JAWATAN KOSONG TERKINI April 2018 May 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2018 May 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy April 2018 May 2018

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 04 MEI 2018

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Petronas, kependekan daripada Petroliam Nasional Berhad, adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tarikh 17 Ogos 1974. Dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia, syarikat ini mendapat hak atas seluruh sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan membangunkan dan menambah nilai sumber-sumber tersebut. Petronas termasuk di antara syarikat-syarikat terbesar di dunia versi Fortune Global 500. Fortune meletakkan Petronas sebagai syarikat terbesar ke-95 di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 pada tahun 2009. Majalah ini juga menyebut Petronas sebagai syarikat paling menguntungkan ke-13 di dunia dan ke-1 di Asia (wikipedia).
jawatan Kosong Terbaru Petronas
jawatan Kosong Terbaru Petronas

PETRONAS Lubricants International Sdn. Bhd (PLI) adalah perniagaan global minyak pelincir yang mempunyai operasi di lebih daripada 20 negara di seluruh dunia, termasuk pembuatan, pemasaran dan pengedaran minyak pelincir mewah, penghantaran, anti-beku dan cecair berfungsi untuk kereta, motosikal, lori, traktor pertanian dan bumi bergerak jentera serta peralatan industri yang lain. Pemerintah yang jumlah jualan global sebanyak 625,000,000 liter, PGK juga menduduki tempat teratas di kalangan 15 syarikat minyak pelincir dunia. Syarikat itu menguruskan lebih daripada 30 nama-nama jenama yang berbeza dan kategori di antara mereka, Syntium, Sprinta, Selenia, Urania, Paraflu dan Tutela untuk beberapa nama; produk premium jenama seperti Syntium, kejuruteraan walaupun khusus menggunakan terbukti dalam perlumbaan Formula Satu teknologi yang dibangunkan melalui penglibatan lama Petronas dalam sukan bermotor. Produk kami berada pada kedudukan dalam segmen nilai ditambah yang tinggi dengan jualan yang terbit daripada pelincir semi-sintetik dan sintetik inovatif. PLI juga mengekalkan hubungan teknikal dan komersil dengan beberapa rakan kongsi OEM utama di seluruh dunia.

SEKILAS PLI

Ditubuhkan pada tahun 2008, PETRONAS Lubricants International mengeluar dan memasarkan pelbagai jenis berkualiti tinggi pelincir automotif dan industri produk di lebih 80 pasaran di seluruh dunia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, PLI mempunyai lebih 30 pejabat pemasaran di 23 buah negara, diuruskan melalui pejabat-pejabat wilayah di Kuala Lumpur, Turin, Belo Horizonte, Chicago dan Durban.
PETRONAS Lubricants International adalah sumber teknikal belakang PETRONAS Perkongsian Teknikal untuk MERCEDES AMG PETRONAS Formula Satu Pasukan, dan bertanggungjawab bagi reka bentuk, pembangunan dan penghantaran SolutionsTM Teknologi Bendalir - dengan pelincir khas, bahan api dan cecair transmisi untuk kuasa Arrows Perak .

TEKNOLOGI PLI

Kepakaran teknologi PLI ini dibina pada abad ke warisan panjang pengalaman dalam pembangunan minyak pelincir untuk beberapa perintis kejuruteraan di dunia. Aspirasi perniagaan global PLI adalah berlandaskan Teknologi sebagai pembeza asas untuk memacu pertumbuhan yang mampan, dengan memberi tumpuan kepada menyampaikan produk-produk inovatif, infrastruktur bangunan dan kemudahan bertaraf dunia, membangunkan bakat-bakat terbaik dan memberikan perkhidmatan teknikal industri terkemuka.
Kini PLI membuka kekosongan jawatan Banyak kedudukan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 04 MEI 2018

PETRONAS ICT Young Graduates
Kedudukan Siswazah muda PETRONAS ICT bertanggungjawab untuk melaksanakan projek IT dan aktiviti sokongan, memberikan penyelesaian IT yang inovatif, dan terlibat dengan pihak berkepentingan untuk mempromosikan peningkatan berterusan dalam persekitaran perniagaan melalui penyelesaian teknologi.
Kami sedang mencari calon dengan kelayakan berikut:
 • Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat (IT), Sains Komputer - Sistem Rangkaian dan Komputer, Kejuruteraan - Perisian, Komunikasi dan Teknologi dan bidang lain yang berkaitan dengan industri IT.
 • PNGK terakhir 3.5 dan ke atas (atau setaraf).
 • Mempunyai penyelidikan yang sangat baik, pemikiran analitik dan kemahiran komunikasi.
 • Fleksibel untuk melaksanakan pelbagai peranan merentasi pelbagai projek IT.

Semua Graduan Muda kami akan berpeluang mendaftar dalam pelbagai aktiviti pembangunan formal dan tidak rasmi.

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP  22 APRIL 2018

Jawatan Senior Executive (Systems & App - Project)

Peranan dan tanggungjawab
 • Mengurus pembangunan, integrasi, sokongan dan prestasi operasi sistem dan automasi yang berkaitan dengan perniagaan PDB Retail
 • Membangunkan pelan tindakan sistem jangka pendek dan jangka panjang, inisiatif strategik dan perkongsian untuk sistem tapak runcit, titik sentuh digital dan keupayaan kepala pejabat
 • Menguruskan pihak berkepentingan perniagaan dan rakan kongsi sistem dalam menyampaikan nilai-nilai perniagaan melalui pelbagai automasi proses Runcit dan titik sentuhan digital
 • Menyelaras urusan perniagaan untuk perancangan bajet automasi runcit dan penambahbaikan operasi
 • Menguruskan kontrak yang berkaitan (misalnya perolehan, prestasi penjual, pembayaran dan terma & syarat)

Kelayakan Jawatan Kosong

 • Ijazah Pengajian Perniagaan, Sains, Teknologi Maklumat atau mana-mana bidang berkaitan lain dari institusi yang diiktiraf.
 • 3 tahun pengalaman dalam Pengurusan Projek, yang lebih disukai melibatkan integrasi sistem IT.
 • Perintah yang baik dalam bahasa Inggeris, baik menulis dan bercakap
 • Kemahiran persembahan dan komunikasi yang baik adalah penting untuk penglibatan pihak berkepentingan yang berjaya.
 JAWATAN KOSONG  APRIL 2018
   Sila Cek Laman Jawatan Kosong Terkini Petronas disini 

     PANDUAN MEMOHON JAWATAN KOSONG      CARA MEMOHON KERJAYA    1. Sila kelaman:https://goo.gl/qCYuef
    2. Pilih Kerjaya dimaksud
    3. Klik Baten Apply Now (bahagian Bawah)
    4. Mohonlah Secara Online 
    Demikian Maklumat jawatan kosong Terkini Petronas semoga berfaedah.amin

    Subscribe to receive free email updates: