JAWATAN KOSONG TERKINI April 2018 May 2018

Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2018 May 2018 Kerja Kosong Terkini Kerajaan dan Swasta Jawatan Kosong Bank Kerani Spa Kastam Jobs Vacancy April 2018 May 2018

3 JAWATAN KOSONG PERBADANAN PUTRAJAYA TARIKH TUTUP 31 MEI 2015

3 Kerjaya kosong Perbadanan Putrajaya. Kerja Kosong dipelawa kepada warganegara malaysia di are kerjaya sektor Kerjaaan yaitu di Putrajaya. Putrajaya terletak indah  di 4,931 hektar tanah yang strategik yang terletak di dalam Koridor Raya Multimedia (MSC), kira-kira 25 km ke selatan Kuala Lumpur dan 20 km ke utara Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Putrajaya boleh diakses melalui rangkaian lebuh raya dan Express Rail Link (ERL Transit) dari Kuala Lumpur Sentral ke KLIA melalui Putrajaya Sentral di Presint 7.

LATAR BELAKANG PUTRAJAYA

kerjaya PPj
kerjaya PPj
Malaysia memulakan carian untuk Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan yang baru pada 1980-an untuk menyuraikan beberapa pembangunan dari Kuala Lumpur. Sebuah laman web di Prang Besar di Daerah Sepang telah dipilih, memandangkan lokasinya yang strategik antara Kuala Lumpur dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan New dinamakan "Putrajaya" sebagai penghormatan kepada Perdana Menteri Malaysia yang pertama, YTM Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj, atas sumbangan beliau yang tidak ternilai kepada negara. Walaupun Kuala Lumpur akan kekal sebagai ibu negara dan pusat kewangan perdana dan komersil, Putrajaya akan menjadi Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan yang baru.

Pembinaan bandar Putrajaya baru bermula pada bulan Ogos 1995. Apabila bandar adalah maju sepenuhnya, ia akan mempunyai sejumlah 64,000 unit rumah yang akan memenuhi penduduk sekitar 320,000 orang.

3 JAWATAN KOSONG PERBADANAN PUTRAJAYA 

TARIKH TUTUP 31 MEI 2015

Berikut Jawatan kosong oleh putrajaya sebanyak 3 kekosongan jawatan
  1. Eksekutif Jualan
  2. Pembantu Teknik
  3. Pekerja Sambilan Harian
Untuk maklumat lanjut mengenai syarat pekerjaan dan permohonan online sila klik pautan ini

CARA PERMOHONAN

  1. Siapkan resume anda lengkap 
  2. Hantar ke alamat e-mel : hr@cruisetasikputrajaya.com dengan menyatakan jawatan yang dipohon di bahagian subjek e-mel. Hanya calon-calon yang disenarai pendek akan dihubungi.

Subscribe to receive free email updates: