH TUTUP 31 OGOS 2015

CARA PENDAFTARANCalon yang berminat adalah dipelawa untuk mengisi dan mengemukakan borang permohonan pengambilan talian SC yang boleh diakses melalui pautan ini https://careersatsc.seccom.com.my/career/

Wednesday, August 19, 2015

JAWATAN KOSONG TERBARU KPYPJ TARIKH TUTUP 31 OGOS 2015


Kerja Kosong terkini KPYPJ Tarikh Tutup 31 Ogos 2015. KPYPJ marupakan kependekan dari Kumpulan Pendidikan YPJ dimana Misi KPYPJ dimanifestasikan melalui objektif KPYPJ iaitu meningkatkan kuantiti dan kualiti sumber manusia dalam pelbagai sektor pekerjaan dengan menyediakan peluang alternatif utama pendidikan kepada lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dalam bidang akademik dan kemahiran kepada negara.
Kerja kosong KYPJ
Kerja kosong KYPJ

Secara spesifik, objektif KPYPJ ialah:
 1. Menyediakan peluang pendidikan berkualiti di peringkat pra-diploma, diploma dan ijazah sarjana muda dalam pelbagai bidang dengan kerjasama universiti-universiti tempatan dan luar negara.
 2. Menjalankan program-program kemahiran dan teknikal di peringkat sijil dan diploma dalam bidang-bidang tertentu yang diperlukan oleh industri melalui kerjasama dengan Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) dan pihak-pihak lain.
 3. Mewujudkan kemudahan pembelajaran dan latihan terbaik, berkualiti, berkesan dan,kondusif.
 4. Melahirkan graduan atau tenaga kerja yang kompeten, berketrampilan, berakhlak mulia serta bertanggungjawab terhadap agama, bangsa dan negara.
VISI
Visi Kumpulan Pendidikan YPJ ialah untuk menjadi sebuah institusi pendidikan yang cemerlang dalam melahirkan tenaga kerja berketrampilan dan berdaya saing demi kesejahteraan sejagat.
MISI
Misi Kumpulan Pendidikan YPJ ialah untuk mengeluarkan golongan professional dan teknokrat yang kompeten, berketerampilan, berakhlak dan bertanggungjawab melalui kecemerlangan program pendidikan dan pembangunan sumber manusia berterusan dengan pakatan strategic berteraskan pasaran untuk pembangunan ummah.

Kini KPYPJ membuka kekosongan jawatan banyak kedudukan seperti berikut ini :
 JAWATAN KOSONG TERBARU KPYPJ TARIKH TUTUP 31 OGOS 2015

IKLAN JAWATAN KOSONG KOLEJ YAYASAN PELAJARAN JOHOR

JAWATAN :

 1. PENSYARAH SENIBINA
 2. PENSYARAH KULINARI
 3. PENOLONG PENSYARAH/PENGAJAR - PELUKIS PELAN SENIBINA MEKANIKAL
 4. PEMBANTU AM - JURUTEKNIK ELEKTRIK/BANGUNAN

KELAYAKAN:

JAWATAN 1 DAN 2

 • Memiliki Ijazah Sarjana atau Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan.
 • Mempunyai pengalaman mengajar dalam bidang berkaitan di mana-mana IPTS/IPTA diiktiraf.

JAWATAN 3

 • Memiliki Diploma/SKM dalam bidang berkaitan.
 • Memiliki VTO dalam bidang Herminston yang berkaitan.

JAWATAN 4

 • Memiliki SKM Wireman Tahap 3

PERMOHONANSurat permohonan beserta "Resume" yang mengandungi maklumat-maklumat berikut :
1. Nama Jawatan Yang Dipohon
2. Butir-butir Peribadi
3. No. Telefon / Emel
4. Butir-butir Akademik
5. Pengalaman Kerja
6. Salinan sijil kelulusan (termasuk transkrip Ijazah/Diploma)
7. Salinan Kad Pengenalan, dan
8. Gambar terbaru berukuran pasport


Calon-calon yang berminat diminta menghantar surat permohonan  kepada:
PENDAFTAR
Kolej Yayasan Pelajaran Johor
Jalan Ahad, Kampung Ungku Mohsin
80350, Johor Bahru
Johor

Tel : 07-2373835/ 07-2371830
(U.P: Pn. Rohaiti Binti Ahmad / Pn Hayati Binti Yacob)
atau email ke
yati 7871@yahoo.com
Sila letakkan jawatan yang dipohon di sebelah kiri sampul surat.
 

2 JAWATAN KOSONG ACM BERHAD 2015

2 Kerja Kosong Terkini ACM Berhad Jun julai 2015. Maklumat kerjaya kali ini datang dari Syarikat besar ACM Berhad yang merupakan syarikat yang bergerak di sektor penjualan kenderaan dan Truk dealer. Ini merupakan Syarikat penjualan kenderaan ber merk ISUZU. Kini Syarikat besar ini membuka kekosongan jawatan dengan 2 kedudukan kerjaya seperti berikut ini:
Kerja Kosong Terkini ACM isuzu 2015
Kerja Kosong Terkini ACM isuzu 2015

 VEHICLE MECHANICS CLASS I, II AND III / APPRENTICES (Vacancies for Batu Caves, Shah Alam, Ipoh, Perai, Johor Bahru & Kuantan)Syarat-syarat:

 1. Sijil Kejuruteraan Automotif / SPM / MLVK - SKM Tahap 1, 2 atau 3
 2. 2 - 3 tahun pengalaman bekerja dalam industri automotif akan menjadi aset
 3. Mereka yang mempunyai kelayakan minimum tetapi dengan pengalaman yang terbukti relevan juga digalakkan untuk memohon kerana latihan akan disediakan

SALES CONSULTANT (Vacancies for Batu Caves, Shah Alam, Ipoh, Perai, Johor Bahru & Kuantan)

syarat-syarat:

 1. SPM atau yang setaraf
 2. Personaliti yang menyenangkan, motivasi diri, rajin & berazam untuk berjaya
 3. Mesti pelanggan dan berorientasikan hasil dengan sikap positif
 4. Calon-calon wanita digalakkan untuk memohon
 5. Mempunyai pengangkutan sendiri
 6. Mereka yang mempunyai kelayakan yang lebih kecil tetapi dengan pengalaman terbukti berkaitan digalakkan memohon kerana latihan akan disediakan
Peluang untuk mengembangkan kerjaya kita dalam syarikat automotif terkemuka. Berikut kami paparkan cara Permohonan Kerjaya terkini seperti berikut ini :

