Thursday, July 23, 2015

JAWATAN KOSONG BANK OF CHINA MALAYSIA

Kerja Kosong Terkini Bank Of China Malaysia. Maklumat terkini Bank Malaysia kali datang dari Bank of China Malaysia. Bank of China ditubuhkan cawangan pertamanya di Malaysia pada tahun 1939 dan seterusnya menamatkan operasi pada tahun 1959. Dengan perkembangan ekonomi dan perdagangan yang pesat antara Malaysia dan China, bersama-sama dengan sokongan kedua-dua Kerajaan, Bank of China (Malaysia) Berhad secara rasmi dimulakan semula perniagaan sebuah bank komersial sepenuhnya pada 23 Februari 2001.

Sejak mula semula perniagaan, Bank of China (Malaysia) Berhad telah memainkan peranan penting dalam pembangunan perniagaan dan memudahkan perdagangan dua hala antara Malaysia dan China. Bank of China (Malaysia) Berhad telah merintis pelbagai produk dan perkhidmatan kewangan Renminbi seperti sebelum pertukaran dana Renminbi pemindahan, nota Renminbi borong dan pertukaran, penempatan sempadan perdagangan Renminbi silang, deposit Renminbi dan pinjaman, kad prabayar Renminbi, perdagangan Renminbi perkhidmatan kewangan, pasaran wang dan perbendaharaan perkhidmatan Renminbi.
Career Bank Of China
Career Bank Of China

Bank of China (Malaysia) Berhad juga menyediakan pinjaman komprehensif korporat, pembiayaan perdagangan, kemudahan pinjaman global, penempatan perdagangan rentas sempadan dan penyelesaian perbankan peribadi untuk menyokong pembangunan perniagaan bagi kedua-dua Malaysia dan China Enterprises.

Pada masa ini Bank of China (Malaysia) Berhad mempunyai cawangan di Kuala Lumpur, Muar, Pulau Pinang, Klang, Johor Bahru dan Puchong. Bank of China (Malaysia) Berhad juga mempunyai mengendalikan permohonan visa China iaitu China Bridge (Malaysia) Sdn Bhd anak syarikat (sebelum ini dikenali sebagai China Perkhidmatan Visa (Malaysia) Sdn Bhd) di Kuala Lumpur.

Selama bertahun-tahun, Bank of China (Malaysia) Berhad telah memberi penekanan kepada pendekatan mengutamakan pelanggan yang telah mendapat pengiktirafan yang kuat daripada perniagaan dan pelanggan di seluruh dunia. Dengan peluang-peluang baru, Bank of China (Malaysia) Berhad akan terus bergerak ke hadapan mencapai matlamat strategik untuk menjadi sebuah bank antarabangsa kelas pertama dengan cara yang mampan.

Kini Bank Of China Malaysia membuka karier kosong banyak kedudukan seperti berikut :
 1. Corporate Banking
 2. Personal Banking
 3. Risk Management
 4. Information Technology
 5. Internal Audit
 6. Bank Card Services
 7. Human Resource
 8. Administration
 9. Finance
 10. Treasury Settlement
 11. Branch Operations


KELAYAKAN JAWATAN KOSONG


 1. Diploma / Ijazah / Sarjana / kelayakan Profesional atau setaraf dengan pengalaman dan pengetahuan yang relevan dalam perbankan
 2. Celik komputer dan pengetahuan dalam bahasa Mandarin akan menjadi satu kelebihan
 3. Baik interpersonal dan kemahiran komunikasi  

 CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG

Calon yang berminat adalah dipelawa untuk email resume terperinci bersama-sama dengan nombor telefon dan berukuran pasport Photo dihantar ke recruitment@bkchmy.po.my.

