JAWATAN KOSONG TERKINI FEBRUARI 2017 MAC 2017

Iklan Jawatan Kosong Terkini Februari 2017 Mac 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2017 2018

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 08 MAC 2017

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Petronas, kependekan daripada Petroliam Nasional Berhad, adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tarikh 17 Ogos 1974. Dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia, syarikat ini mendapat hak atas seluruh sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan membangunkan dan menambah nilai sumber-sumber tersebut. Petronas termasuk di antara syarikat-syarikat terbesar di dunia versi Fortune Global 500. Fortune meletakkan Petronas sebagai syarikat terbesar ke-95 di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 pada tahun 2009. Majalah ini juga menyebut Petronas sebagai syarikat paling menguntungkan ke-13 di dunia dan ke-1 di Asia (wikipedia).
jawatan Kosong Terbaru Petronas
jawatan Kosong Terbaru Petronas

PETRONAS Lubricants International Sdn. Bhd (PLI) adalah perniagaan global minyak pelincir yang mempunyai operasi di lebih daripada 20 negara di seluruh dunia, termasuk pembuatan, pemasaran dan pengedaran minyak pelincir mewah, penghantaran, anti-beku dan cecair berfungsi untuk kereta, motosikal, lori, traktor pertanian dan bumi bergerak jentera serta peralatan industri yang lain. Pemerintah yang jumlah jualan global sebanyak 625,000,000 liter, PGK juga menduduki tempat teratas di kalangan 15 syarikat minyak pelincir dunia. Syarikat itu menguruskan lebih daripada 30 nama-nama jenama yang berbeza dan kategori di antara mereka, Syntium, Sprinta, Selenia, Urania, Paraflu dan Tutela untuk beberapa nama; produk premium jenama seperti Syntium, kejuruteraan walaupun khusus menggunakan terbukti dalam perlumbaan Formula Satu teknologi yang dibangunkan melalui penglibatan lama Petronas dalam sukan bermotor. Produk kami berada pada kedudukan dalam segmen nilai ditambah yang tinggi dengan jualan yang terbit daripada pelincir semi-sintetik dan sintetik inovatif. PLI juga mengekalkan hubungan teknikal dan komersil dengan beberapa rakan kongsi OEM utama di seluruh dunia.

SEKILAS PLI

Ditubuhkan pada tahun 2008, PETRONAS Lubricants International mengeluar dan memasarkan pelbagai jenis berkualiti tinggi pelincir automotif dan industri produk di lebih 80 pasaran di seluruh dunia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, PLI mempunyai lebih 30 pejabat pemasaran di 23 buah negara, diuruskan melalui pejabat-pejabat wilayah di Kuala Lumpur, Turin, Belo Horizonte, Chicago dan Durban.
PETRONAS Lubricants International adalah sumber teknikal belakang PETRONAS Perkongsian Teknikal untuk MERCEDES AMG PETRONAS Formula Satu Pasukan, dan bertanggungjawab bagi reka bentuk, pembangunan dan penghantaran SolutionsTM Teknologi Bendalir - dengan pelincir khas, bahan api dan cecair transmisi untuk kuasa Arrows Perak .

TEKNOLOGI PLI

Kepakaran teknologi PLI ini dibina pada abad ke warisan panjang pengalaman dalam pembangunan minyak pelincir untuk beberapa perintis kejuruteraan di dunia. Aspirasi perniagaan global PLI adalah berlandaskan Teknologi sebagai pembeza asas untuk memacu pertumbuhan yang mampan, dengan memberi tumpuan kepada menyampaikan produk-produk inovatif, infrastruktur bangunan dan kemudahan bertaraf dunia, membangunkan bakat-bakat terbaik dan memberikan perkhidmatan teknikal industri terkemuka.
Kini PLI membuka kekosongan jawatan Banyak kedudukan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 08 MAC 2017