CARA MEMOHON

 1. siapkan resum dan cv anda
 2. Sila hantar ke emel: career@acm-isuzu.com.my

For more details kindly contact:-
Human Resources & Administration Department
Automotive Corporation (Malaysia) Sdn Bhd
P.O.Box 34. Lot 3, Jalan Perusahaan Dua,
Kawasan Perindustrian Batu Caves,
68100 Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-61881133     Fax : 03-61884124

Sumber tautan:http://www.acm.com.my/position.php


Tuesday, August 18, 2015

JAWATAN KOSONG QATAR AIRWAYS TARIKH TUTUP 31 OGOS 2015

Kerja Kosong Terkini Qatar Airways Tarikh tutup 31 Ogos 2015. Maklumat kerjaya terkini datang dari Qatar Airways, Qatar Airways adalah nama maskapai penerbangan Qatar, yang memiliki basis utama di Bandara International Doha. Saat ini, Qatar Airways melayani 75 tujuan internasional dan merupakan salah satu dari 5 maskapai pernerbangan yang mendapatkan status five star airlines dari Skytrax. Qatar Airways juga merupakan anggota Arab Air Carriers Organization. Saat ini, Qatar Airways merupakan Maskapai terbaik di Dunia berdasarkan penilaian Skytrax, dimana Maskapai ini berhasil memperoleh penghargaan World's Best Airlines pada tahun 2011 dan 2012. Pada tahun 2013 Qatar airlways menepati posisi ke dua sebagai "World's best airline" dan mendapatkan penghargaan sebagai maskapai penerbangan kelas bisnis terbaik di dunia versi skytrax.
Kerjaya Kosong Qatar Airways
Kerjaya Kosong Qatar Airways
Qatar Airways didirikan pada tanggal 22 November 1993 dan memulai operasinya pada tanggal 20 Januari 1994. Pada awalnya maskapai ini dimiliki oleh anggota keluarga kerajaan Qatar. Pada bulan April 1997, sebuah manajemen baru dibawah pimpinan Akbar Al Baker menjalankan maskapai ini. Saat ini komposisi kepemilikan Qatar Airways adalah 50% oleh pemerintah Qatar dan sisanya investor swasta. Qatar Airways adalah maskapai penerbangan resmi dari Asian Games 2006 yang diselenggarakan di Doha, Qatar pada tanggal 1 sampai 15 Desember 2006.


PELUANG KERJAYA QATAR AIRWAYS OGOS 2015

QR8187 - Kewangan Pembantu saya Qatar Airways Saya Kuala Lumpur

Organisation: Qatar Airways
Job Function: Finance
Division: Finance
Employment Type: Full Time - Permanent
City: Asia Pacific | Malaysia | Kuala Lumpur
Last date of application: 31-Aug-2015

Mengenai Kerja anda:

Sebagai Penolong Kewangan, anda akan bertanggungjawab untuk memastikan pemprosesan yang betul dan tepat pada masanya laporan jualan, koleksi, dan BSP / CASS melaporkan selaras dengan dasar QR dan Prosedur Perakaunan Dalaman.

Kebertanggungjawaban khusus termasuk:

 1. Tutup betul bulanan seperti tarikh sasaran suku Kepala yang
 2. Memastikan aktiviti rutin diproses selaras dengan dasar-dasar kewangan dan QR IAP
 3. Memastikan betul ADM / ACM dan pengendalian bayaran balik
 4. Memastikan penghutang dikumpulkan dalam cara yang tepat pada masanya
 5. Menyediakan jadual bulanan dan penyesuaian untuk lejar kunci kira-kira
 6. Semakan tepat pada masanya dan penyiaran laporan jualan

Tentang awak:

Untuk berjaya dalam peranan ini, anda akan memerlukan ijazah Sarjana Muda yang berkaitan digabungkan dengan sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman kerja berkaitan perakaunan. 1 tahun pengalaman anda sepatutnya telah diperolehi dalam peranan kewangan yang sama dengan pendedahan kepada perbelanjaan penerbangan dan perakaunan hasil. Anda perlu pengalaman tahap pengguna sistem ERP dan pengetahuan kerja yang baik daripada Microsoft Excel. Pengetahuan perakaunan kewangan, kontrak dan undang-undang dan peraturan-peraturan (seperti VAT, Cukai dan Gaji) tempatan diperlukan.
Anda akan perlu fasih berbahasa Inggeris untuk melaksanakan peranan ini.
Nota: anda akan dikehendaki untuk melampirkan berikut:
 1. Resume / CV
 2. NOC -Bagi Qatar Airways pekerja pemohon only.External melampirkan dokumen kosong


CARA MEMOHON SILA KLIK PAUTAN BERIKUT :

http://goo.gl/Ei5Pzd

Monday, August 17, 2015

7 JAWATAN KOSONG MAZARS 2015

7 Kerja Kosong Mazars 2015. Maklumat baik datang dari Mazars Malaysia berkenaan dengan kerjaya terkini , Mazars merupakan syarikat yang berbeza dalam bidang pengauditan, perakaunan, cukai dan khidmat nasihat perkhidmatan di Malaysia.  Akar Mazars di Malaysia kembali kepada penggabungan 1986 daripada Hew & Co (ditubuhkan 1955) dan Tan Toh Hua & Partners (ditubuhkan 1958). Firma bergabung diamalkan di bawah nama Hew & Tan sehingga Disember 1999 apabila ia telah menukar namanya kepada Moores Rowland. pada 1 September 2008, yang berpejabat di Kuala Lumpur Moores Rowland digabungkan dengan struktur bersepadu global Mazars. Untuk melaksanakan penggabungan itu, sebuah syarikat baru, Mazars (AF: 1954), telah didaftarkan untuk mengambil alih semua mandat yang sedia ada dan pelantikan audit berkanun pejabat Kuala Lumpur Moores Rowland.
Selepas penggabungan, Mazars di Malaysia terdiri daripada:
 1. Mazars (AF: 1954)
 2. Mazars Perkhidmatan Cukai Sdn Bhd
 3. Pengurusan Risiko Mazars Sdn Bhd
berikut info kerjaya terkini Mazars 2015 seperti berikut:


kerja Kosong Terkini Mazars 2015
kerja Kosong Terkini Mazars 2015

Information Technology Risk Consultant (Associate and Senior)

Mazars expectations:

 1. Good understanding of COBIT, ISO/IEC 27000 or equivalent standards, as well as ISACA standard.
 2. Good understanding of business and IT processes, and their related risks.
 3. Experience in performing IT/IS audit, IT risk assessment or security/vulnerability assessment assignments.
 4. Good understanding of security risk and controls, with ability to recommend opportunities for controls improvement.
 5. Build and nurture positive working relationships with clients with the intention to exceed their expectations.