Sumber : http://goo.gl/Y3VxME

Monday, July 13, 2015

JAWATAN KOSONG TERKINI UTeM TARIKH TUTUP 31 JULAI 2015

Kerja kosong Terkini Universiti Teknikal Malaysia Melaka Tarikh Tutup 31 Julai 2015. Maklumat kerjata terkini datang dari sektor Pendidikan yaitu Universiti  Teknikal Malaysia Melaka.Universiti Teknikal Malaysia Melaka (singkatan: UTeM) merupakan IPTA serta universiti teknikal pertama di Malaysia yang diwujudkan oleh kerajaan Malaysia. Universiti ini teleh diberi penjenamaan baru apabila kerajaan bersetuju untuk menaik taraf Kolej Universiti Teknikal Kebangsaan Malaysia (KUTKM) kepada universiti. Maka pada tanggal 1 Februari 2007 tercacatlah sejarah kelahiran Universiti Teknikal Malaysia Melaka.
kerja kosong Terkini Utem 2015
UTeM merupakan universiti yang memfokuskan kepada dua bidang iaitu kejuruteraan dan teknologi maklumat. Para pelajar akan diperkuatkan dengan kemahiran secara praktikal "hands-on" untuk membantu para pelajar untuk berdaya saing apabila di alam industri. Kini terdapat dua kampus UTeM iaitu Kampus Bandar dan Kampus Induk. Kampus Induk terletak di Durian Tunggal, Melaka.

VISION

To Be One of the World's Leading Innovative and Creative Technical Universities

MISSION

UTeM determined to lead and contribute to the wellbeing of the country and the world by:
 1. Promoting knowledge through innovative teaching & learning, research and technical scholarship;
 2. Developing professional leaders with impeccable moral values;
 3. Generating sustainable development through smart partnership with the community and industry.

MOTTO

Excellence Through Competency

GENERAL EDUCATIONAL GOALS

 1. To conduct academic and professional programmes based on relevant needs of the industries.
 2. To produce graduates with relevant knowledge, technical competency, soft skills, social responsibility and accountability.
 3. To cultivate scientific method, critical thinking, creative and innovative problem solving and autonomy in decision making amongst graduates.
 4. To foster development and innovation activities in collaboration with industries for the prosperity of the Nation.
 5. To equip graduates with leadership and teamwork skills as well as develop communication and life-long learning skills.
 6. To develop technopreneurship and managerial skills amongst graduates.
 7. To instill an appreciation of the arts and cultural values and awareness of healthy life styles amongst graduates. 
Kini Utem Mempelawa Warganegara Malaysia untuk memohon jawatan kosong yang ditawarkan seperti berikut ini.

JAWATAN KOSONG TERKINI UTEM TARIKH TUTUP 31 JULAI 2015

PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT MUAT TURUN SYARAT
PENJAGA JENTERA ELEKTRIK MUAT TURUN SYARAT

KAEDAH PERMOHONAN

 1. Semua permohonan jawatan bukan akademik WAJIB menggunakan Sistem Permohonan Jawatan secara online dengan melayari LAMAN WEB UTeM dan klik di Quick Links – Job Vacancies dan seterusnya pada Iklan Perjawatan Bukan Akademik untuk mengisi Borang Permohonan Online yang disediakan mulai 10 Julai 2015 – 31 Julai 2015;
 2. Pemohon-pemohon yang tidak menggunakan permohonan jawatan secara online tidak akan dipertimbangkan;
 3. Syarat-syarat lantikan boleh didapati melalui laman web UTeM seperti di atas dengan klik pada gred jawatan yang hendak dipohon di Borang Permohonan Jawatan Online.
 4. Calon dinasihatkan untuk membaca Arahan Pengisian semasa mengisi Borang Permohonan Jawatan Online. Kegagalan mengisi borang dengan lengkap dan memuat naik dokumen sokongan boleh menyebabkan permohonan calon ditolak.
 5. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk menjalani ujian saringan atau temuduga.
 6. Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh satu (1) tahun dari tarikh tutup iklan, hendaklah dianggap tidak berjaya.
 7. Tarikh tutup permohonan melalui sistem permohonan jawatan secara online mestilah tidak lewat dari 31 Julai 2015.
Demikian Iklan kerja kerja Kosong Sektor Kerajaan terkini dengan sumber maklumat di pautan berikut : http://goo.gl/Yh4Xgs

