Thursday, October 26, 2017

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 02 NOVEMBER 2017

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Petronas, kependekan daripada Petroliam Nasional Berhad, adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tarikh 17 Ogos 1974. Dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia, syarikat ini mendapat hak atas seluruh sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan membangunkan dan menambah nilai sumber-sumber tersebut. Petronas termasuk di antara syarikat-syarikat terbesar di dunia versi Fortune Global 500. Fortune meletakkan Petronas sebagai syarikat terbesar ke-95 di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 pada tahun 2009. Majalah ini juga menyebut Petronas sebagai syarikat paling menguntungkan ke-13 di dunia dan ke-1 di Asia (wikipedia).
jawatan Kosong Terbaru Petronas
jawatan Kosong Terbaru Petronas

PETRONAS Lubricants International Sdn. Bhd (PLI) adalah perniagaan global minyak pelincir yang mempunyai operasi di lebih daripada 20 negara di seluruh dunia, termasuk pembuatan, pemasaran dan pengedaran minyak pelincir mewah, penghantaran, anti-beku dan cecair berfungsi untuk kereta, motosikal, lori, traktor pertanian dan bumi bergerak jentera serta peralatan industri yang lain. Pemerintah yang jumlah jualan global sebanyak 625,000,000 liter, PGK juga menduduki tempat teratas di kalangan 15 syarikat minyak pelincir dunia. Syarikat itu menguruskan lebih daripada 30 nama-nama jenama yang berbeza dan kategori di antara mereka, Syntium, Sprinta, Selenia, Urania, Paraflu dan Tutela untuk beberapa nama; produk premium jenama seperti Syntium, kejuruteraan walaupun khusus menggunakan terbukti dalam perlumbaan Formula Satu teknologi yang dibangunkan melalui penglibatan lama Petronas dalam sukan bermotor. Produk kami berada pada kedudukan dalam segmen nilai ditambah yang tinggi dengan jualan yang terbit daripada pelincir semi-sintetik dan sintetik inovatif. PLI juga mengekalkan hubungan teknikal dan komersil dengan beberapa rakan kongsi OEM utama di seluruh dunia.

SEKILAS PLI

Ditubuhkan pada tahun 2008, PETRONAS Lubricants International mengeluar dan memasarkan pelbagai jenis berkualiti tinggi pelincir automotif dan industri produk di lebih 80 pasaran di seluruh dunia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, PLI mempunyai lebih 30 pejabat pemasaran di 23 buah negara, diuruskan melalui pejabat-pejabat wilayah di Kuala Lumpur, Turin, Belo Horizonte, Chicago dan Durban.
PETRONAS Lubricants International adalah sumber teknikal belakang PETRONAS Perkongsian Teknikal untuk MERCEDES AMG PETRONAS Formula Satu Pasukan, dan bertanggungjawab bagi reka bentuk, pembangunan dan penghantaran SolutionsTM Teknologi Bendalir - dengan pelincir khas, bahan api dan cecair transmisi untuk kuasa Arrows Perak .

TEKNOLOGI PLI

Kepakaran teknologi PLI ini dibina pada abad ke warisan panjang pengalaman dalam pembangunan minyak pelincir untuk beberapa perintis kejuruteraan di dunia. Aspirasi perniagaan global PLI adalah berlandaskan Teknologi sebagai pembeza asas untuk memacu pertumbuhan yang mampan, dengan memberi tumpuan kepada menyampaikan produk-produk inovatif, infrastruktur bangunan dan kemudahan bertaraf dunia, membangunkan bakat-bakat terbaik dan memberikan perkhidmatan teknikal industri terkemuka.
Kini PLI membuka kekosongan jawatan Banyak kedudukan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 02 NOVEMBER 2017

 • Senior Executive, Software Licensing & Contract Management-Jawatan Kosong Kuala Lumpur
 • Manager, Master Data Quality Management-Jawatan Kosong Kuala Lumpur
 • Solution Architect (Senior Executive, BF Operational Excellence)
 • etc
Sila Cek Laman Jawatan Kosong Terkini Petronas disini 

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP  27 OKTOBER 2017- PETRONAS ICT Sdn Bhd

Executive, Service Desk Operations-Jawatan Kosong Kuala Lumpur

KELAYAKAN DAN TANGGUNGJAWAB
 1. Menjadi titik pertama hubungan pengguna untuk mendapatkan sokongan perkhidmatan ICT.
 2. Menyediakan sokongan Meja Perkhidmatan ICT tahap pertama dan kedua.
 3. Menjawab dan memproses panggilan pelanggan, e-mel dan tiket masuk sendiri ke atas semua kejadian, permintaan dan pertanyaan IT.
 4. Pastikan semua panggilan dan e-mel dilog masuk ke sistem bantuan meja dengan maklumat yang mencukupi dan ringkas untuk penjejakan kejadian, pengurusan permintaan dan pengurusan masalah.
 5. Membuat penilaian awal insiden, mendiagnosis dan menyelesaikan insiden asas.
 6. Menilai, mengesahkan dan menetapkan keterukan insiden.
 7. Menyelesaikan insiden pada resolusi panggilan pertama dan dalam tahap perkhidmatan yang dipersetujui.
 8. Ambil pemilikan terhadap insiden / permintaan perkhidmatan dan selesaikan mengikut perjanjian tahap perkhidmatan, dan tingkatkan jika perlu kepada pasukan yang sesuai berdasarkan garis panduan & prosedur yang ditetapkan.
 9. Mengikuti resolusi dan memaklumkan pengguna mengenai status kemajuan.
 10. Bekerjasama dengan pasukan untuk mencapai KPI.
 11. Melaksana penyelesaian risiko, isu, masalah dan insiden yang berkesan untuk jabatan.
 12. Berhubung dengan anggota pasukan lain Meja Perkhidmatan dan Pembekal Perkhidmatan Dalaman untuk secara konsisten menyampaikan perkhidmatan berkualiti tinggi dan berusaha untuk peningkatan prestasi.
 13. Membantu dalam asas pengetahuan yang berkesan dan memastikan kesahan kandungan.
 14. Menjalankan tanggungjawab selaras dengan proses Insiden, Permintaan, Masalah, Escalation dan Perubahan Pengurusan PETRONAS ICT, dan khususnya dengan keperluan pelaksanaan ITIL.

JAWATAN KOSONG PETRONAS LAINYYA:-
 • Solution Architect
 • Executive, Finance Service Desk Operations
 • Senior Executive, Strategic Initiatives Communications
 • Support Executive, Technical Applications (Tech Enterprise & Smart Solutions)
 • Support Executive, Technical Applications (Surface & Engineering Excellence)
 • etc

    PANDUAN MEMOHON JAWATAN KOSONG     CARA MEMOHON KERJAYA   1. Sila kelaman:https://goo.gl/qCYuef
   2. Pilih Kerjaya dimaksud
   3. Klik Baten Apply Now (bahagian Bawah)
   4. Mohonlah Secara Online 
   Demikian Maklumat jawatan kosong Terkini Petronas semoga berfaedah.amin

   Artikel Terkait