Mazars Requirements:

 1. Degree in Information Systems, Information  Technology, Computer Science, Engineering or equivalent.
 2. Preferably obtained professional certifications or passed the examinations for  CISA, CISM, CISSP, CCSA, CEH and OPST. 
 3. Team player and good interpersonal skills.
 4. Strong analytical and problem solving skills.
 5. Excellent written English and interpersonal skills, a team player and communicator.
 6. Able to multi-task and manage time.
 7. Able to produce high quality work deliverables on timely basis.
 8. 1 - 3 years or fresh graduate in Information Technology/Security and/or working experience in IT Security/ Administrator, IT/IS audit and IT risk assessment.
 9. Degree in either Information Systems, Information Technology, Computer Science, Engineering or equivalent.
 10. Experience in data analytical and problem solving using CAATS (e.g. ACL) is desirable, but not required.

Audit Senior

Responsibilities

 1. Audit Planning.
 2. Perform audit work on field.
 3. Supervise and monitor audit team.
 4. Liaise with client on audit mattersAny assignments and task from the superior which deem to be appropriate and relevant.

Requirement

 1. Degree holder majoring in accounting/finance or other related fields are encourage to apply.
 2. At least 3 years  of relevant experience.
 3. Drive for client service excellence.
 4. Team Player.
 5. Prefer full or partial of member in any relevant professional bodies.
 6. Excellent communication and people management/development skills.
 7. Functional knowledge and skill in using Microsoft application,i.e Word, Excel, Powerpoint.
 8. Fluent in English both written and spoken.

Audit Manager

Responsibilities

 1. Audit Engagement.
 2. Audit Planning.
 3. Audit Execution.
 4. Team Member Coaching & Guiding.
 5. Engagement Monitoring.
 6. Engagement Controlling – Budget, stall allocation, recovery rate, billing and collection.
 7. Any assignments and task from the superior which deem to be appropriate and relevant.

Requirement

 1. Minimum Degree in Finance/Accounting or any relevant field.
 2. 5-8 years of  managerial skills in a major audit firm.
 3. Demonstrated success in adapting a work environment of about 120 professional employee.
 4. Team Player.
 5. Prefer full or partial of member in any relevant professional bodies.
 6. Excellent communication and people management/development skills.
 7. Functional knowledge and skill in using Microsoft application,i.e Word, Excel, Powerpoint.
 8. Fluent in English both written and spoken.

Audit Assistant

Responsibility

 1. Involve in audit fieldwork:- Audit Planning & Audit Test.
 2. Assisting senior/manager in audit engagement related work.
 3. Any assignments and task from the superior which deem to be appropriate and relevant.

Requirement

 1. Minimum Degree in Finance / Accounting or any relevant field.
 2. Fresh graduate are encouraged to apply or 1 year of relevant experience.
 3. Drive for client service excellence.
 4. Team player.
 5. Prefer full or partial of member in any relevant professional bodies.
 6. Good communication and interpersonal skills.
 7. Functional knowledge and skills in using Microsoft applications, i.e. Word, Excel, PowerPoint.
 8. Fluent in English both written and spoken.

Tax Assistant

Responsibility

 1. To prepare tax computations and filling of tax returns for a portfolio of individual and corporate clients.
 2. Assisting Tax Seniors / Managers in tax engagements and related work.
 3. Liaising with clients, Inland Revenue Board and other authorities.
 4. Any other assignments and task from the superior which deem to be appropriate and relevant.

Requirement

 1. Minimum Degree in Finance / Accounting or any relevant field.
 2. 1 year of relevant experience. Fresh graduates are encouraged to apply.
 3. Strong drives to excel professionally.
 4. Team player.
 5. Prefer member of any relevant professional bodies.
 6. Good communication and interpersonal skills.
 7. Functional knowledge and skills in using Microsoft applications, i.e. Word, Excel, PowerPoint.
 8. Fluent in English and Bahasa Malaysia both written and spoken.

Tax Senior

Responsibilities

 1. To prepare tax computations and filling of tax return for a portfolio of clients.
 2. To assists or perform on Tax Advisory / planning assignment.
 3. Team Members Coaching & Guiding assistant on tax projects.
 4. To assist Tax Manager on the Monitoring of Engagement.
 5. Any other assignments and task from the superior which deem to be appropriate and relevant.

Requirement

 1. Minimum Degree in Finance / Accounting or any relevant field.
 2. At least 3 years of relevant experiences.
 3. Strong drives to excel professionally.
 4. Team player.
 5. Prefer full or partial member in any relevant professional bodies.
 6. Strong accounting and analytical skills.
 7. Good communication and interpersonal skills.
 8. Functional knowledge and skills in using Microsoft applications, i.e. Word, Excel, PowerPoint.
 9. Fluent in English and Bahasa Malaysia both written and spoken.

Tax Manager

Responsibilities

 1. Management of Tax Compliance Assignments.
 2. To perform or manage advisory and tax planning assignments.
 3. Team Members Coaching & Guiding seniors and assistant on tax projects.
 4. Engagement Monitoring – Manage, review and responsible to observe on tax and regulation compliance and procedure.
 5. To perform technical and / or marketing functions.
 6. To build close rapport with clients and the relevant authorities.
 7. Any other assignments and task from the superior which deem to be appropriate and relevant.

Requirement 1. Minimum Degree in Finance / Accounting or any relevant field.
 2. 5-8 years of relevant experiences.
 3. Strong drives to excel professionally.
 4. Demonstrated success in adapting a work environment of about 120 professional staff.
 5. Team player
 6. Prefer full or partial member in any relevant professional bodies.
 7. Excellent communication and people management / development skills.
 8. Strong accounting and analytical skills.
 9. Functional knowledge and skills in using Microsoft applications, i.e. Word, Excel, PowerPoint.
 10. Fluent in English and Bahasa Malaysia both written and spoken.

