JAWATAN KOSONG TERKINI JUN JULAI 2017

Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun Julai 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2017 2018

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLIS AMANAH RAKYAT TARIKH TUTUP 27 JANUARI 2017

Kerja Kosong Terkini MARA 2017. Majlis Amanah Rakyat (MARA), sebuah agensi Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah, ditubuhkan pada 1 Mac 1966 di bawah Akta Parlimen sebagai sebuah badan berkanun hasil daripada resolusi Kongres Ekonomi Bumiputera pertama pada tahun sebelumnya. Adalah menjadi kewajipan Majlis bagi memajukan,menggalakkan,memudahkan serta menjalankan pembangunan ekonomi dan kemasyarakatan dalam persekutuan dan khususnya dalam kawasan-kawasan luar bandar.
Kerja Kosong MARA Terkini
Kerja Kosong MARA Terkini
MARA, sebuah badan autonomi bertanggungjawab kepada Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah. Ahli-ahli Majlis MARA terdiri daripada Pengerusi, Timbalan Pengerusi dan sembilan orang anggota lain, tiga daripada mereka adalah kakitangan awam. Semua Ahli Majlis dilantik oleh Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah.
Ketua Eksekutif ialah Ketua Pengarah dan beliau dibantu oleh tiga orang Timbalan Ketua Pengarah. Bahagian-bahagian yang diterajui oleh Pengarah dan Unit-unit di bawah kawalan Ketua Unit melaksanakan fungsi-fungsi MARA pada peringkat Ibu Pejabat dan disokong oleh 14 Pejabat MARA Negeri, termasuk Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan,  dan pejabat-pejabat MARA Daerah. MARA juga beroperasi di London, Washington D.C., Jakarta, Dublin, Frankfurt dan New South Wales.

OPERASI PENGURUSAN

Operasi MARA dijalankan melalui pusat operasi di seluruh negeri dan luar negara.  Pusat-pusat operasi ini merangkumi:
 1. Ibu Pejabat
 2. Pejabat MARA Negeri
 3. Pejabat MARA Daerah
 4. MRSM
 5. Kolej MARA
 6. GIATMARA
 7. IKM
 8. Institut Kemahiran Tertinggi MARA
 9. Kolej Poly-Tech MARA
 10. Kenderaan Bas MARA
 11. Pejabat MARA Luar Negara
 12. Kolej Profesional MARA

VISI KORPORAT

Menjadi organisasi amanah yang unggul dan diberkati untuk mengangkat martabat bangsa

MISI KORPORAT

Menerajui bidang keusahawanan, pendidikan dan pelaburan untuk penguasaan ekuiti Bumiputera


Kini MARA memberikan Kekosongan Jawatan terkini dengan kedudukan seperti berikut ini : -

JAWATAN KOSONG TERKINI MAJLIS AMANAH RAKYAT TARIKH TUTUP 27 JANUARI 2017

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia dan Anggota MARA yang sedang berkhidmat di dalam perkhidmatan tetap, kontrak ataupun sambilan yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti dinyatakan dibawah ini :-
Nama Jawatan: Pegawai Ehwal Ekonomi
Klasifikasi Perkhidmatan: Ekonomi
Gred: E41
Jadual Gaji : RM 2,083.00 (minima), RM 9,549.00 (Maksima)
Taraf Jawatan    : Tetap / Kontrak
Sila Muat Turun Syarat dan Kelayakan Jawatan Kosong MARA Tarikh  tutup 27 Januari 2017

CARA MEMOHON :

 • Permohonan hendaklah dibuat secara online yang boleh dilayari melalui laman web MARA iaitu http://www.mara.gov.my
 • Tarikh tutup Permohonan27 Januari 2017.
 • Calon-calon yang terdiri daripada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) hendaklah melengkapkan borang elektronik di laman web MARA. Pemohon hendaklah membuat permohonan melalui Ketua Jabatan Masing-masing. Sila pastikan salinan sijil-sijil kelulusan Prestasi Tahunan terkini dibawa bersama semasa temuduga.
 • Bagi kakitangan yang sedang berkhidmat dengan MARA, salinan sijil-sijil kelulusan yang disahkan dan lain-lain keterangan peribadi beserta LAPORAN SULIT KHAS yang dimeteri oleh Pengawal Pusat masing-masing dan hendaklah dibawa bersama semasa menghadiri temuduga.
 Demikian Maklumat Jawatan Kosong Terkini Kerajaan. semoga berfaedah untuk anda amin

Subscribe to receive free email updates:

Featured Post

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 25 JUN 2017

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Pe...