Thursday, July 2, 2015

KEKOSONGAN JAWATAN USPTN JOHOR TARIKH TUTUP 16 JULAI 2015

Kerja Kosong terkini USPTN Johor Tarikh Tutup 16 Julai 2015. Maklumat kerjaya terkini datang dari Unit Sukan Prestasi Tinggi Johor alias USPTN Johor, kini USPTN Johor telah membuka kekosongan jawatan dengan kedudukan jawatan sebagai berikut:
kerja Kosong USPTN
kerja Kosong USPTN

KEKOSONGAN JAWATAN PEMBANTU TANDBIR (PERKERANIAN & OPERASI) N17

SYARAT LANTIKAN

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :
 1. warganegara Malaysia ;
 2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 3. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 4. Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 5. (Keutamaan diberi kepada calon yang mempunyai pengalaman dalam bidang Pentadbiran dan Pengurusan)
Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan kosong untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :-
 1. JAWATAN : PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN & OPERASI)
 2. BADAN BERKANUN PERSEKUTUAN : MAJLIS SUKAN NEGARA MALAYSIA
 3. GRED : N 17
 4. KUMPULAN PERKHIDMATAN : SOKONGAN
 5. KLASIFIKASI PERKHIDMATAN : PENTADBIRAN & SOKONGAN
 6. JADUAL GAJI : MENGIKUT SKIM N17
 7. TARAF JAWATAN : KONTRAK

CARA MEMOHON

Bagi anda yang tertarik segera menghantarkan permohonan hendaklah menggunakan borang yang diperolehi daripada Majlis Sukan Negeri Johor (Unit Sukan Prestasi Tinggi Negeri Johor) dengan mengambil sendiri di pejabat pada waktu pejabat atau boleh dimuaturun pada link yang dibawah:-
BORANG JAWATAN KOSONG TERKINI USPTN
Permohonan yang lengkap berserta dengan salinan sijil-sijil yang diperlukan hendaklah dikembalikan ke alamat seperti di bawah sebelum atau pada tarikh tutup permohonan.
 1. Salinan Sijil-Sijil yang perlu dihantar bersama Borang: -
 2. Salinan Sijil Kelahiran
 3. Salinan Kad Pengenalan
 4. Salinan Sijil Berhenti Sekolah
 5. Salinan Sijil SPM atau kelulusan setaraf
 6. Sekeping gambar berukuran PASPORT yang terbaru (tidak dikembalikan)
 7. Salinan sijil-sijil ko-kurikulum
Bagi pemohon-pemohon yang masih berkhidmat dimana-mana jabatan Kerajaan perlulah membuat permohonan melalui Ketua Jabatan dan dilampirkan bersama salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan 2014 serta Kenyataan Perkhidmatan yang terkini dan telah dikemaskini.
Alamat :
KETUA UNIT
UNIT SUKAN PRESTASI TINGGI NEGERI JOHOR
ARAS 1,
MAJLIS SUKAN NEGERI JOHOR,
BANGUNAN DATO’ MUHAMMAD IBRAHIM MUNSYI, 79000 KOTA ISKANDAR, NUSAJAYA

TARIKH TUTUP : 16 JULAI 2015

CATITAN AM

 1. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil temuduga.
 2. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas tiga (2) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka TIDAK BERJAYA.
 3. Segala perbelanjaan semasa menghadiri temuduga adalah menjadi tanggungan dan tanggungjawab pemohon sendiri.
Untuk maklumat lanjut bolehlah menghubungi Pentadbiran Unit Sukan Prestasi Tinggi Negeri Johor di talian : 07-5545972/07-5547449
Sumber info jawatan terkini kerajaan USPTN sila klik pautan berikut:http://goo.gl/780FLB