CARA PERMOHONAN KLIK PAUTAN BERIKUT KERJAYA MAZARS

Friday, August 14, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI JABATAN PERIKANAN MALAYSIA TARIKH TUTUP 31 OGOS 2015

Kerja Kosong Terkini Jabatan Perikanan Malaysia Tarikh Tutup 31 Ogos 2015. Maklumat Kerjaya terkini datang dari bahagiaan Kerajaan yaitu dari Jabatan Perikanan Malaysia. Sebelum Ke Iklan Jawatan bahwa Sejarah Jabatan Perikanan bermula apabila kerajaan British menubuhkan Unit Perikanan Kolonil pada tahun 1894 dan diletakkan di bawah Pejabat Setiausaha Rendah Bagi Negeri-Negeri Selatan. Unit Perikanan Kolonial diwujudkan oleh Kerajaan British di bawah Pentadbiran Setiausaha Rendah Bagi Negeri-Negeri Melayu Bersekutu dan Selat.
jawatan kosong Jabatan Perikanan Malaysia
jawatan kosong Jabatan Perikanan Malaysia

Visi dan Misi Jabatan Perikanan Malaysia

Visi

Peneraju Transformasi Perikanan Mampan dan Berdaya Saing.

Misi

 1. Membangunkan industri perikanan yang dinamik berpandukan pasaran melalui pendekatan kreatif dan inovatif.
 2. Menguruskan sumber perikanan negara secara efisyen, inovatif dan mesra alam berasaskan maklumat saintifik dan tadbir urus yang rapi.
 3. Melonjakkan sistem penyampaian berteraskan modal insan yang berkemahiran, berpengetahuan dan profesional.

Objektif

 1. Merealisasikan pengeluaran ikan untuk tujuan makanan sebanyak 2.6 juta tan metrik melalui sumbangan perikanan tangkapan yang optimum sebanyak 1.8 juta tan metrik dan akuakultur sebanyak 0.8 juta tan metrik.
 2. Mencapai kadar pertumbuhan purata tahunan pengeluaran rumpai laut dan ikan hiasan sebanyak 10% dan 12%.
 3. Pelaburan tambahan swasta mencapai RM10 bilion menjelang tahun 2020.
 4. Menepati tadbir urus yang rapi dengan aktiviti-aktiviti utama Jabatan memperolehi Pensijilan ISO menjelang tahun 2015.
 5. Membangun dan mengkomersialkan 10 teknologi baru menjelang tahun 2020.
 6. Memastikan pendapatan kumpulan sasar Jabatan yang terlibat dalam aktiviti perikanan melebihi RM1,500 sebulan.
berikut iklan jawatan kosong terkini seperti berikut ini :

IKLAN JAWATAN KOSONG
DI JABATAN PERIKANAN MALAYSIA

Jabatan Perikanan Malaysia mempelawa kepada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan :-
 • Pegawai Perikanan Gred G52
 • Pegawai Perikanan Gred G41
 • Penolong Pegawai Perikanan Gred G27
 • Penolong Jurutera JA29 

SYARAT UMUM PERMOHONAN 1. Permohonan hendaklah dibuat dengan mengemukakan Resume lengkap yang telah dikemaskini beserta gambar berukuran pasport dan sila nyatakan jawatan yang hendak dipohon.
 2. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga melalui E-mel dan surat;
 3. Tarikh tutup permohonan adalah pada 31 Ogos 2015
 4. Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya;
 5. Sila kemukakan permohonan kepada :
JABATAN PERIKANAN MALAYSIA
BAHAGIAN KHIDMAT PENGURUSAN
ARAS 4, BLOK MENARA 4G2,
NO.30, PERSIARAN PERDANA
62628, PRESINT 4
PUTRAJAYA
NO. TELEFON : 03-88704110/4148

NO. FAKS : 03-88889972

MUAT TURUN PERMOHONAN

1 JAWATAN KOSONG SAPURAKENCANA PETROLEUM TARIKH TUTUP 22 OGOS 2015

Kerja kosong terkini Sapurakencana Petroleum Ogos 2015. Kawan-kawan yang berbahagia, Iklan Kerjaya terkini datang dari SapuraKencana Petroleum Malaysia. dimana membuka Jawatan kosong terbaru sebanyak 1 Kekosongan . Sebelum Melangkah ke Kerja kosong SapuraKencana dulu mengenai Syarikat tersebut. SapuraKencana Petroleum Berhad (SapuraKencana) adalah pemain yang sepenuhnya hulu dan salah satu daripada minyak dan gas perkhidmatan dan penyelesaian pembekal bersepadu terbesar di dunia. Spektrum penuh SapuraKencana terhadap keupayaan meliputi keseluruhan rantaian nilai penerokaan, pembangunan, pengeluaran, pemulihan, dan penyahtauliahan dan pembuangan. Dengan tenaga kerja yang multinasional yang terdiri daripada 51 negara dan lebih 13,000 orang, aset bertaraf dunia yang komprehensif dan keupayaan pengurusan projek, kehadiran global Kumpulan dapat dilihat di lebih 20 buah negara termasuk Malaysia, China, Australia, Brazil, Amerika Syarikat, dan juga seperti orang-orang di Afrika Barat, dan Timur Tengah.

Jawatan kosong terkini Mei 2015 Sapura Kencana adalah sebanyak 1 Kekosongan Seperti berikut:-
Jawatan Kosong Sapura Kencana
Jawatan Kosong Sapura Kencana

JAWATAN KOSONG TERKINI SAPURA KENCANA PETROLEUM

Accounts Executive

Malaysia - Kuala Lumpur - Solaris Dutamas

TANGGUNGJAWAB

 1. Menyedia dan menyemak penyesuaian bank bulanan dan penyata
 2. Semak, mengesahkan dan kakitangan menangkap tuntutan bulanan ke dalam SAP dan memastikan pembayaran pada masa
 3. Semak dan pastikan dokumen sokongan semua bayaran ini adalah teratur sebelum kelulusan
 4. Menentukan kod GL tertentu dan memastikan hak kod GL yang diberikan kepada semua invois
 5. Menyediakan dan menganalisa laporan Pusat Kos
 6. Menyediakan analisis perbelanjaan di setiap pusat kos oleh GL item vs bajet
 7. Menganalisis penggunaan aset bulanan MFR dan bandingkan dengan bulan sebelumnya pada konsistensi penggunaan dan perbezaan
 8. Menggabungkan penggunaan aset dan mengemaskini slaid EXCO 

