JAWATAN KOSONG TERKINI Disember 2016 Januari 2017

Iklan Jawatan Kosong Terkini Disember 2016 Januari 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2016 2017

JAWATAN KOSONG TERKINI MODENAS BERHAD TARIKH TUTUP 14 JULAI 2016

Kerja Kosong Terkini Modenas Berhad.MODENAS. MODENAS telah ditubuhkan selaras dengan usaha Malaysia untuk mencapai status negara maju, kini ubiquitously dikenali sebagai Wawasan 2020. MODENAS menerajui pemindahan teknologi dan pembangunan pengeluaran motosikal, untuk akhirnya membolehkan negara dengan bangganya menghasilkan motosikal asli. Walaupun penglihatan itu tidak akan menjadi kenyataan dalam jangka masa yang singkat, ia suatu sabitan kuat dipegang bahawa Malaysia satu hari nanti akan menjadi salah satu pengeluar menggerunkan motosikal untuk pengedaran seluruh dunia.
Kerja Kosong terkini Modenas Berhad
Kerja Kosong terkini Modenas Berhad
Kawasaki Heavy Industries (KHI) ialah rakan teknologi untuk MODENAS. Ekuiti yang dikongsi oleh DRB-HICOM BERHAD (81%) dan KAWASAKI HEAVY INDUSTRIES (19%) Dengan pelaburan sebanyak RM100 juta, projek MODENAS adalah salah satu projek yang paling cepat siap dalam stabil DRB-HICOM syarikat. Pembinaan bangunan dan infrastruktur telah disiapkan pada Mei 1996, dalam tempoh 9 bulan majlis pecah tanah pada bulan Ogos 1995. Pada bulan Jun 1996, unit perintis pertama dilancarkan di luar kemudahan pemasangan.
Yang pertama 100 unit motosikal MODENAS kemudian diarak dalam 1996 sambutan Hari Merdeka dan jualan MODENAS Kriss, 4 lejang, 110 cc moped bermula pada November 1996. Hampir setahun selepas jualan bermula pada pasaran tempatan, MODENAS melancarkan produk di pasaran antarabangsa pada 17 Oktober 1997.
Pencapaian MODENAS ', dari hari pertama ia adalah buah fikiran sehingga hari model yang pertama telah diperkenalkan kepada pasaran tempatan dan kemudian ke pasaran antarabangsa, telah dicapai melalui dedikasi semata-mata dan kerja keras pihak pengurusan dan semua kakitangan MODENAS .
Motosikal MODENAS diedarkan oleh anak syarikat milik penuhnya, EDARAN MODENAS SDN BHD (391388-P).

Vision

TO BE NUMBER ONE BRAND BY 2020 

Mission Statements

TO PROVIDE INNOVATIVE, QUALITY, SAFE & AFFORDABLE PRODUCTS THROUGH EXCELLENT CUSTOMER SERVICE, TEAM WORK IN HARMONY & CARE FOR ENVIROMENT.
Masa Kini Modenas membuka kekosongan Jawatan banyak posisi seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI MODENAS BERHAD TARIKH TUTUP 14 JULAI 2016

Sales Manager

KELAYAKAN

 • Candidate must possess at least a Higher Secondary/STPM/"A" Level/Pre-U, Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree, any field. Required skill(s):
 • AAt least 5 years of experience and 3 years managerial experience in dealing and developing dealers network preferably in automotive industry / industrial products.
 • Creative, innovative and integrity.
 • Good communication and interpersonal skills. Adaptable cum flexibility in dealing with dealers with different level of education and background.
 • At least 5 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Preferably Managers specializing in Sales - Retail/General or equivalent.
 • 5 Full-Time position(s) available.

CHIEF FINANCIAL OFFICER-kedah

Candidate must possess at least a Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree, Finance/Accountancy/Banking or equivalent.

kelayakan

Required skill(s): -
 • Strong interpersonal skills, ability to communicate and manage well at all levels of the organization and with staff at remote locations essential.
 • Strong problem solving and creative skills and the ability to exercise sound judgment and make decisions based on accurate and timely analyses.
 • High level of integrity and dependability with a strong sense of urgency and results-orientation.
 • At least 10 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Preferably Senior Managers specializing in Banking/Financial Services or equivalent.
 • Full-Time 1 position(s) available.

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG TERKINI

Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini semoga berfaedah.amin
Previous
Next Post »
Thanks for your comment