JAWATAN KOSONG TERKINI September 2017 Oktober 2017

Iklan Jawatan Kosong Terkini September 2017 Oktober 2017 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy 2017 2018

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 17 SEPTEMBER 2017

Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Petronas, kependekan daripada Petroliam Nasional Berhad, adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tarikh 17 Ogos 1974. Dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia, syarikat ini mendapat hak atas seluruh sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan membangunkan dan menambah nilai sumber-sumber tersebut. Petronas termasuk di antara syarikat-syarikat terbesar di dunia versi Fortune Global 500. Fortune meletakkan Petronas sebagai syarikat terbesar ke-95 di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 pada tahun 2009. Majalah ini juga menyebut Petronas sebagai syarikat paling menguntungkan ke-13 di dunia dan ke-1 di Asia (wikipedia).
jawatan Kosong Terbaru Petronas
jawatan Kosong Terbaru Petronas

PETRONAS Lubricants International Sdn. Bhd (PLI) adalah perniagaan global minyak pelincir yang mempunyai operasi di lebih daripada 20 negara di seluruh dunia, termasuk pembuatan, pemasaran dan pengedaran minyak pelincir mewah, penghantaran, anti-beku dan cecair berfungsi untuk kereta, motosikal, lori, traktor pertanian dan bumi bergerak jentera serta peralatan industri yang lain. Pemerintah yang jumlah jualan global sebanyak 625,000,000 liter, PGK juga menduduki tempat teratas di kalangan 15 syarikat minyak pelincir dunia. Syarikat itu menguruskan lebih daripada 30 nama-nama jenama yang berbeza dan kategori di antara mereka, Syntium, Sprinta, Selenia, Urania, Paraflu dan Tutela untuk beberapa nama; produk premium jenama seperti Syntium, kejuruteraan walaupun khusus menggunakan terbukti dalam perlumbaan Formula Satu teknologi yang dibangunkan melalui penglibatan lama Petronas dalam sukan bermotor. Produk kami berada pada kedudukan dalam segmen nilai ditambah yang tinggi dengan jualan yang terbit daripada pelincir semi-sintetik dan sintetik inovatif. PLI juga mengekalkan hubungan teknikal dan komersil dengan beberapa rakan kongsi OEM utama di seluruh dunia.

SEKILAS PLI

Ditubuhkan pada tahun 2008, PETRONAS Lubricants International mengeluar dan memasarkan pelbagai jenis berkualiti tinggi pelincir automotif dan industri produk di lebih 80 pasaran di seluruh dunia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, PLI mempunyai lebih 30 pejabat pemasaran di 23 buah negara, diuruskan melalui pejabat-pejabat wilayah di Kuala Lumpur, Turin, Belo Horizonte, Chicago dan Durban.
PETRONAS Lubricants International adalah sumber teknikal belakang PETRONAS Perkongsian Teknikal untuk MERCEDES AMG PETRONAS Formula Satu Pasukan, dan bertanggungjawab bagi reka bentuk, pembangunan dan penghantaran SolutionsTM Teknologi Bendalir - dengan pelincir khas, bahan api dan cecair transmisi untuk kuasa Arrows Perak .

TEKNOLOGI PLI

Kepakaran teknologi PLI ini dibina pada abad ke warisan panjang pengalaman dalam pembangunan minyak pelincir untuk beberapa perintis kejuruteraan di dunia. Aspirasi perniagaan global PLI adalah berlandaskan Teknologi sebagai pembeza asas untuk memacu pertumbuhan yang mampan, dengan memberi tumpuan kepada menyampaikan produk-produk inovatif, infrastruktur bangunan dan kemudahan bertaraf dunia, membangunkan bakat-bakat terbaik dan memberikan perkhidmatan teknikal industri terkemuka.
Kini PLI membuka kekosongan jawatan Banyak kedudukan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP  17 SEPTEMBER 2017- PETRONAS ICT Sdn Bhd

Senior User Experience (UX) Designer

Keperluan
 1. Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer, Teknologi Maklumat atau yang setaraf.
 2. Pengalaman Minimum Enam (6) tahun dalam reka bentuk UX untuk perisian, aplikasi web yang memanfaatkan teknologi baru, elektronik pengguna dan / atau peranti mudah alih dengan portfolio yang kukuh.
 3. Kuat dalam keupayaan konseptualisasi, keupayaan komunikasi visual, kemahiran lukisan dan teknik sketsa.
 4. Kemahiran reka bentuk yang luar biasa & nilai pengeluaran dan perhatian kepada perincian.
 5. Pengetahuan bekerja kuat dalam HTML, CSS dan JavaScript.
 6. Boleh melakukan reka bentuk responsif adalah tambah utama.
 7. Kemahiran dalam Photoshop, Illustrator, OmniGraffle, atau reka bentuk visual lain dan alat-alat pembingkaian wayar.
 8. Pengalaman dengan corak reka bentuk UI dan metodologi Rekabentuk Pengguna yang berpusat.
 9. Kemahiran komunikasi bertulis dan lisan yang kuat.
 10. Keupayaan untuk menyelesaikan masalah secara kreatif dan berkesan.
 11. Pengalaman bekerja dalam proses pembangunan Agile atau Scrum.
JAWATAN KOSONG PETRONAS LAINYYA:-
 • Support Executive, Technical Applications (Surface & Engineering Excellence)
 • Support Executive, Technical Applications (Tech Enterprise & Smart Solutions)
 • Young Graduate Programme 2017
 • Senior Executive, Infrastructure Services (Delivery Support)
 

     CARA MEMOHON KERJAYA   1. Sila kelaman:https://goo.gl/qCYuef
   2. Pilih Kerjaya dimaksud
   3. Klik Baten Apply Now (bahagian Bawah)
   4. Mohonlah Secara Online 
   Demikian Maklumat jawatan kosong Terkini Petronas semoga berfaedah.amin

   Subscribe to receive free email updates:

   Featured Post

   JAWATAN KOSONG PETRONAS TARIKH TUTUP 17 SEPTEMBER 2017

   Kerja Terkini Kosong Petronas . Iklan kerjaya terlengkap ya hanya di sini. Kali ini datang dari Petronas siapa yang tak kenal Petronas? Pe...