KELAYAKAN

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Perakaunan
 2. Minimum 3 tahun pengalaman dalam operasi kewangan yang bekerja terutama dalam Akaun Belum Bayar (AP)
 3. Mahir dan hands-on pengalaman SAP ECC6
 4. Baik kemahiran Microsoft Office
 5. Komunikasi yang baik dan kemahiran interpersonal

Accounts Assistant

Malaysia - Kuala Lumpur - Solaris Dutamas

Responsibilities

 1. Process payment via cheque/TT/Autopay including dealing with bankers for the confirmation of payment
 2. Monitor monthly payment including hire purchase, utilities, rental and staff subsidy
 3. Perform SAP data entry which include payment update
 4. Update monthly cash book (SKPB) with Bank Statement (e.g. monitor fund received and outgoing payment)
 5. Monitor petty cash and key-in monthly data
 6. Maintain files and related documentation thoroughly and accurately, in accordance with Company's policy and accounting practices

Requirements

 1. Candidate must possess at least a Diploma in Accountancy
 2. Minimum 3 years of working experiences in financial operations especially Accounts Payable (AP)
 3. Well versed and hands-on experience of SAP ECC6
 4. Good Microsoft Office skills
 5. Good communication and interpersonal skills 
SILA MUAT TURUN PERMOHONAN klik Pautan Jobs Malaysia Sapura Kencana
Thursday, August 13, 2015

JAWATAN KOSONG KORPORASI KEMAJUAN PERIKANAN DAN NELAYAN SABAH TARIKH TUTUP 24 OGOS 2015

Kerja Kosong Terkini KO Nelayan Hingga 23 Ogos 2015. Iklan Kerjaya Sektor Kerajaan kali ini berasal dari Korporasi Kemajuan Perikanan dan Nelayan Sabah Tarikh tutup 23 Ogos 2015, KO-NELAYAN telah ditubuhkan pada 16 September 1978 sebagai sebuah koperasi (koperatif) dengan nama KOPERASI SERBAGUNA NELAYAN SABAH BERHAD (KO-NELAYAN) di bawah Ordinan Syarikat Kerjasama Negeri Sabah. 
Kerja Kosong Terbaru KO Nelayan
Kerja Kosong Terkini KO Nelayan
Pada 20 April 1981, Koperasi Serbaguna Nelayan Sabah Berhad telah dibubarkan dan sebuah badan berkanun dengan nama KORPORASI KEMAJUAN PERIKANAN DAN NELAYAN SABAH (KO-NELAYAN) telah diwujudkan melalui Enakmen nombor 4 tahun 1981 oleh Dewan Undangan Negeri Sabah bagi mengambil alih fungsi-fungsi koperasi. Berdasarkan enakmen itu, KO-NELAYAN adalah sebuah agensi sosio-ekonomi kerajaan negeri yang memainkan peranan penting bagi memajukan masyarakat nelayan. KO-NELAYAN diletakkan di bawah tanggungjawab Kementerian Pertanian dan Industri Pemakanan.

Visi

Menjadi Organisasi yang unggul dalam mentransformasikan nelayan dan industri perikanan.

Misi   

 1. Meningkatkan taraf sosial ekonomi nelayan melalui program-program inovatif.
 2. Memajukan industri perikanan melalui penyediaan kemudahan infrastruktur perikanan moden dan bersepadu.
 3. Memperkasakan/meningkatkan/memperbaiki/menambahbaik sistem penyampaian berteraskan modal insan yang berkemahiran, berpengetahuan dan profesional.

MOTO

Peneraju Transformasi Nelayan.

JAWATAN KOSONG KORPORASI KEMAJUAN PERIKANAN DAN NELAYAN SABAH TARIKH TUTUP 23 OGOS 2015

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia berasal dari Negeri Sabah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:-
Jawatan / Gred  : PENOLONG PEGAWAI PERIKANAN, GRED G27
Klasifikasi        : Perkhidmatan Pertanian
Kumpulan Perkhidmatan     : Sokongan
Taraf Lantikan         : Sementara
Bidang Tugas         : Bertanggungjawab membantu Pegawai-Pegawai Perikanan dalam merancang, menyelaras dan melaksanakan pembangunan,
pengurusan serta pengoperasian projek akuakultur.

SYARAT KELAYAKAN

Calon hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
 1. Mempunyai DIPLOMA dalam bidang Perikanan atau Akuakultur atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.Dan
 2. Memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 3. Pengalaman bekerja sekurang-kurangnya 1 tahun dalam mengendalikan projek akuakultur akanmemberi kelebihan kepada calon.

CARA MEMOHON

 1. Sila dapatkan borang permohonan daripada Unit Sumber Manusia KO NELAYAN sepertimana alamat dibawah.
 2. Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dihantar dengan menyertakan salinan dokumen dan sijil berkaitan ke alamat di bawah :-
PENGURUS BESAR
KORPORASI KEMAJUAN PERIKANAN DAN NELAYAN SABAH (KO-NELAYAN),
ARAS 4, BLOK A, WISMA PERTANIAN SABAH,
BEG BERKUNCI 150, 88994 KOTA KINABALU.
(UP: UNIT SUMBER MANUSIA) NO. TEL : 088-294301/305
 TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 24 OGOS 2015

CATATAN AM :

 1. Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga.
 2. Permohonan yang tidak menerima sebarang maklumbalas selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan berkenaan tidak berjaya.
 3. Sebarang permohonan yang lewat, tidak lengkap dan tidak mematuhi syarat tidak akan dilayan.
 MUAT TURUN IKLAN KERJAYA KO-NELAYAN
 Sumber: http://ww2.sabah.gov.my