Executive, Business Function Production-Kuala Lumpur
KELAYAKAN
 • Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan atau maklumat teknologi /Computer Sains /Business.
 • 0 - 5 tahun pengalaman bekerja dalam projek pelaksanaan dan sokongan perkhidmatan IT. Pengalaman dalam industri minyak dan Gas akan menjadi satu kelebihan.
 • Berpengetahuan dalam kepakarannya IT yang relevan terutama dalam teknologi dan penyelesaian berkaitan dengan rantaian bekalan kawasan sebagai contoh logistik SAP (pengurusan bahan), Pengurusan perhubungan pembekal SAP (SRM), Penjadual Workbench (TSW) SAP Trader, penukaran IS-minyak dan hidrokarbon pengurusan produk, SAP Enterprise gudang pengurusan, pelesenan & pendaftaran (iLintas).
 • Kemahiran penyampaian dan komunikasi yang baik adalah penting untuk penglibatan pihak berkepentingan dan pekerja yang berjaya.
 • Pemahaman tentang operasi dan iklan sesebuah organisasi berkaitan ICT

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 11 FEBRUARI 2017

Executive Digital Specialist-Kuala Lumpur
KELAYAKAN
 1. Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda/pasca ijazah profesional Diploma Siswazah dalam pemasaran atau yang setaraf.
 2. Sekurang-kurangnya 5 tempoh pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan yang diperlukan untuk jawatan ini.
 3. Skill dikehendaki: • kemahiran dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang dituturkan dan ditulis. Bahasa Mandarin dan Bahasa-bahasa lain adalah satu kelebihan, • pengalaman bekerja dengan agensi-agensi memberi diperlukan output dalam tempoh ditetapkan tempoh masa., • komposer, Photoshop, HTML, • baik • kemahiran komputer yang cemerlang dengan pemahaman Standard web dan aplikasi, kemahiran pengurusan projek yang
 4. Sebaik-baiknya Eksekutif Kanan khusus dalam perancangan pengiklanan/Media atau yang setaraf. 
 Senarai Jawatan Kosong lainnya:
 • Senior Technician, Operations Command Centre
 • ECM Consultant
 • BPM Consultant

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 20 JANUARI 2017

Senior Executive, SAP Services-Kuala Lumpur

KELAYAKAN JAWATAN KOSONG

 • A Bachelor's Degree in Computer Science, Information Technology, Engineering or equivalent.
 • Minimum six (6) years’ working experience in functional SAP.
 • Good understanding of operation and commercials of an ICT-related organization.
 • Good command of spoken and written English.
 • Knowledgeable in the relevant SAP areas, including skills in software asset management and IT governance framework.
 • Experienced in managing SAP license and audit is an added advantage.
 • Good presentation and communication skills to ensure successful engagement of stakeholders and employees.

Enterprise Architect-Kuala Lumpur

KELAYAKAN JAWATAN KOSONG:
 • A Bachelor’s Degree in Computer Science, Information Technology, Engineering or related field. Master’s Degree would be an advantage.
 • Relevant professional certifications in specific architecture domains. Certification for The Open Group Architectural Framework (TOGAF) version 9.0 & above and COBIT 5 & above is preferred.
 • 9 - 14 years working experience, 5 years as an architect or consulting role is highly preferred.
 • Strong knowledge and design experience in enterprise digital and/or ICT technologies, including digital platforms (analytics, connected industries, Internet of Things, collaboration, and others) and /or infrastructure (network, storage, cloud, and others).
 • Extensive, hands on experience in implementing Enterprise Architecture frameworks for enterprise ICT systems design and planning.
 • Proven experience in consultative approach for recommending solutions.
 • Proven experience of designing, planning, and leading implementation of complex enterprise environments.
 • Proven ability to interface and build collaborative relationships with a mixture of business and technical stakeholders.
 • Proven experience with in undertaking large complex proposal of system analysis, systems design, system requirements, system sizing, capacity planning, general security, and general networking considerations.
 • Demonstrated knowledge of Enterprise Architecture frameworks including TOGAF
 • Ability to strategically analyse business and technology improvements which are beneficial to the organisation and drive the changes to achieve end results.
 • Good understanding of operation and commercials of an ICT related organization.

  CARA MEMOHON KERJAYA 1. Sila kelaman:http://goo.gl/Pjojpd
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Baten Apply Now (bahagian Bawah)
 4. Mohonlah Secara Online 
Demikian Maklumat jawatan kosong Terkini Petronas semoga berfaedah.amin
Previous
Next Post »

4 comments

Click here for comments
Thanks for your comment

Featured Post

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 08 MAC 2017

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Pe...