Monday, August 10, 2015

JAWATAN KOSONG UNIVERSITI MALAYSIA SABAH TARIKH TUTUP 21 OGOS 2015

Kerja Kosong Terkini Universiti Malaysia Sabah Ogos September 2015. UMS merupakan universiti awam Malaysia kesembilan terletak di Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia dan telah ditubuhkan pada 24 November 1994. Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong mengisytiharkan penubuhan UMS di bawah Seksyen 6 (1) Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 . Kampus UMS pertama telah ditempatkan di lokasi yang kemudian Yayasan Sabah Kolej Komuniti, KKYS (Kini Kolej Universiti Sabah Foundation, UCSF) atas alasan mereka sendiri. Pengambilan pertama terdiri daripada 205 pelajar, dengan kediaman yang terletak hanya bersebelahan dengan padang bola sepak, di perkarangan Yayasan Sabah. Pada peringkat awal, pejabat pengurusan universiti yang dikendalikan di Kementerian Pelajaran Malaysia di Kuala Lumpur. Ia hanya berpindah ke Kota Kinabalu pada tahun 1995 dengan menyewa bangunan untuk memenuhi keperluannya.
Kerja Kosong Terkini UMS
Kerja Kosong Terkini UMS
Pada bulan Ogos tahun yang sama, pembangunan fizikal mula berlaku pada 999 ekar (4 km ²) tanah, yang terletak di bahagian utara Bandaraya Kota Kinabalu. Fasa pertama pembinaannya hanya siap pada tahun 2000. UMS membuka Kampus Antarabangsa di Labuan pada tahun 1999, dan Kampus Pertanian di Sandakan pada tahun 2011.
Sebelum Jun 2014, terdapat 13 buah sekolah dan 9 institusi penyelidikan di UMS. Bermula 1 Julai 2014, penstrukturan semula 13 sekolah sedia ada kepada 10 fakulti yang telah dilakukan selaras dengan transformasi akademik sempena ulang tahun ke-20 Universiti Malaysia Sabah (UMS). 

VISI

 • Menjadi sebuah universiti berinovatif yang bertaraf dunia

MISI

 • Mencapai kecemerlangan ilmiah dalam pelbagai bidang ilmu untuk mencapai pengiktirafan antarabangsa menerusi pengajaran, pembelajaran, penyelidikan, penerbitan dan khidmat masyarakat serta untuk mencapai keseimbangan pengkhususan ilmu dan keperibadian pelajarnya untuk menghasilkan produktiviti dan kualiti yang tinggi dalam konteks persekitaran dan aspirasi pembangunan masyarakat dan Negara.

OBJEKTIF

 1. Meneroka, memelihara dan memanfaatkan ilmu dengan berkesan untuk pembangunan masyarakat dan negara.
 2. Mengeluarkan graduan mengkhusus tetapi seimbang, berketrampilan, bertaqwa dan patriotik.
  Menjalinkan hubungan kerjasama di antara UMS dengan industri, kerajaan, badan-badan professional dan masyarakat.
 3. Memupuk dan menerapkan nilai-nilai kemanusiaan murni sejagat serta keterbukaan berfikir dengan penuh tanggungjawab di kalangan para sarjana, pegawai dan tenaga sokongan universiti sambil mencapai hasil kerja yang optimum dan berkualiti tinggi.
 4. Menyumbangkan kepada pembangunan sosial dan ekonomi yang teguh dan saksama
 5. Meningkatkan martabat dan prestij universiti sebagai institusi masyarakat yang unggul, progresif dan terkemuka.
 6. Untuk meningkatkan hubungan antara universiti, industri, badan profesional, organisasi sosial dan kerajaan.
 7. Untuk memupuk nilai-nilai kemanusiaan sejagat dan minda terbuka ditambah dengan rasa perkhidmatan dan dedikasi di kalangan ahli akademik, cendekiawan, pegawai dan kakitangan  di universiti bagi memastikan produktiviti yang optimum.
 8. Untuk menyumbang kepada pembangunan sosio-ekonomi yang dinamik negara.
 9. Untuk memupuk kebanggaan dan prestij di universiti sebagai institusi yang progresif utama.

 JAWATAN KOSONG UNIVERSITI MALAYSIA SABAH OGOS SEPTEMBER 2015


Senarai Jawatan Yang Ditawarkan


Kumpulan Pengurusan dan Professional

No.   Nama Jawatan Gred Kekosongan Gaji Matrix
1 PEGAWAI KEWANGAN GRED W41 (Kampus WP Labuan) W41 1 (Min) RM1,925.00 - (Maks) RM8,685.00

Kumpulan Pelaksana I

No.   Nama Jawatan Gred Kekosongan Gaji Matrix
1 JURURAWAT GRED U32 (Kampus Kota Kinabalu)  U32 2 (Min) RM2,214.00 - (Maks) RM5,774.00
2 PENOLONG AKAUNTAN GRED W27 (Kampus Kota Kinabalu)  W27 1 (Min) RM1,367.00 - (Maks) RM5,098.00
3 PEMBANTU PERPUSTAKAAN GRED S17 (Kampus WP Labuan)  S17 1 (Min) RM928.00 – (Maks) RM3,375.00
4 PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W17 (Kampus WP Labuan)  W17 1 (Min) RM929.00 – (Maks) RM3,377.00

Kumpulan Pelaksana II

No.   Nama Jawatan Gred Kekosongan Gaji Matrix
1 PEMBANTU AWAM GRED H11 (Kampus WP Labuan) H11 1 (Min) RM837.00 – (Maks) RM2,619.00
2 PENGAWAL KESELAMATAN GRED KP11 (Kampus WP Labuan) KP11 1 (Min) RM837.00 – (Maks) RM2,619.00

Penaklukan Di Bawah Syarat-syarat Skim Perkhidmatan:

Bagi tujuan pelantikan ke perkhidmatan awam, calon yang memohon jawatan yang mensyaratkan kelayakan masuk Sijil Pelajaran Malaysia perlu memiliki sekurang-kurangnya keputusan berikut:
 1. Lulus enam mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu, dengan dua daripada mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya peringkat Lulus dalam satu peperiksaan; atau
 2. Lulus enam mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu, dengan dua mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya peringkat Lulus yang dikumpulkan dalam dua peperiksaan dalam tempoh tiga tahun berturut-turut; dan 
 3. Memenuhi syarat kelayakan Bahasa Melayu iaitu Kepujian dan subjek-subjek tertentu seperti mana yang disyaratkan dalam skim perkhidmatan.
Nota : Syarat-syarat di atas dikecualikan kepada bekas anggota polis atau tentera yang SEKURANG-KURANGNYA berpangkat Koperal dan ke atas yang memohon jawatan tersebut: 
 1. Pembantu Keselamatan Gred KP17
 2. Pembantu Pertahanan Awam Gred KP17
 3. Pembantu Kesatria Gred S17
 4. Pembantu Penguatkuasa Gred N17

Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan bagi jawatan yang disebutkan di atas adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuat kuasa serta pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa.

Cara-cara memohon


 • Calon-calon yang berminat adalah dikehendaki membuat permohonan secara 'online'. Sila layari laman web http://ejobs.ums.edu.my.
 • Pemohon-pemohon yang disenarai pendek akan dijemput ke sesi pemilihan bagi tujuan untuk menentukan kesesuaian mereka dengan jawatan yang dipohon.
 • Sekiranya permohonan tidak dijawab dalam masa 2 (dua) bulan dari tarikh tutup iklan, permohonan dianggap tidak berjaya.
 • Tarikh Tutup Permohonan: lima belas (15) hari dari tarikh iklan.
TARIKH TUTUP 21 OGOS 2015
Sumber: UMS 

Wednesday, August 5, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI PERMODALAN NASIONAL BERHAD OGOS 2015

Kerja Kosong Terkini Permodalan Nasional Berhad. Permodalan Nasional Berhad (PNB) merupakan salah satu syarikat pengurusan dana terkemuka di Malaysia, yang juga memiliki terbesar syarikat pengurusan unit amanah di negara ini iaitu Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) dan Amanah Mutual Berhad (AMB). PNB juga memiliki dan terlibat secara aktif dalam pengurusan beberapa ciri-ciri utama di pusat-pusat bandar yang strategik. Dengan lebih daripada RM261 bilion nilai aset di bawah pengurusannya, yang terdiri daripada pelaburan daripada lebih daripada 11.7 juta pemegang unit memiliki lebih daripada 174 bilion unit bersama-sama dengan dana proprietari, PNB mempunyai pelaburan yang luas dalam pelbagai sektor utama ekonomi termasuk kewangan, perladangan, hartanah , automotif, kejuruteraan, logistik dan infrastruktur, farmaseutikal dan fertilezers pembuatan. Kami juga mempunyai kehadiran di London, Tokyo dan Singapura, dan banyak syarikat penerima pelaburan kami bergabung dengan jenama utama global.
Kerja Kosong Terkini PNB
Kerja Kosong Terkini PNB

SEJARAH PNB

Permodalan Nasional Berhad (PNB) ditubuhkan pada 17 Mac 1978 sebagai alat penting Dasar Ekonomi Baru Kerajaan untuk menggalakkan pemilikan saham dalam sektor korporat di kalangan Bumiputera, dan memberi peluang kepada golongan profesional Bumiputera yang berkelayakan untuk menyertai pewujudan dan pengurusan harta. PNB telah menjadi sebuah institusi pelaburan terkemuka negara. Sebagai sebuah entiti pelaburan bagi Yayasan Pelaburan Bumiputra (YPB), fungsi teras PNB adalah untuk menilai, memilih dan memperoleh portfolio saham-saham kukuh dalam syarikat-syarikat berhad yang mempunyai potensi pertumbuhan. Sebagai sebuah organisasi yang mengkhususkan dalam bidang pelaburan, PNB pada dasarnya bertindak sebagai gudang di mana pemilikan saham di dalam syarikat-syarikat berhad ini ditempatkan dalam dana amanah dan dijual kepada pemegang unit dalam bentuk unit-unit yang lebih kecil.
Daripada skim unit amanahnya yang pertama iaitu Sekim Amanah Saham Nasional (ASN) yang dilancarkan pada 20 April 1981, sehinggalah produk terbarunya iaitu Amanah Saham Bumiputera 2 (ASB 2) yang dilancarkan pada 2 April 2014, PNB melalui anak syarikat milik penuhnya, Amanah Saham Nasional Berhad, telah memainkan peranan penting dalam membawa anjakan paradigma dan merubah pemikiran rakyat Malaysia terutamanya masyarakat Bumiputera dalam aspek simpanan, pelaburan dan perancangan kewangan serta cara mereka menilai risiko dan pulangan dalam pelaburan. Sambutan luar biasa rakyat Malaysia daripada setiap lapisan masyarakat dan taraf pendapatan terhadap unit saham amanah PNB membuktikan keupayaan PNB untuk menggembleng lebih daripada 11.6 juta pemegang akaun setakat kini.
Dengan wang dijana daripada pelabur, PNB telah memperoleh banyak syarikat besar dan strategik, dan kebanyakan syarikat-syarikat ini adalah peneraju industri dalam bidang masing-masing seperti kewangan, insurans, perladangan, hartanah, automatif, logistik, infrastruktur, farmasi dan kimia. Bagi meningkatkan lagi nilai pelaburan, PNB melakukan beberapa siri aktiviti korporat, di mana syarikat di bawah portfolio PNB disusun semula, digabung dan diambil alih bagi meningkatkan keberkesanan operasi dan mencapai manfaat sinergi, lantas membolehkan PNB mencapai matlamat untuk pulangan yang konsisten.

Visi

Menjadi sebuah organisasi pelaburan bertaraf dunia, unggul dan berjaya dalam pelbagai bidang yang diceburi.”

Misi

organisasi pelaburan utama yang beriltizam untuk meningkatkan kekayaan ekonomi masyarakat Bumiputera khususnya dan menyumbang ke arah pertumbuhan dan kemakmuran negara untuk manfaat seluruh rakyat Malaysia.”

Nilai

Untuk membina budaya organisasi moden dan progresif, PNB telah merumus satu set nilai yang mencerminkan tradisi yang kaya dan dedikasi untuk mencapai kecemerlangan yang kami percaya sepenuh hati dan menjulang sepanjang masa.”

JAWATAN KOSONG PERMODALAN NASIONAL BERHAD OGOS 2015

Associate, IT

Tanggungjawab:

 1. Menjalankan perniagaan dan keperluan sistem pengajian dan menjalankan analisis mengenai penyelesaian yang dicadangkan
 2. pengguna akhir keperluan Terurus dan kemajuan vendor
 3. Menyediakan Sistem Integrasi Test (SIT) dan Penerimaan Pengguna Test (UAT) ujian senario dan kes-kes ujian dan persediaan kesediaan
 4. Menyelaras SIT & UAT untuk memastikan ujian yang mencukupi, keadaan dan memberikan keputusan ujian kepada pengguna dan pengurusan
 5. Memudahkan mesyuarat pusat pemeriksaan projek dan menghasilkan minit mesyuarat
 6. Skrin Kelakuan atau antara muka pengguna kemudahan penjelasan

Syarat-syarat:

 1. Calon perlu mempunyai Ijazah yang diiktiraf dalam Pengurusan Sistem Maklumat Sistem / Komputer atau bidang yang berkaitan.
 2. Minimum 3 tahun pengalaman bekerja dalam pembangunan perisian dan menguji projek.
 3. Calon dengan proses perniagaan semula kejuruteraan dan keperluan kemahiran analisis akan mempunyai kelebihan ditambah untuk jawatan ini
 4. Keupayaan untuk mengutamakan berkesan dan melaksanakan tugas-tugas dalam persekitaran tekanan tinggi adalah penting
 5. kemahiran komunikasi yang baik dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris 

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG OGOS 2015

1. Sila kunjungi pautan berikut : http://goo.gl/DNuQ3o
2. Pilih Apply Now

TARIKH TUTUP 23 OGOS 2015

Demikianlah maklumat jawatan terkini semoga membantu.
Sumber:http://goo.gl/DNuQ3o

4 JAWATAN KOSONG BANK MBSB

4 Kerja Kosong Bank MBSB. Maklumat kerjaya kali ini datang dari Bank MBSB MBSB adalah Malaysia Building Society Berhad, MBSB yang dikesan kembali kepada Kerajaan Persekutuan dan Colonial Building Society Limited yang ditubuhkan pada tahun 1950. Pada tahun 1956, ia menukar namanya kepada Malaya Borneo Building Society Limited (MBBS), dengan Kerajaan Malaysia sebagai pemegang saham utamanya.
MBBS kemudiannya disenaraikan di Bursa Saham Tanah Melayu dan Singapura pada bulan Ogos 1963. Syarikat itu menjadi diperbadankan di Malaysia di bawah Akta Syarikat 1965 pada 17 Mac 1970, sebelum ia telah disenaraikan di Bursa Saham Kuala Lumpur kini Bursa Malaysia pada 14 Mac 1972 . Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada masa ini syarikat induk kewangan MBSB.
4 Kekosongan Jawatan / Jobs Kosong dari Bank MBSB seperti berikut: -
Loker Baru MBSB
Loker Baru MBSB

4 JAWATAN KOSONG BANK MBSB 


ACCOUNT RELATIONSHIP MANAGER, MORTGAGE

Job Responsibilities:

 • Identify and solicit new mortgage business for MBSB through various channels. 
 • Actively promote MBSB's mortgage loans to meet sales performance indicators in respect number of calls, appointments, loan submissions, loan approvals and loan acceptance set by the respective Team Sales Managers.
 • Offer suitable mortgage packages to high-net worth clients to meet their financial needs.
 • Serve clients with distinction, develop and build long term relationships with existing and new customers. 
 • Conversant with property market updates and insights.
 • Ensure high standard of customer service in line with the quality and standards set by the Company.

Job Requirements: 

 • Candidate must possess Bachelor's Degree/ Diploma in Business Studies/ Administration/ Management, Commerce, Economics, Finance/Accountancy/Banking, Marketing or equivalent. 
 • Minimum 2 years’ experience in selling mortgage loans. Good network with solicitors/ developers/ real estate agents is an added advantage.
 • Result and figure oriented 
 • Outgoing personality with excellent interpersonal skills. 
 • Performance driven, dynamic and motivated towards building a successful career in MBSB.
 • Mobile and possess own transport.

MARKETING EXECUTIVE, PERSONAL FINANCING

Job Responsibilities:

 •  Actively engage in acquiring new customers and promotes MBSB’s financial products such as Mortgage, Personal Loan, Bancassurance.
 • Cross sell MBSB’s products and campaigns or promotional activities and develop and build long term relationship with existing and new customers. 
 • Meeting and exceeding the sales target set by the Company. 
 • Ensure high standard of customer service in line with the quality and standards set by the Company.

Job Requirements 

 • A recognized Degree/ Diploma in Marketing, Business Studies, Banking, Business Administration, Economics or equivalent. 
 • Minimum 2 years’ experience in selling financial products in banking / financial industry. 
 • Result and figure oriented, outgoing with excellent interpersonal and communication skills.
 • Performance- driven, dynamic and motivated towards building a successful career in MBSB.
 • Mobile and possess own transport

WEALTH ADVISOR, WEALTH MANAGEMENT  

Job Responsibilities: 

 • Act as advisory role to promote Takaful/ Insurance product and services 
 • Focus on corporate business segments, face-to-face and mobile sales marketing via walk-in customers, corporate clients, booth openings and tele-marketing in providing comprehensive solution to client financing needs 
 • Support branch sales team in driving insurance activities and referrals for all branches 
 • Handle customer complaints on insurance related
 • To encourage customer retention and loyalty program as well as cross selling 
 • To cross sell any other MBSB's products such as Personal Financing and Mortgage Loan

Job Requirements: 

 • Candidate must possess Bachelor Degree in Business Administration/ Finance/ Banking or equivalent 
 • Minimum 2 years working experience in selling Takaful/ Insurance product and services 
 • Self-confident with good communication skills 
 • Possess own transport

DEALER CONSULTANT, AUTO FINANCE

 Job Responsibilities: 

 • To market and sell Auto Finance packages 
 • Build rapport and maintain good relationship with the sales networks/ Auto Dealers 
 • Aggressively obtain new business opportunities to achieve group sales target 
 • Conduct fields visit on Hire Purchase financing 
 • Actively participate in all sales carnivals and capitalize market potential 
 • Plan, coordinate and implement marketing activities for Hire Purchase products to achieve the assigned sales target 
 • Support and participate sales activities and campaigns 
 • Evaluate, propose and execute applications from clients and follow up pending documents.

Job Requirements: 

 • Candidate must possess at least a Diploma/ Bachelor's Degree in Business Studies/Administration/Management, Economics, Finance /Accountancy/ Banking, Marketing or equivalent. 
 •  At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position. Candidate with banking exposure is strongly preferred. 
 • Excellent interpersonal skills, result focus and drive to meet full range of customer needs. 
 • Preferably with own transport.

TATACARA PERMOHONANCalon yang berminat adalah dipelawa untuk memohon dalam talian atau mengemukakan resume yang lengkap dengan menyatakan pengalaman kerja, kelayakan, gaji semasa dan dijangka bersama-sama dengan nombor telefon dan sekeping gambar terbaru berukuran pasport kepada career@mbsb.com.my atau kepada:

NAIB PRESIDEN, BAHAGIAN MODAL INSAN
Malaysia Building Society Berhad
Wisma MBSB, 48 Jalan Dungun
Damansara Heights
50490 Kuala Lumpur


Sumber: KARIR MBSB